Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дайте мнения за монитор Acer B326HK

Featured Replies

Здравейте.

Може да изглежда странно, но сегашният ми 27 инчов монитор понякога ми се струва недостатъчно голям. Следвайки принципа на Мечо Пух, в момента попаднах на този модел. Виждам, че в страната се намира за около 1600 лв., което е доста по-добре от 30-инчовият(професионален) Dell U3014. Четох това ревю и първо ми направи впечатление, че в минусите пише за слабо цветопредаване, а в самото ревю изглежда че не е чак толкова зле.

Ще ми бъде интересно да видя различни мнения за монитора, макар да е малко вероятно те да са "от първа ръка".

Освен това в данните не виждам дали е матов или гланцов.

Съответно може ли някой да каже колко най-много бих могъл да взема за сегашният ми Dell U2713HM с гаранция до май 2016 г.?

За споменатата сума се взима - http://www.lg.com/bg/monitori/lg-34UM95-P-ultrawide-led-monitor

Според мен при 34 инча може и да се мине по-тънко (разлика от 600 лв. не е малко) с този - http://www.lg.com/bg/monitori/lg-34UM65-P-ultrawide-led-monitor

Естествено първия е вариант ако искаш по-добри цветове ама мислиш ли че е видиш разлика?

А има и изчанчени варианти като този но е 2 бона - http://www.lg.com/bg/monitori/lg-34UC97-ultrawide-ips-monitor

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за включването!

Първият модел на LG го сравнявах с Acer-а, който си харесах за момента. Не виждам с какво е по-добър този на LG - резолюцията е по-ниска(особено вертикалната, а на това държа особено), на втория модел на LG дори е още по-ниска - 1080. Това означава едва ли не да се върна няколко години назад - сегашният ми монитор е на 1440, а онзи преди него беше 1920х1200. Освен това не се регулират по височина, не виждам да имат USB(може да е дреболия, но все пак е плюс и на мен ми върши работа). Третият модел изглежда е по-скъп, защото е извит и сигурно би стоял добре на ъгловото ми бюро :), но също отпада заради резолюцията и съотношението на страните.

Без да се заяждам или нещо такова - засега не виждам причина да се насоча към друг модел. Ако има други предложения, да уточня за бюджета - до около 1600-1700 лв.

• Автор

Ако това, което прочетох е вярно - изглежда ще ми трябва дискретна видеокарта с DP 1.2 за този монитор. На втория компютър съм сложил една Sapphire HD 6770, но не знам дали ще върши работа за тази цел. Ще се използва предимно за мултимедия.

Acer са всеизвестни с това, че цветовете им не са идеални. Ако целта е обработка на видео или фотошоп, или нещо, за което са необходими перфектни цветове, Acer е лош избор. За непретенциозни задачи, като игри и филми не би трябвало да има никакви проблеми. Вече ако намериш 4к монитор на по-приемливи цени с IPS панел - давай смело.

Предложеният LG монитор e 21:9 , а не стандартните 16:9 или 16:10, което го прави добър за някои неща и лош за други. Филми, текст, обработване на снимки и видео ще са идеални на него, но игрите са друга тема...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

В ревюто, което четох пише, че подсветката дава разлика до 50 cd/m2 в отделни зони на екрана. Това твърде много ли е? Не става въпрос за обработка на видео/фото, но ще ми бъде неприятно ако се забелязва с просто око докато гледам филм или изображения.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Може ли някой да каже дали въпросната карта - Sapphire HD 6770 1 GB DDR5 ще може да се справи с резолюция 3840х2160 за нормални приложения и евентуално за игри(напр. Minecraft) до 1280х720?

Equipped with the most popular Dual

Link DVI (Digital Visual Interface), this

card is able to display ultra high

resolutions of up to 2560 x 1600 at

60Hz. Не мисля че поддържа 3840x2160. Да Minecraft ще върви добре на 1280х720.

• Автор

Картата има и Display Port, но не пише той конкретно в тази карта колко може... Например дали 1 гигабайт памет ще е достатъчна.

Всъщност бих казал, че вече размислих за Acer-а и сега се "навивам" за един 32-инчов Самсунг. Трябва обаче да проверя точно дали ще се събере на бюрото ми. :)

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.