Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тормоз на работното място

Featured Replies

Работя от 9 години на едно и също място, от женски пол съм,но се появиха преди две години две колежки, които съм обучавала и не са нито по-кадърни,нито по-умни ,а за хубост да не говорим,направо ги съжалявам. Но постоянно ходят да ме топят при директорите и ми правят всевъзможни номера. Не искам да напускам,защото и гаджето ми работи тук.Досега съм ги побеждавала,но напоследък злобата им ескалира и не знам какво да очаквам.Скъпи съфорумци,помолете се за мен. Искам да спрат да ме тормозят.Подкрепете ме мислено,моля ви!!!

Има много завестливи хора, но всичко се връща на този свят. Ти не можеш ли да ги "топиш" пред шефовете?

Не падай до тяхното ниво, отиди и обясни на директорите/шефовете каква е ситуацията. Щом работиш от 9 години в тази фирма и ти си ги обучавала, би трябвало шефовете да заемат твоята страна. Не се впрягай много на такива "колеги", случвало ми се е и заради един такъв човек се разминах с мечтаната работа. ;)

Редактирано от Collins (преглед на промените)

Бий за да те уважават!!!Майка ми напусна работа където взимаше над 1000 лева заплата по същата причина,после съжеляваше ама късно.Принципно женски колектив в равносилно на кошер със зли оси ,а щом и половинката ти работи там е ясно.Съвет от мен..........обличай се секси,предизвикателно ,подчертавай формите на тялото си и ги гледай презрително.Иронизирай ги ,няма прекланяш глава .

В такава банална до втръсване ситуация (не мисли, че само ти си на тоя хал) е важна единствено позицията на шефовете. Ако те се връзват на хулите по твой адрес, значи е време да смениш работното си място, а и не е особено препоръчително семейство (все едно дали е "официално" или не) да работи заедно.

Стара максима е, че човечеството е съставено предимно от неблагодарници, та не си струва да се главоболиш и да работиш под постоянен стрес. Затова и моят съвет е да поговориш съвсем спокойно с шефовете си, за да разбереш каква е позицията им, но не е удачно да водиш разговора с агресия/ултиматуми или пък да опитваш да уверяваш, че казаното в негативен аспект за теб е клевета - има сериозен риск така само да усложниш ситуацията, при това не в твой интерес. Ако за 9 години не са те оценили, няма никакъв реален шанс това тепърва да се случи, та помисли реално кой печели и кой губи от подобна конфронтация.

Сменил съм 5-6 раб. места и навсякъде е същото! Така че свиквай и не се огъвай!!!!

Аз им казвам какво мисля за тях право в очите и става мнооооооого интересно :)

Има и "мъжки" клюкарки, не само женски :D

...Аз им казвам какво мисля за тях право в очите и става мнооооооого интересно...

Това е добър вариант, но само ако можеш да си го позволиш. Ние не знаем за каква работа става дума и къде е тя. Ако е в голям град, намирането на друга работа за работник с висока квалификация обикновено не е мисия невъзможна, но в малък град шансовете са илюзорни.

Затова и моят съвет е да поговориш съвсем спокойно с шефовете си, за да разбереш каква е позицията им

Споделям това мнение, но... с уговорка. А тя е в смисъл, че аз не разбрах всъщност каква е позицията на ръководството и как точно авторката е разбрала, че някой я топи пред шефовете, след като не е споменала нищо за тяхното отношение по въпроса... Защото, ако на практика няма реакция от тях, може всичко да е само в нейното въображение, а интригантките да я оставят с погрешното впечатление, че я топят, за да се изложи сама. В този смисъл би било глупаво тя да отиде на разговор с ръководството, а те да я отпратят с думите, че е нелепо зрели хора да си правят детски номера и че никой не е ходил при тях да я топи...

п.п. Изпадам в потрес като чета подобни неща. Не е за вярване с какво се занимават хората, как усложняват живота си и как заспиват, бидейки замесени в подобни трагикомични взаимоотношения.

Оффф! Лесно се дават акъли !!! Трудно се изпълняват....! :)

Има три основни критерия за избор :

1. Който е добре , така да си остане (пасивно).

2. Важно е да се засади тревата , пък дори и там където трева не никне (неутрално) .

3. Като ще се мре , нека прав да мре (агресивно) .

Критерият за избор на критерии е единствен !

Действа се според конкретния случай в съответствие с тенденцията на развитие.

Вярното за един конкретен случай решение , може да се окаже непоправимо грешно за друг подобен случай !

Отделните детайли са решаващи !

И така като общо направление на мислене и действие :

Върши си работата така , че да не могат без теб.

Появи ли се способен на по-добри резултати при същите условия , съвсем естествено е да те измести....закон "божи" и тук никой не е виновен (въпрос на житейски късмет , при независими от нас обстоятелства).

При това ако работата ти не зависи от "клюкарите" , просто ги игнорирай - все едно , че ги няма.

Ако работата ти зависи от тях , разяснявай с гласност (не зад гърба им) допусканите нередности .

"Клюкарстването" рядко води до положителни резултати - по-скоро до дискредитиране на "клюкарстващия".

Е , има и "гросмайстори" в дисциплината ....следва да отстъпиш , поне временно до изясняване на ситуацията !

Възможно е също да не си на страната на истината , или да пропускаш съществени и/или допълнителни условия....в този случай - поправи се !

Истината никога не остава скрита....Рано или късно , но винаги излиза на яве !

Случва се да е необходимо доста дълго , изнервящо търпение ....

И последно - никога действия с емоции !

Емоциите са за да ни уведомяват своевременно , че се случва нещо необичайно !

Не са за да ни управляват !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Споделям това мнение, но... с уговорка...

Напълно съм съгласен с уговорката и последващите разсъждения! Никъде не стана ясно каква е позицията на шефовете, та затова и съветът ми бе именно в тая посока, но с подход без агресия, т.е. не се очаква от авторката да иде и да изтръска нещо от сорта: "А бе, шефе, ония двете чуми какво ти снесоха по мой адрес, да ги ...". Нужен е такт, защото е напълно възможно тия "топения" пред шефовете да не са реалност и питащата да "хлътне" за няма нищо. Но пък може и да става дума за реалност - ние тук няма как да преценим, изслушвайки само едната страна - и изясняването на позициите е съществено важно за всички страни в казуса.

Част от работата ми е такава, че съм виждал какви ли не подобни истории, завършвали по какъв ли не начин, но и на незапочвали. И си мисля, че прекомерното отлагане на изясняването на позициите е в ущърб най-вече на питащата, но е нужна тактичност в тая работа, не знам дали ще се справи, но се надявам поне правилно да схване смисъла.

П.П. Не бива да се изключва още една възможност, за която от нашата позиция можем само да гадаем, но считам, че е нужно да не я премълчавам - авторката, ако приемем, че действително тия твои колежки "топят", ти сигурна ли си, че не го правят по поръка на въпросните шефове? Предполагам, че не си, та затова исках да ти заостря вниманието и в тая посока!

До къде сме стигнали вече... Да се налага човек да работи в подобна обстановка, под такъв стрес и при такива взаимоотношения, само защото за неговото място чакат десетки безработни... Плавно, но сигурно да пригажда себеуважението и достойнството си към обстоятелствата. Колко по-дълбоки всъщност са проблемите.

....Колко по-дълбоки всъщност са проблемите.

Основният проблем е че гледаме , но не виждаме съществуващите проблеми (по най-различни причини !).

Как тогава да ги решаваме ?...... :)

Или както е казал онзи :"Виждаш съществуващия проблем - има решение ! Не виждаш съществуващия проблем - няма решение !".... :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

... Да се налага човек да работи в подобна обстановка, под такъв стрес и при такива взаимоотношения, само защото за неговото място чакат десетки безработни... 

Не е само в безработните проблемът. В много случаи интригите си вървят и засягат специалисти, които принципно не са особено, а дори и никак, застрашени от чакащата вън опашка. Има хорица, дето не могат без да плетат паяжините си.

... Плавно, но сигурно да пригажда себеуважението и достойнството си към обстоятелствата...

Извън София, Пловдив и Варна, основно, пред значителна част от работещите ежедневно стои точно тая дилема - себеуважение и достойнство или хляб. И е факт, че нагнетяването в работната среда и условия се прилага, съвсем умишлено, разбира се, от т.нар. "ново" поколение бизнесмени", за които персоналът не е нищо повече от средство за трупане на пари, чиято мисия е да си спретнат луксозен дом, лъскав джип и парцалки за жената. Инвестиции в персонала?! Абсурд, та те и така си идват на работа, изпълняват си задълженията и получават обидно малко пари! Но тия дребни душици са преобладаващата част от родния бизнес и затова и сме на тоя хал, а тия, които следва да контролират трудовата среда не са особено ентусиазирани да гледат в правилната посока.

Обидно малко са тия работодатели - в основата си или чужди, или български, но работили в европейски и/или отвъдокеански фирми, които не намират инвестирането в персонала за досадно и излишно занимание и пилее на средства. Но това не се учи в никое училище, а е резултат от разбиране същността на процесите.

Къде ти...

Това е добър вариант, но само ако можеш да си го позволиш. Ние не знаем за каква работа става дума и къде е тя. Ако е в голям град, намирането на друга работа за работник с висока квалификация обикновено не е мисия невъзможна, но в малък град шансовете са илюзорни.

Че какво ще и направят колегите, ако им каже в очите че са подмазвачи и тн!?! Не говорим за шефовете :P

Че какво ще и направят колегите, ако им каже в очите че са подмазвачи и тн...

А ти при какви условия би го направил? Едно е да се бъзикаш с тоя-оня колега, друго е да ги упрекнеш в прав текст и без майтапи. И в какво точно ще ги обвиниш, в подмазвачество? Че кой закон го забранява? 

П.П. Дори и да се подмазват или каквото и да е друго, ако не е обект на престъпление, то няма наказуем характер, да не говорим, че е безкрайно трудно за доказване. Практически е дяволска задача сексуален тормоз да се докаже, камо ли пък от страна на шефка към подчинен, та какво остава за "Много ти е хубава ризата, шефе, ама Razumceto твърди, че е демодирана!"

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

А ти при какви условия би го направил? Едно е да се бъзикаш с тоя-оня колега, друго е да ги упрекнеш в прав текст и без майтапи. И в какво точно ще ги обвиниш, в подмазвачество? Че кой закон го забранява? 

П.П. Дори и да се подмазват или каквото и да е друго, ако не е обект на престъпление, то няма наказуем характер, да не говорим, че е безкрайно трудно за доказване. Практически е дяволска задача сексуален тормоз да се докаже, камо ли пък от страна на шефка към подчинен, та какво остава за "Много ти е хубава ризата, шефе, ама Razumceto твърди, че е демодирана!"

Аз го правя когато го видя! И  въобще не се бъзикам!!!

п.п Голям философ си! Кой говори / пише за ЗАКОН И СЪД!?! За сексуален тормоз пък хич :P

Редактирано от atridi (преглед на промените)

Аз го правя когато го видя!...

Ами радвам се за теб, значи си ценен кадър и си непоклатим на позицията си. Поздравявам те!

А останалите ти въпроси ще пренебрегна, защото със сигурност не си чел внимателно коментара ми.

Аз го правя когато го видя! И  въобще не се бъзикам!!!

И за това в по-горния си пост сам споменаваш, че си сменил пет-шест работни места. Обърна ли внимание, че автора на темата изрично е посочила, че не иска да напуска работа. И какво е разбирането ти за казването на истините в очите на колегите си - както тук си позволяваш да кажеш на съфорумец, че е философ ли?!

Само два поста, а колко изводи си прави човек...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

И на мен ми се дреме, наближава 3 часа, нормално е след мачове от ШЛ да не му се чете на човек дълъг текст, че и да вниква в него. Дано поне питащата да е прескочила сиестата.

Мерил, аз не се обиждам, ако ме нарекат философ. Другаде е трагедията.

Мерил, аз не се обиждам, ако ме нарекат философ. Другаде е трагедията.

А, далеч съм от мисълта, че може човек, знаещ си цената, да бъде уязвен от подобни писания, но истината е, че действително си проличаваме в два-три поста колко ни са възможностите...

Ами какво да се прави, не можем всички да сме перфектни, защото това би означавало да сме еднакви - перспектива, за щастие, неосъществима. Щото станем ли всички равни, ще значи, че критериите са силно занижени или напълно заличени...

Силно се надявам авторката да пресее коментарите и да извлече това, което би ѝ било от полза, поне - от малка.

Нямам какво повече да кажа.

• Автор

И да ви разкажа какво предприех днес. Започнах да ги тормозя аз.Държа се с тях отвратително.Ще видим колко време ще издържат и какво ще измислят. Сигурно няма да ми повярвате ,че изведнъж съм събрала смелост да се променя и да не се държа като овца. Ще видим и утре дали ще стане нещо интересно.Сериалът продължава.

...Сигурно няма да ми повярвате ,че изведнъж съм събрала смелост да се променя ...

Да, не ти вярвам... засега. И ще се радвам, ако успееш да ме опровергаеш. Не е моя работа да знам как точно се променяш и в какво се изразява тормозът ти, но все пак не забравяй, че ходиш по тънък лед - внимавай! Ако цялата история е точно както я описваш, двете мацки (не знам дали да добавям и шефа към тях) няма да пасуват.

ЯЯяяяяяяяяяяя моята стратегия работииииииииииииии!!!!

:P :P :P

hlevoust тя няма какво да губи. Топят ли те или те уволняват или "Сериалът продължава" както тя се изрази ;)

Важното е да се вземе страха на обекта, а това става като кажеш пред всички какъв е :) Не че не го знаят всички де :P

Razumceto  това за тънъкия  лед е вярно! Внимавай какво правиш и не се дъни, защото всички погледи са приковани към теб. Не давай поводи за основателно "топене".

Успех!!!

Редактирано от atridi (преглед на промените)

• Автор

причината за топенето е,че съм по-кадърна от тях и съм ги обучила и двете.И лошото е ,че едната директорка го знае,но са и по-симпатични.Невзрачни са като нея.Другите двама директори ме харесват,но са безсилни пред наглостта на тази групичка.Какво да ви кажа.Засега нещата са се уталожили. Ще видим по-нататък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.