Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация, бюджет 1500 лв.

Featured Replies

Играя по цял ден такива игри, на HD4600  вървят на макс почти ;) една 750ти е перфектна.

Пълно е с 280х на старо до към 200 кинта и то не в олх...;)

Добре е да има една идея по-мощна карта,може да реши нещо ново да цъкне

Супер, ама тая по-мощна видеокарта има и доста недостатъци - шум, захранване, липса на някои нови функции, които са налични примерно при R9 285. А на старо карта аз никога не бих взел. То ако става въпрос, аз ей сега мога да му продам моята GTX460  за 90 лева и ще му е предостатъчна за всички игри. Така, че твоите 200 лева не вървят. Обаче тук се гледат и други неща - шум, консумация, възраст на видеокартата, поддържани функции и така нататък.

Човека дава маса пари и накрая да се сдобие с 750 ti.....нека не спорим,да прочете в интернет.280х продължава да стой гордо макар в класациите ,независимо,че е стара карта.Тез функции ми се отразяват само в Project cars на ултра с всичко вклюено 25 кадри .Малко е,но само тя така ме спъва.В крайна сметка решението е изцяло негово.Нека прочете и други източници,тук просто преобладава фенството твърде много.Независимо от бюджета предлагате Intel и Nvidia.

Аз си казах доводите, а те не са изобщо за пренебрегване. При положение, че в кутията си имаш видеокарта, която е два пъти по-бърза от необходимото за тия игри и при положение, че не забелязваш на тая карта присъствието, дори да е натоварена максимално при игри, не виждам смисъл от 280X и то на старо. Ето твоето е фенщина, а не моето. Но давай да видим как стоят другите въпроси. DSR  в случая може да се окаже важен, защото GTX750Ti  поддържа тая опция и при тия игри спокойно ще може да бъде включена. И тогава качеството на картината ще бъде много по-добро от това на R9 280X.  Освен това има възможност за безпроблемен запис на видеоклипове при всички игри.  Вие с AMD  като имате Evolved,  защо така и не качихте един видеоклип без загуба на кадри? Все търсите разни други програми за запис, товарещи допълнително процесора и смъкващи по 10-15 fps. Мен да си ме видял да кача клип без да съм го записал с Shadowplay? Единствено при GTX460  клиповете са записани с MSI Afterburner, защото GTX 460  не поддържа Shadowplay.  И да отида към захрамването. Колко "гори" тая R9 280X и колко GTX750Ti? Захранването слагаш ли в сметките? При положение, че за GTX750Ti  може да се вземе захранване за 50-60 лева, то това са поне 50 лева икономии от там. да не говорим, че ще имаме икономии от ток, които през годините ще набъбнат. Тогава твоята R9 280X  ще стане  доста по-скъпа, дори сега да я вземеш за 200 лева. Да не говорим, че гаранция никаква как е ползвана тая карта. Все едно купуваш нов внос автомобил от пенсионер или майка с дете. И всичко това за какво? Човека ти казва, че други игри няма да играе, ти го караш да играе Project Cars,  която на всичко отгоре върви много по-добре на GTX750Ti  и то доста по-добре. 

Аз си казах доводите, а те не са изобщо за пренебрегване. При положение, че в кутията си имаш видеокарта, която е два пъти по-бърза от необходимото за тия игри и при положение, че не забелязваш на тая карта присъствието, дори да е натоварена максимално при игри, не виждам смисъл от 280X и то на старо. Ето твоето е фенщина, а не моето. Но давай да видим как стоят другите въпроси. DSR  в случая може да се окаже важен, защото GTX750Ti  поддържа тая опция и при тия игри спокойно ще може да бъде включена. И тогава качеството на картината ще бъде много по-добро от това на R9 280X.  Освен това има възможност за безпроблемен запис на видеоклипове при всички игри.  Вие с AMD  като имате Evolved,  защо така и не качихте един видеоклип без загуба на кадри? Все търсите разни други програми за запис, товарещи допълнително процесора и смъкващи по 10-15 fps. Мен да си ме видял да кача клип без да съм го записал с Shadowplay? Единствено при GTX460  клиповете са записани с MSI Afterburner, защото GTX 460  не поддържа Shadowplay.  И да отида към захрамването. Колко "гори" тая R9 280X и колко GTX750Ti? Захранването слагаш ли в сметките? При положение, че за GTX750Ti  може да се вземе захранване за 50-60 лева, то това са поне 50 лева икономии от там. да не говорим, че ще имаме икономии от ток, които през годините ще набъбнат. Тогава твоята R9 280X  ще стане  доста по-скъпа, дори сега да я вземеш за 200 лева. Да не говорим, че гаранция никаква как е ползвана тая карта. Все едно купуваш нов внос автомобил от пенсионер или майка с дете. И всичко това за какво? Човека ти казва, че други игри няма да играе, ти го караш да играе Project Cars,  която на всичко отгоре върви много по-добре на GTX750Ti  и то доста по-добре. 

Не го карам,давам пример.750 ti е много по-зле от 280х.Икономии от ток? Наистина ли? :D :D :D :D 

Това за тока е пълна простотия ,това да не АЕЦ ?

Ще набутате човека с тази 750 ti.

Изчакай р9 285 на power color да се появи отново за 320 лв ,че сега за тез пари най-хубавото е gtx 750 ti.

• Автор

http://nikem-bg.net/cart/51435p1r48235p1r51114p1r52575p1r1005970p1r50387p1r53059p1r49902p1r46717p1r51410p1rf.html

май това ще е окончателното. 

За 20 лв разлика ще взема по-мощната карта. Нека има, че нищо не се знае, може и да поразцъкам някоя и друга игра. 

Забележки относно кутията и дъното? 

Вземи си дъно с 4 слота за рам и наистина изчакай R9 285.

пс. Това захранване не е налично.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Къде да го изчакам, като гледам цените на 285  са към 500 лв.? 

За дъното и особено за  захранването вече нямам идея

Къде да го изчакам, като гледам цените на 285  са към 500 лв.? 

За дъното и особено за  захранването вече нямам идея

SAPPHIRE 2048M R9 285 DUAL-X DDR5 PCI-E 3.0 

На PC върви с около 30 лв. по-евтино демек около 320 лв. но естествено първо тя се изчерпва.

За дъно и захранване горните са добър вариант.

• Автор

Не е ли слабо захранването за р9 280x? Навсякъде се кълнат, че поне 600 трябвало :)

285 като гледам и тя смуче доста, 445 w само с нея, ssd и cd rom

http://www.tweaktown.com/reviews/6634/sapphire-radeon-r9-285-2gb-dual-x-oc-video-card-review/index2.html

Редактирано от Puppet Master (преглед на промените)

285 под товар е под 200W демек едва ли ще превиши 300W или иначе казано дори Evga 430W (34А) ще свърши работа.

280 е доста по-лакома но Raider 550W е достатъчен.

пс. Има достатъчно хора с 7950 и старата ревизия на Корсарчето от 430W дето е гола-вода и нямат оплаквания.

285 под товар е под 200W демек едва ли ще превиши 300W или иначе казано дори Evga 430W (34А) ще свърши работа.

280 е доста по-лакома но Raider 550W е достатъчен.

пс. Има достатъчно хора с 7950 и старата ревизия на Корсарчето от 430W дето е гола-вода и нямат оплаквания.

Нико е с корсарчето 430 и е с 280Х ;)

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.