Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на озвучителна техника до 1500 лв.

Featured Replies

Бат Сирини , айде да са честити!

Misho .d.Поздравления за мерака и отношението към работата по говорители и колони.Рекламирате тук най безогледно.Хубаво.Но,Качете , моля Параметри, на 15" говорител,останалото е на "Обертон", и не представлява интерес,благодаря.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Само да попитам , това ли е максимума от усилвателя ? 

Това от усилвателя е на минимума почти , т.е.  те са към 21 степини , а той седи на 3-тата .?!?! Иначе от пулта  Gain -a и  Master Volum-a са до края .. и ниските ги слагам понякога до края но... Не мога да си го усиля както трябва..

на края го намалям и така си слушаме .. не позволявам пиковете да светят така силно , но все пак... на 3-та степен толкова да се товари..

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Остави тия пикове.Стъпалото се дава докрай,връща се до 80процента от мощноста,централните на пулта също се усилват толкова, така каналите на пулта ги правиш да работят като робот-оттам и така, лесно се командват усилване и корекции.

• Автор

Остави тия пикове.Стъпалото се дава докрай,връща се до 80процента от мощноста,централните на пулта също се усилват толкова, така каналите на пулта ги правиш да работят като робот-оттам и така, лесно се командват усилване и корекции.

Мен само ме притеснява , нещо да не му стане на усилвателя ... иначе не грей .. 8 часа музика на макс и дори топъл въздух не е изкарал .. 

Някъде бях чел , че ако пиковете постоянно светят не е добре , защото така ще ти отиде по- бързо усилвателя .. а и моя като е импулсен не знам дали това е голям проблем , да светят постоянно. ..

Чисто ново Irni-L DL1000  е 550  лева  а ти си дал още 1000 за колони с 2 кабела и миксер с  напръскан с графитна смазка  и хлабави плъзгачи. Намали си малко ниските да не вкарваш стъпалото в  пикове.  Правилно са ти казали  да върнеш на 80 %  хем да не криви хем да не товариш на макс. Ето ти едни евтинки микрофончета да си пеета на купоните BEHRINGER XM1800S Set of 3 pcs

Усилватела ти е трансформаторен а не импулсен Усилватели :: Irni L DL 1000

DL1000_.JPG

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Чисто ново Irni-L DL1000  е 550  лева  а ти си дал още 1000 за колони с 2 кабела и миксер с  напръскан с графитна смазка  и хлабави плъзгачи. Намали си малко ниските да не вкарваш стъпалото в  пикове.  Правилно са ти казали  да върнеш на 80 %  хем да не криви хем да не товариш на макс. Ето ти едни евтинки микрофончета да си пеета на купоните BEHRINGER XM1800S Set of 3 pcs

Усилватела ти е трансформаторен а не импулсен Усилватели :: Irni L DL 1000

DL1000_.JPG

Ем да де... Ама аз , ако направя така както казвате , от усилвателя да е на 80% и от пулта ми е на макс Gain и Master Volum-а  , ще се включи защитата... Защото ми се струва слабо , ако Gain i Мастера не са увеличени ..

Иначе аз си го ползвам , като от усилвателя е някъде на 30% и от Пулта Gain и Master Volum на максимума , а баса не винаги е на максимума.... и така... Ако усиля  от усилвателя при това положение над 30% пиковете се включват.

п.п И да попитам , къде ще трябва да ги включа тези микрофони , защото пулта ми е ограничен ? 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Искам да ви попитам , защо когато намаля високите и средните , а оставя само ниските да свирят се получава едно гадно пращене , все едно ми е избит говорителя .. 

ето : пращенето си е постоянно , но започва да се слуша чак от 28 и 39 секунда ... - тогава е само на ниски , без високи или средни.... и вече на 42 секунда -  пускам само високите , и пращенето спира ?

Искам да ви попитам , защо когато намаля високите и средните , а оставя само ниските да свирят се получава едно гадно пращене , все едно ми е избит говорителя .. 

ето : пращенето си е постоянно , но започва да се слуша чак от 28 и 39 секунда ... - тогава е само на ниски , без високи или средни.... и вече на 42 секунда -  пускам само високите , и пращенето спира ?

Сигурно правиш нови експерименти за слушане на музика, които се очаква да бъдат публикувани в книгата на "ГИНЕС" А говорителят ти и да не е "избит" очаква се да го постигнеш в най скоро време. Ще е забележителен ефект и то не само за говорителя, а и за стъпалото. Вредиш на себе си, на хората, а даже и на птиците, които се радват на свободата в природата!

Страшни колони си купил :) Направо са им взели душичката от свирене  на тия говорители.  Другия път пак си купи от продавалниците техника на доверие. Говорителите гъгнат та се цепи земята. И както са и мидъл бас   направо ще си отслушаш музика  със супер качество.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Страшни колони си купил :) Направо са им взели душичката от свирене  на тия говорители.  Другия път пак си купи от продавалниците техника на доверие. Говорителите гъгнат та се цепи земята. И както са и мидъл бас   направо ще си отслушаш музика  със супер качество.

Ти как не разбра , че всичко е чисто и ново ? Няма да хвърля никога толкова пари за 2-ра ръка !   А и телефона не може да произведе ниските!

При мен се слуша перфектно баса , но сппоменах по-горе , че когато намаля високите и започва да "пляка"... Може и от кабелите да е... , защото се опитах там да ги наместя г/у и се слушаше такова "плякане" при наместването ... 

Та така .. . когато увелича високите , се слуша перфектно ! 

Моя грешка : Ей сега ги пробвах и със високи и средни и пак така пращи , но не се слуша толкова много ..

Не помня , дали така е правило .. сега ще ги преместя в другата стая , на друг контакт и далеч от рутера .. и ще кажа дали пак така прави,

Преди малко го пробвах , свири си перфектно , но като се размърдат там кабелите и започва леко да "пръцка" 

За тези кабели , дадох 80лв.   2x5 метра  за колоните - 50лв.   и 3x10лв.. - за свързването .. 

На място ми ги правиха тези за колоните ... не знам дали си струват 50лв.. - вие ще кажете .. Иначе съм написал на снимката , кой ми прави проблема..

8224362.jpg

8224363.jpg

8224361.jpg

8224365.jpg

• Автор

Всичко е готово ... Било е от един кабел ... 

И ми е чудно , защо колоните имат 1 година гаранция  и усилвателя толкова ? Нещо много малко ми се гледа ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.