Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имам едно просто предложение

Featured Replies

не всички хора изучават компютърни езици и прекарват доста време пред компютъра ,тук има доста теми в който хората търсят помощ защо нещата трябва да са хиперусложнени и неразбираеми а не са лесни и удобни просто човек да натисне и да си качи снимка от компютъра за да покаже какъв му е проблема и нагледно ,просто едно надпис-че с бутонче качи снимка ,кажете колко ще струва аз ще ви го платя да се направи 

Ако имаше основания, да беше отдавна направено. С подобен софтуер се четат не само параметрите на хардуера, а и каква е ОС-ма, инсталираните програми, може да се разбере от показанията дали са легални, наличните игри, филми и прочие. Това е навлизане в личното пространство, което не всеки би желал да сподели, но пък за сметка на това едва ли всеки ще се досети какъв достъп дава, натискайки съответният бутон.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Ако имаше основания, да беше отдавна направено. С подобен софтуер се четат не само параметрите на хардуера, а и каква е ОС-ма, инсталираните програми, може да се разбере от показанията дали са легални, наличните игри, филми и прочие. Това е навлизане в личното пространство, което не всеки би желал да сподели, но пък за сметка на това едва ли всеки ще се досети какъв достъп дава, натискайки съответният бутон.

добре аз имам проблем за който писах и исках да приложа снимка ,качих на сайтове за прикачване на снимки и сложих линка  не се получи не знам дали работи въобще ,качих си снимка на профила и от там да я приложа но след качването не се появява изгубих 1 час точно ,днес губя втори цял час за да помогна на вас да разберете че повечето хора не са компютърни инженери не може ли да направите така че може да се прилага снимка 

Редактирано от Beylian (преглед на промените)

добре аз имам проблем за който писах и исках да приложа снимка ,качих на сайтове за прикачване на снимки и сложих линка  не се получи не знам дали работи въобще ,качих си снимка на профила и от там да я приложа но след качването не се появява изгубих 1 час точно ,днес губя втори цял час за да помогна на вас да разберете че повечето хора не са компютърни инженери не може ли да направите така че може да се прилага снимка 

Ако беше подходящо отдавна да е сложено. А и, навлизането в личното пространство, без знанието на потребителя, си е престъпление.

А, така кажете, че за изображение става въпрос, а не за неуките колеги, които питат за ъпгрейд, или нещо друго,а не си знаят хардуера в кутията. То и Вас не е лесно човек да разбере, с тия малки букви и изядени препинателни знаци. Аз не виждам абсолютно никакъв проблем с качването на снимки, също и с поставянето на аватар. То е не по-сложно от който и да е друг форум, като има единствено някакви ограничения в размера на изображението и типа на разширението на файла. Никак добре не говори за Вас, че сте изгубил цял час, докато се справите с нещо, което малко дете го прави за секунди.

• Администратор

не всички хора изучават компютърни езици и прекарват доста време пред компютъра ,тук има доста теми в който хората търсят помощ защо нещата трябва да са хиперусложнени и неразбираеми а не са лесни и удобни просто човек да натисне и да си качи снимка от компютъра за да покаже какъв му е проблема и нагледно ,просто едно надпис-че с бутонче качи снимка ,кажете колко ще струва аз ще ви го платя да се направи 

Здравейте, опцията за прикачване на файлове винаги я е имало и не знам как не сте я видели, когато сте публикували нова тема.

Прилагам снимка:

post-1-0-31765900-1427794859_thumb.jpeg

Сайтове хостинки за картинки бол и безплатни. Повечето могат да преоразмеряват картинките и да дават готови линкове, вкл. превю (thumbinal).

Alt+PrtScr захваща активния прозорец. След това Paste в някоя програма за картинки като IrfanView (безплатна)или дори Paint. Можеш и да си преоразмериш или коригираш картинка.

• Автор

Калин Карабойчев при мен това нещо го няма за прикачване на файлове .на 1Force1 мога да кажа да си хване приятелка щото такива хора който причакват по форумите и дебнат някой да му кажат нещо за правописа или препинателнитезнаци никой не ги обича и за всички е ясно че имат комплекс който си избиват ,но да ви отговоря лаптопа ми е сменен и не си отговарят на бутоните .относно това че и малко дете би се справило на мен ми се появява бутонче с мини-картинка на него пише картинка ,като се отвори пише урл по пътя на логиката там трябва да се сложи линк ,слагам линк от хост за снимки но нищо не се получава ,нямам опцията за прикачване на снимка явно се дава тази опция при някакви постижения ,така че не е направено да е удобно за мен като потребител ,нека да се изясним и още нещо аз имам приятелка и приятели ,работя на 2 места не съм длъжен да живея пред компютъра и много хора има като мен който не знаят пхп ,хтмл и темподобни не ги интересува и не им пука .защо в една известнасоциална мрежа няма да и казвам името може качването на снимки е опростено лесно направено одобно ,защо там нямалин-кове урл и преуразмерявания а те имат 100 мили-ярдапричината е че са го направили да е удобно за потребителя а тук не сте .

Калин Карабойчев при мен това нещо го няма за прикачване на файлове .на 1Force1 мога да кажа да си хване приятелка щото такива хора който причакват по форумите и дебнат някой да му кажат нещо за правописа или препинателнитезнаци никой не ги обича и за всички е ясно че имат комплекс който си избиват ,но да ви отговоря лаптопа ми е сменен и не си отговарят на бутоните .относно това че и малко дете би се справило на мен ми се появява бутонче с мини-картинка на него пише картинка ,като се отвори пише урл по пътя на логиката там трябва да се сложи линк ,слагам линк от хост за снимки но нищо не се получава ,нямам опцията за прикачване на снимка явно се дава тази опция при някакви постижения ,така че не е направено да е удобно за мен като потребител ,нека да се изясним и още нещо аз имам приятелка и приятели ,работя на 2 места не съм длъжен да живея пред компютъра и много хора има като мен който не знаят пхп ,хтмл и темподобни не ги интересува и не им пука .защо в една известнасоциална мрежа няма да и казвам името може качването на снимки е опростено лесно направено одобно ,защо там нямалин-кове урл и преуразмерявания а те имат 100 мили-ярдапричината е че са го направили да е удобно за потребителя а тук не сте .

Вдясно има един бутон ОЩЕ ОПЦИИ.

Операцията по качване на снимка е много проста.

1.Правиш скрийншота с бутона prtnscr.

2.Отваряш пайнт.

3.Поставяш и запазваш.

4.Отваряш prikachi.com

5.Качваш снимката.

След като снимката е качена, десен бутон върху снимката и "View Image"

6.Копираш линка.

7.Като пишеш поста натискаш бутона с картинката.

8.Постваш.

Дано съм ти помогнал. :)

Качил съм и скрийншот за да видиш за кой бутон говора.

8017315v.png

Операцията по качване на снимка е много проста.

1.Правиш скрийншота с бутона prtnscr.

2.Отваряш пайнт.

3.Поставяш и запазваш.

4.Отваряш prikachi.com

5.Качваш снимката.

6.Копираш линка.

7.Като пишеш поста натискаш бутона с картинката.

8.Постваш.

Дано съм ти помогнал. :)

Качил съм и скрийншот за да видиш за кой бутон говора.

А който няма бутон prtnscr и пайнт ?

А който няма бутон prtnscr и пайнт ?

Не вярвам някой да няма бутона prtnscr.

За пайнт, всеки редактор би свършил работа. Например gimp или paint.net. (има разлика между paint и paint.net)

• Автор

6.Копираш линка. това нещо нямаше как да го знам че трябва да натисна View Image и след това да слагам линка ,едно бутонче прикачи би било много по лесно и удобно  за потребителя ,също така спестява време 

6.Копираш линка. това нещо нямаше как да го знам че трябва да натисна View Image и след това да слагам линка ,едно бутонче прикачи би било много по лесно и удобно  за потребителя ,също така спестява време 

Ако искаш ще ти кача и видео, да видиш колко е просто. Но ще стане довечера.

Не вярвам някой да няма бутона prtnscr.

За пайнт, всеки редактор би свършил работа. Например gimp или paint.net. (има разлика между paint и paint.net)

Я виж какво пише на твоя бутон и стартирай пайнт (но не Paint).

Това, че на автора на темата не му става, не е причина да избива комплекси. Проблема си е чисто негов. Как пък на всички останали им става. Задклавиатурното устройство е страхотно неграмотно. Това е проблема и никой не би си правил труда, да бъзика кода на форума за допълнителни удобства, само заради него. 

• Администратор

В бързия отговор под темата няма опция за прикачване на снимка, но ако натиснете на бутона ОЩЕ ОПЦИИ до този за публикуване ще ви се появят всички опции. И няма как да не е имало такава опция при писането на нова тема по-подразбиране включена тази опция за всички. Това е от години само вие не сте я видели. Можете да опитата те пуснете нова тема и ако се загледате предполагам ще я видите.

За да може да се работи с компютър, човек трябва вече да се научи да има елементарна компютърна култура и знания. Освен това приложенията се правят "user friendly software", за да може потребителя да се ориентира лесно в тях.

За да може да се отговори на някакъв проблем, който питащия има съответно трябва да се зададат и няколко въпроса, тъй като дадения проблем може да е породен от различни причини.

За да може да се работи с компютър, човек трябва вече да се научи да има елементарна компютърна култура и знания. Освен това приложенията се правят "frendly user", за да може потребителя да се ориентира лесно в тях.

За да може да се отговори на някакъв проблем, който питащия има съответно трябва да се зададат и няколко въпроса, тъй като дадения проблем може да е породен от различни причини.

User friendly - приятелски към потребителя а не "приятелски потребител" или както ще се преведе твоето.

User friendly - приятелски към потребителя а не "приятелски потребител" или както ще се преведе твоето.

Да, прав си колега Ken, коригирах го!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.