Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли на всичко публикувано в интернет? - петъчна тема

Featured Replies

По обясними причини публикувам тази тема, придружена и с анкета. Целта е изследване на отношението ни към тези екзабайти  информация. Дали разчитаме на наличната информация, за да решим начина си на живот, ориентацията си в политическо направление, от жажда  за познание, лични контакти, социална изява, работа, за задоволяване на повече, или по-малко, сериозни потребности. А може би просто сме пристрастени към сърфирането?

Хм, анкетата уж е записана, но дали ще минава одобрение, или нещо се бъгна форума?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

По обясними причини публикувам тази тема, придружена и с анкета. Целта е изследване на отношението ни към тези екзабайти  информация. Дали разчитаме на наличната информация, за да решим начина си на живот, ориентацията си в политическо направление, от жажда  за познание, лични контакти, социална изява, работа, за задоволяване на повече, или по-малко, сериозни потребности. А може би просто сме пристрастени към сърфирането?

Хм, анкетата уж е записана, но дали ще минава одобрение, или нещо се бъгна форума?

Много ти неясни питанията.

Вземи ги поправи и тях, докато излезе анкетата.

• Автор

Много ти неясни питанията.

Вземи ги поправи и тях, докато излезе анкетата.

Според мен са напълно достатъчни, за да ми дадат представа - поне на мен. Ако има нещо, което не ти е ясно, или не съм засегнал, можеш сам да зададеш съответните въпроси.

Ми не на всичко, като прочета например колко е полезно веганството или колко са вредни ваксините, не им вярвам;)

• Автор

Малко съгреших технически със заглавието и ще го редактирам. От "всичко написано", ще стане на "всичко публикувано", понеже става въпрос за информация от всякакъв тип, в това число изображения, видеоклипове и прочие, а не само  текстове.

Ха, гледай това тук, постнато беше в актуална тема тук във форума, виж там колко са го харесали, колко са го цитирали отдолу и си прави извод

http://www.hristiqni.com/novini/1832-zashto-v-yaponiya-nyama-problem-s-myusyulmanite

По обясними причини публикувам тази тема, придружена и с анкета.

Любопитен съм кой ще отговори с "да" на въпроса в заглавието.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Информацията е знание и осведоменост. За това без значение от къде я получаваме - тя винаги е полезна. Друг е въпросът как я обработваме, използваме и как я пречупваме. Дали й позволяваме тя да ни променя сляпо или я използваме за целенасоченото ни развитие в дадена посока, зависи от нас самите - ценностната ни система, образоваността ни, умствените ни възможности. В този смисъл дали определена информация ще бъде получена от книги, интернет или съседска клюка - е абсолютно без значение. Наше е задължението да я проверим, пречупил, приемем и й позволим да ни въздейства.  

Според мен са напълно достатъчни, за да ми дадат представа - поне на мен. Ако има нещо, което не ти е ясно, или не съм засегнал, можеш сам да зададеш съответните въпроси.

Както си се изказал човек ще предположи, че искаш да ни развиваш бабешките теореми за лошите компютри... :)

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Както си се изказал човек ще предположи, че искаш да ни развиваш бабешките теореми за лошите компютри... :)

И това покрай другото. Все пак е петъчна тема. :)

Информацията е знание и осведоменост. За това без значение от къде я получаваме - тя винаги е полезна. Друг е въпросът как я обработваме, използваме и как я пречупваме. Дали й позволяваме тя да ни променя сляпо или я използваме за целенасоченото ни развитие в дадена посока, зависи от нас самите - ценностната ни система, образоваността ни, умствените ни възможности. В този смисъл дали определена информация ще бъде получена от книги, интернет или съседска клюка - е абсолютно без значение. Наше е задължението да я проверим, пречупил, приемем и й позволим да ни въздейства.  

Според мен това е правилният начин. Но дали самият интернет не ни влияе зле, дотолкова, че да не сме в състояние за трезва преценка? Разбира се, има и фактори от самият живот, които дават ефект относно качеството на преценката ни. 

Всъщност това, относно задължението за проверка, май твърде малко хора го разбираме. Не малко колеги, вместо да изразят мнението използувайки клавиатурата си за написване поне в едно изречение, просто копират и плясват връзката към някакъв сайт. В тази връзка, нещо което поне на мен ми отърва(в смисъл ми е в помощ) колегата Филипов беше дал и линк и обяснение в коментар, как определена снимка на пожар на влакова композиция в Полша, години наред се ползува от различни електронни медии, като пример за какво ли не. Последно в гореща новина, за влак обстрелян в конфликта в Украйна. Та от нещо фактологизиращо едно съвсем реално събитие, случило се в определен момент, дадена информация се плагиатства и налага като факт за съвсем различни в пространстото и времето събития. Което си е измама, както и да го погледнем. Ако ние не знаехме че това е така, дори не бихме си правили какъвто и да е труд за проверка, защото всичко в не малко от статииите, е наредено по начин, който изглежда поне за повечето хора напълно, или задоволително достоверен. 

Та кой го мързи да направи проверка, кой просто се доверява напълно на само една статия, щото е публикувана примерно от известна и официална медия, или някой, който ни демонстрира доверието си в статията преднамерено, с цел да ни заблуди...

Но дали самият интернет не ни влияе зле, дотолкова, че да не сме в състояние за трезва преценка?

Не, не виждам какво общо има начинът по който някой е получил една информация с обективността на преценката му.
  • Автор

Не, не виждам какво общо има начинът по който някой е получил една информация с обективността на преценката му.

Практически всяка информация ни влияе,особено на младите.  Децата вече са в нета, едва ли не от бебета. А те са ненаписана книга с бели листа. Може да произлязат всякакви чудовища от контакта помежду им.

Не на нищо почти не вярвам в интернет.

https://alterinformation.wordpress.com/

Ето една медия която се различава от тези купените..

Сравнете я с която и да е друга западна или българска медия.

• Автор

Аз разбирам това, в момента в който анализирам статията и разбера, че е удобна на овластените в момента, или на тези на които те се кланят.

Не на нищо почти не вярвам в интернет.

Слагай някоя и друга запетая поне !

Само ти си наясно, какво си искал да кажеш.

https://alterinformation.wordpress.com/

Ето една медия която се различава от тези купените..

Сравнете я с която и да е друга западна или българска медия.

На първата им страница, новините са като в много други сайтове.

Виж тематиката на новините в този сайт.

А и относно забележката... Опитвам се да свиквам с БДС клавиатура.

Не вярвам !

Приемам го като информация (за сведение , като база данни , материал за мислене)  !

За пояснение :

Мислене = Знание И Вяра .

Знание - истина приета за вярна с доказателства (обективно понятие).

Вяра - истина приета за вярна без доказателства (субективно понятие).

Мисля го - чрез съждения и умозаключения .

За собствено ползване.....!

Споделям го .....с който желае и му е нужно !

В каквото вярваме - така мислим (действаме)!

Каквото знаем - това мислим !

Пример :

Знаеш ли или вярваш - някой си казал , че 2+2=4 ? 

Обзалагам се , че отдавна никой не го мисли !

Иначе къде ще му излезе края , всеки път да го мислим  2+2 = 4  ли е или не е ....

Знанието - вяра е станало !

Вярваме , че е 4 , и толкова ! Вече не го мислим !

Но се знае (получаваме ново знание) , че в определени конкретни случаи може и да не е 4 !

Тогава мислим !

Превключваме "двигателя" (вярата) на друга предавка , сипвайки в него друго "гориво" (знание)....!

След това ако трябва си усъвършенстваме (променяме) вярата ("двигателя")!...... и т.н. до безкрай.....  

Това пък е мисленето в развитие ! ........  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Аз разбирам това, в момента в който анализирам статията и разбера, че е удобна на овластените в момента, или на тези на които те се кланят.

..... или на тези които се канят да ги заместят.

Естествено, че не се вярва на всичко написано в интернет. Примери могат да се дадат много. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.