Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 8

Featured Replies

Здравейте! Наскоро си закупих лаптоп HP 260 G3. Още на първата седмица забелязах странен проблем с TouchPad-а, не съм сигурна дали е хардуелен или софтуерен проблем, затова ме извинете ако мястото на темата ми не е правилно. Лаптопа бе със инсталиран Windows 8, и аз инсталирах една пгорама, която придава визия на 7-ца (нещо си Shell) Но още преди това TouchPad-а спираше понякога за около 10 секунди а понякога и повече и по-малко. Просто спира, всичко останало функционира но местенето на мишката чрез пада не ставаше! Също така когато включа флашка към лаптопа въобще дори не си прави труда да я разпознае, сякаш нищо не съм сложила. Първия път като стана този проблем с флашката върнах компютъра назад с няколко дни преди да се случи проблема и се оправи, но преди 4-5 дни отново се появи този проблем. В лаптопа почти нямам никакви програми/информация или акквото и да е било качено. Ползва се основно за сърфиране. Въпроса ми е дали да му сложа Windows 7 понеже нямам друг (за да го преинсталирам) или има друг алтернативен вариант да оправим тези проблеми и някой от вас може ли да ми каже как? 

проблемът с флашката е ако на лаптопа има usb card reader realtek и прави така с някои usb3.0 флашки, решава се с последния драйвер от сайта на реалтек (а не от сайта на HP) проблемът с тъчпада също вероятно е от драйвер, вече на няколко леново-та деинсталирам драйвера за да не замръзва тъчпада...

от 2 години на всички лаптопи с боза 8 инсталирам classic shell и проблеми няма...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Здравейте! Наскоро си закупих лаптоп HP 260 G3. Още на първата седмица забелязах странен проблем с TouchPad-а, не съм сигурна дали е хардуелен или софтуерен проблем, затова ме извинете ако мястото на темата ми не е правилно. Лаптопа бе със инсталиран Windows 8, и аз инсталирах една пгорама, която придава визия на 7-ца (нещо си Shell) Но още преди това TouchPad-а спираше понякога за около 10 секунди а понякога и повече и по-малко. Просто спира, всичко останало функционира но местенето на мишката чрез пада не ставаше! Също така когато включа флашка към лаптопа въобще дори не си прави труда да я разпознае, сякаш нищо не съм сложила. Първия път като стана този проблем с флашката върнах компютъра назад с няколко дни преди да се случи проблема и се оправи, но преди 4-5 дни отново се появи този проблем. В лаптопа почти нямам никакви програми/информация или акквото и да е било качено. Ползва се основно за сърфиране. Въпроса ми е дали да му сложа Windows 7 понеже нямам друг (за да го преинсталирам) или има друг алтернативен вариант да оправим тези проблеми и някой от вас може ли да ми каже как?

Моят съвет е - теглиш всички деайвери за твоя модел от официялния сайт, записваш ги на диск, преинсталираш ОС - 8.1 ти препоръчвам да си сложиш като след инсталацията дай да ти тегли драйвери за нови устройства от Windows Update, след това от диска качваш драйверите, после го вързаваш за нета, като докато качваш драйверите в никакъв случай не го връзвай за нета. След като го свържеш за интернет, от софура за поддръжка на HP теглиш всички актуализации които ще ти излязат. И би трябвало да нямаш проблеми. Ам и малко тъп въпрос, ама махна ли найлончето от тъч пада? Ако не махни го, може и то да прави проблеми ;).

Професоре, какво общо има карточетецът с USB 3.0 порта?

Картчетецът на Realtek прави проблем с който и да е USB порт, ако в рийдъра има карта и свържеш нещо с който и да е порт, не се итчита понякога. Докато не махнеш картата, няколко лаптопа на приятели - както и моя са така ;).

На дъщеря ми HP--to  е с Realtek рийдър и работи с постоянно поставена карта и с флашките няма грижи

На дъщеря ми HP--to е с Realtek рийдър и работи с постоянно поставена карта и с флашките няма грижи

Не знам, но при мен понякога прави проблем. Както и при моите приятели, марката на лаптопите ни е Asus ако е от значение.

Да няма конфликт на хардуерни ресурси? IRQ?

Идея нямам, според мен може Asus да са омазали драйверите, бяха направили така с старият ми лаптоп, та се наложи като му инсталирах 8 да търся драйвери директно от производителите, че тези на сайта скапваха ОС, имаха някакви пачове дет правеха бели.

Редактирано от vanci (преглед на промените)

• Автор

Аз мисля, че споделих решението на проблема. Първия със флашките идваше от някакъв ъпдейт на Windows просто го изтрих рестартирах и всичко работи. А втория просто качих новия драйвър за тъчпада и засега няма проблеми. Благодаря все пак и извинете ме ако не съм ви уведомила. 

Бравос!Ма нал каза ,че линдолсъ ти е легално закупен :) не би следвало да има кахъри с ъпдейти

• Автор

Бравос!Ма нал каза ,че линдолсъ ти е легално закупен :) не би следвало да има кахъри с ъпдейти

Ами от eMAG :D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.