Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви са нормалните температури за компютъра ?

Featured Replies

Здравейте мили потребители 

Какви са нормалните температури за компютъра и дали моите са добри 

Компютърни конфигурации:

Процесор -QuadCore Intel Core i5-2300, 2900 MHz (29 x 100)

Дънна платка - Packard Bell iMedia S3850

Рам - DIMM2: Unifosa GU512303EP0202  - 4 ГБ

Видеокарта - NVIDIA GeForce GT 420  (1 GB)

Харддиск -   Hitachi HDP725050GLA360 ATA Device  (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

post-357493-0-67324000-1425476429_thumb.

Редактирано от transcend92 (преглед на промените)

Температурите са повече от нормални. Нещо обаче има проблем с измерването на напреженията.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Температурите са повече от нормални. Нещо обаче има проблем с измерването на напреженията.

А как да го оправя  този проблем със смяна на захранването ще стане ли или имам проблем със контактите 

Нищо не е нормално в тия температури!

Процесора 10 градуса ,а ядрата 28.

Кога е чистена и кога е сменяна пастата на тази машина?

Като прочетеш малко повече по въпроса къде се измерва ,какво се измерва, как се смята "температура  на процесор" и намериш коректен алгоритъм годен за хардуера от ония времена, тогава пиши.  

А как да го оправя  този проблем със смяна на захранването ще стане ли или имам проблем със контактите 

Отностно напреженията нямам отговор за причината. Вероятно е, да е просто некоректно отчитане. Иначе този компютър не би трябвало да работи :)

• Автор

Машината я чистя всяка седмица пастата е сменена  просто съм с нови части тоест нов комп и за тва питам дали са нормални тези температури  за да знам какво да правя  имам и един много странен проблем понеже от стария комп ползвам харддиска  червената лампичка свети  и издава странен звук възможно ли е харда да е пътник и ако е предложи 

Машината я чистя всяка седмица пастата е сменена  просто съм с нови части тоест нов комп и за тва питам дали са нормални тези температури  за да знам какво да правя  имам и един много странен проблем понеже от стария комп ползвам харддиска  червената лампичка свети  и издава странен звук възможно ли е харда да е пътник и ако е предложи 

Червеният LED на твърдият диск, постоянно ли свети, или премигва? Не пречи да проверите диска за наличие на лоши сектори, примерно с HD Tune. Бързото сканиране не отнема много време. После ако си имате още време за губене, може да проверите и за бавни сектори.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Челвеният LED на твърдият диск, постоянно ли свети, или премигва? Не пречи да проверите диска за наличие на лоши сектори, примерно с HD Tune. Бързото сканиране не отнема много време. После ако си имате още време за губене, може да проверите и за бавни сектори.

Не свети постоянно  но когато мига издава странен звук като стържене и започва да разчита файловете много бавно  благодаря  ти за програмката ще я пробвам и ще ти кача снимки 

Не свети постоянно  но когато мига издава странен звук като стържене и започва да разчита файловете много бавно  благодаря  ти за програмката ще я пробвам и ще ти кача снимки 

post-357493-0-03390200-1425580226_thumb.
post-357493-0-52191000-1425580226_thumb.

Ето ги и снимките по късно ще направя и тест на бавно  и друго да те питам нормални ли са 30 градуса за хард и дали едно вентилаторче за хард ще смъкне градусите най вече искам да си запазя всички важни файлове там ми е целия живот в момента имам и парички ако смяташ че не е мн добре да взема да си взема нов но незнам коя марка да избера мога да отделя  до 200 лева за него само и само за да запазя файловете си  благодаря ти предварително лека вечер ти желая

post-357493-0-03390200-1425580226_thumb.

post-357493-0-52191000-1425580226_thumb.

Редактирано от transcend92 (преглед на промените)

Quickscan при мен не върши никаква работа. На 3 повредени диска твърдеше че са здрави. По-добре пълен тест да се направи, а още по-добре под ДОС - за сигурни резултати.

Температурите са повече от нормални. Вероятно машината не е и натоварена. Това с 10-те градуса е може би неправилно отчитане. Вече ако имаш проблем с хард диска това е друга тема.

http://openhardwaremonitor.org/

Не знам защо всички се нахвърлат на балъшки програми. Свали си Hirens и си направи нормални тестове, Виндовс-ките програми не струват.

• Автор

Quickscan при мен не върши никаква работа. На 3 повредени диска твърдеше че са здрави. По-добре пълен тест да се направи, а още по-добре под ДОС - за сигурни резултати.

Ето и пълен тест пак нищо не открива но незнам какво може да го товари до сега съм бил със 32 бит ся процесора ми е по нов и е на 64 бит незнам от какво може да е дайте съвет  

post-357493-0-55329300-1425646474_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.