Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация без монитор до 500 лв.

Featured Replies

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/45925p1r52113p1r51038p1r49608p1r1003975p1r49641p1rf.html

Няма смисъл от и3-ката! Да кара сега така пък по-късно го продава за 50лв и добавя някви пари и взима и5..

Оу да бе, вечно, че ще кара кратко с тоя процесор. 

Това тогава:

Обща стойност - 544.30 лв. с ДДС

Пълноразмерно дъно, процесор с добра възможност за overclock. 8GB RAM, по-качествено захранване, по-хубава кутия заради по-добрия въздушен поток, по-качествена ламарина. Остава само видео карта, продаване на процесора след време и отидохме на по-горен клас конфигурация като цяло.

Процесора е смотан.Поне вземи 3258,може да се клоква до 4.4 GHz,че да става за нещо

И така може да стане , но зависи от него , аз гледам да се впиша г/у до 600лв , щомто е на изплащане .. но и 20-30лв нищо няма да променят , така че може и със него да мине.

Оу да бе, вечно, че ще кара кратко с тоя процесор. 

Това тогава:

GB B85M-DS3H /1150SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150

4GB DDR3 1600 A-DATA x2    Обща стойност - 544.30 лв. с ДДС

Пълноразмерно дъно, процесор с добра възможност за overclock. 8GB RAM, по-качествено захранване, по-хубава кутия заради по-добрия въздушен поток, по-качествена ламарина. Остава само видео карта, продаване на процесора след време и отидохме на по-горен клас конфигурация като цяло.

И със 4гб рам ще мине(тя се добавя най-лесно) , а от въздушен поток няма голям смисъл , щото на моя стария и3-4150 беше студен като фризер , забучен във дървен рафт , без вкарващи ,а само изкарващи.. иначе е така ще е добре :

GB B85M-D3H /1150

G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150

4GB DDR3 1600 A-DATA

SAPPHIRE R7 260X 2G GD5 DP

EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR

SHENHA ATX TOWER V9 BLACK

Обща стойност - 691.51 лв. с ДДС

Така ще си бомба. Аза изплащането , например влез във техномаркет избери някъв продукт на същата цена и виш лизинг калкулатора , само за ориентация :)

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/49904p1r52713p1r45925p1r52113p1r2088p1r51038p1rf.html

• Автор

Двоумя се за изплащането все още. Defused ако резна едната съчка рам ? Така мисля, ще ми влезне добре в бюджета.

И така може да стане , но зависи от него , аз гледам да се впиша г/у до 600лв , щомто е на изплащане .. но и 20-30лв нищо няма да променят , така че може и със него да мине.
И със 4гб рам ще мине(тя се добавя най-лесно) , а от въздушен поток няма голям смисъл , щото на моя стария и3-4150 беше студен като фризер , забучен във дървен рафт , без вкарващи ,а само изкарващи.. иначе е така ще е добре :
GB B85M-D3H /1150
G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150
4GB DDR3 1600 A-DATA
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR

Обща стойност - 691.51 лв. с ДДС
Така ще си бомба. Аза изплащането , например влез във техномаркет избери някъв продукт на същата цена и виш лизинг калкулатора , само за ориентация :)
Линк:
http://nikem-bg.net/cart/49904p1r52713p1r45925p1r52113p1r2088p1r51038p1rf.html

Ако надделее изплащането - това ще е.

Редактирано от Tinox (преглед на промените)

Двоумя се за изплащането все още. Defused ако резна едната съчка рам ? Така мисля, ще ми влезне добре в бюджета.

То щи влезне , ама ще взимаш ли видео или?
  • Автор

То щи влезне , ама ще взимаш ли видео или?

Процесора нали има вградено ? Тотално се сбърках

Със вграденото нищо няма да напрайш , най-много да си подкараш нормално цс 1.6 , гта сан андреас.. Нищо не става от вграденото ;)

Я кажи кои игри ще играеш?

Процесора нали има вградено ? Тотално се сбърках

Аз ти предлагам конфигурация с вградено видео, колегата предлага такава с външно такова. Ако искаш веднага видео карта, вземи неговата, ако не и ще добавяш после, вземи моята. Махни едната плочка, никакъв проблем, имаш цели 4 слота така или иначе.

• Автор

Игри...не знам честно, което ми хареса. Ок решихте ми проблемите за което съм много благодарен! Сега като знам какво получавам от двете ви конфигурации, трябва да се реша какви пари ще отделя. 

Едит: Ако избера без видео, какво да взема като събера пари ?

Предполагам ще е грешно скъпо видео с този процесор ?

п.п май ще се ориентирам към село...с патките...

Редактирано от Tinox (преглед на промените)

Ако мисли по-късно да сложе една добра видео карта от рода на 270/x , 280/x или по-нисък клас r7 265 , gtx 750ti ,които варират от 280 до 300/50лв нови(от 150 до 200/50 втора ръка) , да взима със и3-ката , но няма смисъл от нея , защото съвременните игри ще изискват повече ядра и не само..

Тогава ще трябва да мислиш за i5 4xxx

Предполагам ще е грешно скъпо видео с този процесор ?

п.п май ще се ориентирам към село...с патките...

Ами то не е грешно.. ще те изкара ,не се безпокой.. но въпроса е във парите ;)

А ако избираш без видео се ориантирай към i5xxx , дори може и i7.. но вградените им видеа са еднакви..

Виш ся.. взимаш тва където съм ти предложил , играеш си сегашните новои заглавия и след като ти омръзнат или компа ти остарее за по-новите , които ще излизат... продаваш го , събираш още някой лев и взимаш нов.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Автор

Виш ся.. взимаш тва където съм ти предложил , играеш си сегашните новои заглавия и след като ти омръзнат или компа ти остарее за по-новите , които ще излизат... продаваш го , събираш още някой лев и взимаш нов.

Да, това исках да разбера.

Или просто си го ъпгрейдваш , ако има смисъл след една/две години. :)

Та вече реши ли какво ще е?

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Ако мисли по-късно да сложе една добра видео карта от рода на 270/x , 280/x или по-нисък клас r7 265 , gtx 750ti ,които варират от 280 до 300/50лв нови(от 150 до 200/50 втора ръка) , да взима със и3-ката , но няма смисъл от нея , защото съвременните игри ще изискват повече ядра и не само..

Тогава ще трябва да мислиш за i5 4xxx

Ами то не е грешно.. ще те изкара ,не се безпокой.. но въпроса е във парите ;)

А ако избираш без видео се ориантирай към i5xxx , дори може и i7.. но вградените им видеа са еднакви..

Не е точно така... Intel Iris Pro е мноооооооооого добро вградено решение, но е налично дори и аз незнам в кои i7... Но стандартните им вградени видеокарти, дето не са Iris Pro, които са в i3 и Pentium-ите им, са много зле за игри...

PS: Малко съм бос от страна на Iris Pro, та не знам дали не е някаква опция или ... Но мисля, че беше само в i7...

• Автор

Или просто си го ъпгрейдваш , ако има смисъл след една/две години. :)

Та вече реши ли какво ще е?

Това:

4GB DDR3 1600 A-DATA 

G3220 3GHZ/3M/BOX/1150 

CORSAIR VS450 450W ATX EU Version 

ASUS H81M-C /1150 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.