Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с TP-LINK TL-WR740N v4

Featured Replies

• Автор

За това вероятно не ми е пуснало интернет, но как ще обясниш това че не работеха LAN портовете ? Във форумите доста се оплакват от последното... Май пак ще опитвам, тоя път ще запиша мак адреса.

За това вероятно не ми е пуснало интернет, но как ще обясниш това че не работеха LAN портовете ? Във форумите доста се оплакват от последното... Май пак ще опитвам, тоя път ще запиша мак адреса.

Ами не мога да го обясня, защото не ми се е случвало до сега, за да погледна евентуално от къде идва този проблем. Даже в смисъл малко неясно остава за мен какво значи, че не ти разпознава LAN порта? Мога да предположа само едно, че не те допуска до web интерфейса примерно.

Така подкарах DD-WRT, но проблема с LAN портовете е наличен - просто не светят индикациите

Това, че не светят не знaчи, че не работят. Ping 192.168.1.1 какво връща? Аз пък разкачих рутера да вида как е при мен. Ако има проблем ще търсим скрипт да тръгне индикацията. Според мен работят портовете

Работят портовете, но пък безжичната мрежа дава Limited access и не се връзва

Нещо този билд не ме кефи. Сега, като репортна тези грешки го телнетнах и разцъках. Това с лед индикаторите не го бях забелязал, обаче явно е проблем с билда и при мен е така. Отделно ssh не бачка, пък може да ти потрябва. Относно wi-fi предполагам, че ако си се свързвал преди това, когато мрежата не е била заключена, ще трябва да изтриеш стария запис и да въведеш отново паролата.

п.п. Всъщност ти изнамерих един билд, при който тези проблеми не са на лице, а и wi-fi се държи прилично като скорост и то на 20 Mhz. SSH бачка, та можеш да си правиш тунелинг от вън. И лед индикаторите също.

Ето  директно webflsah образа, от който директно наливаш новия фърм без да се налага да се връщаш до сток и после да префлашваш. Но е само за това!

линк за сваляне на билда 19519: клик

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

ОТново върнах с webrevert защото не се получава... Не ми харесват тези дребничките бъгчета...

А този билд, който ми препоръчваш няма ли си webrevert ? Просто не се знае дали пак няма да се бъгне, и накрая да не се окаже, че няма как да си върна заводския...

Пробва ли да правиш операцията 30 30 30 ако и това не проработи рутера е за коша . На стария ми рутер едната лампа изгоря и се наложи нов да взимам същия модел TP-LINK TL-WR740N 2 години никакви проблеми не съм ъпдейтвал firmware моята оптика е от типа FTTB супер е як нета и рутера си поддържа скоростите 92mbps на декстоп машината  45/47mbps на WI FI .

• Автор

Какъв е този 30 30 30 метод ?

С фабричния няма бъгове, държи се стабилно уж. Този последния билд от сайта на DD-WRT не се разбира с модела добре явно..

ОТново върнах с webrevert защото не се получава... Не ми харесват тези дребничките бъгчета...

А този билд, който ми препоръчваш няма ли си webrevert ? Просто не се знае дали пак няма да се бъгне, и накрая да не се окаже, че няма как да си върна заводския...

Да последния билд и мен нещо не ми хареса заради дребните бъгове. Този билд, който ти препоръчах не е така и всичко е ок с него. Само мак адреса, но това е почти задължително да се направи. На мой три такива рутера е така и повече то 2 години бачкат прахолясали. Даже не ги и рестартирам. Енергото се грижи за това, а и имам и скрип, който пингва гейта на доставчика ми ако има проблем се справят сами дет' се вика. Е малко се засилих де, но общо взето е така - в смисъл държат се стабилно :)

Ако си със стоковия фърм в момента, не ползвай webflash, (този който съм пуснал) Ще ти дам другия, за да флашнеш. Що се отнася до връщането, споко ще го измислим - не се притеснявай грам. Ако трябва с webflash, ще фланеш до последния билд и после с webrevert ще върнеш до сток.

п.п. 30/30/30 е ресет на рутера, ползва се и при dd-wrt. Идва от 30 секунди. При включен рутер за 30 сек. се натиска и задържа ресет. После рутера се изключва от захранването за 30 сек., без обаче да се пуска бутон ресет. След това отново рутера се включва в захранването и бутона не се пуска за 30 сек. Демек през тези 90 сек. бутна ресет се държи натиснат без да се пуска.

• Автор

И така пробвах да го ъпгрейдна с този билд, но не се получи. Дава ми някаква грешка с името на файла. За момент изчезна достъпа до уеб интерфейса след грешката, но след рестарт се оправи.

Error code: 18005 Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.  

ПС: То трябваше пък първо с factory to ddwrt файла.. Пфф как забравих само..

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

И така пробвах да го ъпгрейдна с този билд, но не се получи. Дава ми някаква грешка с името на файла. За момент изчезна достъпа до уеб интерфейса след грешката, но след рестарт се оправи.

Чакай нали ти казах, че това е webflash!!! И да не флашваш с него! Нали сега си с сток фърмуер?

• Автор

Да моя грешка избързах на инерция.. :D

ПС: Този ли е билда за който казваш:

ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2012/07-20-12-r19519/tplink_tl-wr740nv4/

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Да моя грешка избързах на инерция.. :D

ПС: Този ли е билда за който казваш:

ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2012/07-20-12-r19519/tplink_tl-wr740nv4/

Да този е.

Свали factory-to-ddwrt.bin файла и с него флашни :)

• Автор

Флашнах с този билд, и да работят индикациите. :)

Нещо странно се получава обаче с DHCP сървъра - защо не раздава поред първите свободни IP адреси, а тези които сметне сам ?

Не ми е проблем поп принцип защото машините си имат имена в локалната мрежа, но би било добре да са подредени поред все пак.

Благодаря ти за помощта !

Флашнах с този билд, и да работят индикациите. :)

Нещо странно се получава обаче с DHCP сървъра - защо не раздава поред първите свободни IP адреси, а тези които сметне сам ?

Не ми е проблем поп принцип защото машините си имат имена в локалната мрежа, но би било добре да са подредени поред все пак.

Благодаря ти за помощта !

Хехех, нищо странно няма. Така е тази работа, не е болка. Резервирай адреси на машините, ако ти е важно. Ако имаш други затруднения пиши. Сещам, се че имаше в едни билдове лек проблем с NAT. Ако се натъкнеш на подобно нещо кажи, за да ти дам скрипта, който го поправя.

И ако не ти представлява трудност. Наблюдавай как е държи в бъдеще и драсни някой ред по-натам да споделиш впечатления.

• Автор

Последен въпрос - как да забраня Remote Acess до уеб интерфейса отвън ? Има опция за забрана, но пък иска рейндж от адреси които да въведа, и не позволява забрана без да има въведени някакви.

Засега иначе върви по мед и масло.

Благодаря ти колега, ти си човека ! Имаш една бира от мен ! :clap::beer:

Последен въпрос - как да забраня Remote Acess до уеб интерфейса отвън ? Има опция за забрана, но пък иска рейндж от адреси които да въведа, и не позволява забрана без да има въведени някакви.

Засега иначе върви по мед и масло.

Благодаря ти колега, ти си човека ! Имаш една бира от мен ! :clap::beer:

От Administration, по долу има Remote Access, махни отметка от Web GUI Management, но лично аз бих си го запазил. Полезно е понякога да го има. Иначе що се отнася до сигурността, забрани telnet отвън и задължително задай по трудни юзер и парола за достъп, че да не се окаже някой ден, че си част от ботнет :)

Бирата на форумна сбирка с кеф ще я пиийна :D

• Автор

Лек ъпдейт на темата...

Много съм доволен от този фирмуер, засега върви задоволително добре, считано от деня на префлашването:

Time: 09:32:17 up 3 days, 18:39

За тази ревизия явно това е най-читавия билд. Интересно ми е обаче коя версия на кернела се ползва за него, просто ей така от любопитство (в уеб интерфейса нищо не пише по въпроса)... :)

От Administration, по долу има Remote Access, махни отметка от Web GUI Management, но лично аз бих си го запазил. Полезно е понякога да го има. Иначе що се отнася до сигурността, забрани telnet отвън и задължително задай по трудни юзер и парола за достъп, че да не се окаже някой ден, че си част от ботнет :)

Бирата на форумна сбирка с кеф ще я пиийна :D

Тези си бяха по дифолт спрени. Интересното е обаче, че достъп до интерфейса имам през локалхост, както и през WAN адреса си, но само когато съм закачен за моята мрежа. Отвън няма достъп през WAN адреса:8080. Възможно е само събнета на доставчика да има достъп до уеб интерфейса (така излиза на практика май). Явно има нещо недоизпипано с NAT-а на адресите.

Другото което забелязах е, че безжичната мрежа работеше само на 72 MBit/s, но с пипване по настройките, и по специално Turbo Mode (Mixed NG) мрежата си тръгна на 150 MBit/s.

И последното което забелзязах е, че графиката за Bandwidth на Wireless итерфейса не работи. Нямам обяснение защо не отчита трафик на този интерфейс. Също и не се зачита трафик между машини в LAN.

Поздрави !

Лек ъпдейт на темата...

Много съм доволен от този фирмуер, засега върви задоволително добре, считано от деня на префлашването:

За тази ревизия явно това е най-читавия билд. Интересно ми е обаче коя версия на кернела се ползва за него, просто ей така от любопитство (в уеб интерфейса нищо не пише по въпроса)... :)

Тези си бяха по дифолт спрени. Интересното е обаче, че достъп до интерфейса имам през локалхост, както и през WAN адреса си, но само когато съм закачен за моята мрежа. Отвън няма достъп през WAN адреса:8080. Възможно е само събнета на доставчика да има достъп до уеб интерфейса (така излиза на практика май). Явно има нещо недоизпипано с NAT-а на адресите.

Другото което забелязах е, че безжичната мрежа работеше само на 72 MBit/s, но с пипване по настройките, и по специално Turbo Mode (Mixed NG) мрежата си тръгна на 150 MBit/s.

И последното което забелзязах е, че графиката за Bandwidth на Wireless итерфейса не работи. Нямам обяснение защо не отчита трафик на този интерфейс. Също и не се зачита трафик между машини в LAN.

Поздрави !

Версията на ядрото можеш да провериш стандартно с uname -r като се логнеш през secure shell или telnet. Потребителя е root, pass: тази която е на GUI-a

Telnet сървиза е пуснат по дифолт, това е сигурно, и е хубаво да го забраниш. От Services му дай Disable, ако не си го направил. За шел достъп си ползвай SSH, който по принцип се активира пак от менюто Services. Настройката е следната:

SSHd: Enable
SSH TCP Forwarding: Disable
Password Login: Enablе

Port: ползвай си този по дифолт, ако нямаш друга услуга в LAN-a зад рутера. Може и да го смениш. Аз лично съм го пренасочил.

Authorized Keys: Според мен малко малко излишно за домашен рутер, но ако държиш може да си генерираш нещо.

Освен всичко това, трябва да разрешиш и SSH Management, намира се в Administration > Remote Access. Естествено и тук си задаваш порта, който си избрал за сървиза на услугата. Сега тук идва и отговора на въпрос ти за достъп от различни мрежи. В същата секция ще видиш едно Allow Any Remote IP. Ако му зададеш Enable, ще можеш да го достъпваш от всякъде, като това се отнася и за Web GUI Management-а. Ако я деактивираш тази опция, ще трябва да окажеш мрежата ръчно, която ще има права за достъп.

По въпроса за достъпа до Web интерфейса от вън. Пак там Administration > Remote Access си даваш enable на Web GUI Management. Моят съвет е да не ползваш стандартната http връзка при все, че има вариант за https. Сложи си отметка на Use HTTPS. Стандартно порта е 443 и когато търсиш от вън рутера,  ако ползваш този порт, просто пишеш https:/ /address. Може и да го смениш тогава обаче, ще трябва да го укажеш след записа, както си го дал по-горе.

Относно Bandwidth не знам защо не чертае графика при теб. Аз много и не го гледам това, и не ми е болка. По принцип погледни в Services ttraff Daemon дали е пуснат.

Wi-Fi да, за да имаш 40 Mhz/150 mbps, ползваш това, което си задал: Turbo Mode.

Относно NAT, тествай дали работи. Имам предвид ако натваш някаква услуга към локална машина? Ако натваш и имаш проблем, кажи да ти дам скрипта, за да видим дали ще го фикснем.

• Автор

Благодаря за търпението ти колега...

Опитах това което си изборил - спрях telnet, пуснах SSH, но с HTTPS нямах достъп до уеб интерфейса с Mozilla. Иначе с IE стана номера, но пък аз него не го ползвам (не ми харесва).

Traff daemon е пуснат по дифолт, а относно NAT-ването - имах предвид за самия адрес на маршрутизатора (уеб интерфейса). Иначе портове не пренасочвам, просто засега не ползвам никакви услуги отвън, освен в LAN.

SSH Management дали ще е ми е необходимо, след като не администрирам отвън (засега е спряно) ?

Явно firefox-a нещо се е насмел с последните ъпдейти за windws версията, защото и при мен е така, но преди си работеше. Не знаех това, понеже с месеци не достъпвам web интерфейса през браузър, иначе и аз ползвам лиско. Ще видя как да се оправи това, но тези дни, че сега е натоврено.

Иначе не е задължителен SSH Management разбира се. Ако няма да го ползваш си го деактвирай. Аз го казвам от гледна точка, че понякога GUI забива примерно и лесно можеш да си рестартираш рутера, като се логнеш през secure shell-a. Аз обаче си го полазвам за тунелинг, в/у който примерно минавам VNC, socks proxy и такива неща. Чата-пат, когато се налага по-спешно и съм навън с телефона прекарвам от там трафика, когато се ровичкам закачен на 3G или публичен Wi-Fi, но има устройва, които не са толкова безобидни и малко повечко сигурност не е излишна в такива случаи.

• Автор

Отново малко ъп на темата

Едно бъгче което отрих с този билд - не свети лампичката, която указва че маршрутизатора е пуснат. Ето за коя става на въпрос:

http://prikachi.com/images/285/8034285Q.jpg

Иначе си е стабилен фирма :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.