Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчителни настройки при игри

Featured Replies

Така , да се уточним за да няма повече подобни гафове от моя страна. Играя на LG 39LB650V , процесора е 4790 , захранването 730w и вече знаеш какво НЕ харесвам като картина какви варианти предлагаш?

Ако искаш остри текстури, трябва да поставиш texture filtering-quality на very high. така нещата ще се заострят малко. Освен това при първа възможност вкллючваш DSR и поставяш филтъра на 0. Стандартно той е на 33% както виждаш и замазва леко нещата при ползване на DSR. След това от игрите си изключваш опциите, които те дразнят. Примерно нещо такова направи:

2015-06-19_232321.jpg

След това като пуснеш играта, настройвай я на по-висока резолюция. Тук вече за всяка игра е индивидуално, защото всяка игра товари различно видеокартата, та на колко ще сложиш резолюцията, зависи от играта. Много игри могат да се играят и на 3840х2160,  което много ще ти заостри картината с тия настройки, които показах. Но много игри при тая резолюция ще имат малко кадри, затова ще трябва да намериш подходящата. Антиалайзинга може да бъде включен на някаква ниска стойност, колкото да изчезне прекаленото назъбване на картината при някои игри, въпреки включения DSR. Примерно 2xAA или най-много 4xAA, за да не спаднат прекалено много кадрите. Това е, трябва да пробваш. 

• Отговори 59
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако искаш остри текстури, трябва да поставиш texture filtering-quality на very high. така нещата ще се заострят малко. Освен това при първа възможност вкллючваш DSR и поставяш филтъра на 0. Стандартно той е на 33% както виждаш и замазва леко нещата при ползване на DSR. След това от игрите си изключваш опциите, които те дразнят. Примерно нещо такова направи:

2015-06-19_232321.jpg

След това като пуснеш играта, настройвай я на по-висока резолюция. Тук вече за всяка игра е индивидуално, защото всяка игра товари различно видеокартата, та на колко ще сложиш резолюцията, зависи от играта. Много игри могат да се играят и на 3840х2160,  което много ще ти заостри картината с тия настройки, които показах. Но много игри при тая резолюция ще имат малко кадри, затова ще трябва да намериш подходящата. Антиалайзинга може да бъде включен на някаква ниска стойност, колкото да изчезне прекаленото назъбване на картината при някои игри, въпреки включения DSR. Примерно 2xAA или най-много 4xAA, за да не спаднат прекалено много кадрите. Това е, трябва да пробваш. 

Благодаря !!! Ако съм слушал добре MFAA трябва да е включено за да е валидна горната настройка за фреймовете дето е на 1 питам понеже на шота няма MFAA

Редактирано от Азбяхискра (преглед на промените)

Не. MFAA  нарочно съм я изключил, защото тя замазва леко картината. Работи заедно с някаква друга AA като икономисва ресурси, но пък самата АА не е от най-добрите. Играх си да покажа каква е картината при стандартни настройки на драйверите - такива, каквито идват с тяхното инсталиране, както и каква е картината при настройките, показани по-горе. В първия случай при стандартни настройки максималната резолюция е 1920х1080. Поставил съм играта с максимални детайли + 8xAA. Във втория случай съм включил DSR на 3840х2160. АА е 4x. Ето и оригиналните снимки. Дано не ми ги намали сайта;

Shift%202015-06-19%2023-58-56-70.jpg

Линк за изтегляне на оригинала.

Shift%202015-06-19%2023-55-39-05.jpg

В случая играта е NFS Shift. Ползвал съм видеокарта GTX750Ti. С GTX970  няма проблеми да се хванат минимални 60 fps  дори при 4K  резолюция. Сам прецени коя картина е по-добра при еднакво количество кадри - 60  с включена вертикална синхронизация и еднакъв вървеж на играта. Само ще те насоча да погледнеш отраженията от жиците по асфалта, текстурите на таблото в автомобила, цифричките по уредите на таблото, както и рекламните платна над пътя в далечината, шевовете по таблото. Прецени дали си заслужават тия настройки или не при положение, че не губиш нито един кадър. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не. MFAA  нарочно съм я изключил, защото тя замазва леко картината. Работи заедно с някаква друга AA като икономисва ресурси, но пък самата АА не е от най-добрите. Играх си да покажа каква е картината при стандартни настройки на драйверите - такива, каквито идват с тяхното инсталиране, както и каква е картината при настройките, показани по-горе. В първия случай при стандартни настройки максималната резолюция е 1920х1080. Поставил съм играта с максимални детайли + 8xAA. Във втория случай съм включил DSR на 3840х2160. АА е 4x. Ето и оригиналните снимки. Дано не ми ги намали сайта;

Shift%202015-06-19%2023-58-56-70.jpg

Shift%202015-06-19%2023-55-39-05.jpg

В случая играта е NFS Shift. Ползвал съм видеокарта GTX750Ti. С GTX970  няма проблеми да се хванат минимални 60 fps  дори при 4K  резолюция. Сам прецени коя картина е по-добра при еднакво количество кадри - 60  с включена вертикална синхронизация и еднакъв вървеж на играта. Само ще те насоча да погледнеш отраженията от жиците по асфалта, текстурите на таблото в автомобила, цифричките по уредите на таблото, както и рекламните платна над пътя в далечината, шевовете по таблото. Прецени дали си заслужават тия настройки или не при положение, че не губиш нито един кадър. 

На втората снимка картината е по-добра като най-силно впечатление правят флагчетата , но кадрите са 32? И един въпрос при положение , че настройките ти са съобразени точно с вертикалната синхронизация , защо не я включваш от глобалните настройки?

Редактирано от Азбяхискра (преглед на промените)

На втората снимка картината е по-добра разбира се , но кадрите са 32? И един въпрос при положение , че настройките ти са съобразени точно с вертикалната синхронизация , защо не я включваш от глобалните настройки?

Снимките са правени с GTX750Ti, която е 250-270% по-бавна. Значи умножи 32  по 2.5  и ще разбереш колко вадя с GTX970. Просто сега съм с GTX750Ti  заради едни тестове.  А адаптивната вертикална синхронизация обясних защо не включвам. Още в първите ми постове преди време. Не я включвам, защото има игри, които не вървят добре с нея. Например Dead Island  и Dead Island Riptide. Когато кадрите са някъде на границата около 60 и постоянно прескачат нагоре-надолу, също при някои игри може да не е приятна картината. Кадрите могат да станат по-нестабилни. От тая гледна точка си включвам или не вертикалната синхронизация. При игрите на Codemasters  почти винаги ползвам тяхната вертикална синхронизация, защото от времето на GRID 1  тя си върви идеално. 

Чудя се тогава защо си с GTX970. Ами тия карти разчитат на новите ефекти и технологии. Например така широко дискутираната Ambient Oclusion (и всички нейни разновидности до HBAO+) си е чиста проба размазване, но на светлината. Същото се отнася и за реалистичните сенки като PCSS:

Или пък да вземем VXGI:

Ами всички тия ефекти са свързани с размазването по някакъв начин на образа. дали ти харесва или не, това е реалността. Преди 2 седмици в една друга тема показах реално със снимки от моя фотоапарат какво означава PCSS  и защо това е реалносртта, а не острите сенки, каквито явно предпочиташ и ти. Затова ти казвам. Сбъркал си картата. Острите неща се изобразяват отлично и с GTX750Ti,  с каквато съм в момента. И то с доста кадри на 1080p. Какъвто и нов ефект да вземеш на NVIDIA,  то той е свързан малко или много с размазването. В крайна сметка целта на инженерите е да постигнат реалистична картина при игрите, а това означава и доста размазана. Щото ти като гледаш клавиатурата си колко клавиша виждаш на фокус? Или пък като си гледаш монитора, виждаш ли какво става до него или дори бутоните по него? При АМД не е точно така с техните ефекти и там картината по дефолт си е по-рязка. Значи си сбъркал и производителя с тая GTX970. Ами да бе се интересувал преди да купиш толкова скъпа карта. 

Размазването на светлината и сенките да речем , че не е чак такъв проблем , но при движението на мишката примерно виж това вече е проблем за такова мазане говоря повтарям се понеже не съм много сигурен дали говорим за едни и същи неща

Размазването на светлината и сенките да речем , че не е чак такъв проблем , но при движението на мишката примерно виж това вече е проблем за такова мазане говоря повтарям се понеже не съм много сигурен дали говорим за едни и същи неща

Определено не говорим за едни и същи неща. Ти говориш за дефекти, предизвикани от монитора. Ако вземеш един стар CRT монитор, включиш вертикалната синхронизация, ще видиш, че няма да има никакво рзмазване при движение на мишката.  Ако все пак имаш предвид размазването, което го има примерно при Crysis,  то да, съгласен съм. Но това размазване се премахва лесно с настройка на картината.  Дори и рейсъри да играеш, там също има възможност за премахване на размазването при движение. Мен определено ме дразни размазването, предизвикано от времето за реакция на монитора.

Определено не говорим за едни и същи неща. Ти говориш за дефекти, предизвикани от монитора. Ако вземеш един стар CRT монитор, включиш вертикалната синхронизация, ще видиш, че няма да има никакво рзмазване при движение на мишката.  Ако все пак имаш предвид размазването, което го има примерно при Crysis,  то да, съгласен съм. Но това размазване се премахва лесно с настройка на картината.  Дори и рейсъри да играеш, там също има възможност за премахване на размазването при движение. Мен определено ме дразни размазването, предизвикано от времето за реакция на монитора.

Ще ме светнеш ли как става номера и спирам да ти досаждам ...

Имах предвид, че при игрите има опции за премахване на размазването. При завъртане, при движение и други. 

Супер , а аз ритуално ще се самоубия понеже това е някаква дълбоко пазена тайна в интернет простанството ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.