Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неуписуемо желание за 5.1,7.1 с покъртителен бас !

Featured Replies

Марки като Marantz , ONKYO , Harman Kardon правят  доста високо ниво HIFI   техника  за домашно ползване и което и да купиш на тия марки  няма да сбъркаш. Когато избираш  се съобрази  със  наличното място за колони във помещението  като и ако си взимаш отделно  компонентите колоните да са  със 30%  запас  от мощност над усилвателя или ресйвъра,че иначе ще ги издъниш или изгориш. Различните стилове музика имат и различно звучене  и няма как  човек който харесва да речем Хард рок или Класическа музика да ти даде съвет  на теб ,който си любител на електронната музика. Също така има огромно знаение и акустиката в стаята  както и големината и. Щом ще слушаш  от компютъра  трябва да имаш   и доста над средното ниво звукова карта . Да речем че  карти от 100 до 200  лева са среднна хубост и са около 3 пъти  по- качествени от вградените във  компютърните дънни платки. Огромно  значение има  и какъв е формата който ще слушаш . Грамофон звучи  различно  от една  компресирана mp3-ка да речем .  За помещение до 25 квадратни метра   едни 300 вата сумарна мощност са напълно достатъчни ако имаш здрав  слух. Ти си пуснал   тема и си написал ,че търсиш  покъртителен  бас да тормозиш комшиите  и  си сложил  ценови диапазон  от 2000 до 3000  лева което  е най малко странно.  Тая разлика от 1000 лева  е един  доста висок клас усилвател  или  колони та разликата е огромна.  И да не забравя накрая да ти кажа и за кабелите които също трябва да са  хубави . 

Aз му предложих да се ориентира към 2+1 и да си сложи дак. Ще вади доста по приличен звук от повечето звукови карти  нисък клас.

Тонколоните които съм му предложил са midfield bookshelf и суба на ямаха ще ги допълни отлично Освен това са активни и нуждата от рисивър или стъпало става напълно ненужна. Ако се реши да се бръкне още 500 лв отгоре може без проблем да си закупи HS8 на ямаха като основни колони + предложения от мен суб. Колоните освен това има голямо значение как ще ги слуша. Дали ще е прав или седнал е много важен за начина по който трябва да се позиционират. Ямахите по принцип върят с стенд който може да се регулира като височина и ъгъл за да се получи най добро ниво на стереофонизация.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Хлапенце малко, силно те съветвам да си оправиш тона и да покажеш уважение към знаещите.

Леле , ма ти само това знаеш?

Виш се ти бе  , старче малко. -_-

Тоя форум е направен , за да се дават мнения .. човека си е прав!

Г-н "Калда Маниак",ако смятате , че Ви питам дали Ви харесва "картинката" това единствено показва колко ограничено мислене имате,  може би затова е този форум , аз да Ви попитам за даден модел или марка и Вие евентуално да си споделите вашият опит от към "прослушване" , а не да споделяте неща , които не искам да чуя от Вас 

Младеж! Прочети ми отново поста и помисли хубаво какво съм написал. А ограниченото ми мислене по тези въпроси е насочено именно към хора, като теб.Нищо не знаещи за този вид техника. Погледни си заглавието - погледни и какви са ти желанията - да "плашиш" комшиите.Виждаш ли някъде дума, която да те обижда или да те квалифицира като неграмотен, което представляваш? Няма такава. А щом живееш в чужбина, би било редно да знаеш поне за това, което съм те посъветвал. Само чужбината в която живееш да не се окаже - Танзания!Поглеждайки само външния вид на модела, един разбиращ човек от тази техника може веднага да ти даде нужната преценка. Това са дрънкалки за хлапетии от детската градина. Ето, това е мнението ми за снимката, която си публикувал и питаш. А щом не искаш да чуваш лоши мнения за дадена техника е много лесно - няма да питаш за тях!

http://www.sony-asia...product/shake-7

"това означава , че предстой (ъпгрейт), но аз не съм така добър познавател на марки, модели и т.н.....просто искам нещо ,което ще ме радва и в същото това време ще всява и смут, паника и  умраза от близки и съседи"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тия работи се пробват на място ,и тогава се купуват. В тая тема две страници правописни грешки ,и никаква компетенция...

Отиваш в някой голям магазин ,пускаш ,слушаш ,купуваш ,или не купуваш. Тука философи бол .. ще направят темата от още 10 страници безсмислици :0

П.П.Иначе странните отговори са провокирани от странният начин на изразяване на автора :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Офф

Ти да не искаш да му се сложим лабораторни  анализи на компонентите :)  Я като ти викат KiriL Cox "компетенцията"  му  направи един проект на озвучаването  за спалнята  господин звуко - инженер  :) Може да се хване на работа във някоя строителна бригада и да му зачислят един къртач  да кърти  цял ден  . Ей тоя е идеален :)

9287ea6ae1b070fe4d31832a92b41ab6.jpg

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Офф

Ти да не искаш да му се сложим лабораторни  анализи на компонентите :)  Я като ти викат KiriL Cox "компетенцията"  му  направи един проект на озвучаването  за спалнята  господин звуко - инженер  :) Може да се хване на работа във някоя строителна бригада и да му зачислят един къртач  да кърти  цял ден  . Ей тоя е идеален :)

9287ea6ae1b070fe4d31832a92b41ab6.jpg

С тва вярно ще получи покъртителен звук... :yanim:

• Автор

Младеж! Прочети ми отново поста и помисли хубаво какво съм написал. А ограниченото ми мислене по тези въпроси е насочено именно към хора, като теб.Нищо не знаещи за този вид техника. Погледни си заглавието - погледни и какви са ти желанията - да "плашиш" комшиите.Виждаш ли някъде дума, която да те обижда или да те квалифицира като неграмотен, което представляваш? Няма такава. А щом живееш в чужбина, би било редно да знаеш поне за това, което съм те посъветвал. Само чужбината в която живееш да не се окаже - Танзания!Поглеждайки само външния вид на модела, един разбиращ човек от тази техника може веднага да ти даде нужната преценка. Това са дрънкалки за хлапетии от детската градина. Ето, това е мнението ми за снимката, която си публикувал и питаш. А щом не искаш да чуваш лоши мнения за дадена техника е много лесно - няма да питаш за тях!

http://www.sony-asia...product/shake-7

"това означава , че предстой (ъпгрейт), но аз не съм така добър познавател на марки, модели и т.н.....просто искам нещо ,което ще ме радва и в същото това време ще всява и смут, паника и  умраза от близки и съседи"

Слушай ме сега малко ти ,първо ,къде видя аз да обиждам ,който и да е било (над аватара ти пише :калда маниак) ,второ живея в Лондон , трето , колко ми е писнало от такива човечета  ,като вас....(малко офтопик) България гине поради ,бай-Тошовото ви заспало в ла*на мислене .....и да ви поробят пак ще си останете такива ....яд ме е много , че България няма да има спасение ,заради многото такива , като вас Г-не.........иначе много знаете да ги цъкате тези клавиши на клавиатурата...и най -вече се сещам, защо имате такова отношение към мен ( ЗАВИСТ) , че един "младеж" както вие ме наричате може да си позволи музика за 3000лв . (мога и за 30 000лв ,ако искам ) мразя,мразя завист......

Лек ден и всичко най-хубаво......

Български форум – задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп  .......100% доказано !!!

Слушай ме сега малко ти ,първо ,къде видя аз да обиждам ,който и да е било (над аватара ти пише :калда маниак) ,второ живея в Лондон , трето , колко ми е писнало от такива човечета  ,като вас....(малко офтопик) България гине поради ,бай-Тошовото ви заспало в ла*на мислене .....и да ви поробят пак ще си останете такива ....яд ме е много , че България няма да има спасение ,заради многото такива , като вас Г-не.........иначе много знаете да ги цъкате тези клавиши на клавиатурата...и най -вече се сещам, защо имате такова отношение към мен ( ЗАВИСТ) , че един "младеж" както вие ме наричате може да си позволи музика за 3000лв . (мога и за 30 000лв ,ако искам ) мразя,мразя завист......

Български форум – задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп  .......100% доказано !!!

Излиза, че от поста ми нищо не си разбрал. Още повече. Точно в Англия, в много магазини можеш да прослушаш всяка една аудио-техника как работи и дали ти харесва.И не. Явно ме бъркаш с някой друг. Аз бих се радвал ако си купиш техника и за 50000 паунда, стига да я разбираш правилно.Сам аз с това се занимавам, така че на никого никога не съм завиждал за техниката. Моята е също от Англия, макар и да живея в...България Приятна вечер.Явно не са ти ясни тези техники, докато  аз се занимавам вече 45 години.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще ме извиняваш  ама ти предложихме достатъчно качествена  техника за  помещението с което разполагаш.  Друг е въпроса ако ти си очаквал  да влезем във някой музикален магазин и да  направим подробни тестове   на всичко налично  вътре.  Като толкова  си мераклия за  бас си вземи един 12 или 15 инчов  активен  буфер  и   си реши проблема с 500 лева .  Не може аз да ти предлагам  ресйвър за 1000 лева правен в Япония  а ти  от другата страна да ми показваш  пластмасово Сони  мини уредбичка.  Като гледам  имаш  ресйвър вече купен и ако смениш само колоните  пак ще  имаш  това което искаш. Само че  ти нито си споменал характреристики на това което имаш нито нищо. Във Лондон има музикални  молове на по 5 етажа пълни със техника до тавана. Щом ще даваш 1500  паунда  за техника си вдигни задника и отиди да разгледаш  и да попиташ  консултантите в магазина  каквото те интересува. Гледаш ,слушаш  и накрая след  2 дена обикаляне купи това което ти хареса на теб.

Намираш в интернет дистрибуторите в Лондон на Psb, в частност, модели Imagine X2T Tower или Imagine X1T Tower и GoldenEar моделите Triton по- малките, защото големите излизат от бюджета отиваш и слушаш, в общи линии как трябва да звучат тонколони в този бюджет- обаче не съм сигурен за условието за баса-все пак там се търси качествен балансиран звук.

Ще ти кажа само едно. Точно в Англия никой няма да търпи глупавите ти издънки. При най малкия проблем който създадеш на съседите ти и решат ли че им пречиш на нормалния начин на живот община и полиция ще ти стъжнят битието. Един съсед около теб да отиде и входира жалба е повече от достатъчно. А ти си решил да си закупуваш системи с "покъртителен" бас. Това само по себе си говори за нивото ти на възпитание.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Това съм му го написал още преди седмица.

Ако мислиш да оборудваш помещение да ти дрънчи кратуната - съветвам те да го направиш в мазата и звугоизолирано. Ако действително си извън Българиям ако ще и да си в някое гето никой няма да ти търпи звуковия терор както при нас на мангустите.

Само че евентуално ще се учи по "трудния начин".

• Автор

Ех, как ме карате да се смея с вас.. прости люде... Тръгнал да ми обеснява,кой и как живее в Англия ....господа интелектуалци и аудио маняци, това,че понасяте аудио терор от мангустите във собствената си държава и нищо не можете да направите по въпроса си е ваш проблем, не мислете мен и мойте съседите, аз съм си опекъл питката ,многократно ставам свидетел на, това как българи в Англия са равни на мангусти в България ,колкото и да се биете в гърдите....си оставате на същият ред на които са и мангустите

Кой нормален, би се съгласил на терор в собствената си държава и в същото време да обеснява, как друга държава не би го понесла това....безмозъчни мазохисти,невежи и нелепи хора използващи псевдо-клишета....тръгнал да ми вика "момченце".

Ми ти от къде си бе  младеж ? Да не си 3-ти братчед на кралицата  :) Миеш  гумите на колите по паркингите за 20 паунда на ден и си тръгнал да се тупаш в гърдите ,че си голямата работа.  Такива бели роби като тебе има много  от цял свят във Англия и точно по тая причина вече 2 поколения англичани   си почиват  а на вас ви сцепват задника от работа за жълти стотинки.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Почти позна за20-те лири на час.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.