Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Това ми изглежда супер сложно... Засега нищо няма да правя, защото реших да изчакам Windows 10 и да сложа него. Поне да си спестя едно преинсталиране. Захранването изобщо не е за разчитане и затова ъпдейта също ще го оставя за когато взема ново. И без друго всичко си работи за момента (а не е хубаво, когато нещо работи добре да се пипа).  :D Има ли отделна тема за UEFI? Бързото ми търсене не доведе до конкретен резултат. Ако има ще пиша там, ако не, си запазвам правото да пиша в тази моята тема и да помагате. Днес вкарах флашка с Windows 8.1 x64 направена в GPT и BIOS-a я видя, но ми я изкара 2 пъти, след това на всеки рестарт се появяваше по още веднъж... "Уплаших" се, а и като прочетох, че целия диск трябвало да се затрие и тотално ме напусна всякакво желание да опитвам сега. М/у другото не съм слагал паста на процесора, защото на охлаждането имаше мацната някаква сива (чел съм, че не била много хубава, но засега ще карам с нея).

Редактирано от niki87 (преглед на промените)

• Отговори 61
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами чесно да ти кажа не съм се интересувал много някой друг ако ама инфо ще каже , аз направо премествам файловете и затривам диска :)

Препоръчвам ти да преинсталираш с новия хардуер , случвало ми се е да има проблеми с драйверите при такава смяна.

едит: пастата на ител стоковия охладител не е лоша никога не я сменям в началото нищо че имам MX-4 :)

Редактирано от Explo (преглед на промените)

• Автор

Пастата в такъв случай няма да я сменям веднага. Проблеми с няколко драйвера наистина имам. Не мога да разбера за какви устройства са... Не мога да инсталирам и драйвера за вграденото видео (не че ми трябва сега). Исках само да видя дали ще имам някакъв успех да свържа телевизора и да го ползвам за втори монитор, но без безжична карта няма да стане моята работа...  :D Охлаждането дали ще ми помогне в случаите когато реша да играя? Пуснах Crysis 2 за няколко минути и веднага се чу как започна да бръмчи охлаждането. Знам че е нормално, но ме притеснява какво ще стане ако поцъкам за час-два.

Не те разбрах за кое да ти помогне охлаждането? Какво захранване имаш , по принцип компунентите ти са доста икономични и на китайско ще движат добре :)

активира ли си XMP профила ако не ти е ясно сложи тази програмка http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.72.1-en.exe и дай на таба мемори и там на 4 или 5 ред забравих виж какво пише 1.3 или 1.6 ?

• Автор

Ето за процесора и за паметта: post-274858-0-61752200-1435422707_thumb. post-274858-0-91571100-1435422715_thumb. За охлаждането се чудя дали ще се справи с работата си, ако поцъкам някоя тежка игра за час-два. Да не взема да опека процесора преди да съм успял да взема друго охлаждане. Захранването ми е някакво 430W, без защити и тем подобни, но поне подкара всичко!  :D

П.П. Сега видях, че показва Core i3 4360, а той е 4170... :D

Играй си колкото искаш не ти трябва друго охлаждане за процесора отностно топлината - ако искаш по-тихо тогава си вземи иначе не ти трябва.

ЛОЛ

П.П. Сега видях, че показва Core i3 4360, а той е 4170...

я виж на синята опаковка на процесора какво пише??

погледни на втория таб кеш3 колко ти пише 3 или 4?

• Автор

3MB си е L3 кеша. И на кутията си го пише. Сложих най-новия BIOS на флашка и влязох в EZ Flash само да видя дали всичко ще се покаже, както четох из интернет. Намери си флашката и съответно показа файла, но не посмях да продължа. За по-сигурно ще го направя като взема ново захранване, защото не съм сигурен дали ако прекъсне тока ще мога да върна стария BIOS.

3MB си е L3 кеша. И на кутията си го пише. Сложих най-новия BIOS на флашка и влязох в EZ Flash само да видя дали всичко ще се покаже, както четох из интернет. Намери си флашката и съответно показа файла, но не посмях да продължа. За по-сигурно ще го направя като взема ново захранване, защото не съм сигурен дали ако прекъсне тока ще мога да върна стария BIOS.

Не че те надъхвам но за тази 1 минута макс при ъпдейта на биоса да мигне тока шанса е 11111111111:1 :) вссеки път рискувам и до сега не съм имал проблеми но то злото един път става ;)

едит:гледай добре да изтеглиш биоса точно за твоето дъно , виж ако има версии дъното да е точно твоята

това дъно взе последно нали? http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-B85M-K--B85-LGA1150/description.html

• Автор

Не че те надъхвам но за тази 1 минута макс при ъпдейта на биоса да мигне тока шанса е 11111111111:1 :) вссеки път рискувам и до сега не съм имал проблеми но то злото един път става ;)

едит:гледай добре да изтеглиш биоса точно за твоето дъно , виж ако има версии дъното да е точно твоята

това дъно взе последно нали? http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-B85M-K--B85-LGA1150/description.html

Да, това взех. За него е файла, но засега няма да бързам. Бързата работа срам за майстора   :D

• Автор

Какво имаш предвид под "по-хубаво"? Какво повече щеше да има?

Какво имаш предвид под "по-хубаво"? Какво повече щеше да има?

не е важно дреболии - още два слота рам , още две usb което не променя работата на компа просто е нещо повече :) ахахах

не го мисли дъното е хубаво

• Автор

И аз така си помислих, два слота ми вършат работа, само плочките ще сменям евентуално. В USB 3.0 нямам какво да включвам, така че и това е добре. Абеее, идеално е. Много съм доволен!  :party4:

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте отново, хвърлил съм око на едно SSD, което в момента е на промоция: Samsung Evo 850 250GB. Въпросът ми е, има ли смисъл да го вземам? Последно четох, че нямало кой знае каква разлика... Занм, че операционната система, програмите и игрите ще зареждат по-бързо, но като цяло ще има ли съществена разлика? И сега всичко зарежда достатъчно бързо според мен. ПОМОЩ!  :help wanted4:

Ако няма какво да вземаш повече за машината си SSD-то е перфектен завършек на една съвременна машина. Модела който си избрал също е хубав.

• Автор

Има какво да вземам, захранване и евентуално още 4GB RAM. Значи SSD-то ще остане за накрая.

Има какво да вземам, захранване и евентуално още 4GB RAM. Значи SSD-то ще остане за накрая.

Да захранването ти е по-важно сега се сетих какъв беше твоя случай със старо захранване. Ако си с 4 рам си вземи още 4 преди SSD-то.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Помощ! Не мога да си избера захранване. Искам нещо не много скъпо, няма смисъл от такова за моята конфигурация. Спрял съм се на две захранвания: EVGA , Seasonic Иска ми се да има и Under voltage защита затова клоня повече към EVGA. От друга страна обаче четох, че Seasonic и Fractal Design били най-качествените марки. Помагайте, моля ви!

И последно, да рискувам ли да ъпдейтна BIOS-a? Гледам, че е версия 1003, а уж Haswell процесорите се поддържали от 1004 нагоре... Не знам какво да правя.  :(

Ако дъното ти е с dual bios, ъпдейтването на биоса не е никакъв риск. Но, ако не е, вече си е рисковано.

По-безопасно е от пресичане на някоя улица което правиш всеки ден а и не рискуваш живота си като го правиш.

Общо взето да спре тока точно в тия секунди е като да спечелиш от тотото.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Като взема ново захранване ще ъпдейтна BIOS-a. Не знам дали е Dual. Мисля, че не е. Давайте съвети за захранването сега. EVGA добре ли е (въпреки, че е малко излишно да е 500W)?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.