Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

XP SP2 , задръсти се системния диск

Featured Replies

Хиренса не става да се свали- пише недостатъчно място

А указа ли да се свали на D:?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

4-5 опита направих, не му достигат 2-3МБ,  не ми дава възможност да му кажа къде да се сваля ! - скача направо нато

• Автор

Като не разбираш се обърни към специалист.

Първо изчистваш една камара временни файлове за да живне системата. След това се захващаш със спасяването на личната необходима информация - снимки, писания и други подобни. На друг дял и на флашка.

Ако сваляш разни филми и музики - направи си навик да е на друг дял, а не в потребителската папка. Чистиш всичко излишно.

Слагаш SP3 и всички упдейти че така си разграден двор. Трябва да имаш поне гигабайт и половина празни.

То инак е много лесно с назидателен тон, но всеки си знае......

1 да беше прочел темата , какво съм написал

2 мислех, че това е форум за взаимопомощ, в тази връзка съжалявам , че за осем години веднъж или два пъти си позволих да попитам нещо

3какъв ти специалист, около мен има почти два метра сняг  и някакви животински стъпки в него

ВЕЧЕ не знам какво става с този комп, ето една разпечатка от снощи...

и една от сегашния момент

post-95637-0-46472000-1427379634_thumb.j

post-95637-0-10673400-1427379725_thumb.j

Виждам, че е сложена отметката да се компресират стари файлове и точно заради това може свободното място да варира.

Моето виждане е такова - Windows компресира файлове, които не са достъпвани да кажем в последните няколко седмици, но когато TreeSize ги достъпи, за да види колко са големи, те се разкомпресират и отново заемат толкова, колкото са заемали по начало (преди компресията).

• Автор

Виждам, че е сложена отметката да се компресират стари файлове и точно заради това може свободното място да варира.

Моето виждане е такова - Windows компресира файлове, които не са достъпвани да кажем в последните няколко седмици, но когато TreeSize ги достъпи, за да види колко са големи, те се разкомпресират и отново заемат толкова, колкото са заемали по начало (преди компресията).

Kомпресията я включих в момента на пускане на темата,т.е. от два дни- мястото мисля се освободи когато по твоето упътване настройвах Хрома и там изчистих хронологията на свалянията, предимно графика......

Kомпресията я включих в момента на пускане на темата,т.е. от два дни- мястото мисля се освободи когато по твоето упътване настройвах Хрома и там изчистих хронологията на свалянията, предимно графика......

Аз тогава просто дадох предложение за нещо, което може временно да помогне. Компресията не е панацея, а аз все още смятам, че 5 гигабайта са абсурдно малко дори за XP.

• Автор

Аз тогава просто дадох предложение за нещо, което може временно да помогне. Компресията не е панацея, а аз все още смятам, че 5 гигабайта са абсурдно малко дори за XP.

Сега и аз смятам така!!!!!!!!!!!

GENZLAT, направи ли hiren's на CD/USB?

Тука, в планината имам за компания една Чинчила, та докато се усетя ми прегриза кабела на мишката-сега се опитвам да я оправя, както и да работя само с клавитурата 

• Автор

Е,веселба-колко да е веселба  , телевизията спря,  МИШКАТА  ми изгриза  мишката, на път е да загубя и тази връзка със света

След многократни опити най сетне влязох в дъното / БИОСТАР-MCP6P-M2 ver.6.0    ФЕНИКС АУАРД БИОС /., 

1 во бутващо устройство ми дава CD.............

2ро бутващо устройство  HDD............

Като маркирам и ,нищо не се случва.......

Записал съм на флашка

срам ме вече- уроцинет?

• Автор

Е,веселба-колко да е веселба  , телевизията спря,  МИШКАТА  ми изгриза  мишката, на път е да загубя и тази връзка със света

След многократни опити най сетне влязох в дъното / БИОСТАР-MCP6P-M2 ver.6.0    ФЕНИКС АУАРД БИОС /., 

1 во бутващо устройство ми дава CD.............

2ро бутващо устройство  HDD............

Като маркирам и ,нищо не се случва.......

Записал съм на флашка

срам ме вече- уроцинет?

Да-а, има такива дни, в които човек да не пипва нищо!

Погледни флашката вижда ли се в BIOS, при твърдите дискове.

• Автор

Да-а, има такива дни, в които човек да не пипва нищо!

Погледни флашката вижда ли се в BIOS, при твърдите дискове.

Не се вижда или аз не съм кадър да я намеря

А флашката как направи? С коя програма? Не си копирал само съдържанието на iso файла, нали?

http://rufus.akeo.ie/locale-bg-BG

• Автор

Боже, тези високите технологий не са ми набор-ама като стана такъв живота , не може без тях

евала, как разбра ,че съм копи пейст направил?

ПС. този линк ако е за мен -неработи

Редактирано от GENZLAT (преглед на промените)

http://rufus.akeo.ie/

Поставяш флашката в USB.

Изтегляш на плота rufus (виж настройките на снимката в сайта - всичко правиш 1:1 маркирано), щракваш по иконата флашка, под Устройство от падащото меню избираш твоята флашка. Щракни долу вдясно на иконката DVD и намери къде е Hirens.iso файлът. Щракни на него. Щракни Старт бутона.

Зада тестваш във виртуална среда флашката, изтегли на работния плот http://www.mobatek.net/labs.html

Стартирай го, щракни бутона Run the LiveUSB. От падащото меню избери буквата на твоето устройство.

Боже, тези високите технологий не са ми набор

Ако си мислиш, че съм първа младост... :)

• Автор

Все забравям, че трябва да ти благодаря за отделеното време................

за да не изглеждам неблагодарен  ще пробвам и тази програма, иначе почти се отказах, много сложно взе да става за мен- изтеглих поне пет такива, като последната  UltraISO  на БГ  работи но ми ена китайски

ПС  навсякъде пише, че флашката трябва първо да се форматира, аз само я изтрх

Редактирано от GENZLAT (преглед на промените)

Какво ли се еобъркало?

Първо трябва да "отрежеш" част от D, и да я оставиш като "unallocated space", за да има накъде да разширяваш C: . И гледай по възможност да е в началото на D: , така, че да се слее с C: .

ПП. И не знам колегите защо те карат да го правиш по сложния начин - с LiveCD-та и USB-та. Един EaseUS Partition Master спокойно си върши работата и от работещ Windows.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Първо трябва да "отрежеш" част от D, и да я оставиш като "unallocated space", за да има накъде да разширяваш C: . И гледай по възможност да е в началото на D: , така, че да се слее с C: .

ПП. И не знам колегите защо те карат да го правиш по сложния начин - с LiveCD-та и USB-та. Един EaseUS Partition Master спокойно си върши работата и от работещ Windows.

Не по възможност. Задължително свободното пространство трябва да е до диска, който искаме да разширим :)

Който също ще ползва ofline преоразмеряване, за да е отключен файловата система.

А и ако си забелязал GENZLAT има проблем със свободното място на C:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.