Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възстановяване firmware Samsung Young 5360

Featured Replies

Имам един телефон Samsung Galaxy Young S5360, който е с проблем. Т.нар boot loop. Опитах да извадя recovery опциите и да извърша нулиране на телефона през заводските настройки. Отново се появява логото, цикли и се рестартира. Няма как да вляза в менюто, за да видя софтуерна версия и да го флашна с ODIN. Някой има ли идеи как да му направя recovery?

KIES ми дава Device Not responding. Не ми дава да правя емърдженси рекавъри. Когато го включа и го бучна в лаптопа ми дава, че няма СИМ карта и не може да продължи, а то вътре има сим карта. Междувременно продължава да се рестартира.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Излиза ми като хардуер в Windows, като го сложа в download режим се вижда и USB модема. KIES не го вижда като модел телефон, но вижда че има нещо включено. 1000програми не ми се иска да тегля.

Телефонът не е лично мой, последно съм се занимавал със Symbian телефони, не съм наясно как става, искам просто решение. Някакво туулче да кликна 2 пъти и да стане, по възможност :D

Телефона както си е работил, така изведнъж е изпаднал в състояние при опит за включване да върти анимацията, да стига до логото Samsung на черен фон и да се рестартира и пак така. Интересно що моят Symbian телефон за 8години не е направил подобен гаф. Тъкмо си мислех и аз да си сменям телефона, няма да е Android 100%

Пробвай в момент, в който Windows го вижда, да извикаш от команден ред следното:

adb devices

и ако ти излезе изброено със сериен номер, можеш да опиташ 

adb reboot recovery

или 

adb reboot bootloader
Ако заработи, телефонът ще се рестартира и ако не влезе пак в същия boot loop, ще зареди recovery или съответно fastboot.

Инсталирах ADB от XDA. Имам KIES. Той си сложи драйверите. Напълних си новата инсталация на Уин на лаптопа с bloatware. Чува се, че се включва УСБ устройство, вижда се като USB модем и като CDC като се инсталират драйвери - до там. ADB не го листва. Най-вероятно нямам пуснат USB дебъгинг на телефона, ама няма вече и как да го пусна, понеже се рестартира.

Не знам и какво да му налея с ODIN, понеже не знам каква му е софтуерната версия и коя модификация на Firmware ще отговаря на телефона. ADB го пробвам с телефон в режим за ODIN - Download/Install, както и в Recovery или просто бучнат да се зарежда.

Губят ми се подробностите за флашване на Android телефони. Само Symbian-ски съм правил. Страх ме е хептен да не го брикна с някакви глупави опити да направя нещо, което може и да не е така

Телефонът е изтърван 2 седмици преди да почне да прави проблеми. Имало възможност и power бутона да е виновен, ама не знам. В Android recovery менюто влиза нормално. И в Download firmware менюто влиза нормално.

Като се рестартира и задържа само Home и VolumeUp без да пипам Power бутона, пак влиза в Android recovery менюто. Комбинацията трябва да е от 3 клавиша, нормално ли е това? Иначе в менюто не се гаси или нещо.

Първото нещо, което бях пробвал е да вляза в Recovery менюто, да го върна на заводски настройки и да изтрия кеш партишъна.

Там регистрация нямам.

'simtech' виж как се прави reset на твоя тел. в YouTube, много добре е показано, но имай предвид, че ще ти изтрие всичко без контактите (ако си синхронизирал).

Имам 

Samsung Young S6310N 

След флаш с нов фирмуер се рестартираше и стигаше до логото и замръзваше ли какво ставаше забравих и го рестартирах и пак логото на телефона и нищо.Викам си майка му стара кво да правя това го качвах с Оdin и се получи ,но има малка подробност след флашването ако е успешно нали пак да се повторя не зареждаше андроид а се рестартираше.Как го управих ?Влязох в оня режим където може да зареждаш зип файлове и имаше нещо да избираш wipe data ли какво беше и пак ако не стане формат от него меню рестарт и ще трябва да тръгне късмет.

Не тръгва. Дадох му Wipe Data още онзи ден. Дава, че е успешно, но не тръгва след това.

'simtech' виж как се прави reset на твоя тел. в YouTube, много добре е показано, но имай предвид, че ще ти изтрие всичко без контактите (ако си синхронизирал).

Отдавна му направих ресет, по-горе съм писал!!! НЕ тръгва!!!

Каквото имаше в рекавъри менюто съм го използвал. Там опция Формат няма. Не знам какъв фърм да му налея. Не се занимавам с Андроид устройства, не искам да се занимавам с тях и честно казано избеснявам. Толкова популярна OS ужким, а толкова оскъдно инфо. Със Symbian-а имаше упътвания стъпа по стъпка и всякакви tool-чета, с които можеш да правиш каквото си поискаш, без да има опасност да брикнеш устройството.

Като не ти се занимава - има хора, които вършат такива услуги. Срещу скромно заплащане, естествено :) .

Един от админите на Androidbg възстановява всякакви телефони със софтуерни проблеми.  Това e обявата му, трябва да можеш да я видиш и без регистрация.

Пък ако все пак решиш, че ти се занимава :) - пробвай да си свалиш един BG ROM оттук , и да го флашнеш с Odin.

Аз имам някакво подозрение, че проблемът е хардуерен, щом се е появил след изтърване. Но не пречи да се пробва.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Още ли го мъчиш тоя телефон? Модела е доста стар и не си заслужава да го носиш на ремонт втора ръка струва към 30-40лв.

Проблема при андроид е че има буквално хилядите устройства и модификации но с малко четене всичко се постига.

http://forum.androidbg.com/forumdisplay.php?fid=121

Като не ти се занимава - има хора, които вършат такива услуги. Срещу скромно заплащане, естествено.

Скромното заплащане сигурно ще е в рамките на телефона втора ръка. Проблемът се появи 2 седмици, след като беше изпуснат. А без да мисля много, мога да кажа че телефона е 5360 и страницата, която си дал - фърмовете на нея не стават за тоя телефон.

Телефона беше взет за 50лв, опцията да дам още 50 за някоя глупост не е вариант. По-скоро ще го хвърля и ще се вземе друг.

Проблема при андроид е че има буквално хилядите устройства и модификации но с малко четене всичко се постига.

Не знам каква точно версия на Firm файловете трябва да му налея, защото нямам достъп до менюто на телефона, това ми е проблема. Иначе знам за съществуването на Odin много отдавна. Добре си беше Symbian SE - с XS++ и EMMA се оправяха нещата. Ако някой по SN и S/N би бил така добър да ми каже какво точно трябва да налея, ей сега ги пиша.

Истеглете това http://fs1.d-h.st/download/00086/FhE/S5360_XXMI1_OXXMD1_XXMC2_wipe_by_SplitFUS2.zipИ го заредете през Odin

Долния син линк ,че другия води към вирус!

Това за който и да е телефон от този модел ли става? Просто го давам в Download/Install с Volume Down+Home+Power и после Volume Up, след като KIES ми е инсталирал драйверите и го посочвам на ODIN тоя фърм да го налива?

///Оффтопик///

Ей така навремето се правеше със SE UIQ. P990, който го имам си го оправих така ЦЪК

Не знам каква точно версия на Firm файловете трябва да му налея, защото нямам достъп до менюто на телефона, това ми е проблема. 

Е това е лошо,но мисля ,че това е фирма http://samsung-updates.com/device/?id=GT-S5360

Е това е лошо,но мисля ,че това е фирма http://samsung-updates.com/device/?id=GT-S5360

Този, който по-рано ми го даде за изтегляне става или не? Как стоят нещата с версиите? При старите телефони имаше за всеки модел различни ревизии, но можеше да се налее всяка по-горна без проблеми, хардуерно бяха еднакви.

И да, знам че е лошо, че не мога да видя версия на софтуера, но ако можеше, то телефонът значи работи и тогава нямаше въобще да я има тази тема.

Освен да пусна ODIN, с него трябва ли да инсталирам нещо допълнително, щом KIES ми е инсталирал драйверите за телефона. Изтеглих по-старата версия на KIES за телефони с Андроид под версия 4.

п.п Сега ми казват, че телефона е паднал от половин метър на пухени чехли. Едва ли е от падането проблема.

п.п2 Някакъв начин да се налее фърма от SD картата или с ODIN е по-сполучливо?

Телефонът е GT-S5360, SSN- S5360GSMH, S/N RF1C27LXDVR

п.п2 Някакъв начин да се налее фърма от SD картата или с ODIN е по-сполучливо?

Телефонът е GT-S5360, SSN- S5360GSMH, S/N RF1C27LXDVR

Добре де, объркал съм модела :) . Тук има списък с официалните ROM-ове, само че няма за България. Препоръчвам ти някой за друга европейска държава, аз съм слагал полски и италиански (на таблета си), работеха. 

Ако телефонът е работещ и руутнат, не е проблем да инсталираш от SD картата. Но в твоя случай мисля, че Odin e препоръчителен.

Видеоупътване по въпроса.

Успех.

Добре де, объркал съм модела :) . Тук има списък с официалните ROM-ове, само че няма за България. Препоръчвам ти някой за друга европейска държава, аз съм слагал полски и италиански (на таблета си), работеха. 

Ако телефонът е работещ и руутнат, не е проблем да инсталираш от SD картата. Но в твоя случай мисля, че Odin e препоръчителен.

Видеоупътване по въпроса.

Успех.

Значи Gangosa даде един ROM - ще стане или не за всеки телефон от тоя модел? БГ-то е второстепенна грижа, да тръгне телефона е основното.

Значи Gangosa даде един ROM - ще стане или не за всеки телефон от тоя модел? БГ-то е второстепенна грижа, да тръгне телефона е основното.

Би трябвало да става, стига да не е за операторска модификация. Но най сигурният начин да разбереш е да пробваш. След като телефонът така или иначе е брикнат, не губиш нищо.

ПП. Желателно е да слагаш ROM за България не заради езика, а за да си сигурен, че ще е съвместим с GSM мрежите в страната. Че ако сложиш някой филипински например - може и да не ги разпознае.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Става да и с Odin го направете по възможност на лаптоп с батерия ,че докато го качвате трябва да има ток и на 2те устройства

Лаптопито има батерия, която държи около 20 минути. Освен да пусна ODIN и да заредя файловете, нещо друго трябва ли да инсталирам допълнително?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.