Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Датска клавиатура

Featured Replies

Здравейте

Имам един "малък"  :)  проблем с клавиатурата на моя лаптоп. Става дума за LENOVO Thinkpad T530. Имам оригинален WIN 7 Pro. Лаптопа е датски и когато трябваше да активирам WIN за първи път имах две опции - активация на Английски или Датски. Избрах Английски. След това си направих настройките на БГ език за да мога да пиша и на кирилица. Като основен език ми остана Английски защото работя основно на него.

И така проблема ми е следния: Тъй като компа е датски , клавиатурата му е с датски символи и букви.Много често ми се налага да прехвърлям от един език на друг когато пиша нещо и искам да вкарам символ в текста на английски или обратно в бг текст. Освен това датските символи са на различни места и е малко объркващо.

За да си реша проблема обмислям възможноста да си сменя клавиатурата с английска.

Въпросът ми е дали ще си реша проблема със смяна само на клавиатурата или ще трябва да сменя и ОС. Win e оригинален и ми се иска да го ползвам ако е възможно.  

Благодаря предварително.

http://www.ebay.co.uk/itm/New-for-lenovo-IBM-Thinkpad-X230-T430-T530-Original-Backlit-Laptop-Keyboard-UK-/161406087860?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item25948d72b4

Това е линк към новата клавиатура ,която евентуално мога да купя.

Ще си решиш проблема само със смяна на клавиатурата. Освен това може да си вземеш и външна USB клавиатура.

Има възможност и да се пренастроят определени клавиши с програми като KeyTweak (въпреки че в такъв случай остава въпросът да се помни кой клавиш на коя буква отговаря).

Клавиши могат да се ремапват. За създаване на клавиатурни подредби от MS имат собствен инструмент - Keyboard Layout Creator. Ако лаптопът е в гаранция, едва ли някой ще ти даде да сменяш самоволно клавиатури или каквото ти падне.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Клавиатурната подредба май се води скандинавска и се свиква за седмица две. Около 3 месеца ползвах такава клавиатура на настолен комп.

Разликата е във В,Ч,Ш и някои от препинателните знаци. Пишех фонетично че иначе съвсем не можех да оцеля буквите.

Не се наложи преинсталиране на ОС просто си взех нормална клавиатура с кирилица и след един рестарт всичко си заработи нормално.

След смяната на клавиатурата няма да има нужда от преинсталиране на Windows.

А сега можеш да виждаш символите на виртуалната клавиатура(osk.exe)

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Реших да си сменя клавиатурата защото намерих нова с подсветка. Вчера отворих "тубата" и видях че е много лесно да се смени.

Благодаря на всички за помоща.

Реших да си сменя клавиатурата защото намерих нова с подсветка. Вчера отворих "тубата" и видях че е много лесно да се смени.

Благодаря на всички за помоща.

То хубаво си намерил с подсветка но ако оригиналната не е такава има вероятност да няма къде да я включиш подсветката и реално няма да можеш да я ползваш. 

108лв в Бг

Луд човек! 108лв за клавиатура, чиито "дефект" може и да може софтуерно да бъде коригиран. Донеси лаптопито при мен да ти го направя, пък ми дай 108-те лева, бая бира ще си купя :D

• Автор

То хубаво си намерил с подсветка но ако оригиналната не е такава има вероятност да няма къде да я включиш подсветката и реално няма да можеш да я ползваш. 

108лв в Бг

Оказа се че подсветката на новата ми клавиатура не работи. Двете клавиатури са идентични. Куплунгът който се включва към дъното е същият и пасва перфектно. Всички бутони работят. Проблема е че оригинално лаптопа има един светодиод който се намира до камерата.Той служи за осветяване на клавиатурата(Thing light). Когато натисна бутоните Fn+Space тази светлина се включва но КЛАВИАТУРАТА НЕ!! Опитах се да я включа с други комбинации но нищо не става. 

Четох по форумите и доколкото разбрах, при натискането на комбинация от бутоните Fn+Space би трябвало при първото натискане клавиатурата да светне силно,при второто да светне по слабо и при третото да се включи тази светлина до камерата. При мен обаче тя се включва моментално , а клавиатурата не реагира по никакъв начин.       

Имате ли идея какво да направя за да мога да включа клавиатурата??         :help wanted4:  :help wanted4:  :help wanted4:    

Ето и малко снимки на двете клавиатури.                                       

post-110535-0-06102700-1426088231_thumb.

post-110535-0-45189800-1426088237_thumb.

post-110535-0-84511400-1426088245_thumb.

post-110535-0-93675600-1426088251_thumb.

Оказа се че подсветката на новата ми клавиатура не работи. ..................                                 

Тази клавиатура е за няколко модела лаптопа. вероятно някой от тях нямат лампа при камерата но могат да използват подсветка. Твоя след като има лампа не е логично да ползва и подсветка и вероятно в конектора на дъното липсва управление на подсветката. Точно такава клавиатура не ми е попадала но другите дето са с подсветка са с два кабела единия си е за стандартния конектор за клавиатурата а другия отговаря само за подсветката lenovo нямам идея как са го решили.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.