Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте ми предложили и има ли смисъл да сменям стария компютър с нов?

Featured Replies

Здравйте!

Компютърът ми вече е на повече от 7 години.Конфигурация на AMD е.Дъно Асус М2N,двуядрен Атлон,рам 2 гб,два хард диска с около 300 гб ,Фортрон 350 вата и видео карта Джи форс Галакси Джи ти.Мониторът ми е Филипс 170 А.Дразнещо бавен стана и все повече започна да забива.Аз игри не играя,използвам го за музика филми,интернет и офис пакета.Замислям се за нов компютър,а парите,които имам са 400-460 лева.Изчетох доста теми,но така и не мога да се ориентирам към какво да се насоча.По принцип не искам от стария кашон да използвам нищо,защото всичко е на доста години вече.По възможност интел,но ако няма възможност и AMD става.Мисля че нямам нужда повече от 4 гб рам и не поввече от 320 гб хард диск.Засега ще си използвам стария монитор,а по късно ще мисля за нов.

Дразнещо бавен,казвате.

От кога не е правена преинсталация?

Какви са температурите в покой и при натоварване?

Тестван ли е хард-а за грешки?

Дайте един шот от Таск Мениджър,да видим стига ли рам-паметта.

Антивирусна проверка извършил ли сте?

Първо опитай преинсталация след формат. Ако не се забърза - за 300лв. може да се закупи много добър компютър 2 употреба и още 100лв. харддиск 1 ТВ. А някъде дори могат да ти предложат някой лев и да ти изкупят стария.

• Автор

Антивирусна си има,не е преинсталиран от около 1 година.От рам паметта има свободни около 400 мб,харда е тествам за грешки и всичко е наред,компютърът почти никога не се натоварва с нещо тежко,само интернет,много рядко музика и филми.Има два видими проблема,първият е,че когато е студено в стаята като се стартира не може да започне да зарежда уиндоуса/ултимейт7/,а се чуват няколко beep от дъното,това започна след като му сложих въпросната видео карта,която носих на сервиз и казаха,че всичко е наред,но като сложа друга карта компа пали.Когато в стята е топло този проблем го няма.Другият видим проблем е,че когато компа заспи,при раздвижване на мишката се изключва и трябва рестарт.Честно казано тази щайга си е изкарала времето и много-многоне ми се занимва да я ремонтирам.

Антивирусна си има,не е преинсталиран от около 1 година.От рам паметта има свободни около 400 мб,харда е тествам за грешки и всичко е наред,компютърът почти никога не се натоварва с нещо тежко,само интернет,много рядко музика и филми.Има два видими проблема,първият е,че когато е студено в стаята като се стартира не може да започне да зарежда уиндоуса/ултимейт7/,а се чуват няколко beep от дъното,това започна след като му сложих въпросната видео карта,която носих на сервиз и казаха,че всичко е наред,но като сложа друга карта компа пали.Когато в стята е топло този проблем го няма.Другият видим проблем е,че когато компа заспи,при раздвижване на мишката се изключва и трябва рестарт.Честно казано тази щайга си е изкарала времето и много-многоне ми се занимва да я ремонтирам.

По въпроса с бийпванията, ще се изкажат колеги с повече опит. Но искам да добавя, че Уиндоуса че е грешка да се слага Ultimate на машина с 2гб рам. Някой Home Edition трябва да се качи, тъй като при тях няма излишни екстри, които да товарят. Така ще имате повече свободна рам памет.

Иначе цените доста скочиха и за 460лв трудно ще се събере нормална машина. Със сигурност ще има някой и друг по-сериозен компромис.

Преинсталирайте и сложете по-лека дистрибуция на Уиндоус.

За бийпванията,погледнете този сайт.

Направете оптимизация и почистване на операционната система.Използвайте програмата CCleaner.

Как тествахте хард-а?

Инсталирайте програмата Speccy и ни кажете какви са температурите.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Ако компютъра не грее, най-доброто ще е наистина да направи чиста инсталация след формат.Слага един Номе Едишън и два три дена сърфира внимателно с някоя лека антивирусна. Така ще получи пределната скорост на която е способно желязото при тая нова инсталация и решението за и против смяна ще дойде лесно.

• Автор

Температурите са следните:

процесор-51 градуса

дъно-42 градуса

хард Сигейт-41 градуса

хард Самсунг-38 градуса

Не помня точно как харда го проверявах за лоши сектори.CCleaner го имам инсталиран и го ползвам.

Ето нещо за около 250лв, което ще ви върши страхотна работа. Приръста в производителността ще е доста голяма, може да ползвате стария хард (ако е SATA), старото захранване, което е Fortron и ще върши работа. Кутията също може да я ползвате, а старите части да ги продадете за около 100лв :) :
GB B85M-DS3H /1150
G1820 2.7GHZ/2MB/LGA1150/BOX
4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

Обща стойност - 253.11 лв. с ДДС
Линк:
http://nikem-bg.net/cart/50308p1r50687p1r46473p1rf.html
Ако искате може да вземете и нов хард диск:
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор

Предпочитам и нова кутия,защото тази е издънена отвсякъде.Хард по-голям от 320-500 гб ми е напълно достатъчен,така че може да ми предложите кутия и хард.Евентуално старият ми Фортрон може да се използва още.

По въпроса за beep излиза,че е рамта,имам две платки по 1 гб,вадил съм ги,чистил съм ги,разменял съм ги,по една съм оставял да работят и това beep винаги в студена стая си го е имало.

Редактирано от Росен Пеев (преглед на промените)

Между другото,направих си труда да проверя наличните драйвери в сайта на производителя на дъното.Няма драйвери за Уиндоус 7.Има за Виста.Казват,че тия драйвери са съвместими,но знае ли човек.Опитайте една преинсталация с Виста или с Уиндоус ХР.

Предпочитам и нова кутия,защото тази е издънена отвсякъде.Хард по-голям от 320-500 гб ми е напълно достатъчен,така че може да ми предложите кутия и хард.Евентуално старият ми Фортрон може да се използва още.

По въпроса за beep излиза,че е рамта,имам две платки по 1 гб,вадил съм ги,чистил съм ги,разменял съм ги,по една съм оставял да работят и това beep винаги в студена стая си го е имало.

SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER ето ви една свястна кутия за парите си.

Можете да проверите хард диска Ви ако е SATA - ще го ползвате и на тази платформа. Само дето трябва да преинсталирате, когато смените дъното и процесора :)

Температурите са следните:

процесор-51 градуса

дъно-42 градуса

хард Сигейт-41 градуса

хард Самсунг-38 градуса

Не помня точно как харда го проверявах за лоши сектори.CCleaner го имам инсталиран и го ползвам.

компютъра чистен ли е някога 

http://nikem-bg.net/cart/48825p1r49608p1r45645p1r50034p1r1002735p1rf.html+захранването от стария ти компютър

За какво му е този процесор след като полза от него няма да види? Кутията си куца отвсякъде и каква е тази рам 2x2 слота? После като тръгне да слага още рам няма да има свободни слотове...

<a href="http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=9871">ASROCKH81M-VG4 R2.0, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150</a>   81,90 лв.<br/>

<a href="http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=7622">INTELCELERON DUAL CORE G1820, 2.70GHz, 2MB, BOX, LGA1150</a>   65,52 лв.<br/>

<a href="http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=1118">GEIL4GB DDR III 1600  DRAGON</a>   62,03 лв.<br/>

<a href="http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=457">WD1000GB 64MB SATA III Blue</a>   116,41 лв.<br/>

<a href="http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=8881">DEEPCOOLКутия TESSERACT BF USB 3.0, w/o PSU</a>   64,43 лв.<br/>

<BR/>

<b>Крайна цена 390,28 лв.</b>

предполагам това е по добре

Редактирано от matadorBG (преглед на промените)

ето ти конфигурация която ще ти върши работа ако не играеш игри 

Обща стойност - 402.74 лв. с ДДС+ твойто захранване

Този процесор е съвсем малко по-добър от сегашния му... А и тая платформа умря преди около 2 години и не е актуална :)

Обща стойност - 370.26 лв. с ДДС    ---- Без ссд

Ако хард дискът ти е сата и както казваш няма лоши сектори, няма нужда да даваш излишни 100 лева за него  и нагоре даже. Това е интелска конфигурация с отключен процесор . Може най лесно да се клокне до 3.8 Гхц на стоковия охладител и да си караш добре . Ако наистина искаш бърз компютър вземи и едно ссд няма да съжаляваш .

Обща стойност - 491.99 лв. с ДДС ------ Със ССД

Другото е да речем вземеш сокет ам1 - нямаш възможност за никакъв по-нататъшен ъпгрейд. Със сокет 1150 имаш широки възможности за ъпгрейд. Имаш възможност да сложиш още 4 гб рам ако след време решиш че ти е малко, може да добавиш също и една видеокарта ако щеш.
Успех с избора  :jumping11:
  • Автор

И двата хард диска,които имам са Сата.Повече клоня към нова конфигурация,но започвам да се обърквам от направените предложения.Определено съм се насочил към Интел,но кой от двата процесора да избера-Пентиум или Целерон?

Относно SSD,това е външен хард диск или се бъркам?Ако взема такъв на него ли ще бъде инсталиран уина,или ще трябва и вътрешен да се купи?

Редактирано от Росен Пеев (преглед на промените)

И двата хард диска,които имам са Сата.Повече клоня към нова конфигурация,но започвам да се обърквам от направените предложения.Определено съм се насочил към Интел,но кой от двата процесора да избера-Пентиум или Целерон?

Относно SSD,това е външен хард диск или се бъркам?Ако взема такъв на него ли ще бъде инсталиран уина,или ще трябва и вътрешен да се купи?

не ssd не е външен хард диск  а вътрешн той е много по бърз от нормалния хард диск .Да на него ще бъде инсталиран windows и ще ти работи доста по бързо системата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.