Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDD на нов лаптоп Lenovo y50

Featured Replies

И сега кво? Къде са хората, които ревностно защитават скапаната файлова система на М$? Аз когато писах, че освен В-то да си скапе харда друго нищо не може.

не е скапана, скапани са windows-те, че пишат толкова много по нея и правят дефраг... ако става въпрос за скапана файлова система това е HFS+ измислена от идиоти, сама си скапва пермишъните, като на това отгоре те са в отделни файлове и заемат място и колкото повече файлове има толкова повече място цоцат...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Отговори 66
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Сега му дадох проверка за грешки показа всички квадратчета зелени т.е няма грешка.На кого да вярвам на Смарта или на Ерор скана!

лоши сектори няма щото са маркирани и не се ползват, а surface теста под windows не е точен - няма директен достъп до диска, а всичко минава през операционната система и драйвера на sata/ahci контролера...

Такива програми като HD Tune Pro ли кво беше са най-безсмисленото нещо на света, ама на съществуват, че се и ползват - енигма !

• Автор

А как мога да си ъпдейтна драйверите на харда гледам че са от 2006г май бяха да не би това също да е фактор

лоши сектори няма щото са маркирани и не се ползват, а surface теста под windows не е точен - няма директен достъп до диска, а всичко минава през операционната система и драйвера на sata/ahci контролера...

А когато свършат резервните сектори, с които фирмуера замества дефектните, ще започнат да се виждат и червени сектори с HD tune.  :)

А как мога да си ъпдейтна драйверите на харда гледам че са от 2006г май бяха да не би това също да е фактор

не е фактор, диска няма драйвер и не му трябва, драйвер има контролера на дъното и ако драйвера е от 2006, значи си взел лаптоп втора употреба... драйвери от сайта на производителя в противен случай напълваш лаптопа с вируси ако ползваш разни програми дето намират драйвери...

А когато свършат резервните сектори, с които фирмуера замества дефектните, ще започнат да се виждат и червени сектори с HD tune.  :)

червени се виждат и преди да бъдат маркирани... много пъти се е налагало да пускам програма която да маркира секторите...

лаптопа е нов не е 2-ра ръка

и няма как драйвера да е от 2006... тогава тоя чипсет още не е бил измислен... и след като лаптопа ти стои на бюрото, що не си взе компютър, за тия пари, които си платил щеше да е 2 пъти по бърз...

• Автор

Защото днеска съм тук утре ме няма .Така съм вече от 12години да не мислите че не съм се сетил за това

то и с лаптопите е така... примерно с пантите на леново - днеска са ок, утре се изкъртили от долния панел...

• Автор

Прегледах гаранционната карта и вижте какво пише!!

Гаранцията не включва;1отслабващ капацитет на батерията- 2- Износване на носители за данни и т.н и има още всевъзможни условия при които не се покрива гаранцията

Има ли смисъл да званя в сервиза! А иначе сервиза е View Point
След като им посоча причините че диска стърже от време на време и че програма е засякла нестабилни сектори на диска.Вие как мислите?
Щеми обърнат ли внимание!?..

Редактирано от www543 (преглед на промените)

• Автор

post-320279-0-41964700-1427726739_thumb.post-320279-0-47436300-1427726856_thumb.Това е снимка от днес!виждам че  нестабилните сектори са станали от 12 на 14 броя за 2 дена   .Въпроса ми е  каква е разликата от нестабилни и  повредени сектори или е едно и също нещо :huh: Интересно сега пак са 12

Редактирано от www543 (преглед на промените)

Тук е обяснено достатъчно добре.

По повод на предния ви въпрос диска има толкова гаранция колкото и лаптопа!

• Автор

Тук е обяснено достатъчно добре.

По повод на предния ви въпрос диска има толкова гаранция колкото и лаптопа!

Мерси! а можеш ли да ми кажеш  някоя програма с   която да изчистя грешките временно

Мерси! а можеш ли да ми кажеш  някоя програма с   която да изчистя грешките временно

Допускате една много често срещана грешка!

Изчистването на SMART не решава нищо. SMART е само регистратор на някакъв вид събитие което се е случило. Изчиствайки събитието вие по никакъв начин не влияете на процеса който го е създал(предизвикал). В този ред на мисли начинанието ви е ненужно и дори бих казал доста погрешно!

На ваше място бих се надявал диска да натрупа достатъчно лоши сектори и да му се "прецака" SMART-а за да ми го подменят, отколкото да замажа положението пред някоя програма или за да не ме дразни!

• Автор

Допускате една много често срещана грешка!

Изчистването на SMART не решава нищо. SMART е само регистратор на някакъв вид събитие което се е случило. Изчиствайки събитието вие по никакъв начин не влияете на процеса който го е създал(предизвикал). В този ред на мисли начинанието ви е ненужно и дори бих казал доста погрешно!

На ваше място бих се надявал диска да натрупа достатъчно лоши сектори и да му се "прецака" SMART-а за да ми го подменят, отколкото да замажа положението пред някоя програма или за да не ме дразни!

Ok!как мислиш,дали да изчакам както казваш да натрупа повече грешки за да имам добро основание  или да го пращам сега.При това състояние  имам съмнения че едвали ще предприемат нещо и че ще ми го върнат при същото  състояние или и те ще замажат положението с някоя програмка

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.