Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на LED TV с домашно кино

Featured Replies

преди 7 часа, RudeBoy написа:

Ами аз затова предложих да се вземе аудио сигнал от изхода за слушалки. Да, не е идеалният вариант, но има по-голяма вероятност да проработи.

А това, което трябва да включиш във FM ANT входа, е просто един гол кабел, който трябва да играе ролята на антена. Другият му край не трябва да се свързва никъде.

От слушалките кабелът на жакът не съвпада с нищо от тези на телевизора :(

преди 7 часа, RudeBoy написа:

Ами аз затова предложих да се вземе аудио сигнал от изхода за слушалки. Да, не е идеалният вариант, но има по-голяма вероятност да проработи.

А това, което трябва да включиш във FM ANT входа, е просто един гол кабел, който трябва да играе ролята на антена. Другият му край не трябва да се свързва никъде.

От слушалките кабелът на жакът не съвпада с нищо от тези на телевизора :(

преди 3 часа, * СТЕФАН * написа:

"  от дистанционното на ДВД с бутон TV/VCR избирам на дистанционното на ДВД - да е на TV, после има два бутона TV/AV   и на цифрата 1 -audio и с двта нищо не става.Сякаж телевизора не приема команди от дистанционното на ДВД-то.  "

Е! Всичките комутации при използването на кабела са важни само ако последният е пълен скарт - 21 проводника. Той и по това се отличава от другите, със по големият си диаметър и по твърда облицовка заради "ширмовките", които са върху отделните проводници! То тука се замислете какво трябва да натиснете! дали TV или VCR. Разбира се, че самото дистанционно на плеара по никакъв начин не може да влияе на самия телевизор. Последният също си има дистанционно. Още нещо! Много важно! Кабелът който сте си закупила - СКАРТ - СКАРТ - пълен ли е или само за определена работа - получаване или предаване на сигнал!! Има няколко типа. Затова в горният ми пост съм написал за 21 пинов кабел! Изреченията не зная защо малко са се разместили, но това няма да навреди на поста ми, за да го пиша наново!

Ако се вземе сигнал, както ви е посочил Rude Boy - също може, но в този случай винаги трябва да имате едно на ум за силата на звука от телевизора. Трябва да е намалена, за да не се получат нежелани ефекти или в крайна сметка да се претовари усилвателя на плеара. Или с две думи, потенциометъра на силата на звука, се оставя на 1/3. Ако сигнала е слаб все още, можете да увеличите с дистанционното управление.Kогато правите всички тези операции, ще карате в някаква последователност и съвсем спокойно, без да се притеснявате, че можете да повредите някой компонент. 

"" Относно радиото.Положението е същото.Кабелът, който включвам в посочения на ДВД вход FM ANT, другия му край няма къде да го забода.Няма подобен извод. ""

""Другият му край не трябва да се свързва никъде. ""

Това ви е отговора за антената и като включите на FM в тонколоните трябва да чуете характерния ШУМ на обхвата. Сега остава да натиснете бутон за СКАНИРАНЕ, нагоре или надолу обозначен със "+"  или "–" и да чуете първата радиостанция, намерена след сканирането. После продължавате за втора, трета и т.н, като се стараете да поставяте всяка една от тях на посочен бутон с название - FM1, FM2, FM3 и тъй нататък. Бутоните трябва да са на лицевия панел на DVD - то!

1. дали е 21 проводника- ако проводниците отговарят на изходите дето се включват  те са 20 и няма как давкарам такъв с 21.Незнам каква е облицовката и как трябва да я разпозная.какви са показателите?

2.Кабелът SCART-SCART как да определя" дали е пълен" по какво да съдя? Ако пин-овете са изводите дето се вклюзват не може да са 21 , щото куплунга на ДВД-то са 20 - пеброих ги.

3. дистанционното на ДВД-то има копчета за управление на ТВ-то и преди/ със стария телевизор/ наистина ставаше.

4.за сигнала от слушалките не разбрах - имам кабел който влиза , но другия край не влиза във телевизора.Нателевизора има само изход за так нарезения "оптичендигитал кабел, който свети и не влиза никъде във двд-то/ 

за антената разбрах - ще вкарам един кабел висящ от другата страна/ имам един дето влиза има чинч от другата страна няма да го включвам никъде/

1. дали е 21 проводника- ако проводниците отговарят на изходите дето се включват  те са 20 и няма как давкарам такъв с 21.Незнам каква е облицовката и как трябва да я разпозная.какви са показателите?

Да! Точно 21 проводника са и ще ги видите по долу на снимката. Трябва да знаете, че КОРПУСА или облицовачната бяла ламаринка около куплунга е неговата обща маса и стават точно 21. Самата облицовка на всеки един кабел от перата е неговата ширмовка, която се запоява на съответното краче от снимката (в случая, крачето е 21). Тя не се вижда, понеже е във вътрешната облицовка на кабела. За да се види, трябва да отворите единият от двата куплунга.

2.Кабелът SCART-SCART как да определя" дали е пълен" по какво да съдя? Ако пин-овете са изводите дето се вклюзват не може да са 21 , щото куплунга на ДВД-то са 20 - пеброих ги.

Елементарният начин за определяне на "пълен" или "съкратен" скарт кабел можете лесно да определите по диаметъра на самият кабел свързващ двата куплунга. При пълен кабек, обикновено диаметъра е над 15 мм и самия кабел малко трудно се огъва заради "ширмовките, които се намират в него. Както и да ги броите, ще излезят точно 21. Справка - отново снимките по долу.

3. дистанционното на ДВД-то има копчета за управление на ТВ-то и преди/ със стария телевизор/ наистина ставаше.

Обикновено на много двд и телевизори от една и съща фирма има копчета, с помощта на които можеш да управлявашне само двд плеара, но и телевизора от същата марка. Не сте споменала че по рано сте ползвала тези екстри и ние не можем да знаем .Това по принцип няма никакво значение на сегашната постановка.

4.за сигнала от слушалките не разбрах - имам кабел който влиза , но другия край не влиза във телевизора.Нателевизора има само изход за так нарезения "оптичендигитал кабел, който свети и не влиза никъде във двд-то/ 

За сигнала от слушалките. От единият край на този кабел имате куплунзи, които можете да прикачите към двд плеара. От другият край трябва по стандарт жака да е стерео, 3,5 мм, на който ще имате аудиосигнал, за ляв и десен канал. Както е при всички останали тв приемници, такъв е и този.Ако куплунгът за слушалки на телевизора ви е  голям (6,3 мм. - не съм гледал какъв е точно), то от магазина може да си купите преходник от 6,5 мм. стерео жак, на 3,6 мм.  струва около 1,50 бройката. За оптичният кабел от телевизора ви. Този изход не можете да го ползвате по простата причина, че няма такъв вход на двд плеара.

за антената разбрах - ще вкарам един кабел висящ от другата страна/ имам един дето влиза има чинч от другата страна няма да го включвам никъде/ 

За антената сте разбрала каква е процедурата. Парче кабел около 50см или метър, да е изолиран за да не се допира до радиатори, печки и други такива уреди. Другата страна на кабела си е свободна. Това ще ви представлява на първо време антената.

Заключение: Поради празника и поради това че не искам да ви подценявам пред никого , искам да ви кажа уважаема, че ще ви е много трудно да се справите с тази лесна задача. Желателно е, а и ви препоръчвам да потърсите СПЕЦИАЛИСТ, а не любител, за да ви направи нужните свързвания. Правилно сте забелязала, че всеки си е специалист и му е лесно да работи в неговата си област. Съжелявам но съм от Велико Търново за да ви помогна.Във София има много специалисти, които могат да ви отделят 1 час за да ви зарадват за женският празник. Усмихнете се и ви пожелавам много здраве и щастие! С уважение към вас: Стефан!

Допълнение към поста:
Може би, в което съм почти сигурен, вашият ДВД плеар има възможност да управлява  телевизора като при включване на пълен скарт кабел от двете страни - на плеара и телевизора, самият плеар автоматично комутира телевизора в позиция  AV -  или преведено - превръща телевизора ви във монитор, като изключва тунери, и междинни усилватели. Ако е така, което много лесно може да се установи и от Вас, то на дисплея на телевизора ви ще изчезне всякаква картина при положение че е работил на някоя програма. Обикновено дисплеят остава в това положение черен. Това е при включен двд плеар и телевизор, свързан със пълен скарт кабел. При този случай вие не може да имате понататък никаква картина или звук, който да подавате към ДВД плеара. (в конкретния случай визирам само звука на двата канала - видеосигнала не ни интересува за сега. Щом искате да слушате приеманата програма от телевизора през плеара на колоните, процедурата ще се промени. Сега трябва само да се отвори единият от двата скарт куплунга и проводничето, запоено на перо 8 да се среже или да се махне перото, като кабелчето се изолира от всички останали. Вече няма да има автоматична комутация от ДВД плеара на телевизора, като монитор, а последният ще си работи на избраната от вас програма. Сега ще имате по скарт кабела изходи за звука към плеара към лявата и дясната колона на неговият усилвател. Дали ще усилвате от дистанционното на телевизора или от това на ДВД плеара вече е без значение. Постъпва се така, че да се ползва дистанционното на предпочитаното от Вас устройство.Да речем че усилвате от Телевизора. Тогава си избирате малко по голямо ниво на усилване на ДВД плеара, а от дистанционното на телевизора можете да си го регулирате до максимална мощност използвайки и функцията MUTE, когато искате да говорите по телефона, за да не ви пречи говора или музиката. Тук няма нищо за притеснение и можете спокойно с моя помощ да направите тази операция, следвайки това, което ще ви казвам. За да сте сигурна че ще се справите, а аз съм убеден, ще ви дам  никът си на скайп на лично и на моята камера вие ще можете да наблюдавате бавно цялата процедура, която ще ни отнеме 5-10 минути с обясненията. Не е задължително вие да имате камера. Разбира се, всичко това бихме го направили само и единствено със ваше съгласие. Старая се да ви зарадвам послучай вашият празник.

1323530938_www.satsis.info_scsv.png

scart.jpg

Skart - 4T Audio In Out.GIF

b8462f06ef30f29daa986112fb068cdd.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Хайде пак дисертации станаха. Като не вдяваш дай 5-10 лв на някого, който знае и спести на баш чукчите няколко дена писане.

За сведение масово подаваните китайски кабели около 2-4 лв са пълни, макар и с диаметър около 7 мм. Само че няма отделна ширмовка, а само с общо подобие на такава, поради което написах за възможен брум.

Сега ще те помоля най учтиво след този ти коментар за "дисертациите" да и помогнеш лично ТИ! По какъв начин виждаш нещата, когато не са и ясни? Старал съм се даже да не пропусна нещо, затова към поста си съм добавил през нощта още малко текст. Ако искаш да кажеш че не трябва да се пишат "дисертации" а това не е такова, помогни и ТИ! Давай да чуем! Аз не се смятам за разлика от много други за Чукча. Ако ти си от тях и имаш желание за помощ, веднага ти отстъпвам мястото си. За твое сведение, явно май не си виждал кабели. Или не си съгласен?Старая се да уважавам всеки един от Вас. Качиш ли се на главата ми - си АУТ! Ясен ли съм господин Филипов!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.