Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 8

Featured Replies

Здравейте! Наскоро си закупих лаптоп HP 260 G3. Още на първата седмица забелязах странен проблем с TouchPad-а, не съм сигурна дали е хардуелен или софтуерен проблем, затова ме извинете ако мястото на темата ми не е правилно. Лаптопа бе със инсталиран Windows 8, и аз инсталирах една пгорама, която придава визия на 7-ца (нещо си Shell) Но още преди това TouchPad-а спираше понякога за около 10 секунди а понякога и повече и по-малко. Просто спира, всичко останало функционира но местенето на мишката чрез пада не ставаше! Също така когато включа флашка към лаптопа въобще дори не си прави труда да я разпознае, сякаш нищо не съм сложила. Първия път като стана този проблем с флашката върнах компютъра назад с няколко дни преди да се случи проблема и се оправи, но преди 4-5 дни отново се появи този проблем. В лаптопа почти нямам никакви програми/информация или акквото и да е било качено. Ползва се основно за сърфиране. Въпроса ми е дали да му сложа Windows 7 понеже нямам друг (за да го преинсталирам) или има друг алтернативен вариант да оправим тези проблеми и някой от вас може ли да ми каже как? 

Здравейте! Наскоро си закупих лаптоп HP 260 G3. Още на първата седмица забелязах странен проблем с TouchPad-а, не съм сигурна дали е хардуелен или софтуерен проблем, затова ме извинете ако мястото на темата ми не е правилно. Лаптопа бе със инсталиран Windows 8, и аз инсталирах една пгорама, която придава визия на 7-ца (нещо си Shell) Но още преди това TouchPad-а спираше понякога за около 10 секунди а понякога и повече и по-малко. Просто спира, всичко останало функционира но местенето на мишката чрез пада не ставаше! Също така когато включа флашка към лаптопа въобще дори не си прави труда да я разпознае, сякаш нищо не съм сложила. Първия път като стана този проблем с флашката върнах компютъра назад с няколко дни преди да се случи проблема и се оправи, но преди 4-5 дни отново се появи този проблем. В лаптопа почти нямам никакви програми/информация или акквото и да е било качено. Ползва се основно за сърфиране. Въпроса ми е дали да му сложа Windows 7 понеже нямам друг (за да го преинсталирам) или има друг алтернативен вариант да оправим тези проблеми и някой от вас може ли да ми каже как? 

Инсталира ла ли си, драйвера му? Намери го от тук. И махни тази програма, дето прави да изглежда като Уиндоус 7. Но, най-добре е да инсталираш отново Уиндоус 8.1. И след това, драйверите за хардуера, на лаптопа ти.

http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=6709373&swLangOid=8&swEnvOid=4158

Ако е с UEFI BIOS и няма възможност за legasy забрави за нещо различно от 8 ,8.1 или 10

На мен ми прилича на липсваш драйвер или хардуерен проблем. Отворете device manager и кажете дали някъде има жълта удивителна.

Мисля, че преди време приятел на баща ми, ми даде лаптопа да му го оправа. Постоянно забиваше, а беше със 7. Преинсталирах със 7, но пак забиваше. После преинсталирах със 8.1 proffesional и вече вървеше по-вода, намери си драйверите и всичко беше наред. Лаптопа беше същия, обаче pentium версията и 2 гб рам.

Ако е с UEFI BIOS и няма възможност за legasy забрави за нещо различно от 8 ,8.1 или 10

Дори и да има само UEFI, си има начини да се инсталира 7.

Да има ама едва ли мацката ще се оправи с таз гимнастика :)

Стига сте писали за тия драйвери,уиндоус си има системни ако няма инсталиран фирмен!

Има, но понякога не работи добре.  ;)  И трябва да сложиш, конкретния драйвер.  ;)  Тъй че, кротко. 

Ахам ний не сме имали лаптопи и не сме ползвали уиндоус :)

Ако е проблемен драйвер .........или бачка или не,според мен е омацана ОС !

• Автор

Ами имам флашка със Windows 7 (буутваща) чувала съм, че по-новите лаптопи е препоръчително да са си със Win.8. Отворих Device Manager и има удивителна на Other device -> Unknown device. (Най-вероятно това ще да е флашката)

Да има ама едва ли мацката ще се оправи с таз гимнастика :)

Стига сте писали за тия драйвери,уиндоус си има системни ако няма инсталиран фирмен!

Системните не винаги работат. За пример ще ти дам с моя компютър. Включам ресийвъра на джойстика (xbox 360 controller) и търси драйвери, инсталира универсални и не работи. После тегля официалните и работи. Друг път ще се сета за още един пример и ще кажа.

Е дал съм и линк за драйвер.Аз досега не съм имал проблеми когато ползвах Уиндоус 7,дори с ъпдейти идваха драйверите за тъчпада :)

• Автор

Тегля драйвъра, но да напомня с windows 8 съм  понеже виждам че коментирате 7 7 7 :D ТъчПада заби отново а интересното е че копчетата му работят на тъчпада само мишката не...

• Автор

Току - що качих този драйвър и изтрих Classic Shell -а, но лаптопа леко замръзна след инсталацията на драйвъра, май защото съм пуснала Malwarebytes и Avast да сканират за вируси. Сега като се оправи ще го рестартирам и да видим какво се е случило. А по въпроса с флашките? Не ми ги отчита какъв може да е проблема?

Да не би флашката да е в USB 3.0 порта(USB  със синя подложка вътре). Пробвайте в друг порт.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Да не би флашката да е в USB 3.0 порта(USB  със синя подложка вътре). Пробвайте в друг порт.

Ами не, стара флашка е. Пробвах какви ли не флашки във всичките портове, но не става...

Изтегли DriverPack Solution , и от там можеш да видиш кой драйвър ти липсва или не е инсталиран .. то там си има да избираш , махаш тикчето на чипсет-а  и ненужните програмки и така..

Нещо такова - 8028543.jpg .. но аз съм със стара версия , дори не го ползвам.. преди го използвах на старото  ПЦ

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Автор

Изтегли DriverPack Solution , и от там можеш да видиш кой драйвър ти липсва или не е инсталиран .. то там си има да избираш , махаш тикчето на чипсет-а  и ненужните програмки и така..

Нещо такова - 8028543.jpg .. но аз съм със стара версия , дори не го ползвам.. преди го използвах на старото  ПЦ

Преди мъничко опитах със Driver Booster и уж инсталира някакви драйвъри, обнови ги рестартирах го и пак същото жълто триъгълниче на Other Devices. И да се поправя модела на лаптопа е HP 250 G3 А не 260 

http://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds029044 - пробваш със тези драйвари на леново..

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Доста гимнастики са се случвали по ОС на машинката. Най-добре запази информацията си на външен диск и възстанови заводския имидж от recovery дяла. Провери през device manager дали не е зададена настройка Уин-а да изключва тъчпада при неактивност.

п.п. този Аваст спокойно може да го махнеш.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

В момента тегля този драйвър, който сте дали за USB 3.0 Ако не стане обяснете ми как се възстановява системата към заводския имидж. 

Дори с този драйвър не става... "Generic USB Hub" е с жълто триъгълниче.... Да напомня лаптопа е HP 250 G3 Не 260. Моля ви кажете каквото и да помогне само да го направя нямам информация в лаптопа, която да ми е нужна така че и това с връщането назад ще свърши работа.

Нещо не ми е ясно - каква е връзката на тъчпада с USB 3.0 (и доколко ще е нужен драйвера, че и фирмения, а не системния, ако флашката е три без едно точка нула).

И още нещо, класически шел колко да товари, айде - страшно много, ама чак да забие пада..., антивирус - що пък не, ако нещо го съмнява и го анализира параноично. С две думи - ако всичко (уж) е наред, има някъв процес ("нещо") дето цмока ресурс и пречи (виж началото на темата).

Разбрахме, че може да се връща системата към предна дата, а може ли да се обновява?

• Автор

Нещо не ми е ясно - каква е връзката на тъчпада с USB 3.0 (и доколко ще е нужен драйвера, че и фирмения, а не системния, ако флашката е три без едно точка нула).

И още нещо, класически шел колко да товари, айде - страшно много, ама чак да забие пада..., антивирус - що пък не, ако нещо го съмнява и го анализира параноично. С две думи - ако всичко (уж) е наред, има някъв процес ("нещо") дето цмока ресурс и пречи (виж началото на темата).

Разбрахме, че може да се връща системата към предна дата, а може ли да се обновява?

Говориш ми на хуморески в момента :D Аз имам бедни познания. Но един ъпдейт на Windows се оказа проблема за флашката, изтрих дадения ъпдейт и сега флашката работи. Oстана проблема със тъчпада където понякога просто забива на 1 място. 

Тоя от сервиза, се чудя как работи в сервиз. Аз бях с с shell-а, товареше точно 1% върху процесора и заемаше точно 200mb от рам памета.

В момента тегля този драйвър, който сте дали за USB 3.0 Ако не стане обяснете ми как се възстановява системата към заводския имидж. 

Дори с този драйвър не става... "Generic USB Hub" е с жълто триъгълниче.... Да напомня лаптопа е HP 250 G3 Не 260. Моля ви кажете каквото и да помогне само да го направя нямам информация в лаптопа, която да ми е нужна така че и това с връщането назад ще свърши работа.

Ако имате друг компютър, правите флашка или диск със жива дистрибуция. (например, ubuntu, не инсталирате а тествате, записва се като windows, обаче е безплатна)

Там пробвате и ако там не работат флашките, значи е хардуерен проблем, същото важи и за тъчпада.

Направете провера на операционната система.

Качете в dox.bg двата файла със събитията:

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
и дайте линове ъм тях.
Иначе другото си е хвърляне на боб.
А кой ъпдейт сте деинсталирали и е тръгнала флашката? Как го определихте?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.