Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Според мен мойта и след месец 120gb ssd е по добре от това на бакилио96

Всички конфигурации имат недостатък защото е спестено нещо и усилено друго за да се събере в бюджета.

Още малко парички ако се сложи ще се получи добра конфигурация със Ксеона без да се осъкатява дъно , рам , захранване и кутия :)

• Отговори 67
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всички конфигурации имат недостатък защото е спестено нещо и усилено друго за да се събере в бюджета.

Още малко парички ако се сложи ще се получи добра конфигурация със Ксеона без да се осъкатява дъно , рам , захранване и кутия :)

А, това е умна приказка и точно в десетката! Съгласен съм на 1000% с това. :yanim:

Въпрос на приоритети е, дали да се наблегне на перформънса или на качеството. Златно средно положение няма.

Обща стойност - 1 845.22 лв. с ДДС
И имате конфигурация тип резачка
ЕДИТ: С двуканален режим ще има около 15 процента разлика в бързината

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

Обща стойност - 1 845.22 лв. с ДДС
И имате конфигурация тип резачка
ЕДИТ: С двуканален режим ще има около 15 процента разлика в бързината

Тоя ксеНон е без хипертрейд и е 4 нишков за разлика от 1231.

Тия 15% на двуканалния режим ги махни, щото е една голяма глупост и заблуда.

Захранването и кутията са овъркил.

Вече гоним 1900лв. И... няма хард диск.

Що не потренираш още, а...

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Xeon-а които си сложил отговаря на I5-4590 но е по-скъп с 55 лв.

WTF 4 нишков ксеон, все едно 4 нишков i7, аз от къде да знам че са измислили тая простотия

ЕДИТ:

Обща стойност - 2 017.11 лв. с ДДС
двуканалния е 15 процента по бърз а излиза малко по-евтино :)

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

Тоя ксеНон е без хипертрейд и е 4 нишков за разлика от 1231.

Тия 15% на двуканалния режим ги махни, щото е една голяма глупост и заблуда.

Захранването и кутията са овъркил.

Вече гоним 1900лв. И... няма хард диск.

Що не потренираш още, а...

Защо да са овъркил? И двете са от най-висок клас :) 

Това е добра и балансирана конфигурация но превишава с 77 лева бюджета.
Ако иска да си вземе нещо хубаво без да прави сериозни компромиси в перформънса или качеството ще се бръкне с още 77 кинта.
После взема ССД когато има парички и има стабилна и добра конфигурация.

GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150

INTEL XEON, E3-1231V3 QUAD, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

GIGABYTE 4096M GTX970 N970G1 GAMING-4GD PCI-E 3.0

CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1600 Ballistix Tactical , CL8

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003

COOLER MASTER N200 Black, USB 3.0, w/o PSU

EVGA Захранване 500W Active PFC, 100-W1-0500-KR

Крайна цена 1 837,50 лв.

Редактирано от Explo (преглед на промените)

За какво му е тоя сървърен Хеоn .За 50 лв по-малко си взема един i5 4690 ,който дори превъзхожда Xeon-a по честота.Повечето нишки на Xeon-a ще оказват минимална разлика в повечето игри и просто не оправдават 50 лв разлика.

77 над бюджета, а пак е без SSD?  По-добре да вземе това, което е 18 лева над бюджета и е без компромиси:

Обща стойност - 1 778.71 лв. с ДДС

Не го казвам за да спорим а просто си казвам мнението с кое си направил компромис:

компромис със дъното

компромис със рама

компромис със видео картата

да наредиш най-евтиното от тези три категории се казва компромис. Но както и да е печели се ССД такаче е си е на гледна точка. :)

Хубаво е да се спори, защото така човека ще се ориентира по-добре.
Би ли казал, какво е предимството на дъното, паметта и картата, които си избрал ти? И дали си заслужава 1837,50+121,83-1778,71=181,63 лева разлика?

Хубаво е да се спори, защото така човека ще се ориентира по-добре.

Би ли казал, какво е предимството на дъното, паметта и картата, които си избрал ти? И дали си заслужава 1837,50+121,83-1778,71=181,63 лева разлика?

Сигурно знаеш по-добре и от мене!!!

А ти би ли ми казал ако смяташ да си купиш компютър за около 1800 би ли си купил за себе си най-евтиното дъно , най-евтината рам и най-евтината видео карта - за да се ориентира човека?

Да, бих казал. Ще взема това дъно, защото няма да има абсолютно никаква разлика с това, което си предложил. При този процесор, разликата в производителността на системата, при двата модела памети ще е не повече от 1%. Видеокартата на Гигабайт е фабрично овърклокната, което ще направя сам, без да плащам за това.

Ако беше отговорил искренно щях да се постарая да опиша предимствата м/у компунентите и двамата знаем че никога няма да си вземеш най-евтиното дъно за ПС 1800 лева.

Картата ми е Асус със същия охладител и е абсолютна печка и съжалявам вече година че дадох 500 лева за нея и особено след като видях на живо миналата седмица гигабайте за каква професионална изработка става дума.

И за какво се водят изобщо тия спорове, след като автора видя какви тъпотий сте изписали и си е взел няква готова сглобка.

Редактирано от Katharsys (преглед на промените)

Охладителя DirectCU II не ти харесва? Каква е твоята карта? Няма прегряваща GTX970

И за какво се водят изобщо тия спорове, след като автора видя какви тъпотий сте изписали и си е взел няква готова сглобка.

Ами аз си мислех че идеята е хора които нищо не разбират (не искам да кажа че много разбирам но е по-добре от питащия за конфигурация)

като иксат конфигурация да им се предложи нещо добро и сигурно а не да им пляснем най-коравата карта и процесор и другото квото дойде :) но няма значение явно съм сгрешил от скоро чета форума.

Охладителя DirectCU II не ти харесва? Каква е твоята карта? Няма прегряваща GTX970

Сега ще я снимам не е 970 понеже сигурно даже не ми вярваш , момент.

http://s24.postimg.org/hlotmnt2d/IMG_20150625_221946.jpg

Asus GTX760DC2OC2GD5  https://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX760DC2OC2GD5/

Ако видиш на живо охладителя на гигабайте и как работи натоварена никога повече няма да препоръчаш асуса :)

Съвсем се отклоняваме от темата, но не мога да устоя да те попитам: какъв е проблема с твоята GTX760 (170W) и DirectCU II охладителя? Да не кажеш, че прегрява? Същия охладител е монтиран на R9 290X (300W).

Съвсем се отклоняваме от темата, но не мога да устоя да те попитам: какъв е проблема с твоята GTX760 (170W) и DirectCU II охладителя? Да не кажеш, че прегрява? Същия охладител е монтиран на R9 290X (300W).

По принцип не играя игри защото нищо не ми харесва в момента :) но си инсталирах тера онлайн която няма кой знае какви изисквания и картата вдига 78 градуса с кутия N300 с две перки(вярно на тих режим). Колегата ми има същата и си сложи 4 или 5 перки F12 и му дига 75 градуса на същата смешна игра та даже ни е страх да сложим по-тежка игра ;)  Като пипна радятора направо ми изгаря кожата :)

Очаквах много повече от тази карта при тези леки игри.

едит: беше казал колегата че е вдигала и 83 градуса по някога на тази игра но когато ходих в тях да правим тестова с моята карта стигна 75 но беше 22ч. вечета и беше доста студено.

Разликата между Палит и Асус е че при втората имаш високи очаквания и се чувстваш преебан.  :D

Наруто вече и аз съм на това мнение :) аз я взех от емаг беше на промоция с подарък 120ГБ ССД за това се навих и беше реален подарък не измислица като повечето време :)

По принцип не играя игри защото нищо не ми харесва в момента :) но си инсталирах тера онлайн която няма кой знае какви изисквания и картата вдига 78 градуса с кутия N300 с две перки(вярно на тих режим). Колегата ми има същата и си сложи 4 или 5 перки F12 и му дига 75 градуса на същата смешна игра та даже ни е страх да сложим по-тежка игра ;)  Като пипна радятора направо ми изгаря кожата :)

Очаквах много повече от тази карта при тези леки игри.

едит: беше казал колегата че е вдигала и 83 градуса по някога на тази игра но когато ходих в тях да правим тестова с моята карта стигна 75 но беше 22ч. вечета и беше доста студено.

Това не е нормално за тази карта. Имате някакъв проблем или с картите или със софтуера. Чак да те е страх да си качиш играта, смятам че е доста пресилено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.