Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linux паралелно ?

Featured Replies

Ами предпочитам да го позлвам за музика , сърфиване , филми .. и т.н съвзем обичайни неща .. Но в днешно време един Хроме използва почти цялата рам на малкия :D . Като цяло малкия мога да го ползвам за експерименти , просто съм пробвал всичките Windows на него и единствено Ултимейт работи прилично .. сложих му вчера Readyboost една сд карта с 4 гб .. и мисля че нещата тръгната към положителна насока .. Но някак си искам постепенно да се махна от тази операционна . Линукс ме надъхва все повече .. Пък и за напред мисля да се занимавам с програмиране професионално и мисля ,че  имам по-голяма ползва от линукса .. Но все пак трябва да натрупам опит .. 

Добре, тези неща са напълно възможни. Ако питате мен, инсталирайте един VirtualBox на най-мощния компютър. От там разгледайте как се качва Linux, как се работи от Bash (това е командния ред по подразбиране), как е структурирана файловата система, как се инсталира софтуер.

После опитайте да ползвате и настроите някои известни програми. След това ще можете да си настроите реална инсталация за вашите нужди.

Тук има видеота, които може да са ви от полза: https://softuni.bg/trainings/fasttracks/details/1060

Не е нужно да разбирате всичко и веднага, просто експериментирайте с нещата които са ви интересни.

Ще е хубаво, ако се оправяте с английския. Книгите за Linux основно са на английски.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Ако го инсталираш, преди това отдели някакви 30гб незаделено място. Иначе ти форматира целия хард, поне при мен така стана.

Ако го инсталираш, преди това отдели някакви 30гб незаделено място. Иначе ти форматира целия хард, поне при мен така стана.

Кой ти е форматирал дяла?

:D Грешката е била твоя има опции да се инсталира заедно с Windows, като не можеш да си го разделиш сам.

Форматира  когато, което и в които формат му кажеш. За това е добре да се направят малко сухи тренировки във виртуална машина :D

Всъщност имам и един малък нетбук , който е със слаби характеристики и на него мога да си играя колко искам и да го развалям , но мисля ,че няма да върви прилично .. 

На подобна машинка съм инсталирал 32 битово Xubuntu 12.04 с добавено PPA за Xfce 4.10 и, доколкото знам, работи добре до момента. Ползва го една колежка, която основно говори по скайпа с дъщеря си в Германия.

Само, трябва да се премахне долният панел и да се свали горният отдолу, защото мястото на екрана е ограничено.

Изгледа е подобен на десктопа на моят лаптоп, но в умален вариант.

http://s19.postimg.org/slj03tu7l/grass_panel.png

http://s19.postimg.org/6twyxz19v/exit0.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Което и да избере от тия по-леките ще върви прилично - Lubuntu, Xubuntu, че дори и MATE Remix... Въпроса е след като като се инсталират и стартират програмите как ще се държи системата. :)

И аз да се обадя така :))))))))).Първо няма лаптоп дето охлаждането му да се управлява със софтуер !Има в БИОС зададени параметри при каква температура да се включва охлаждането,там с каква ОС си не о бърка................ThinkPad си има Tpfancontrol -софтуер за управление на вентилатора, HP също имат Coolsense като допълнителен софтуер.Но и без подобни приложения охлаждането си работи по параметри зададени в БИОС. Сега по темата...........автора да си изтегли Mini Partition tool и да си направи един дял ext4 .За тази машинка MATE или Xfce дистрибуция,в тубата има клипове и на бг език как се прави дуал боот:) .Успех

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.