Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за клавиатура?

Featured Replies

При положение, че човек има пари, защо да не ги даде? Всъщност, от два часа съм с механична клавиатура. Според мен усещането е различно. Определено съм като първолак с нея, но чувствам как за седмица ще и свикна. Клавиатурата не е скъпа, а е много скъпа. Обаче хич не  ми пука за мнението на някой, че не си заслужавало да се дават много пари за клавиатури. При положение, че вече полупрофесионално се занимавам с гейминг, няма как да продължавам с DELUX-ите. Не че мембранните клавиатури са лоши, но някак си механичната почна да ми допада много повече. Самото чаткане на бутоните е супер, както и натискането на кафявите суичове. А тия допълнителни бутони ми дойдоха като маана небесна. Толкова време съм се чудил как да си организирам бързите клавиши на FRAPS, Shadowplay, различните му игри и така нататък. Най-сетне нещо различно от DELUX-a. Тежко, стабилно, не ти бяга по масата в напрегнати моменти, примерно като се опитваш всячески да даваш много газ, а вместо това клавиатурата тръгва по масата. Изобщо, когато човек има пари, добре е да не се скъпи много много с разни боклуци, дето са под път и над път. Мисля тия дни като поработя с новата клавиатура да пусна и едно ревю, та да засегна темата за механичните клавиатури и това, дали си заслужават парите или не. Всъщност мнението ми е, че и Мерцедес е скъп, но си заслужава парите. 

Не няма смисъл и го знам от личен опит. 2009 година бях запален много купих си Razer Lycosa и Razer Copperhead + Exactmat pad което всичко тогава ми излезна 560 лв. е и какво ? По-добре гумирани копчета и много екстри ,но ако помислиш трезво за тия 560 лв аз можех да направя много повече неща.Още по предните години в залите , всичките про-та които се водеха на времето на Counter Strike 1.6 съм гледал на живо на турнири и на всичко как играха и какво ? Така стана че тогава един приятел видя че има същата клавиатура като на един турнир бяха Walle срещу SpawN мисля клановете и тази клавиатура беше точно 10 лв ,а за мишка няма да говоря.Скъпите клавиатури и мишки са само глезотий с които може и без тях , тия 560 лв които бях дал тогава можех да си взема чисто нова конфигурация на времето, но и аз се подведох сега съм с клавиатура от 12 лв и пак от време на време си цъкам WoW и си ги трепя перфектно. А да сравняваш Мерцедес с Клавиатура мисля че няма смисъл

Не няма смисъл и го знам от личен опит. 2009 година бях запален много купих си Razer Lycosa и Razer Copperhead + Exactmat pad което всичко тогава ми излезна 560 лв. е и какво ? По-добре гумирани копчета и много екстри ,но ако помислиш трезво за тия 560 лв аз можех да направя много повече неща.Още по предните години в залите , всичките про-та които се водеха на времето на Counter Strike 1.6 съм гледал на живо на турнири и на всичко как играха и какво ? Така стана че тогава един приятел видя че има същата клавиатура като на един турнир бяха Walle срещу SpawN мисля клановете и тази клавиатура беше точно 10 лв ,а за мишка няма да говоря.Скъпите клавиатури и мишки са само глезотий с които може и без тях , тия 560 лв които бях дал тогава можех да си взема чисто нова конфигурация на времето, но и аз се подведох сега съм с клавиатура от 12 лв и пак от време на време си цъкам WoW и си ги трепя перфектно. А да сравняваш Мерцедес с Клавиатура мисля че няма смисъл

Аз винаги търся аналогията с автомобилите, защото е най-лесно смилаема. А дали си заслужава или не клавиатурата...както и при автомобилите, това не може да се каже след 1000 км и няколко дена с тоя автомобил. Но аз още с първото си изречение горния пост изясних за какво идереч. А именно написах:  "При положение, че човек има пари, защо да не ги даде?" А това на български означава - аз имам пари и ти не може да ме накараш да си купя Форд вместо Мерцедес, въпреки, че Форд е с по-добри показатели за парите си. Ако някой е тръгнал да дава над 100 лева за клавиатура, защо да не даде 180-200 поне за механична? Виж, случая с 20-те лева за клавиатури ми е ясен. Аз повече от 10 години съм на тоя принцип, включително  още съм с две Нокии  - едната за 2 лева, другата за повече но на 6 години. И не мисля да сменям телефоните още дълго време. Не мисля нито за смартфон, нито за таблет колкото главата ми. Намирам го за пошло и ненужно. Както едно време антената на мобифоните се считаше за гребенче на бореца, така и днес тия тухли са ми като вижте ме, аз имам тухла, без да знам защо съм с тухла, а не с телефон. Та такива ми ти работи за разбиранията. Обаче ако аз имам пари и ми е все едно, дали телефона ми трябва само за едно ало, защо да не отделя за смартфон? Причина да не го направя няма. Същото е с клавиатурите. Имал съм пари, дал съм ги. Писнало ми е от мембранни клавиатури, които за няколко месеца игра се скапват.  Ами да ти кажа, че на стария ми DELUX  някои бутони чаткат по-силно от механичните, въпреки че са мембрани. Само дето чаткането означава само едно - предсмъртен вопъл. а това води и до неточни команди по време на игра, а и при най-обикновено писане, например тук. Вярно, мога да извадя 20 лева и да търся подобна клавиатура. Останалите пари мога да дам за други евтинийки, които да сменям след 6 месеца. В крайна сметка ако за 3 години сменя 5 неща, колко по 200 ще съм дал? 

Аз винаги търся аналогията с автомобилите, защото е най-лесно смилаема. А дали си заслужава или не клавиатурата...както и при автомобилите, това не може да се каже след 1000 км и няколко дена с тоя автомобил. Но аз още с първото си изречение горния пост изясних за какво идереч. А именно написах:  "При положение, че човек има пари, защо да не ги даде?" А това на български означава - аз имам пари и ти не може да ме накараш да си купя Форд вместо Мерцедес, въпреки, че Форд е с по-добри показатели за парите си. Ако някой е тръгнал да дава над 100 лева за клавиатура, защо да не даде 180-200 поне за механична? Виж, случая с 20-те лева за клавиатури ми е ясен. Аз повече от 10 години съм на тоя принцип, включително  още съм с две Нокии  - едната за 2 лева, другата за повече но на 6 години. И не мисля да сменям телефоните още дълго време. Не мисля нито за смартфон, нито за таблет колкото главата ми. Намирам го за пошло и ненужно. Както едно време антената на мобифоните се считаше за гребенче на бореца, така и днес тия тухли са ми като вижте ме, аз имам тухла, без да знам защо съм с тухла, а не с телефон. Та такива ми ти работи за разбиранията. Обаче ако аз имам пари и ми е все едно, дали телефона ми трябва само за едно ало, защо да не отделя за смартфон? Причина да не го направя няма. Същото е с клавиатурите. Имал съм пари, дал съм ги. Писнало ми е от мембранни клавиатури, които за няколко месеца игра се скапват.  Ами да ти кажа, че на стария ми DELUX  някои бутони чаткат по-силно от механичните, въпреки че са мембрани. Само дето чаткането означава само едно - предсмъртен вопъл. а това води и до неточни команди по време на игра, а и при най-обикновено писане, например тук. Вярно, мога да извадя 20 лева и да търся подобна клавиатура. Останалите пари мога да дам за други евтинийки, които да сменям след 6 месеца. В крайна сметка ако за 3 години сменя 5 неща, колко по 200 ще съм дал? 

Е аз съм карал с клавиетура Delux 7 години и още щеше да работи ако накрая не я бях полял всичко зависи на каква стока ще попаднеш и от 1000 лв да ти е клавиатурата то когато си попаднал на не добра стока резултат ще е един. 

Е аз съм карал с клавиетура Delux 7 години и още щеше да работи ако накрая не я бях полял всичко зависи на каква стока ще попаднеш и от 1000 лв да ти е клавиатурата то когато си попаднал на не добра стока резултат ще е един. 

Съгласен съм. Спорът ми се струва безсмислен. Моя Delux  е на няколко годинки, но когато ползваш постоянно едни и същи клавиши и то за игра, мисля и тук спорът е излишен. 7 години няма как да изкараш с Delux,  ако като мен играеш доста рейсъри. Смених 3 клавишни комбинации. Стрелките по принцип не ползвам, освен ако играта изрично не изисква това. Въпреки всико и те се скапиха, макар че преди време ги лепих с епоксидна смола и все още да са във форма. Обаче не са ми удобни и винаги ползвам нумпада за  управление. Обаче там и двете възможни комбинации за стрелки вече са почти невъзможни. Да кажем, 2 години са границата за нормална работа. Не е малко, но съм имал случаи с клавиатури, които са изкарвали и доста по-малко, преди някой клавиш да замине. Тук не включвам случаите със заливането. Там рекордът ми е много по-малко. Всъщност, имах доста добри попадения за клавиатури и Delux  е една от тях, въпреки малкото пари. Друго попадение бе Chicony. 

Аз дъм собственик на клавиатура Untiek и мога да кажа, че няма проблем с нито един от бутоните.Удряна, използвана като пепелник, заливана(веднага разкачена и изсушена), използвана за подложка при хранене.Няма даване.9таа година е вече в употреба.Но при по-дълготрайна игра почват да ме болят пръстите(вероятно защото натискам силно).Цената е по-малко от 5 лева.Въпрос на привикване е.Аз като си взех нова мишка ми беше адски неудобна.Голяма, тежка и в цс-а реакцията ми беше...Но сега започна да ми омалява.Модела е A4Tech x7 f5.Повечето геймъри изключват автоматичното ускорение, но на мен ми помага.Та въпрос та привикване е.Може и клавиатура за 500 да имаш, ако ти е неудобна, то само си си дал парите.

Аз дъм собственик на клавиатура Untiek и мога да кажа, че няма проблем с нито един от бутоните.Удряна, използвана като пепелник, заливана(веднага разкачена и изсушена), използвана за подложка при хранене.Няма даване.9таа година е вече в употреба.Но при по-дълготрайна игра почват да ме болят пръстите(вероятно защото натискам силно).Цената е по-малко от 5 лева.Въпрос на привикване е.Аз като си взех нова мишка ми беше адски неудобна.Голяма, тежка и в цс-а реакцията ми беше...Но сега започна да ми омалява.Модела е A4Tech x7 f5.Повечето геймъри изключват автоматичното ускорение, но на мен ми помага.Та въпрос та привикване е.Може и клавиатура за 500 да имаш, ако ти е неудобна, то само си си дал парите.

Три пъти един и същи пост. Аз съм с X7, която си има тежести. Тая екстра не струва много пари, за да бъдем мазохисти. Все пак си личи, че мишката е 30 лева - не достатъчно качествен материал по цялата повърхност, не толкова точни движения винаги, въпреки рекламираната VTrack  технология, Не много подходяш кабел, който е по-скоро твърд отколкото гъвкав и не толкова голяма мишка за ръката ми, колкото ми се иска. Ама за 30 лева толкова. За 10 много по-малко. Колкото и да ги хвалите тия евтини клавиатури, аз съм имал поне 10, 8 от които съм заливал. На момента престават да работят или най-малкото отказват някои клавиши или почват да се натискат трудно, залепват. Особено ефективни са бирата и ракията. Ракията ги уморява на момента, а бирата така слепва клавишите, че по-добре още на следващия ден нова клавиатура. Между другото аз 8 години карах с една малка китайска мишка, струваща може би 5 лева. До последно карах, мъчих се години наред, ама не я сменях. да ме пита човек защо, не мога да му кажа. Може би бях свикнал с нея и я смених чак когато скрол бутона тотално отказа да превърта страници, местейки ги такт напред, такт назад. Да, да, да, навремето 5 години бях мазохист с един Запорожец. Проби се багажника и всичко падаше на пътя в движение. Проби се и пода под дясната седалка и влизаше прахоляк, но аз не ебавах. От карбуратора остана само корпуса, но пак карах. В четирите края колата бе ударена тук-там, стопа хлътнал, предния мигач откъртен, задния ляв мигач работи само когато не ми трябва, аз на всеки ляв завой подавах глава през прозореца, за да не видя дали някой няма в мъртвата зона. Единствената ми останала чистачка хвръкна в движение и така карах без нея 3 години. Зимата парното изключваше след първия як студ и се включваше чак напролет. Аз ходех на тренировки с отворен страничен джам, първо за да се проветрява и да не се изпотява стъклото и второ, защото нямах чистачки, а все трябваше да виждам някак. Гумите ми бяха галоши на старо за 15 лева, една от които гръмна на магистрала Хемус, докато намалявах скоростта. 5 човека вътре с дипломи от университета. Някои по-дърти от вас щяха да ни четат по вестниците - петима инженери, току що взели дипломите си, загинаха геройски на автомагистрала Хемус. Не, благодаря. Престанах отдавна със старите и евтини неща. Престанете и вие!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз като я взимах, толко и разбирах.А баща ми имаше една Мазда, която работеше въпреки, че имаше пирони в двигателя.Редовно е използвана за камион за превоз на всякакви товари.Като я нажъгаш с тикви.Спускаш задните седалки, буташ колко може, пякак затвараш багажника, слагаш ремарке и него го пълниш до дупка.Колицата си върви.Железно просто.И така 8 години.Иначе за мишката - аз съм я взел само за ЦС.Верно скърца, кабела в първите месеци беше както току що изваден от кутията.Не можех да го изправя.Но въпреки това мишката е супер и докато не загине тотално, друга няма да купя.И аз съм като теб.По-добре скъпо.Ако имам парите съм готов да ги дам, само да знам, че имам нещо качествено.

• Автор

Delux Доста под 60 :) - Клавиатура 

Е, сигурно има някоя от 60 по-добра от тази?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.