Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно репутацията и новаците

Featured Replies

Чудех се аз доста време как да гласувам за нечия репутация, а то се оказа че съм новак и трябва да имам 100 мнения за да мога да използувам системата. Уважаеми модератори (или пък администратори), погледнете регистрацията ми - "Дата на регистрация: 24.03.2004г.", "Потребител # 192" и сигурно съм от първите 20-30 човека които следят форума с "klip" от както сайта има RSS. Трябва ли да напиша 100-тина мнения, за да отговарям на критерия за "стара пушка"? Не че ми е фатално използуването или неизползуването на системата, но някак си категоризацията ми се струва неадекватна или поне некоректна.

Е, сега..ако ще си говорим за регистрации и ще издребняваме моята е по-стара, виж и кой номер потребител съм....ама от 1 месец активно писане вече си имам 3+.

Въпросът с тези репутации ми се струва е не колко четеш, а какво даваш на форума и потребителите, с какво си допринесъл: новини, програми, интересни мнения или поддържаш колорит и т.н.

Редактирано от SKY (преглед на промените)

Мисля, че nighty до някъде е прав. Все пак спаменето не основата на писането във форума, а чрез посочената методология за получаване на някъкъв "ранг", определящ групата, в която влиза потребителя е писането.

Според мене всеки е полезен тогава, когато може, и всеки търси това, което желае. Изводите - всеки за себе си.

• Автор

На мен репутация не ми трябва. Учудих се че не мога да гласувам за такава.

• Администратор

Въпроса е обсъждан многократно и повдигането му отново е абсолютно безсмислено. Против тези ограничения бяха и потребители с над 100 мнения, и такива с потребителски номер преди #22, но такова е решението на администрацията... който му се играе на Господ, да поспами малко, пък после да раздава оценки. 100 мнения лесно се трупат, стига да не държиш прекалено много на това да пишеш само тогава, когато има какво да кажеш

• Автор

@poisk - Въобще не съм имал намерение да стане дискусия. Вече имам едно официално мнение по въпроса (а едно ми е достатъчно), така че я изтрии тази тем

П.П. Май те обърках с модератор.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

• Администратор

nighty

Аз съм съгласен, че категоризацията е неадекватна, но просто ти казвам, че това е глас в пустиня.

А за триенето - това е привилегия на администраторите и модераторите. Аз не съм сред тях

nighty

Аз съм съгласен, че категоризацията е неадекватна, но просто ти казвам, че това е глас в пустиня.

А за триенето - това е привилегия на администраторите и модераторите. Аз не съм сред тях

@poisk - Въобще не съм имал намерение да стане дискусия. Вече имам едно официално мнение по въпроса (а едно ми е достатъчно), така че я изтрии тази тема

П.П. Май те обърках с модератор.

Съжалявам че ви размених, но да се върнем на темата , неадекватността е видна , няма начин ако някой иска да навреди. Чрез намаляне на репутацията няма да стане това. Може и по-просто , ако толкова държат на това 1ви жълт картон 2ри и аут от форума, но това е глупаво понеже същият този ще си направи друг ник и готово, хайде пак. И нека ми кажат като имам намалена репутация, какво следва, и как тези които имат право да раздават правосъдие го правят, питах Kal по въпроса но не получих отговор, няма да ви занимавам повече, толкова и от мен.

П.П. Много задраве и поздрави на правоимащите , а и на всички участници във форума

Хайде и аз да се извикам в пустинята ...

Предлагам да се сложи падане (вдигане) на рейтинга на потребителя до достигане на 0-лева стойност. Например:

Ако първия месец си с -5 рейтинг, втория си с -4, третия с -3 и т.н.

Обратно - ако първия месец си с +5 рейтинг, втория си с +4, третия с +3 и т.н.

Това ще поддържа интереса към сайта, а няма да се лежи на стари лаври.

Освен това за балансиране на сайта е необходимо средното число точки да е константа за всички потребители (например 0) и/или рубрики. Поради това е необходимо да се синхронизират даванията на наказания и похвали.

Освен това съм против модераторите да могат да редактират мнения ! Даже и поради глупостите които могат да напишат от твое име ! Затова едно мнение или се трие цялото или се оставя каквото си е, а забележката на модератора (само една!) се пише под него.

• Администратор

Siol

Предложението ти е интересно

Ще споделя едно подобно предложение, обсъждано в един руски форум

Репутацията да не се дава като абсолютна, а като относителна стойност: брой гласове / брой постове

Аналогично може да е брой гласове / брой дни от регистрацията

Що се отнася до балансирането - не е и няма как да е така. В крайна сметка целта е не да се дадат толкова минуси, колкото и плюсове, а да се стимулира "правилното" поведение, при което се получава +

Значи nighty, донякъде си прав. Това със 100-те мнения е направено, за да не се регистрират юзъри само и само за повишаване на репутацията. Не, че не е възможно, но все пак е по-трудничко да напишеш 100 мнения за 1-2 дена :ph34r:

Иначе има и други решения. Както ти каза poisk - лесно можеш да ги натрупаш тези 100 мнения - бъди активен във форума и ще се натрупат (разбира се... не говоря за спам). Другият вариант е да се обърнеш към някой с над 100 мнения и да повиши репутацията на даден потребител от твое име. Тъпо е така принципно, но ако наистина е само за повишаването на репутацията - мисля, че става :)

Siol, аз като редактирам мнения обикновено са правописни грешки в заглавието (за да няма след това 10 изредили се да критикуват правописа) или пък когато не ме мързи и видя, че е свестен поста, но пък е на латиница - го преписвам на кирилица и пращам едно ЛС на постващия да прочете правилата. Други редакции мисля, че не са уместни.

Е добре де, ама кой го вълнува, кой кога е регнат, важното е кой с какво допринася за форума, ти като си потребител от 2 години,което ще рече , че всеки месец пишеш по 2 мнения, въз основа на какво реши че си по специален от другите юзъри. Ок моите уважения, че знаеш за форума от създаването му, но той по никакъв начин не е разбрал за присъствието ти и понеже по форумите модераторите и админите се пазят от спамери и некоректно използване на репутацията - са я направили достъпна за поутвърдили се (поне малко)юзъри с над 100 мнения. Представи си какво би станало, ако всеки току що регнат почне да мята плюзове и минуси на ляво и дясно - то тогава цялата тази функция ще се обезмисли и няма да има никаква стойност.

Редактирано от Don_Tony (преглед на промените)

• Администратор

fifa

Ако целта е тази, по-адекватно е да не можеш да използваш системата през първия месец от регистрацията си :-)

Ако някой го интересуват цифрите, при сегашните 'правила' да използват системата могат около 1,25% от регистрираните потребители

Ами просто пишете редовно.За две години все си имал какво да кажеш във 100 мнения,разбира се не е задължително.Мисля че сегашния вариант е най-удачен.Незнам дали може да се даде на някой персонално правото да гласува без да има 100 поста ама е регистриран отдавна.

Тъй и не разбрах каква е целта на "репутацията"?Поправете ме ако греша ,но в това аз

лично виждам субективно раздаване на "правосъдие" относно тези които имат по-различно

виждане!Мисля че не е нужно да си обясняваме що е ФОРУМ и каква е неговата цел!

Това което ми е ясно е,че някои членове използват тази система освен за отмъщение и

като възможност да станат евентуални "администратори" а това е много жалко,защото

разбива принципите на форума в отрицателна посока-примери много за това как се спами!

Имам предложение: тези които вършат "глупости" във форума да се наказват с БАН!

angry.gifangry.gifangry.gif

Е добре де, ама кой го вълнува, кой кога е регнат, важното е кой с какво допринася за форума, ти като си потребител от 2 години,което ще рече , че всеки месец пишеш по 2 мнения, въз основа на какво реши че си по специален от другите юзъри. Ок моите уважения, че знаеш за форума от създаването му, но той по никакъв начин не е разбрал за присъствието ти и понеже по форумите модераторите и админите се пазят от спамери и некоректно използване на репутацията - са я направили достъпна за поутвърдили се (поне малко)юзъри с над 100 мнения. Представи си какво би станало, ако всеки току що регнат почне да мята плюзове и минуси на ляво и дясно - то тогава цялата тази функция ще се обезмисли и няма да има никаква стойност.

Аз съм потребител там пише кой номер,много цифри бяха,ама не се сещам за теб откакто съм тука sad.gif

Извинявай,нищо лично sad.gif

Тъй и не разбрах каква е целта на "репутацията"?Поправете ме ако греша ,но в това аз

лично виждам субективно раздаване на "правосъдие" относно тези които имат по-различно

виждане!Мисля че не е нужно да си обясняваме що е ФОРУМ и каква е неговата цел!

Това което ми е ясно е,че някои членове използват тази система освен за отмъщение и

като възможност да станат евентуални "администратори" а това е много жалко,защото

разбива принципите на форума в отрицателна посока-примери много за това как се спами!

Имам предложение: тези които вършат "глупости" във форума да се наказват с БАН!

Наказания има и благодарение на тази репутация си личи кой с какво го е заслужил!

А относно това което споменаваш за използването на системата за отмащение, ще кажа само че за целта си има админи, модератори и една камара потеребители които могат да поправят репутацията ти ако решат че е неправилно отнета!И целта не е да станат администратори, а да няма толкова много простотии във форума, тъй като има стотици потребители които пишат само глупости, а е трудно да се следи всеки-именно там тази систерма помага за алармирането в тези случеи!

Редактирано от peps (преглед на промените)

И хиляда мнения да съм написал пак няма да тръгна да оценявам някого отрицателно.

Това би трябвало да си е работа на модератори и администратори като не им харесва някой да го предупреждават и накрая да му прекратяват ъкаунта.

Поне така гледам че се прави на други форуми на други езици.

Предлагам да се сложи падане (вдигане) на рейтинга на потребителя до достигане на 0-лева стойност. Например:

Ако първия месец си с -5 рейтинг, втория си с -4, третия с -3 и т.н.

Обратно - ако първия месец си с +5 рейтинг, втория си с +4, третия с +3 и т.н.

Това ще поддържа интереса към сайта, а няма да се лежи на стари лаври.

Това ще обезсмисли системата за репутация защото на практика в първия случай означава поощряване на наказаните, а във втория наказване на поощрените.

Освен това за балансиране на сайта е необходимо средното число точки да е константа за всички потребители (например 0) и/или рубрики. Поради това е необходимо да се синхронизират даванията на наказания и похвали.

И сега началната стойност репутацията на всеки потребител е 0. От него зависи после дали ще е положителна и отрицателна.

И хиляда мнения да съм написал пак няма да тръгна да оценявам някого отрицателно.

Това би трябвало да си е работа на модератори и администратори като не им харесва някой да го предупреждават и накрая да му прекратяват ъкаунта.

Поне така гледам че се прави на други форуми на други езици.

Не трябва да е работа само на модератори и администратори.Лично на мен ми пука за тоя форум защото е един от малкото "чисти" от простотия в България.Затова съм раздал повече отрицателни вотове отколкото положителни.Мразя някой да ми пише "POMO6T","TARSQ" и прочие глупости.Лично ще продължавам да наказвам всеки който го прави с цел да не се развъждат такива в този форум.Факт е че човек който знае как да се държи,макар и новак може да е добре дошъл.За пример Night_Raven.

Май ще трябва да бъда по-подробен, защото нещо не се разбираме.

Ако системата за рейтинг е замислена като система за "добро поведение" - тогава ОК, ама вземете я кръстете точно. Освен това "наказаните" да бъдат наказани завинаги, "поощрените" - поощрени завинаги е меко казано странна. Ето един пример - ако в началото допусна грешки поради незнание, това означава ли че до края на акаунта ми това ще се отразява ? Тогава ще започна да създаван потребители х01, х02 и т.н. - кое ще ме задържи на компрометиран акаунт ??

Ако системата за рейтинг отразява приноса на потребителите към сайта - то сами разбирате че в сегашния си вид е неадекватна. Това че съм бил полезен преди време не означава че съм полезен и сега. А да не говорим че даже и сертификатите имат някаква крайна дата на валидност.

Така че господа и дами - КАКВА е била идеята да се създаде това чудо "рейтинг". Предварително казвам че съм прочел общите правила и дискусията (затворена), обаче май нещо всеки ги разбира тези неща както той си иска.

Редактирано от Siol (преглед на промените)

Аз съм потребител там пише кой номер,много цифри бяха,ама не се сещам за теб откакто съм тука sad.gif

Извинявай,нищо лично sad.gif

Няма как да се сещаш за мен, защото никога не си ме помнила - елемнтарно. Освен това интересите ни по никакъв начин не се покриват, темите в които пишем - също. Репутацията е хубаво нещо, показва кой как е възприеман от останалите.

Що се отнася до това колко "чист от простотия" е този форум, dragozow, смея да твърдя че всеки търси във форумите различни неща. Аз например търся полезна информация и съм по-склонен да помогна отколкото да накажа този, който предоставя такава информация, но не е напълно съгласен с наложеният от мен (или в случая от модераторите) стил. За мен твоето поведение е по-скоро деструктивно и изолационистично.

Хммм... нещо май не говорим на едни и същи езици :clap:

Знаете ли какво е значението на думата 'репутация'?

Уважаеми "peps",благодаря ти че ме цитираш!!!

Искам да направя малко уточнение:

На мен лично не ми пука изобщо кой и по какъв

начин ми "формира" рейтинга,както и какъв е той!

Ще повторя пак че чрез тази система се обезсмисля

същността на форума!

А колкото до "глупостите" не е ли странното че има

много офтопици които са си чист спам и авторите им вместо с

БАН са с положителна репутация!?

Редактирано от drankalo (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.