Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gaming компютър до 1100-1200 лева

Featured Replies

Хъм при 1 399 лв. плаща 384 лв. отгоре което е около 28% не 50%. Това без да броим високия процент на Speedcomputers върху частите.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Хъм при 1 399 лв. плаща 384 лв. отгоре което е около 28% не 50%.

мойто оскъпяване беше 100лв за 1 година .. от 900 на 1000лв. Според мен е малко

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

За една година е нормално да е по-малко но си прав че е добре а него здраво го тарашат.

Като сложим и надценката на Speedcomputers идват над 30% отгоре за зле подбрани части с намалена гаранция.

А ако реши да замени видеокартата с 960 сигурно ще хвръкне на 2 000 лв. крайната сума която ще плати.

• Автор

Сега погледнах и на месец е по 92 лева, объркъл съм, и това е с gtx 960. Така се получава 187 лева оскъпяване.

Я кажете,как така ви трябваше цял месец,от последните постове в темата,и отново да сме там,където бяхме в началото?Защо не взехте под внимание първите предложения в темата?

Ще купувате ли или няма да купувате?

Колко пари в крайна сметка трябва да бъде бюджета?

Твърдо ли сте решил да купувате на изплащане?

Убеден ли сте,че си заслужава да дадете повече пари,за сметка на загубата на гаранция за отделните части?

Година и половина но не е нужно да си сигурен. Това е равната вноска или както там се нарича.

Длъжен си да покриеш главницата която е по-ниска та дори да не я платиш не правят проблеми

поне до излизането на следващата но разбира се това си има минуси.

Между другото нищо чудно от банката да му пратят по-куриер и карта с лимит от около 2 000 лв.

демек ще може при всяко изплащане да тегли или като изплати всичко да ги изтегли наново.

Тъй като цял живот карам на кредити казвам от личен опит че няма отърване.

Така е, аз също от 1999 съм на кредит. Кофтито е, че лихвите са минимум 15  и максимум са стигали до над 30% годишно. На практика допреди 2-3 години всичко купувах на кредит, защото исках да имам, но поради факта, че не съм изплатил старите заеми, се налагаше да тегля нови. А ако не тегля и си мисля, че плащам от мои пари, като си направи човек сметка разбира, че ако тия пари се използват за погасяване на старите задължения, печалбата може да стигне дори над 1000 лева годишно, какъвто е случая при мен. Та така, сдобих се с малко повече пари накуп от стари заплати и от разни продажби и вместо да похартча тия пари за глупости, както биха направили повечето хора, аз просто си погасих два големи кредита, на които годишната лихва бе около 1000 лева. Та ето ти стотина лева печалба на месец. И вместо аз да давам 100 лева на банката всеки месец, само за няколко месеца със спестените пари мога да си купя и нов хардуер и всичко, за което човек има планове. та точно затова съм и с GTX970, щото за 3 години спестени лихви, се събраха 3000 лева. И вместо банката да вземе тия 3000 лева, аз си взех добър хардуер. Иначе и досега щях да съм с LGA775  и GTX460, Която всъщност също бе на кредит и се налагаше да изплащам. Абе...човек ако си стисне задника няколко месеца, излиза на печалба. Нещо като валутен борд. И колкото тоя валутен борд да е мразен от всички, толкова това е и правилното решение. Иначе просто храниш някой лихвар. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

То аз заема няколко пъти съм го изплащал през годините но като ми потрябват спешно пари вадя картата и на банкомата. 

И лихвата ми си е нормална та е за предпочитане пред някой бърз кредит където лихвите са направо извънземни.

пс. Колкото до конфигурацията всеки разбиращ поне мъничко ще ти каже че не е добър вариант.

Не става въпрос за изплащането не че и то е добра идея а за по-голямата надценка на магазина, 

лошият подбор (скапано захранване и един модул рам) и намалената гаранция.

Иначе същите зле подбрани части в Скай излизат 1 402 лв. вече колко ще е крайната цена зависи от лихвата.

Крайна цена 1 402 лв.

То аз заема няколко пъти съм го изплащал през годините но като ми потрябват спешно пари вадя картата и на банкомата. 

И лихвата ми си е нормална та е за предпочитане пред някой бърз кредит където лихвите са направо извънземни.

пс. Колкото до конфигурацията всеки разбиращ поне мъничко ще ти каже че не е добър вариант.

Не става въпрос за изплащането не че и то е добра идея а за по-голямата надценка на магазина 

лошият подбор (скапано захранване и един модул рам) и намалената гаранция.

Иначе същите зле подбрани части в Скай излизат 1 402 лв. вече колко ще е крайната цена зависи от лихвата.

Ами то затова се прави друго. Всеки месец къташ 10% от заплатта си, които пазиш за подобни случаи. Може пак да ги сложиш в банка, макар че лихвите са ниски. Изплатиш ли заемите, махаш всички кредитни карти и си оставяш само дебитните. Така няма да се изкушяваш да теглиш. Просто вместо да плащаш на банката лихви, си къташ тия лихви под дюшека. Колкото повече кредитни карти има човек, толкова повече такси плаща. Един път за годишно обслужване, втори път за застраховка на кредита и трети случай от такси при покупки или тегления, ако има такива. Не е само лихвата. Освен лихвата, има поне още толкова такси, ако говорим за малък кредит. Например на мен ми удържат 80 лева годишно заради една кредитна карта, само защото я държа и не я закривам.  А аз имам няколко карти. Сложи средно по 50 лева годишно и и още 60-70 лева за sms  на година, дето ти пращат задължително заради всяка транзакция, ти на практика им даваш по една видеокарта или процесор годишно ангария. И това само, за да държиш кредитни карти. Не говоря за лихви, че там работата става дебела, ако не може да изплатиш парите навреме. някои се лъжат с тия кредитни карти и смятат, че ще върнат парите за 40 дена или колкото е гратисния период. Само че ако теглиш 1000 или 2000 лева, как се връщат с една заплата? Никак. Или директно им внасяш заплатата и пак теглиш или почваш да плащаш огромни лихви. И след 40 дена пак си на същото положение. Влачиш един кредит години, плащаш такси и си мислиш, че правиш нещо. Всъщност по тоя начин преливаш от пусто в празно, като между другото падат капки и за лихваря. Винаги съм се чудил на хора, които всеки месец искат заем от други хора или купуват на версия от магазина. На края на месеца връщат парите и веднага след това пак вземат заем или на версия. Е, къде е келепира? само създаваш проблеми и внасяш недоверие в твои приятели, които са добри да ти дават пари на заем. В един момент те ще спрат, ти няма откъде да вземеш и ще останеш не само с дългове, а и без приятели. Просто невероятно глупави хора са това, защото на практика те не печелят нищо от това, че заборчляват. Само губят доверие. Защо просто един човек не си седне на задника месец, не се стисне малко, не спести достатъчно пари за разходите си и не започне наново без заеми и без лихви? 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

стана ми интересно да ви кажа как си купих компа на изплащане.събрах си 300лв за монитор,250 за видео карта,200 за компютъра, но компютъра ми излезе 600лв,та останалите 400лвги взех от жет-кредит с оскъпяване от 70лв за година 12месеца по 39лв на месец.

• Автор

Добре откъде почнахме, къде стигнахме. Последно бюджета е 1400 мах. Да, на изплащане ще е. Ако може за 1400 лева да сглобите. Айда лека вечер засега

INTEL CORE i5-4590, 3.30GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh -> INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh 

POWERCOLOR 2048M R9 285 Turbo Duo, AXR9 285 2GBD5-TDHE PCI-E 3.0 -> GIGABYTE 2048M GTX960 N960IXOC-2GD

GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 

GEIL 2X4GB DDR III 1600 DRAGON CL11 

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003  

FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W 

DEEPCOOL Кутия TESSERACT BF USB 3.0, w/o PSU 

Крайна цена 1 291 лв. с частите от първата колонка. С малко по-добрата GTX960 е 1 387 лв.

Не е проблем да се вземе по-евтиния I5-4460 и да се спестят 53 лв. ако се налага.

Демек с I5-4460 и R9 285 ще ти излезе 1 238 лв. или с I5-4460 и GTX960 ще е 1 334 лв.

Ако се вземе комплекта CM 280 + Elite 500W струващ 130 лв. с които е оназ машина ще спестиш 52 лв.

Кутията не е проблем но захранването е ненадеждно и не ти го препоръчвам.

Не е проблем да вземеш по-слабо захранване с GTX960 ако се спреш на нея но нека е поне EVGA 430W.

Добре откъде почнахме, къде стигнахме. Последно бюджета е 1400 мах. Да, на изплащане ще е. Ако може за 1400 лева да сглобите. Айда лека вечер засега

Преди да вземеш кредита , то зависи и от банката де ... попитай ги във скай - по колко лева ще ти е месечната вноска и какво ще е оскъпението.

От никем ми се гледа най-малко оскъпяването .За скай не знам.

Ето ти от никем:

Обща стойност - 1 413.71 лв. с ДДС

Почти същата , като на наруто е , само че от друг сайт.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Автор

Ами да, задължително ще се пита. Като че ли най-ми допадна конфиг. на наруто с по-хубавия процесор и по-хубавото видео. Благодаря отново на всички за помощта. Като го взема ще се похваля. Айде лек ден за сега! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.