Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WIndows/MS Office активатори зловредни ли са ?

Featured Replies

Здравейте, знам, че не се приема пиратството тук, но все пак искам да попитам нещо.
След като си активирах Windows 7 Ultimate и Microsoft Office Pro 2013, когато програмата ми сканира твърдият диск C ми казва, че ексетата на  активатори които ползвах са заплаха. Нормално ли е ? След като си активирах Уиндоуса и офис пакета изтрих активаторите.

ПС: Първо активирах Уиндоус и МС Офис след това инсталирах анти-вирусната си програма(Avast).

Всяка една антивирусна програма разпознава key генератори, хакове и кракове като зловреден софтуер. В повечето случаи ,те са си даже такива и могат да ти заразят компютъра. Всичко си е на твой риск.

• Автор

Ти тази антивирусна защо я инсталираш ?

За да ме предпазва от вируси ? Както ме предпази от един от най-тегленият daemon tools торент, в който се указа, че има вирус.

За да ме предпазва от вируси ? Както ме предпази от един от най-тегленият daemon tools торент, в който се указа, че има вирус.

Ами като не и се доверяваш не я използвай.

Но като ти казва, че имаш зловредни файлове, а ти пак не и вярваш - последствията са си за теб.

Deamon tools, си го тегли от официалният им сайт. ;)  Разхи активатори и кракове, нормално да ги засича. За това, ги добавяш в изключенията, или ги архивираш в архив с парола. А конкретно Deamon tools, то си върви с Candy. Някакви рекламни 'бонуси', дето и Аваст и NOD32 засичат. Но не са вируси.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Това което засича на първата снимка, е PUP тоест потенциално нежелана програма. В повечето случай, става дума за рекламен софтуер. В Демон тулса, има такава. Дори и да го изтеглиш от офисциалният им сайт. Steam също ти носи 'бонуси'. Направи сканиране с Хитма и MBAM и премахни каквото е останало. Не мисля, че трябва да се притесняваш, но нека по-запознатите да кажат.

• Автор

kj_12.exe мисля, че е от KJ Activator, който изтеглих за да активирам уиндоуса.

Да може. Това е риска, да ползваш активатори.

Да може. Това е риска, да ползваш активатори.

По скоро риска да се ползва Аваст и подобните му. Миналата година споделих какви премеждия имах с Аваст и един оригинален Windows XP OEM Toshiba. Този година пак имаше проблем но с друга програма ;) 

Иначе начина е само активация онлайн. :)

По скоро риска да се ползва Аваст и подобните му. Миналата година споделих какви премеждия имах с Аваст и един оригинален Windows XP OEM Toshiba. Този година пак имаше проблем но с друга програма ;)

Иначе начина е само активация онлайн. :)

Е да, Аваст си е странен понякога. :D

В повечето случаи ,те са си даже такива и могат да ти заразят компютъра.

В много случаи те не са такива и се плаща на компаниите зад тези AV да ги обявяват в дефинициите на програмите като такива.

Ти тази антивирусна защо я инсталираш ?

Извинявам се предварително......Антивирусните не са ...перфектни....Инсталирането им е ...до някъде...за лично успокоение....до някъде..."засичаме ..това което искаме..."Знаете за какво говоря......Да се доверяваш сляпо...на този който мислиш ,че ще те защити,в днешно време е ...наивно....някои го смятат и за престъпление....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

В много случаи те не са такива и се плаща на компаниите зад тези AV да ги обявяват в дефинициите на програмите като такива.

Това не важи за Kaspersky. ;) Той е една от малкото компании, които не скача на всеки крак, пач и т.н. Та по темата - не са опасни. Реално просто залъгват системата, че е активирана като добавят някой ред в регистъра и други подобни модификации. Нищо лошо не прави. Иначе никой нямаше да ползва продукта на DAZ. ;)

Това не важи за Kaspersky. ;) Той е една от малкото компании, които не скача на всеки крак, пач и т.н. Та по темата - не са опасни. Реално просто залъгват системата, че е активирана като добавят някой ред в регистъра и други подобни модификации. Нищо лошо не прави. Иначе никой нямаше да ползва продукта на DAZ. ;)

Това се отнася и за ....'която и  да е програма" която "не скача".....

Извинявам се предварително......Антивирусните не са ...перфектни....Инсталирането им е ...до някъде...за лично успокоение....до някъде..."засичаме ..това което искаме..."Знаете за какво говоря......Да се доверяваш сляпо...на този който мислиш ,че ще те защити,в днешно време е ...наивно....някои го смятат и за престъпление....

Грешиш. Да ти призная, че от години съм с Касперски (от версия 6) и съм пробвал каква ли не паплач. Ами... с Касперки съм спокоен. И да, доверявам се на 200% на тази програма. ;) Никога не ме е подвеждала. Само човек, който не я пробвал, може да се изкаже по такъв начин.

Това се отнася и за ....'която и  да е програма" която "не скача".....

Това е друга тема.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Грешиш. Да ти призная, че от години съм с Касперски (от версия 6) и съм пробвал каква ли не паплач. Ами... с Касперки съм спокоен. И да, доверявам се на 200% на тази програма. ;) Никога не ме е подвеждала. Само човек, който не я пробвал, може да се изкаже по такъв начин.

Това е друга тема.

Грешиш....ползвал съм продукта(не съм го "пробвал")....А и в конкретния коментар не съм споменавал Касперски....Това си е твое мнение...не ангажиращо,предполагам, никого....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Някакви рекламни 'бонуси', дето и Аваст и NOD32 засичат. Но не са вируси.

Само дето след повечето от тях системите стават или напълно, или почти неизползваеми. И HJT разделът се пълни с теми по въпроса.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.