Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 800-850лв за игри и обработка на видео/снимки

Featured Replies

Ще започна с това, че преди време (октомври мин. година) бях пуснал тема за компютър с подобен бюджет. За съжаление тогава парите се наложи да отидат за нещо много по-важно, та не остана почти нищо за компютъра. Сега отново успях да събера пари и този път искрено се надявам да ги дам за това, за което съм решил. 

Та, за самото PC: 

- ще се ползва за игри (1080p е монитора) - League of Legends, CS:GO, Shadow of Mordor, Alien:Isolation, Wolfenstein: The New Order и други; за Photoshop и видео обработка със sony vegas pro.

- най-вероятно ще овърклокна видео картата малко

- шумът не е от значение

- периферия и монитор си имам, от стария комп ще ползвам само захранването (Super Flower SF-550K12XP, 550W), записвачка не ми трябва

- единственото ми изискване е харда да е 1TB

- идеята ми за конфигурацията е да взема следното:

GB B85M-D2V

I3-4160 3.6GHZ/3MB/LGA1150/BOX

4GB DDR3 1600 A-DATA

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

ENERMAX OSTROG.Q ECA3351B-BT-U3

Обща стойност: 586.24 лв. с ДДС

И видео втора ръка до 200-250лв (най-вероятно някоя 7870 или 270/X). След това до 1-2 месеца ще си взема още една пръчка RAM , а към есента ще сменя процесора с i5 (зависи до тогава какво ново излезе, разбира се), защото тогава най-вероятно ще започна да се занимавам по-професионално с 3D програми (от сорта на cinema4d), програмиране и обработка на снимки.

Edit: Забравих да кажа, че ще се поръчва около 3-4 март.

Редактирано от TheLion17 (преглед на промените)

Вземи си пълноразмерно дъно. 8GB за видеообработка са недостатъчни. Сега ще се намери някой да ти каже, че не е така, но повярвай ми, в грешка са. Не случайно всички youtuber-и имат по 16 и нагоре.

Sapphire Vapor-x R9 270, гаранционна за 180 лв. Точно 855 лв. Включил съм по-добро дъно и повече РАМ. Може да вземеш 2x4 вместо 1x8 за двуканален режим. . Така или иначе имаш 4 слота за РАМ.
АМД избора  е GB 970A-UD3P + FX-6300.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Sapphire Vapor-x R9 270, гаранционна за 180 лв. Точно 855 лв. Включил съм по-добро дъно и повече РАМ. Може да вземеш 2x4 вместо 1x8 за двуканален режим. . Така или иначе имаш 4 слота за РАМ.

Дъното е с гаден звук, има H81M-D3H с 4 слота и нормален звук

Просто казвам.

Монка, само дето между ALC662 и ALC887 няма да видиш (всъщност чуеш) никаква разлика. Доброто вградено аудио се намира в съвсем друг ценови клас дънни платки.

• Автор

Най-вероятно ще е това, само ако до 4-ти емаг пуснат WD за 100лв, ще си взема рам в двуканален режим.

Писах на човека и каза, че е копала 3 месеца. Писах и на още няколко човека с 270-ки, ще видя какво ще кажат и ще избера.

Сериозно? i3? 2 ядра? За фотошоп и видеообработка? i3? Никой ли не погледна как се справя i3 с тея задачи? 6300 помита i3 за фотошоп, а 6350 гони i5... Който не вярва и мисли че титлата АМД фанатик говори, потърсете в нета...

PS: Ако не ви се търси...

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2013/-33-Adobe-Photoshop-CS-6,3169.html

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Още един глас за амд.За тези пари са без конкуренция

Най-вероятно ще е това, само ако до 4-ти емаг пуснат WD за 100лв, ще си взема рам в двуканален режим.

Писах на човека и каза, че е копала 3 месеца. Писах и на още няколко човека с 270-ки, ще видя какво ще кажат и ще избера.

Да не те притеснява много това, ако си имат гаранция поне година и изкарат една година ще изкарат и повече.Обаче карти от вида на 7950 ако търсиш много внимавай, защото те са едно 95 процента копачки. 280Х също.280-ки не се намират много в OLX.

• Автор

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

4GB DDR3 1600 A-DATA

+

ZALMAN R1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU

+

AMD Sapphire Toxic R9 270x за 190 лв от Olx.

Общо 824лв.

AMD ще е, щом е толкова по-добре от i3. Ще добавя още ram в рамките на месец-два, както и CM HYPER 212 EVO, за да клокна процесора.

Кутията много ме радва, а пък и има дъст филтри, 3 вентилатора, fan controller и доста други благини, така че съм готов да дам 7 лв отгоре.

Картата човека каза, че е ползвана за 3D дизаин, т.е. не е копала, а и има 1 година гаранция.

Критики и предложения са добре дошли. Имам още няколко дни да поръчам, така че не е късно за промени в конфигурацията.

Т'ва си е супер конфигурацийка. Аз лично не бих променил нищо. Взимай я.

Една подробност за видеокартата...

Като я пуснеш може единя вентилатор да не работи. Не се притиснявай. На моята (същата Toxic 270X) третия вентилатор се включва само ако напрежението им се качи над 75%, което при мен никога не става. В общи линии третия вентилатор тръгва само ако картата започва да качва много високи температури. А аз не я натоварвам така, че да качва повече от 55 градуса. Като я настроя за тишина  качва 60...

Още една подробност, тоя път за кутията.

Идва с 3 вентилатора, един вкарващ и два изкарващи. Вземи единя изкарващ и го сложи отпред да вкарва въздух. Отпред кутията е малко ограничена откъм въздушен поток, та два вкарващи определено ще помогнат.

Не трябва ли вкарващите и изкарващите да са равни по брой?

И да и не... Зависи какво точно искаш да направиш...

Важното е въздуха, който влиза да е равен на въздуха, който излиза, с други думи 3 вентилатора по 30cfm въздушен поток ако вкарват и един 90cfm да изкарва пак ще направи балансиран поток... горе доло...

В случая със Zalman R1 проблема е, че вкарващия вентилатор малко или много е позатворен от вратата... Отстрани има отвори за въздуха, но пак е малко поограничен потока, за това два вкарващи ще се справят по-добре от само един. И както цялата кутия е филтрирана, положителното налягане в кутията е даже по-добър избор.

Има ли нужда да обяснявам за положително и отрицателно налягане в компютърна кутия, защо има прах дори с филтри и т.н.?

• Автор

Ще ви задам един (предполагам) глупав въпрос. Частите могат ли да се вземат директно от магазина на никем в София, за да не плащам доставка? Предполагам, че е възможно, но все пак искам да съм сигурен.

Аз бих казал някой евтин Pentium на 1150 ако си сигурен, че ще ъпдейтваш процесора.

FX-6300 бие I3-4130 за видеообработка и някои игри, но определно е по-слаб от всичко i5 и нагоре. Ако имаш възможност и желание за скорошен ъпдейт стой на Интел - от АМД до 2016 нищо ново няма да има и ще си караш с FX 6300. Освен това 212 Hyper Evo-то ще ти трябва дори и да не клокваш, защото FX 6300 с box e като реактивен самолет (не преувеличавам). Казвам ти го от личен опит, в момента съм с 6300.

Редактирано от Azmodael (преглед на промените)

Едва ли си с толкова влошен слух по-скоро не си даваш сметка какво чуваш или се правиш на утепан.

Шумът от компютъра е сбор от движещите се части а това включва всички вентилатори и харда.

пс. Темата ти в която се оплакваш от шума и се чудиш как да го намалиш мисля говори достатъчно...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Хора, спрете се. Няма боксов охладител, който над 50-60% скорост на вентилатора да е тих. Моя е тих, но работи на 20% до 45 градуса... Колкото по-горещ е процесора, толкова по-бързо ще върти перката на охладителя, съответно толкова по-шумна ще е самата перка. Ако искате тишина - Noctua, BeQuiet, Enermax.

Всички боксови охладители са шумни. За това ми е смешно като се каже във форума тоя процесор няма нужда от охлаждане.

PS: Шумът е както си го направиш... Ако човек си поиграе малко най-шумния му компонент може да се окаже хард диска. Май наистина трябва да си поиграя да напиша статията, дето все я отлагам за охлаждането и шума...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Ами аз бях свикнал с бокс-а на моя стар интелски E5200, който беше страхотно тих. Ако на Десислав това е първия комп или преди е имал някакъв бръмчилник разбираемо не му прави впечатление

Ами аз бях свикнал с бокс-а на моя стар интелски E5200, който беше страхотно тих. Ако на Десислав това е първия комп или преди е имал някакъв бръмчилник разбираемо не му прави впечатление

Не ми е първи комп,преди това имах лаптоп и още един настолен.За лаптопа няма какво да коментирам относно шум,а за стария бокса му беше много тих,бях му намалил оборотите,ама там шумеше яко вентилатора на видео картата.На новия бокса е автоматичен и пак не го чувам,тоя път видеото ми е тихо.Единственото,което шуми е задния,изкарващ вентилатор от не'кво старо захранване.Трябва и предния да сменя ама за сега се озорих с парите като дадах всичко за нови части ама като събера,даже някакво евтино водно охлаждане може да си купя.Сега съм си сложил две ключета на кутията за предния и задния вентилатор и ги пускам само когато играя игри или нещо подобно.Като стоя във нета с отворени там 14 таба в хрома и правя такива общи работи ги изгасям и си ми е тихо.Core temp ми показва температури от порядъка на 18 градуса на процесора с "шумния" и "скапан" бокс.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.