Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дали да уча Програмиране

Featured Replies

Всъщност аз като се сблъсках с ООП, още бях на PHP и си пишех процедурно, като всеки който е започнал с PHP... и когато кода ми започна да става по 4000 - 5000 реда, сам се зачудих дали няма по-умен начин.

Не ми се мисли какви неща си сътворявал в тез фермани по 4000-5000 реда код. :doh:

Ако си бил попрочел и малко теорийка, може би е нямало да се стигне до това да програмираш по такъв катастрофален начин. :P

Не ми се мисли какви неща си сътворявал в тез фермани по 4000-5000 реда код. :doh:

Ако си бил попрочел и малко теорийка, може би е нямало да се стигне до това да програмираш по такъв катастрофален начин. :P

Ако бях чел и малко теорийка, пък и ако я бях чел в ТУ... сигурно щях да съм задминал инженерите от Google, ама нейсе. :D

Ако бях чел и малко теорийка, пък и ако я бях чел в ТУ... сигурно щях да съм задминал инженерите от Google, ама нейсе. :D

Теорията в ТУ не е лъжица за всяка уста. ;)

Теорията в ТУ не е лъжица за всяка уста. ;)

Аз съм решил да ставам дивелпър, тяхната теория не ми трябва. ;)

Всъщност, ако теорията е помогнала на някой - супер... но на мен с нищо не ми е била полезна. Нямам висше образование, просто защото не го смятам за нужно в сферата, в която съм избрал да се развивам! Който иска диплома - да си ходи във ВУЗ-овете, но ако някой си мисли, че дипломата е предимство в тази сфера - жестоко се лъже, освен ако не я е получил в MIT или Harvard.

Аз съм решил да ставам дивелпър, тяхната теория не ми трябва. ;)

Всъщност, ако теорията е помогнала на някой - супер... но на мен с нищо не ми е била полезна. Нямам висше образование, просто защото не го смятам за нужно в сферата, в която съм избрал да се развивам! Който иска диплома - да си ходи във ВУЗ-овете, но ако някой си мисли, че дипломата е предимство в тази сфера - жестоко се лъже, освен ако не я е получил в MIT или Harvard.

Аз преди ви казах какъв "девелопер" ще станете. Ако мислите че с копиране на код от интернет се става специалист се лъжете

То си е до човека. Ако му е “писано„ да стане програмист, е достатъчно самообразованието от интернет курсове. После малко късмет да те наемат в някоя фирма като стажант и да започне професионалният ти път. , Точно това се случи със сина ми и сега лапето бачка в София и след година и нещо във фирмата взима 1700 лева заплата. А се яви на интервю за работата след около 6 месеца учене на компа в къщи, защото нямаше как да му осигуря средства за следване. Но доза късмет и явно го бива, както и избор на подходяш език - джава скрипт и питон...

Сега се беше навил да запише да следва, ама нещо не успя да се подготви за изпитите и се отказа. И отиде да скача с парашут, е гати. 

Аз преди ви казах какъв "девелопер" ще станете. Ако мислите че с копиране на код от интернет се става специалист се лъжете

Аз съм станал точно такъв, какъвто съм искал да стана и не взимам предвид чуждото мнение. Ако тук има някой даскал от ТУ - сори, това ми е мнението за вашето образование... едни пари на вятъра! :)

Аз съм станал точно такъв, какъвто съм искал да стана и не взимам предвид чуждото мнение. Ако тук има някой даскал от ТУ - сори, това ми е мнението за вашето образование... едни пари на вятъра! :)

То е хубаво човек да има високо мнение за себе си. Но то трябва да има покритие. И си спомнете за кръговете на Зенон

То е хубаво човек да има високо мнение за себе си. Но то трябва да има покритие. И си спомнете за кръговете на Зенон

Пазете си дипломите, хвалете се с тях, просто не ме занимавайте - за мен са ненужни. Ако съм искал диплома, преспокойно щях да изгубя 4 - 5 години, за да уча нещо, което така или иначе научих в Интернет (без някой всезнаещ професор да ми виси на главата и да ми казва какво трябвало да уча)!

Според мен,за да се развие темата,трябва да се включат още хора които реално работят това.Аз също имам интерес в това

Според мен,за да се развие темата,трябва да се включат още хора които реално работят това.Аз също имам интерес в това

Хора завършват компютърни специалности с отлични успехи без реално да могат да различат компонентите в компютъра. Да не говорим за програмиране. От образование в тази област ще имаш ползва навън там ги натискат да учат но и там има кофти неща. Трябва да се съобразяваш с общото мислене което е вредно за един програмист. Той търси не само стандартни но и нестандартни решения.

А иначе в България има ли бъдеще.За реализацията е ясно,че всеки кадърен и без диплома го взимат.

А иначе в България има ли бъдеще.За реализацията е ясно,че всеки кадърен и без диплома го взимат.

Погледнете колко обяви има примерно в jobs.bg/it

Погледнете колко обяви има примерно в jobs.bg/it

По скоро имах в предвид доближаваме ли се поне малко до европейският стандарт.Т.е един кадърен програмист остава ли тук,или условията там са по-добри най-вече финансовите,както в повечето сфери?

Не мисля да започвам да се занимавам с това,само заради парите,просото ми е интересно самото програмиране

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

По скоро имах в предвид доближаваме ли се поне малко до европейският стандарт.Т.е един кадърен програмист остава ли тук,или условията там са по-добри най-вече финансовите,както в повечето свери?

Не мисля да започвам да се занимавам с това,само заради парите,просото ми е интересно самото програмиране

Малко трудно можете да сравнявате стандартите. Но в момента в България има много добри програмисти. И много от тях работят по големи проекти с клиенти от цял свят

• Автор

Благодаря за времето, вниманието и най-вече за мненията Ви бяхте ми много полезни.  :wink12: 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.