Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми замръзва - помощ

Featured Replies

• Автор

Такива замръзвания обикновено са от харда - препоръка - сменете кабела .

Това че не се рестартира от копчето  :( а изобщо работи ли копчето и дали е свързано където трябва ?

Мисля си, че това е ключът към загадката. Копчето за рестарт винаги е работило и сега работи. Но в този конкретен случай, когато замръзне, просто не успява да го рестартира . Изписва, че няма сигнал и спира до там, а компютъра работи. Тоест поради някаква причина не успява да стигне до БИОС проверката.  За кабела на харда, ще го погледна, може би е добре да го сменя. Може би е най-добре да го метна до някой сервиз да го гледат обстойно, но ме притеснява, че едва ли ще успеят да възпроизведат проблема, а и имат навик да подменят части.

Никой ли не вижда,че нямаш драйвър на мрежовия адаптер,?От тази снимка се вижда липсата му!Това също може да доведе до замръзване на системата!

Това е от доста време, но понеже не съм наясно какво точно е този Tunelling adapter, а мрежовата карта изглежда наред, не съм му обръщал внимание. Ще го погледна и него.

Идеята е че проблема може да е софтуерен. Заподозрени са първо програмите, които бъркат по- навътре в системата. И с Ccleaner човек може да я омаже. А това че компютъра е на 4 години, означава ли че и операционната система е на толкова? Доволно дълго време за Виндовс. 

Операционната система я преинсталирах преди 10 месеца. На хардуера не е правена профилактика от 4 години. Чистя го редовно, но не съм му слагал пасти и други подобни неща. Последното, което правих по хардуера беше смяна на охлаждането на захранването, понеже бучеше зверски.

Дъното е с Нвидиа чипсет. От тия които доста греят, а там на снимката от Speccy не е дадена температурата баш на чипсета. Освен това измерването е добре да се направи при по-натоварена машина, а не докато е в покой.

П.П. Сега забелязах колко много процеси има на снимката на мениджъра? Моите са всичко на всичко 47 с два отворени браузера, с по няколко таба....

Да, вярно е, че грее много. През лятото му се ебава майката , през 1 час се изключва от прегряване. Замръзването според мен няма връзка с това, защото се случва и през зимата, току що включен, без нищо да се прави на него. Знам ли, не виждам логика. Процесите са доста, трябва да ги чистя и тях.

Редактирано от Mihoy (преглед на промените)

И моя комп замръзваше по едно време и намерих кардинално решение на проблема - пълна липса на антивирусни програми и забрана на всякакви обновявания. Сега е песен -  всичко си хвърка, ли хвърка... :giggle1:  

Това си е на твой риск моята щайга е на почти 10 години вече 512 mb рам  и аз махнах антивирусната защото ей така замръзваше от време на време просто с времето програмите стават много тежки и са неуправлееми при слаби машини . И сега моя е добре всяка седмица го сканирвам с разни интструменти за вирусчета но за сега няма нищо :)

Подкрепям jonov-според моят скромен опит замръзванията по никое време обикновено се дължат на заминаващ си хард диск.

Това са резултатите от програмите. Температурата на дънната платка е в оранжево, предполагам, това може да е част от проблема. Докато hdtune сканираше, температурата на паметта се повиши с десет градуса, не знам дали това е нормално.

post-174351-0-50950800-1431366650_thumb.

post-174351-0-43467300-1431366658_thumb.

post-174351-0-52969300-1431367063_thumb.

Редактирано от цжбнм (преглед на промените)

• Автор

Днес, след замръзването излезе син екран и успях да прочета,че има хардуерен проблем. Ето малко детайли:

http://prntscr.com/74hbhp

http://prntscr.com/74hcae

И детайли от двата дъмпа, които има записани:

http://prntscr.com/74hcif

http://prntscr.com/74hfhy

От дъмповете мога да съдя, че са възникнали два различни проблема, което забърква кашата тотално. Някакви идеи ?

Редактирано от Mihoy (преглед на промените)

Забравих да спомена, че горе-долу при началото на всяко замръзване се чува нещо като леко припукване откъм CD/DVD устройството, а преди години се беше скапало и уиндоусът не щеше да зареди заради него. Да не би пак то да прави проблем?

Разкачи му кабелите и наблюдавай.

п.по. Ако може някой модератор да раздели темата, че тук пишат двама отделни автори и става кашотина.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Не е зле да отвориш капака на кутията и да поогледаш дъното дали няма избили кондензатори, освен това е хубаво и в захранването да погледнеш за кондензатори.

Този "замръзващ" проблем го имах преди вкъщи на старата щайга.Реши се като на шега - извадих сата кабелчето,боцнах го пак,включих щайгата и ме накара да преинсталирам драйвърите на харда(някаква Хитачи бангия 250 ГБ) после уина ми рестартира щайгата и всичко беше ок.

Не съм компютарджия - даже нямам нищо общо с пс-та,но споделям опит... Пробвай,няма какво да загубиш.

Редактирано от Carlsberg (преглед на промените)

• Автор

Разкачи му кабелите и наблюдавай.

п.по. Ако може някой модератор да раздели темата, че тук пишат двама отделни автори и става кашотина.

Авторът на тази тема съм аз, колегата със същия проблем може да си пусне отделна тема. По темата - не можах да идентифицирам и оправя проблема, за това дадох машината на сервиз. След някой друг ден ще дам фийдбек какво са открили.

• Автор

Фийдбек за някой, който попадне на темата: взех машината от сервиза, където казаха, че всички хардуерни компоненти са наред. Сложили са активно охлаждане на видеото, за да се понижи температурата и са чистили регистрите на операционната система. Вече една седмица не е замръзвал, но не съм сигурен кое точно го оправи. Според мен второто, за това планирам пълен преинстал тия дни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.