Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мъка, мъка - вдигнаха цената на киното

Featured Replies

Очаквах това да се случи. Скоро. Или не чак толкова. Но когато ТО се случи останах шокиран. Втрещен. Изумен. ИЗМАМЕН!!! На фона на вълната кина, затворили врати с цел превръщането им в търговски центрове, останалите киносалони в София не само че не приветстваха усиления наплив към тях...ами съгласно принципите на пазарната логика вдигнаха цените.

Честито - Кино Арена, обикновена прожекция - 6 лв.!!!! :hush::wors::wors:

Ей това се казва новогодишен подарък!

Не ми е за 1 лев, но тва си е чист монополизъм - Мултиплекс и Арена останаха единствените по-сериозни кина в София и стана ясно че синхронизират действията си. Според мен дори и новият киноцентър на Опълченска и Стамболийски /когато и да е готов/ ще последва тяхната политика и в крайна сметка няма да има никаква конкуренция между кината, от което ще си страдаме ние.

Като знам колко пари съм оставил в Арена, направо го чувствах като единственото място където мога да се похарча парите си с кеф.... :wors::wors::wors:

Редактирано от Neuton Gimic (преглед на промените)

Ъ? Последно преди две седмици бях в Арена за 5 лева!!! Е...нямам думи, онзи ден и бензина пак вдигнаха...

• Автор

И аз в събота отидох с нагласата за 5 лева...Не стига че чаках на опашка да ме пуснат до касите....ами и лепнали едни такива големи табели с уголемени букви "6лв.". Купихме си билети, тръваме по ескалаторите и аз си викам "Остава сега и пуканките да са ми вдигнали и ептен ми развалиха настроението".....

Специалната прожекция вече е 10лв. /преди 8лв./, а удоволствието да гледаш предпремиерен филм на удобните кресла в 15-та вече е 12лв. !!!!

Егаси......на всичкото отгоре гледах Александър Дъ Гей (за това обаче ще пиша в темата за филма)!!!

• Администратор

Ами да..и аз бях леко изненадан в неделя :speak:.

Освен това, то бива реклама преди филма ама тяхното е безобразие. 30 мин. киснеш и гледаш реклама, вместо филма за който си платил.

После защо хората гледали нелегални филми...

Ами Цецко, това заболяване както сам каза се нарича "монополизъм" и е характерно особено много за нашата бедна държавица.

Едно от познатите лекарства е разпространението на пиратски филми (не филми с пирати, ами нелегални копия), за което пък ни съдят. Получава се един парадокс, от който няма оправия, защото все пак сме България.

Но в крайна сметка - какво можем да направим. Плащаме си ако искаме да видим някой хубав филм, като не ни се плаща няма да ходим. Елементарно, но след това с право ще ни обвиняват, че не сме културна нация. Защо ли?

• Автор

Питаш ли мен мен как се кефя като си отида събота и неделя до родното място - кино 2 лв. - дет се вика човек може да почерпи цялата компания с по едно кино...

Споко .Европата е на две години разстояние само.Тогава ще видите откъде извира бензина.Да живеят всичките дейтабегета по всичките земни кълбета. pirate.gifpirate.gifpirate.gif

Амин

• Автор
Споко .Европата е на две години разстояние само.Тогава ще видите откъде извира бензина.Да живеят всичките дейтабегета по всичките земни кълбета. pirate.gifpirate.gifpirate.gif

Амин

<{POST_SNAPBACK}>

Ами при последното ми ходене в Милано киното беше 5 Евро (справка - Милано е 5-ия по скъпотия град в света).....е кво искате повече да коментирам - Арена 12лв. (филмите които тогава даваха не бяха пристигнали още в Бг, т.е. бяха доста нови)!!!

Кофтитот при тях е че филмите са изцяло дублирани на италиански, което според мен даже би следвало да оскъпява прожекцията.....Някой друг да сподели за цената на киното в ЕС???

Някой друг да сподели за цената на киното в ЕС???

<{POST_SNAPBACK}>

Ами въртят се там някъде - между 5 и 8 евро, но са за филми, които още не са на предпремиера в БГ. Просто е смешно, защото след време май ще ходим до Европа да гледаме ново кино и ще си избиваме парите за бензина от разликата в цените на билетите.

Световната премиерата на "Matrix-Revlution" в Отава беше 8 канадски $, което е грубо 12 кинта.....ако не се лъжа по това време в България прожекциите бяха 20?! Но пък от друга страна бизнесът сам си определя цените.....като започнат да губят от недостиг на клиенти ще ги свалят.

Ако не искаш да те е..т, не си сваляй г....е :nono

• Автор
....като започнат да губят от недостиг на клиенти ще ги свалят.

Orel, ти в събота вечер виждал ли си на Арена къв цирк е - паркираните коли по булеварда стигат чак до метростанция "Вардар" (да не забравяме че киното има отделно собствен паркинг за около 300 автомобила). Едва ли при 1.3 милиона жители 2 големи киносалони биха изпитали в скоро време недостиг на хора. В последно време през уикендите човек даже чака на ОПАШКА на входа на киното, за да го пуснат до КАСИТЕ (охраната пуска не повече от 50 човека на 10 мин.). При капацитет от 3024 места (кино Арена) не виждам как ще се поеме наплива.

Редактирано от Neuton Gimic (преглед на промените)

Наскоро ходих в неделя до Арена. Към 20:30 часа беше, а нямаше никакви места за три поредни прожекции на филма, който исках да гледам - става въпрос за неделя вечерта!

Наскоро ходих в неделя до Арена. Към 20:30 часа беше, а нямаше никакви места за три поредни прожекции на филма, който исках да гледам - става въпрос за неделя вечерта!

<{POST_SNAPBACK}>

Ами тогава не е ли логично цените на билетите да катерят нагоре?!

Ами тогава не е ли логично цените на билетите да катерят нагоре?!

<{POST_SNAPBACK}>

Еми логично е, но това е в наш минус за съжаление.

Като се построят още три такива комлекса и нещата ще се оправят. Колко модерни салона си имаме в София? Арена, София ланд и в момента, ако не се лъжа се строй още един център. Именно за това е нормално да се покачват цените.

А до тогава, ако 6 кинта са ти много не ходи на кино.......както прави аз

• Автор
А до тогава, ако 6 кинта са ти много не ходи на кино.......както прави аз

<{POST_SNAPBACK}>

Да бе, да не ходя на кино, а къде другаде освен в 13-та и 10-та зала на Арена мога да видя гърдите на Моника Белучи високи близо три метра....ааааа laugh.gif

Или къде на друго място имам възможността да слушам хармоничният звук на 300 челюсти хрускащи пуканки и още 300 приятно посръбващи кола.

За три метровите гърди на Моника Белучи си заслужава.....:angry:

Кажи кога е прожекцията, че и аз да дойда!

• 1 година по-късно...

И тук в Пловдив вдигнаха цените от 3 на 4 лв. Както и да е, пак е поносимо, ама да ви кажа взех много да се ядосвам. Незнам какъв запис се купува или там разменя. То все едно звука е от грамофонна плоча, скърца, пука, пръщи. Вече на втори филм случвам и се нервя, че само парите си давам... пък като гледам и 30 лв. да ги направят пак ще си е същата простотия, защото просто сме си в БГ. И това всичкото е в може би две от най-добрите кина в града. Аз като гледам следващия път ще си изчакам филма да излезе по мрежата и после "егати и пиратството". Я се замислете кой е по-голям пират :P

• 2 седмици по-късно...

До някъде гледането на филми с компания в къщи си ме кефи много повече.Тоалетната е наблизо,имам си палза,мога да си плюскам каквото си искам ,а не се ограничавам с пуканки и кока кола.Но не е и за узпискане удоволствието от големият екран и звукът който предлагат в киното/макар че аз лично гледам да не отстъпвам много много в нас по този въпрос/.Все пак си мисля че 5-6 лева са си и много и малко за едно филмче в предвид това че имаме интернет и рентове.Зависи от гледната точка май....... laugh.gif

Не мога да я разбера тая мания да ходиш на кино на всеки пет минути и да хвърляш 15-20 лева! Какво толкова напъвате за тия кина на мога да разбера! Просто се седите пред компютъра, удобно и си гледате филмичета свалени в нарушение на закона :) . Айде за Троя разбирам, ама за другите... Мисля, че споделям мнението на flychech...

Aми за такива като вас какво да кажа, заслужавате да няма от къде да си свалите нещата и да ви видя тогава какво ще правите.... нищо лично просто довода мога да си го гледам и на компа ми се вижда супер нагъл и смешен. Аз лично си свалям и записвам всички филми но всички по-хитови заглавия ги гледам на кино, просто неможе да сравнявате киносалони като Арена, София МОЛ и тн. с "компа" с каквото и озвучение да сте.

Това е лично мнение!

Не мога да я разбера тая мания да ходиш на кино на всеки пет минути и да хвърляш 15-20 лева! Какво толкова напъвате за тия кина на мога да разбера! Просто се седите пред компютъра, удобно и си гледате филмичета свалени в нарушение на закона :) . Айде за Троя разбирам, ама за другите... Мисля, че споделям мнението на flychech...

Аз като върл киноманиак бих ти казал, че ако не си разбрал разликата м/у киното и псто, не засужаваш и да я знаеш.

Аз като върл киноманиак бих ти казал, че ако не си разбрал разликата м/у киното и псто, не засужаваш и да я знаеш.

А,a,a eто това беше приказка :baby::baby::wors::):baby:

Разликата е огромна,но лично аз,за да отида на кино/ "Арена" примерно/ със съпругата и сина,ще ми излезе около 50 лева/как да му откажа пица и др./.Не мога да си го позволя ! Добре,че сина е вече голям,та ходи сам !

Аз ползвам TV-Out,дърпам незаконно,и гледам ! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.