Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за компютар за игри(1000-2000 лева)

Featured Replies

Като гледам за какво ще се ползва, най-подходяща е конфигурацията на Виктор Руменов. Бих сменил видеокартата R9 390X (8GB памет не виждам за какво са й) с GTX970  и цената ще падне до около 1800лв и може би и захранването, като цената ще падне още.
Защо повечето му предлагате 4 нишковия i5 процесор, вместо 8 нишковия E3-1231, като човека ще стриймва?

Като гледам за какво ще се ползва, най-подходяща е конфигурацията на Виктор Руменов. Бих сменил видеокартата R9 390X (8GB памет не виждам за какво са й) с GTX970  и цената ще падне до около 1800лв и може би и захранването, като цената ще падне още.

Защо повечето му предлагате 4 нишковия i5 процесор, вместо 8 нишковия E3-1231, като човека ще стриймва?

Добра идея би била и някоя R9 390. На цената на GTX970, подобна бързина, че и напред в някои игри, голям клок. Пoне тая на Sapphire. А 8 GB  са си предимство за игри като Far Cry 4,  ако се играят с повече АА и на малко по-висока резолюция чрез VSR. По инерция всички препоръчват GTX970,  но на подобна цена е и R9 390. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Според мен захранването ще си остане така, но иначе ако иска и монитор да слага gtx 970, или както каза bildera r9 390 и става супер.

Ако можете да ги съберете всичките 10 или 11 точки в 2000 пари без да му осъкатите всички останали части като двурамово дъно с отвратителен звук или пласмасова кутия за 45 лева или захранване с малка гаранция или най-лошото да му турите 19 инчов монитор и комплект мишка/клавиатура за 21 лева просто го направете. Така да си говорим кое е по-добре ала бала  автора изобщо няма идея за какво става дума. Направете му конфигурацията да си знае човека.

Редактирано от Explo (преглед на промените)

Асуса е некачествен бръмчалник!

Относно баланс е перфектна конфигурацията но видеото няма ли да се задъхва на игрите които е писал? Не съм сигурен понеже много игри е написал ;) за това питам.

едит: а монитора е 6+

Ей ама вие явно не вдявате ,че човека си няма  понятие и  не е оферта  да купува от 5 магазина частите  и да плаща после доставки и  асемблиране.  Той може да иска и самолет да  купи за 2000 лева ама  положението е различно. Сложил съм му дъно със всички нови шукаритети дето ги има на  белия свят със приличен звук и екстри. Има SSD на М2 слот и отделен 2 TB хард  на който да си  наблъска игрите и всичкото друго инфо .  Захранването е  достатъчно качествено  за неговите нужди и кутията  е със добър въздушен поток. Остават му едни 100 лева с които да си купи камерата,мишката и клавиатурата. Видеото е  от бюджетната геймърска серия на Асус  и със достатъчно екстри и производителност за нормален гейминг. Няма да му сложа дъно за 100 лева и видео за 700  защото е кущунство да се направи подобно нещо.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Видеото е ненужно скъпо само защото е от "новата серия". И тия "екстри" с дъното, което си му сложил, са абсолютно ненужни. Може да мине спокойно с дъно 100 лева и по-качествена карта. "Нормален гейминг" е различно за всеки. Но R7 370/R9 270 вече се задъхва на новите заглавия при 1080п.

А на тебе като ти гледам подписа  ми става ясно защо разсъждаваш по този начин :)  Сложил си на тоя пръдлив пентиум  видео  което изобщо не е за него.

А става ли ти ясно, че спокойно си цъкам всяка нова игра, включително GTA 5 на high/very high с 40+ FPS ? Ходи малко прочети за "пръдливия" пентиум и възможностите му.

И аз като ти гледам подписа не се учудвам, че разсъждаваш така.

Това е предложението ми към автора:

GB B85M-D2V
XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X
8GB DDR3 1600 A-DATA
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
POWER C AXR9 290 4GBD5-TDHE/OC
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK
EVGA 500W 80 PLUS 100-W1-0500-KR
Dell S2340L  23 LED IPS 7ms

Обща стойност - 1 937.14 лв. с ДДС

Линк

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Какъв е извода "Пази си подписа и компа в тайна" :) ахахаха

едит: как се правят тия подписи и аз да сложа моя комп там?

Цъкаш си на името горе в дясно -> настройки -> смяна на подписа.

Ама внимавай и да не си "пръдлив" пентиум или "смешна i3-ка", както някои наричат тия процесори.

Цъкаш си на името горе в дясно -> настройки -> смяна на подписа.

Ама внимавай и да не си "пръдлив" пентиум или "смешна i3-ка", както някои наричат тия процесори.

А не ми пука :) колкото пари имах такъв комп си взех даже съжалявам понеже не играя игри :) че не взех нещо по-евтино.

едит: аааааааа могада си сменя и името даже , това много ме дразни :)

Опа вече си имам подпис и ново име  :)

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.