Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подложките за мишки ?

Featured Replies

Здравейте ! Попринцип не използвам подложка, но си купих тъй като вчера си купих нова мишка и не искам да се напраши както предишната (не знам дали подложката ще предпази нещо) таа искам да попитам каква е разликата м/у геймърска подложка и обикновена т.е. с подложката ми е некомфортно за играене (по- специално ЛоЛ)?

И дали наистина подложката ще предпази напрашаването на сензорите на мишката ? Благодаря ! 

Не, няма да предпази сензорите. Почиствай редовно или си купи мишка със закрит сензор...

• Автор

А каква е разликата м/у геймърска подложка и обикновена ?

Че "геймърската" е малко по-голяма като размер и издържа по-малко, естествено и струва повече. Аз съм с една от 5 лева от 3 години, скоро ще си взимам нова.

• Автор

да се надяваме че си взел едноцветна, а не някоя с гола мацка

:D 

В материалите и начина на изработка - напр. гумирана долна страна, подсилени или гумирани ръбове, които не позвляват отлепване на горния слой след известно време, материали с по-малко съпротивление, които позволяват малко по-бързо и лесно придвижване на мишката по подложката, напр. микрофибър (при някои и антибактериално) и прочие такива екстри.

Дали си заслужава? Според мен - не. Каквото и покритие да има, нищо не те спасява от прахта и другите замърсявания. Някои се перат, де, но след прането покритието от долната и горната страна се променят. Аз лично си купувам десетина обикновени ACME от по 1,80-2,00 лв. от по-дебелите, с гумирано покритие отдолу, и като почне да им се отлепва горната повърхност (а работата ми е такава, че съм по цял ден на компютъра и експлоатацията е жестока), просто се превръщат в... подложки за саксии. Отварям следващата и така. Десетина ми стигат за цяла година.

http://www.volta.bg/?page=item&ref=search&categoryID=0&brandID=-1&search_word=&itemID=23570

http://get.bg/acme-cloth-mouse-pad-blue-podlozhka-za-mishka.html

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Автор

В материалите и начина на изработка - напр. гумирана долна страна, подсилени или гумирани ръбове, които не позвляват отлепване на горния слой след известно време, материали с по-малко съпротивление, които позволяват малко по-бързо и лесно придвижване на мишката по подложката, напр. микрофибър (при някои и антибактериално) и прочие такива екстри.

Дали си заслужава? Според мен - не. Каквото и покритие да има, нищо не те спасява от прахта и другите замърсявания. Някои се перат, де, но след прането покритието от долната и горната страна се променят. Аз лично си купувам десетина обикновени ACME от по 1,80-2,00 лв. от по-дебелите, с гумирано покритие отдолу, и като почне да им се отлепва горната повърхност (а работата ми е такава, че съм по цял ден на компютъра и експлоатацията е жестока), просто се превръщат в... подложки за саксии. Отварям следващата и така. Десетина ми стигат за цяла година.

http://www.volta.bg/?page=item&ref=search&categoryID=0&brandID=-1&search_word=&itemID=23570

http://get.bg/acme-cloth-mouse-pad-blue-podlozhka-za-mishka.html

Дори съм се набутал с 0.50 ст. :D А последно да попитам, с какво се почиства прахта от сензорите ?

С прахосмукачка. :)

И продухване със сгъстен въздух, после мека кърпа. Само гледай да не повредиш окото на лазерчето. Освен ако не държиш на геймърска мишка с 1001 бутона и неоправдано висока цена, си вземи една леко усъвършенствана мишка със защитéн сензор (Holeless) и регулиране на резолюцията за 10-15 лева и си решаваш проблема. Ей тук съм дал пример за две такива.

• Автор

С прахосмукачка. :)

И продухване със сгъстен въздух, после мека кърпа. Само гледай да не повредиш окото на лазерчето. Освен ако не държиш на геймърска мишка с 1001 бутона и неоправдано висока цена, си вземи една леко усъвършенствана мишка със защитéн сензор (Holeless) и регулиране на резолюцията за 10-15 лева и си решаваш проблема. Ей тук съм дал пример за две такива.

Това е мишката. А още един последен въпрос.. ако имате някакви познати са купували такава, доволни ли сте от нея ?

Според мен няма нужда от скъпи подложки за мишка,

Около 3 години ползвам А4tech X7, подложка (от най малките) и съм доволен. Пример.

Има различни размери.

Като се изпере става чисто нова.

Аз съм с пад на Х7 вече 2-ра година, големичък е, но от толкова ЦС се е позахабил.10лева.Аз лично мисля, че повече от 30 лева за пад няма смисъл да се дават.

Аз съм с пад на Х7 вече 2-ра година, големичък е, но от толкова ЦС се е позахабил.10лева.Аз лично мисля, че повече от 30 лева за пад няма смисъл да се дават.

Аз мисля, че повече от 10 лева няма смисъл. За мен няма смисъл от олекотени материали, нали пак седи на бюрото ? Тествал съм и скъпите, тествал съм и евтините, при евтините мишката се движи по-тромаво, което е доста удобно при играене със снайпер.

Аз лично не виждам смисъл от подобно нещо и не съм ползвал такова от както имам компютър, демек 16-17 години поне. За добрата мишка няма нужда от подложка. Не съм геймър, там може и да е различно.

Аз лично не виждам смисъл от подобно нещо и не съм ползвал такова от както имам компютър, демек 16-17 години поне. За добрата мишка няма нужда от подложка. Не съм геймър, там може и да е различно.

Зависи от повърхността, при мен е стъкло на "мехурчета" и не мога без пак.

От пад има смисъл, ако сте графачни дизайнери, сериозни геймъри, или просто хора, чиито претенци относно прецизността на мишката има значение.Едните са бързи, другите бавни, едните по-качествени, други не.Пада се взима под внимание, ако мишката ти е капризна, а не няква от кауфланд за 5 лева.

Според мен - не. Каквото и покритие да има, нищо не те спасява от прахта и другите замърсявания.Някои се перат, де, но след прането покритието от долната и горната страна се променят.

Едната от моите е на corepad и горната ѝ част е разграфено стъкло. направо си го взимаш и под чешмата с гъба и сапун. Подсушаваш и поставяш на долната част :)

От евтина подложка няма абсолютно никакъв смисъл, освен ако повърхността на бюрото е много гадна. Това със смяна на 10 подложки годишно ми изправи косата - жив мазохизъм.

Ползите от качествена подложка са 2 - лекота и прецизност на движението. Никоя подложка за 5-10 лева не е по-добра в тия двете от обикновено бюро от ламинирано ПДЧ - особено че всички подложки имат един недостатък - имат краища, а краищата пречат.

Тоест ако не ви липсват горните две - по-добре не ползвайте, особено че за да се усети разликата трябва и смислена мишка. Аз вкъщи имам две много качествени подложки и разликата с тях се усеща. На работа бях с гадна, която изхвърлих след две седмици и оттогава - само на бюрото - там нямам нужда от подложка.

П.П.Това с липсата на отвор на сензора за защита от прах ми се струва рекламен трик - аз лично не съм виждал оптична мишка с такъв проблем.

Подложка за мишка :D такова животно не съм ползвал от 12г.

Подложка за мишка :D такова животно не съм ползвал от 12г.

А, аз никога! Голяма глупост е! И за мишки много пари не давам!

Все пак говорим за аксесоари т.е не си купуваме бутикови часовници или бижута!

Враца, а като си ползвал такава с топче къде си я търкалял? А, вероятно по дивана или килима. :D

Не е глупост ако бюрото ти е от стъкло!

Ползвам подложки от плат, защото:

- повече работя на лаптопа, на какви ли не повърхности - на някои от тях мишката не може да се ползва директно.

- подложката я слагам в джоб на чантата на лаптопа, която пък се въргаля по багажници, седалки, стои облегната някъде и т.н. Стъклена повърхност няма да издържи на това.

- подложката ми трябва, за да не ми стърже мишката при всяко движение върху масата или бюрото от ПДЧ - изнервя ме. Листът хартия дава същия ефект. Стъклената повърхност е по-тиха, но и при нея се чува шум при движение. Обикновено работя на тишина и подобен шум е доста изнервящ.

Едната от моите е на corepad и горната ѝ част е разграфено стъкло. направо си го взимаш и под чешмата с гъба и сапун. Подсушаваш и поставяш на долната част :)

От евтина подложка няма абсолютно никакъв смисъл, освен ако повърхността на бюрото е много гадна. Това със смяна на 10 подложки годишно ми изправи косата - жив мазохизъм.
Ползите от качествена подложка са 2 - лекота и прецизност на движението. Никоя подложка за 5-10 лева не е по-добра в тия двете от обикновено бюро от ламинирано ПДЧ - особено че всички подложки имат един недостатък - имат краища, а краищата пречат.
Тоест ако не ви липсват горните две - по-добре не ползвайте, особено че за да се усети разликата трябва и смислена мишка. Аз вкъщи имам две много качествени подложки и разликата с тях се усеща. На работа бях с гадна, която изхвърлих след две седмици и оттогава - само на бюрото - там нямам нужда от подложка.
П.П.Това с липсата на отвор на сензора за защита от прах ми се струва рекламен трик - аз лично не съм виждал оптична мишка с такъв проблем.

20150330_2240281csxa.jpg

20150330_224048v4szy.jpg

Ползвам подложки от плат, защото:

- повече работя на лаптопа, на какви ли не повърхности - на някои от тях мишката не може да се ползва директно.

- подложката я слагам в джоб на чантата на лаптопа, която пък се въргаля по багажници, седалки, стои облегната някъде и т.н. Стъклена повърхност няма да издържи на това.

- подложката ми трябва, за да не ми стърже мишката при всяко движение върху масата или бюрото от ПДЧ - изнервя ме. Листът хартия дава същия ефект. Стъклената повърхност е по-тиха, но и при нея се чува шум при движение. Обикновено работя на тишина и подобен шум е доста изнервящ.

the-10-annoying-sounds-and-why-they-both

Стъклена повърхност няма да издържи на това.

- подложката ми трябва, за да не ми стърже мишката при всяко движение върху масата или бюрото от ПДЧ - изнервя ме.

Ако мишката "стърже", това е индикация за проблем, само по себе си. Сложи си тефлонови петички. Моята вкъщи не може да я чуеш, нито на стъклената, нито на композитната на Steelseries-a, не и при нормална употреба - баси 1600DPI е един инч движение за целия екран, да мръдна с 5мм е абсолютно безшумно. Сега при FPS или нещо изискващо резки движения се чува, но пак е много тихо, а ти едва ли това правиш(аз също :) ). На работа е по-шумна, но не и от фоновия шум в стая с 10ина компютъра, вентилация, клавиатури, т.н. примерно.

Не знам, за мен съпротивлението при платнена подложка е къде-къде по-дразнещо. Вероятно са удобни за разнасяне, ама пък не мога да си представя как не се мачкат, а това е още по-гадно...

...

няма мишки тука :D

Редактирано от flare (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.