Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация да 850 лв. за игри и стриймване

Featured Replies

това е конфигурация която правя за един приятел може да ти помогне 
GB H81M-D3H /H81/LGA1150

G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150
2X4G DDR3 1600 A-DATA
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK
23 LG 23MP67VQ-P
PSU SEASONIC SSR-430ST /430W
GB N960G1 GAMING-2GD /GTX960

Обща стойност - 1 442.43 лв. с ДДС

това PSU е по добре
http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FD-450W-INTEGRA-BLACK
но не е налично

а ако нямаш да дадеш за GTX 960 и не се интересуваш от макс графики това е добро имам го и съм доволен 
http://nikem-bg.net/computer-components/GB-N730SL-2GL

Редактирано от Athov (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ориентировъчен въпрос (ако играеш игри де). Коя е "най-тежката" игра, която би могла да върви при подобна конфигурация - при прилични видео настройки?

Всяка игра ! Няма игра която да не ти тръгне ! 

Аз съм със почти същата , само където имаш повече рам и по-ново видео ... та щомто аз играя всички игри , значи и ти ще можеш .. и то на прилични настройки .

Всяка игра ! Няма игра която да не ти тръгне ! 

Аз съм със почти същата , само където имаш повече рам и по-ново видео ... та щомто аз играя всички игри , значи и ти ще можеш .. и то на прилични настройки .

Само че тая R7 360  си е малко зализана R7 260. Определено една GTX750 за същите пари  ще е по-добре, а и се клоква доста.  Освен това при NVIDIA  почти няма спад в кадрите и при запис и при стриймване. При АМД нещата не са точно така. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

...

Добре Кико, пак ще си говорим след 1 месец, когато ще започнете да предлагате R7 360, защото в игрите е същата като R7 265, но е по-евтина и ще се правите на приятно забравили кой ви е споделил това. 

Както и да е, предлагайте каквото сметнете за добре. Аз се уморих да повтарям едно и също по 101 пъти.

Добре Кико, пак ще си говорим след 1 месец, когато ще започнете да предлагате R7 360, защото в игрите е същата като R7 265, но е по-евтина и ще се правите на приятно забравили кой ви е споделил това. 

Както и да е, предлагайте каквото сметнете за добре. Аз се уморих да повтарям едно и също по 101 пъти.

Ами аз гледам характеристиките на картите. Дадох линк. Бъркаш се. R7 370 e R7 265,  а не R7 360. От там ти тръгва заблудата за това, коя карта колко струва.  А за запис на видео е така. При Shadowplay  спадът на кадрите е много по-малък. При стриймване се ползва един и същи модул  и кодиране, а това означава, че спадът на кадри е почти същия, само че вместо да се записва на хард диска, се излъчва на живо. 

Не го приемай като заяждане, защото не е така. В интерес на истината не съм попадал на тестове с R7 360, но се съмнявам резултатите  да са много по-различни от тия на R7 260X. То и продажната цена си го показва. 

2015-07-13_104845.jpg

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Нико , нещо се бъркаш.. r7 360 не е като r7 265 .. Апък  Вече за r7 370 , може да се каже , че е същата като r7 265..

Е и тук характеристиките : http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R7-370-vs-Radeon-R7-265

http://www.anandtech.com/show/9387/amd-radeon-300-series/2

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

За мен това е максимума:

Обща стойност - 866.82 лв. с ДДС
R7 360 = R7 265 (HD7850)

Обединяваме ли се около това предложение, или все още има неща за доуточняване относно видеокартата? :D

Ако искаш по-нов модел карта с DX12 но малко по-бавно вземаш 360

Ако искаш по-стар модел карта но малко по-бърза вземаш 260x

Ако искаш да правиш клипове на игри или да се пробваш да стриймваш с долу горе качество(не е кой знае какво) и карта много малко по-слаба от 260x вземаш GTX750.

Разликата в кадрите м/у картите ще са около 5(ориентировъчно)

R7 360 vs GTX750 DX11 https://youtu.be/4apLvPVlODc

избирай :)

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Един приятел ме навива и за ssd, но му казах, че не ми е ненужно... Над 100 кинта е все пак и не е нещо абсолютно наложително, поне в моя случай.

Може ли да попитам малко извън темата, за DX12 изисква ли се и съвместим процесор, освен видео картата? Демек ще може ли да се ползва с Celeron G1820, G1840 или Pentium G3258 в комбинация с R7 360?

• 4 седмици по-късно...

Здравейте,реших да не отварям друга тема а да питам тук доло посочената конфигурация хубава ли е за играене на игри като GTA V,League of Legends,CS:GO и др.Или в бъдеще какво ще трябва да сменям ?

Конфигурацията е втора употреба ! За 650лв.

Процесор: AMD FX 8350 4GHz AM3+ - 8 Ядрен

Рам памет: 2 х 4GB Corsair Vengeance 1600mhz

Видео карта: AMD Radeon hd7950 DualX 3GB 384bit GDDR5

Дънна платка: ASRock 970 Extreme4 AM3+

Охлаждане: Cooler Master Hyper T4 със нов по ефективен Cooler Master вентилатор - JetFlo Red Led

Кейс: Cooler Master k380 със два 120мм лед вентилатора

Захранване каза че може да сложи и каза че 600W ще е достатъчно,вие как мислите ?

Здравейте,реших да не отварям друга тема а да питам тук доло посочената конфигурация хубава ли е за играене на игри като GTA V,League of Legends,CS:GO и др.Или в бъдеще какво ще трябва да сменям ?

Конфигурацията е втора употреба ! За 650лв.

Процесор: AMD FX 8350 4GHz AM3+ - 8 Ядрен

Рам памет: 2 х 4GB Corsair Vengeance 1600mhz

Видео карта: AMD Radeon hd7950 DualX 3GB 384bit GDDR5

Дънна платка: ASRock 970 Extreme4 AM3+

Охлаждане: Cooler Master Hyper T4 със нов по ефективен Cooler Master вентилатор - JetFlo Red Led

Кейс: Cooler Master k380 със два 120мм лед вентилатора

Захранване каза че може да сложи и каза че 600W ще е достатъчно,вие как мислите ?

Процесора, RAM-та и графиката са отлични. Другите компоненти е хубаво да ги смениш.

Тоя асрок е 970 чипсет,не става за клок.Охладителят е добър,така или иначе,няма да можеш да клокнеш много.Захранването 600 вата,но зависи какво,какъв е модела?.Като цяло,добра конфигурация,но както казаха по-горе,вземи качествено захранване,та да няма издънки

Като цяло,за 650 лева,свети.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Мерси за отговорите,но се отказах от втора ръка,ще си взимам чисто нов от никем,някакви предложения до 1000лв ?

За 720p в туича  е необходим i5  а за 1080p ти трябва i7 + 6-8 GB ram  и добро видео да няма много спад в кадрите. като напънеш предложените конфигурации  на игри  и няма да ти остане процесорна мощ  за стрийминга.

• Автор

За 720p в туича  е необходим i5  а за 1080p ти трябва i7 + 6-8 GB ram  и добро видео да няма много спад в кадрите. като напънеш предложените конфигурации  на игри  и няма да ти остане процесорна мощ  за стрийминга.

С ПОДОБНА конфигурация няма ли да мога да стриймвам със 720p и 60 fps с OBS? Има ли алтернативен вариант с AMD с който да може да се стриймва по-ефективно?

С ПОДОБНА конфигурация няма ли да мога да стриймвам със 720p и 60 fps с OBS? Има ли алтернативен вариант с AMD с който да може да се стриймва по-ефективно?

Каква игра ще стриймваш ? Ако е от рода на LOL и подобни като натоварване ще можеш.

А монитора който си избрал е боклук , никога не си вземай монитор под "Brightness 250 cd/m²" видиш ли го това 200 cd/m² значи е отврат.

• Автор

Каква игра ще стриймваш ? Ако е от рода на LOL и подобни като натоварване ще можеш.

А монитора който си избрал е боклук , никога не си вземай монитор под "Brightness 250 cd/m²" видиш ли го това 200 cd/m² значи е отврат.

Да точно LoL ще е, мерси за информацията за монитора, не го знаех.

За какво му е захранване и монитор ;)

Автора: Прочети за shadowplay , тази карта има тази функция. Но имай предвид че това си е най-ниско ниво карта не очаквай чудеса с нещо по-тежко от LOL

Иначе алтернатива е R7 360 и R7 260x на AMD но нямам идея без shadowplay как ще се справят със стрийм - ако някой има идея може да сподели.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

За какво му е захранване и монитор ;)

Автора: Прочети за shadowplay , тази карта има тази функция. Но имай предвид че това си е най-ниско ниво карта не очаквай чудеса с нещо по-тежко от LOL

Иначе алтернатива е R7 360 и R7 260x на AMD но нямам идея без shadowplay как ще се справят със стрийм - ако някой има идея може да сподели.

А някаква идея дали игра като World of Warcraft ще върви с прилични fps?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.