Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои процесори са съвместими?

Featured Replies

Здравейте! 

Tрябва да купя един процесор на дънната ми платка Msi MS7293, Socket LGA775. Kакви процесори ще са съвместими с дъното ми ? Сегашния е  Intel Pentium E2140.

2015-05-17_003850.jpg

Ако е изгорял процесора, най-добре търси същия или подобен. Ако мислиш да го сменяш, по-добре не си прави труда. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

За OEM дъно съответно трябва да се обърнете към производителя на вашата машина.Случайно машината ви да е с марка ''Fujitsu''?

• Автор

2015-05-17_003850.jpg

Ако е изгорял процесора, най-добре търси същия или подобен. Ако мислиш да го сменяш, по-добре не си прави труда. 

Защо да не слагам друг ? Нещо ще се прецака ли ?

За OEM дъно съответно трябва да се обърнете към производителя на вашата машина.Случайно машината ви да е с марка ''Fujitsu''?

Да ! Марката е "Fujitsu"

Защо да не слагам друг ? Нещо ще се прецака ли ?

Да ! Марката е "Fujitsu"

Не, просто тоя процесор е достатъчен. Щом е Fujitsu,  едва ли ще може да клокваш, а би било добре за тоя процесор, който след клок настига и най-бързите за твоето дъно.  Аз съм ти дал линк към упътването за твоя компютър, щом е Fujitsu. За жалост дъното няма опции за клок. Виждам само една възможност за 

2015-05-17_010212.jpg

А да се купува друг процесор, може би има смисъл само от четириядрен, но не виждам да се поддържат.  Ако се разтършуваш в Google,  може и да разбереш кое как. Гледам се говори и за ъпдейт на BIOS. Затова ти казах, че ако тоя е изгорял или по някаква причина го разкарваш, то е добре да го замениш с подобен, за да си сигурен, че ще тръгне и без ъпдейт на BIOS. 

Изобщо, ако искаш някаква помощ от някой тук, би било добре да кажеш за какво ще се ползва тоя процесор. Каква е целта на покупката. 

• Автор

Значи целта е да мога да играя игри.И да работи малко по добре.Аз си мисля така, да му купя някакъв процесор 2 ръка нещо 2 ядрен от порядъка 2.5ghz-2.8ghz-2.4ghz нали ще има разлика във работата ? А ъпдейта на БИОСА не е толкова голям проблем.Менюто за клока идва с флашването на по-нов биос 

Редактирано от Алпер Айхан (преглед на промените)

• Автор

Не, просто тоя процесор е достатъчен. Щом е Fujitsu, едва ли ще може да клокваш, а би било добре за тоя процесор, който след клок настига и най-бързите за твоето дъно. Аз съм ти дал линк към упътването за твоя компютър, щом е Fujitsu. За жалост дъното няма опции за клок. Виждам само една възможност за

2015-05-17_010212.jpg

А да се купува друг процесор, може би има смисъл само от четириядрен, но не виждам да се поддържат. Ако се разтършуваш в Google, може и да разбереш кое как. Гледам се говори и за ъпдейт на BIOS. Затова ти казах, че ако тоя е изгорял или по някаква причина го разкарваш, то е добре да го замениш с подобен, за да си сигурен, че ще тръгне и без ъпдейт на BIOS.

Изобщо, ако искаш някаква помощ от някой тук, би било добре да кажеш за какво ще се ползва тоя процесор. Каква е целта на покупката.

Извинявам се за двойния пост ! Но нали този процесор ще ми стане ?

http://ark.intel.com/m/products/41493/Intel-Pentium-Processor-E6300-2M-Cache-2_80-GHz-1066-MHz-FSB#@product/specifications

Ами щом може да клокваш, защо не пуснеш процесора си на 3-3.2 GHz ? Поне на времето не бяха проблем за тия процесори. Това с поддържаните процесори не го пише дори на сайта им. Рисковано е, а и е безсмислено с оглед на това, че Пентиум като твоя навремето се клокваше и настигаше всички старши процесори, които бяха и 2-3 пъти по-скъпи. Единствената разлика е в L2  кеша, който не оказва влияние при игри, специално при c2Duo.Мен ми се струва обаче, че проблемът ти е във видеокартата, защото навремето всеки Core2Duo  бе напълно достатъчен и за най-бързите видеокарти на пазара. 

Какъвто и Core2Duo да сложиш, ще е по-добре от този Пентиум.  :ph34r:

Не се изказвай за неща, които явно не си пробвал. C2D  навремето бяха много голям скок и видеокартите, които тогава се продаваха, бяха така да се каже слабички за тия процесори.  Съмнява ме да има някой звяр в кутията си, та процесора да не му стига. 

Не се изказвай за неща, които явно не си пробвал. C2D  навремето бяха много голям скок и видеокартите, които тогава се продаваха, бяха така да се каже слабички за тия процесори.  Съмнява ме да има някой звяр в кутията си, та процесора да не му стига. 

Ами точно това казах и аз май.  :D В близката интернет зала където ходя има една щайга с C2D E6750 + HD 6950 ако не греша(сигурно греша).Та един приятел има въпросният Pentium само че неговият е малко ''по-бързият'' E2160.... :shock11: Та на този в интернет залата е направо изтребител в сравнение с Пентиума(E2160).Да, разликата им е от земята до небето, но все пак само това имам за сравнение.  :shy11:  Познавам и един CS маниак с Pentium-че E5300 с GT 610.Та не се е оплакал, че забива но съм го виждал че цикли даже в Chrome.  :D

Редактирано от cr@sh_ETS2 (преглед на промените)

Ами точно това казах и аз май.  :D В близката интернет зала където ходя има една щайга с C2D E6750 + HD 6950 ако не греша(сигурно греша).Та един приятел има въпросният Pentium само че неговият е малко ''по-бързият'' E2160.... :shock11: Та на този в интернет залата е направо изтребител в сравнение с Пентиума(E2160).Да, разликата им е от земята до небето, но все пак само това имам за сравнение.  :shy11:  Познавам и един CS маниак с Pentium-че E5300 с GT 610.Та не се е оплакал, че забива но съм го виждал че цикли даже в Chrome.  :D

HD 6950 е карта, която се е появила много по-късно от тоя Fujitsu. Няколко години.Тогава на дневен ред бяха HD3870  и то чак след няколко месеца. Така, че едва ли в компютъра си човека има подобен звяр. Когато се е появил неговия компютър, не съм сигурен, дали е била излязла и 8800GT. По скоро не, защото когато аз си купих E6750,  чаках месец за появата на 8800GT. E6750 бе на пазара вече няколко месеца. 8800GT  бе върхова карта и въпреки всичко, си пасна идеално с E6750. Така, че нека човека каже с каква видеокарта е, та тогава заключенията.  Аз не съм сигурен обаче, дали E6750  се поддържа от неговото дъно, защото е с FSB  на 1333 MHz. Може и да се поддържа след клок, но не мога да кажа - купувай. Неговото FSB  е 1066 MHz. Освен това чипсетът е VIA PT890,  а там поддръжката е вече спорна. Затова ако има възможност за клок, нека пробва. На тоя пентиум няма да му трябва допълнително напрежение за 3-3.2 GHz. А и температурите не са високи на тая честота. доста годинки имах E6750.

• Автор

Добре ! Вторник ще му ъпдейтна Биоса.Захранването ми е M-Tech HQ450 дали ще даде възможност за клок ?

HD 6950 е карта, която се е появила много по-късно от тоя Fujitsu. Няколко години.Тогава на дневен ред бяха HD3870 и то чак след няколко месеца. Така, че едва ли в компютъра си човека има подобен звяр. Когато се е появил неговия компютър, не съм сигурен, дали е била излязла и 8800GT. По скоро не, защото когато аз си купих E6750, чаках месец за появата на 8800GT. E6750 бе на пазара вече няколко месеца. 8800GT бе върхова карта и въпреки всичко, си пасна идеално с E6750. Така, че нека човека каже с каква видеокарта е, та тогава заключенията. Аз не съм сигурен обаче, дали E6750 се поддържа от неговото дъно, защото е с FSB на 1333 MHz. Може и да се поддържа след клок, но не мога да кажа - купувай. Неговото FSB е 1066 MHz. Освен това чипсетът е VIA PT890, а там поддръжката е вече спорна. Затова ако има възможност за клок, нека пробва. На тоя пентиум няма да му трябва допълнително напрежение за 3-3.2 GHz. А и температурите не са високи на тая честота. доста годинки имах E6750.

Видекартата ми е Nvidia geForce 8400gs,а не знам как да направя този клок.

Добре ! Вторник ще му ъпдейтна Биоса.Захранването ми е M-Tech HQ450 дали ще даде възможност за клок ?

Видекартата ми е Nvidia geForce 8400gs,а не знам как да направя този клок.

Няма да се повиши много консумацията, защото няма да вдигаш напрежението. Ако изобщо имаш опции за клок. А на 8400GS  не и трябва друг процесор. Сега се сещам, че на братовчедка ми компа бе същия - същия Пентиум и същата видеокарта. Правих му малко ремонт и тествах как е при игри. Процесорът е идеален за тая карта! Но тя е много слаба дори за тогавашните игри. Например GRID  вървеше с 35 fps  почти без детайли на 800х600, което е много слабо постижение. Доста по-слабо от възможностите на днешните вградени видеокарти. Така, че не се занимавай нито с клок, нито с нов процесор. Просто компютъра ти е добре балансиран и нищо не може да се промени, освен някое видео на старо като HD6670  че е по-икономично или някое по-ново като r7 250. 

ПП: Всъщност, процесорът е Е2180, но разликата е само в честотата - 200 MHz  в полза на E2180. Ето какво съм си записал тогава:

2015-05-17_233318.jpg

• Автор

Няма да се повиши много консумацията, защото няма да вдигаш напрежението. Ако изобщо имаш опции за клок. А на 8400GS не и трябва друг процесор. Сега се сещам, че на братовчедка ми компа бе същия - същия Пентиум и същата видеокарта. Правих му малко ремонт и тествах как е при игри. Процесорът е идеален за тая карта! Но тя е много слаба дори за тогавашните игри. Например GRID вървеше с 35 fps почти без детайли на 800х600, което е много слабо постижение. Доста по-слабо от възможностите на днешните вградени видеокарти. Така, че не се занимавай нито с клок, нито с нов процесор. Просто компютъра ти е добре балансиран и нищо не може да се промени, освен някое видео на старо като HD6670 че е по-икономично или някое по-ново като r7 250.

А,ако сменям видео карта+процесор ?

Няма да се повиши много консумацията, защото няма да вдигаш напрежението. Ако изобщо имаш опции за клок. А на 8400GS не и трябва друг процесор. Сега се сещам, че на братовчедка ми компа бе същия - същия Пентиум и същата видеокарта. Правих му малко ремонт и тествах как е при игри. Процесорът е идеален за тая карта! Но тя е много слаба дори за тогавашните игри. Например GRID вървеше с 35 fps почти без детайли на 800х600, което е много слабо постижение. Доста по-слабо от възможностите на днешните вградени видеокарти. Така, че не се занимавай нито с клок, нито с нов процесор. Просто компютъра ти е добре балансиран и нищо не може да се промени, освен някое видео на старо като HD6670 че е по-икономично или някое по-ново като r7 250.

Просто не виждам подобна опция. Процесорът е достатъчен за видеокарта, която може да сложиш. Имам предвид HD6670. Не ти трябва да сменяш процесор. Просто намери една HD6670  и виж каква огромна разлика ще имаш при игри. Но ако все пак си навит да купуваш и процесор, нищо не ти пречи да прежалиш 20 лева за експеримента. 

• Автор

Просто не виждам подобна опция. Процесорът е достатъчен за видеокарта, която може да сложиш. Имам предвид HD6670. Не ти трябва да сменяш процесор. Просто намери една HD6670 и виж каква огромна разлика ще имаш при игри. Но ако все пак си навит да купуваш и процесор, нищо не ти пречи да прежалиш 20 лева за експеримента.

Добре ! Процесора ще купя Pentium Е6300,а видеокартата по късно

• Автор

Пак размислих по-добре да купя друго дъно какво мислите за това дъно "AsRock 4CoreDual-VSTA" като бюджета ми е до 30лв (2ръка)

Пак размислих по-добре да купя друго дъно какво мислите за това дъно "AsRock 4CoreDual-VSTA" като бюджета ми е до 30лв (2ръка)

• Автор

За 10 лв повече има много по-хубаво:http://olx.bg/i2/ad/g41m-vs3-775-dano-ID5dGIy.html#:2c32bc3e42

За  моя  дъно днеска вземаш пентиум Е6300 обаче не тръгвам.Ако ъпдейтна биоса дали ще стане ? А дъното ще я взема на края на месеца 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.