Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за C++ задача

Featured Replies

Здравейте искам да помоля за помощ за следната задача:

Да се проектира и реализира йерархия от класове за описание на животни (кучета и котки). За всяко животно трябва да се извежда информация за звуците, които издава.  Да се напише програма, в която да се декларират екземпляри на класовете и да се отпечата информация за издаваните от животните звуци.

Реших задачата и я изпратих на преподавателя и той каза, че решението е окей но иска програмта да отпечтва само един звук от изброените в зависимост от неговото чувство. Пробвах няколко начина, но в крайна сметка не ми се получи и тотално забих. Много ще се радвам ако ми помогнете с решението. Ето кода, който бях изпратил на преподавателя:

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

class Cat {
    public:
    string catSounds[5] {"Meow", "Purr", "Scream", "Hiss", "Yowl"};
    void PrintCat(){
        cout<< "Cat:"<<endl<<"Sounds:"<<endl<<catSounds[0]<<endl<<catSounds[1]<<endl<<catSounds[2]<<endl<<catSounds[3]<<endl<<catSounds[4]<<endl<<endl;
    }
};
class Dog:public Cat {
    public:
    string dogSounds[5] {"Bark", "Growl", "Whimper", "Howl", "Yelp"};
    void PrintDog(){
        cout<< "Dog:"<<endl<<"Sounds:"<<endl<<dogSounds[0]<<endl<<dogSounds[1]<<endl<<dogSounds[2]<<endl<<dogSounds[3]<<endl<<dogSounds[4]<<endl;
    }
};
int main(){
    Cat Kitty;
    Dog Doggy;
    Kitty.PrintCat();
    Doggy.PrintDog();

return 0;
}

И за какво го учите това програмиране, като елементарни неща не разбирате и не искате да научите? Учете нещо друго! Като искаш да принтира само едно от всичките неща, в метода "Print" за съответния модел си сложи само това нещо.

Ми нали за това го учат, за да се научат! Първо ше ги научат на всички лоши навици в университета, а после ше се учат наново на работните места... Няма лошо... Никой не се е родил научен... На някои им се отдава без усилия, на други с много усилия... Хубавото при юнака е, че иска помощ... Тоест признава си липсата на компетентност... Това е едно отлично начало! Сто пъти по-добре е програмиста да поиска помощ или разясняване, отколкото да напише хиляда глупости, които после да се чудим кога и как да оправяме...

Лошо няма да иска помощ, даже съм му дал. Въпроса е, че това е нещо елементарно, което се учи в началото още. Щом с това не може да се оправи, значи идея си няма какво прави.

на 18.04.2020 г. в 10:58, Raze написа:

Лошо няма да иска помощ, даже съм му дал. Въпроса е, че това е нещо елементарно, което се учи в началото още. Щом с това не може да се оправи, значи идея си няма какво прави.

Нямаше нужда този груб език в началото. И когато в университета учиш хиляда неща и ти дадат много домашни по всичко се случва да забиеш просто и нищо да не измислиш. Но все пак успях и си направих задачата по-късно. Идеята не е да напиша просто само едното нещо във функцията Print, както вие ме посъветвахте. Идеята беше спрямо настроението, което се въведе да се отпечата съответния звук, отговарящ на това настроение. Но все пак благодаяра за съвета и грубостта,  не мислчя ,че вие сте човека, който знае какво искам и какво не искам да науча и определено не сте вие човекът, който ще ми казва какво да уча. След като на всички домашни досега съм имал 100% значи все пак  разбирам нещата, но понякога на човек се случва да забие и да не може да измисли решение и на най-елементарната задача. Благодаря и лека вечер!  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.