Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С какво да сменя моят Samsung Galaxy Xcover?

Featured Replies

Не съм фен на китайците, обаче бих ги предпочел пред кой да е самшит. Имах им голямо доверие и имах 2 техни модела...Е бях потресен. След година употреба имаш чувството, че си си закупил телефон не на самсунг, а някакъв китайски евтинджос. Почва един лаг и накрая телефона умира, принципно малко след като изтече гаранцията. С ЛГ Г3 съм от 1 година и мога да кажа, че телефонът работи като нов. Интерфейсът не е от най-красивите, но пък апаратът си работи без лаг и засечки, което е най-важното според мен. Та добре си се ориентирал към ЛГ. На теб бих ти препоръчал Г5, обаче той върви около 800-850 лв...Ако може да отделиш тези пари взимай него, ако не Xiaomi Mi5 - хората го хвалят, по-евтин е, естествено отстъпва по камера, дисплей и т.н. ,и батерията е несменяема. Разликата м/у двата телефона е около 300 лв. Ти си преценяваш вече според нуждите кое е по-доброто. Ето ти един европейски склад, от където може да си закупиш ми5 на много ниска цена.https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/322-mi5-332.html

Редактирано от metallica_333 (преглед на промените)

преди 19 минути, metallica_333 написа:

След година употреба имаш чувството, че си си закупил телефон не на самсунг, а някакъв китайски евтинджос. Почва един лаг и накрая телефона умира, принципно малко след като изтече гаранцията.

Пишеш пълни глупости. Стария си Galaxy Core Duos го продадох на 3 години, в перфектно здраве, и с батерия, държаща по седмица икономично ползване. След един хард ресет беше като нов. Марката не ти е виновна, ако си купил нисък клас, и си го натъпкал с ненужни приложения.

А да ти припомня ли колко народ се оплакваше от LG-тата, че им пожълтявали екраните? А че стъкло, дисплей и платка са залепени едно за други, и спукаш ли стъклото, хвърляш телефона? 

• Автор
преди 19 минути, RudeBoy написа:

Две предложения от мен:

Huawei P9 Lite

Asus Zenfone Max ZC550KL

Иначе от Samsung фаворитът ми е Galaxy J7 2016 . Малко по-голям му е екранът, и не се вмества в изискванията ти. Иначе е супер - прекрасен дисплей, бърз процесор, много издръжлива батерия. GPS приемникът лови спътници и на Глонасс, първоначалното локализиране става за 10-15 секунди на открито.

Относно GPS - споменах, но изрично ще добавя: ще слагам друга програма(IGo или ако ми препоръчате друга), защото ако правилно съм разбрал - стандартната за даден модел навигация не работи без мобилни данни, а аз още не съм на договор и ще ми излиза малко скъпо...

Размерът на самия екран всъщност не ми е проблем, но от него зависи размера на корпуса и това именно ще трябва да преценявам. Видях, че на този J7 екрана е 720 пиксела - как ли изглежда това на 5,5 инча размер?

преди 3 минути, sten90 написа:

Размерът на самия екран всъщност не ми е проблем, но от него зависи размера на корпуса и това именно ще трябва да преценявам. Видях, че на този J7 екрана е 720 пиксела - как ли изглежда това на 5,5 инча размер?

Изглежда много добре. Дисплеят е Super AmoLED, хубави цветове, плътно черно, ползвам го на около 1/3 от яркостта, добре се вижда и на дневна светлина. Вече за размера - ами да, големичък е :) . Малко трудно се цъка с една ръка. Но пък е много по-приятно за браузване и други задачи. Няма пикселизиране или други проблеми.

Може би трябва да отидеш в някой магазин да го разгледаш. И аз се притеснявах в началото, че не е fullHD. Но като го видях, спрях. По-добре е от някои IPS матрици на китайски марки.

Качил съм му Sygic и iGo NextGen, с последните карти Q3 2016 на Here. Работят си перфектно, без да искат интернет.

преди 5 часа, RudeBoy написа:

Пишеш пълни глупости. Стария си Galaxy Core Duos го продадох на 3 години, в перфектно здраве, и с батерия, държаща по седмица икономично ползване. След един хард ресет беше като нов. Марката не ти е виновна, ако си купил нисък клас, и си го натъпкал с ненужни приложения.

А да ти припомня ли колко народ се оплакваше от LG-тата, че им пожълтявали екраните? А че стъкло, дисплей и платка са залепени едно за други, и спукаш ли стъклото, хвърляш телефона? 

Чудя се само защо някои като теб, дето си нямат  хабер от телефони, дават съвети на хората какво да си купуват. Викаш по-добре да вземе среден клас хуавей или самшит пред тазгодишен флагман като ми5 дето струва 50-60 лева повече или пък да спести още 100 лв. и да си надвиши малко бюджета, и наистина да вземе качествен телефон като Г5 дето няма ни едно слабо място освен дизайна за някои хора. Глупостите не ги говоря аз, а ти. Да се оправдаваш как ЛГ имали жълти петна, като се има предвид, че за Г3 беше характерен такъв проблем само за първите няколко партиди и след това ЛГ си оправиха дефекта, освен това и тези проблеми с дисплейа се покриват от гаранцията, така че не виждам къде е проблема? Да не забравяме, че това беше пример с моя телефон, за да кажа, че автора хубаво се е насочил към ЛГ. За стотина лева над бюджета на автора, както вече казах, се намира Г5. Той няма никакви жълти петна и е тазгодишен флагман, както и Ми5 за разлика от J7 и p9 lite. Да вземеш среден клас телефон пред флагман и то тазгодишен е най-голямата глупост, която човек може да направи, особено след като бюджетът му позволява да си вземе висок клас телефон. 

П.С. Авторе, недей слуша разни дебили, ами прочети в нета малко, най-вече в чужди форуми. Хората са пропищели от боклуците на самсунг, дето имат 3-4 читави модела(визирам ноут 4/5 и с7/с7 едж). Всичко друго е боклук или адски надценено. Дори и да си купиш сега J7 да речем и останеш доволен, най-вероятно на следващата година ще искаш да го продадеш. :DКазвам ти го това всичко от личен опит с 2 техни устройства, като мислех да им дам един последен трети шанс с ноут 7, ама той пък ....се'ш се...ГЪРМИ.

• Автор

G5 доколкото виждам е над 1000 лв., а това е доста над бюджета. Пък и онази солидна гърбица отзад - стърчаща камера на джобно устройство не е добра идея по принцип(дали стъклата на камерите също са закалени?). Може да се намира за 800 в някакви Е-магазини, но тогава какво правим с гаранцията? Личен опит - кутията за компютъра ми е от HL-Eshop. Сайтът им не работи от месеци и кой знае дали ще тръгне пак. Мога само да се радвам, че за кутията специално няма да ми трябва гаранция.

Иначе си мислех - Самсунг наизкараха доста модели - C, J, A, On и др. Там намерих едни кратки пояснения. Значи си струва да разгледам С и А моделите...

Недей бре човече, ако парите за Г5 ти идват много, насочи се към Ми5. Дадох ти линк вече, складът е европейски, много хора са пазарували оттам, не би трябвало да имаш проблеми с гаранцията, ако ти се наложи. Не гарантирам, че А сериите на самсунг са лоши, но са адски надценени и са среден клас, Ми5 е с флагмански хардуер, което ще рече, че няма да има проблеми с никакви приложения и игри поне следващите 2-3 години и логично ще бъде по-дълго време актуален, спрямо кой да е среден клас телефон на коя да е марка. Вече ти си преценяваш за кое да си дадеш парите. 

преди 41 минути, metallica_333 написа:

Чудя се само защо някои като теб, дето си нямат  хабер от телефони, дават съвети на хората какво да си купуват.

Смешник. Минали ти два телефона през ръцете, и вече си голям експерт :lol6: . За 8 години си нямаш идея колко телефони са ми минали през ръцете, на път към съответния сервиз.  

Спри да даваш "компетентни" съвети, че само се излагаш, и ще набуташ човека с някой боклук.

Смешник на баща ще викаш, палячо. А колко телефона на самсунг трябва да ми минат през ръцете, за да разбера, че са надценени боклуци? Викаш да тръгна да събирам пари за всеки един техен модел и да си го купя, дорде оцеля такъв дето не лаги след година ползване? И я кажи какъв е твоят компетентен съвет? Авторът да си купи среден клас телефон, вместо флагман, който струва толкова, колкото лагаджийските сътворения на самсунг? Или може би за теб всичко, що не е самсунг, е боклук, така ли? Логиката ти кърти мивки. Вземи се образовай малко и стига си плямпал наизуст. И последно с кой боклук съм набутал автора, че така не разбрах? 

• Автор

Добре е, че не се налага да ви пазя да не се сбиете. Предполага се, че двамата сте на достатъчно голямо разстояние. :)

преди 8 часа, sten90 написа:

Здравейте отново.

Наскоро бях за няколко дни в друга държава и бях неприятно изненадан - оказа се, че IGO навигацията ми няма съответната карта(може и аз да съм изтривал "излишни" карти преди време). Версията на програмата е много стара и мисля че практически няма как да намеря допълнителни карти за нея. По-новите версии на програмата пък сигурно няма да тръгнат на Андроид 2.3...

Тоест окончателно се убедих, че телефонът ми макар да работи все още за най-основните неща - вече е морално остарял. Ако се "откажа" от IP-категорията и фенерчето(в смисъл да се включва/изключва лесно - без да ръчкам по екрана), какво бихте ми препоръчали от актуалните модели? По-горе имаше няколко гласа за G4 и на мен доста ми хареса по спецификации - с изключение на прекалено голямата според мен резолюция на екрана - което се отразява на батерията, а четох и че имало някакъв бъг, който допълнително я източвал. При това въпросният G4 вече поизчезна от физическите магазини...

Бюджетът ми е до около 700 лв. - не е твърдо ограничен и не е задължително да го запълним максимално. Предпочитам да го взема от физически магазин в Пловдив - за по-малко усложнения ако се стигне до гаранцията. Все още не съм склонен да купя чисто китайски телефон, което явно ограничава избора до LG и Samsung. Екран - 4,5 до 5,2 инча и по-голяма батерия(за предпочитане сменяема) или по-точно повече време на автономна работа, добре написан софтуер(добавките към базовият Андроид - плейър, камера, календар и др.) и хубава задна камера са основните ми предпочитания. И нещо за външният дизайн - не държа на метал, стъкло и др. премиум-глупости. Предпочитам да не ми се пързаля в ръката(досега не съм се занимавал с калъфчета) и да не задържа мръсотия - по дисплея, както и по корпуса...

Разгледай Sony Xperia XA, тазгодишен модел, а и доста приличен. 

Към колегите, моля въздържайте се от личностни нападки. Имате си ЛС, там си решавайте споровете.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Принципно мразя да влизам в спорове, ама такива като тоя дебил - роб на самсуняците нямат граници. Авторе, да не забравиш да кажеш на какво си се спрял после.

• Автор

Преди време четох(в howtogeek) една статия по въпроса "Стар флагман или нов "китаец"?". Ще я потърся да я прегледам пак, но ми е интересно и вие тук какво мислите. Преди малко видях в Handy още има Galaxy S5 Neo. Моделът е от август 2015 и има Андроид 5.1. Не съм от тези които се хвърлят на най-новото, само защото е ново, но си мисля - вече излиза Андроид 7. Ако телефона е с Андроид 5 - ще се намират ли лесно по-важните програми? Също така - от конкретния модел ли зависи дали ще може да се ъпдейтне самата ОС(примерно от версия 5 на 6)?

• Автор

Имаше предложение за Galaxy J7. Голямата сменяема батерия и голяма автономност за мен е сериозен плюс, убедиха ме че 720р не е чак такъв проблем за този екран, но... В две ревюта, както и в някои коментари четох, че звуците му са в най-добрия случай на средно ниво. За съжаление днес се убедих в това. Моят телефон звъни доста по-силно(знам, че и самата мелодия има някакво значение, но на онзи не намерих същата) - а плъзгача ми е по средата. Опасявам се, че в преследване на мегапиксели, мегабайти и количество ядра - ще се изгубят основните функции на телефона...

• Автор

Извинявам се, че нареждам трети пореден коментар, но искам да попитам - в момента заслужават ли си 700 лв. за LG G4 с черен кожен гръб? Версията с кафяв/бежов е 100 лв. по-евтина, но пък четох че тя се износва по-бързо. Такава разлика за едно парче кожа? Ако правилно съм разбрал - в комплекта по принцип си има и пластмасов капак, а аз не държа толкова на кожата(мисля, че тя си стои по-добре на животното :) )...

Супер е телефонът, гледай само да е произведен в Китай, тъй като тези, произведени в Корея са от първите партиди и имат проблеми с платките, които се ремонтират гаранционно. Освен това батерията повече от ден при нормална употреба трудно би издържала, така че ти се прецени. Всичко останало е 6. Може да питаш някой собственик на този модел за повече подробности.

• Автор

Не виждам как да разбера къде е произведен преди да ми го доставят. Надявам се да е от по-късните партиди. Наистина бих предпочел дисплея да е 1080р за сметка на по-голяма автономност. По принцип телефона го използвам рядко. Ако е чак толкова зле - ще взема още една батерия.

Е уж и за Г3-ката, с който съм в момента се говореше, че е със слаба батерия, обаче на мен си ми стига, даже и игри играя. Ден/ден и половина без проблем изкарвам. За батерията на Г4 казват, че е една идея по-зле, но това няма как аз да го потвърдя, тъй като не го имам. Иначе да...батерията е сменяема, ако тази не ти стига, вземаш още една, както ти каза и това е. Иначе за резолюцията съм съгласен. Повече от 1080p за телефон няма смисъл, обаче маркетинг...какво да се прави .:D Ако не се лъжа няма и настройка за намаляване на резолюцията както е при ноут 7 например.

• Автор

Доста са бързи тези от Емаг - и изглежда работят и след 19 часа. :) Малко преди обяд го поръчах(бежовият вариант) и в 19:30 ми излезе съобщение, че утре ще пристигне. Мисля обаче, че ще трябва да взема нова СИМ-карта. На старият ми телефон е "мини", а на новият - "микро".

• Автор
на 10/19/2016 в 10:11, metallica_333 написа:

Супер е телефонът, гледай само да е произведен в Китай, тъй като тези, произведени в Корея са от първите партиди и имат проблеми с платките, които се ремонтират гаранционно. Освен това батерията повече от ден при нормална употреба трудно би издържала, така че ти се прецени. Всичко останало е 6. Може да питаш някой собственик на този модел за повече подробности.

Днес си получих телефона. За съжаление оказа се произведен в Корея(звучи ми смешно да си мисля "ех, по добре да беше Made in China" :) ). Сега какво да правя - да го разцъквам колкото мога, за да се прояви евентуално проблема по-скоро - преди да съм вкарал настройки, програми, номера?

Е никой не е казал, че като е произведен в Корея непременно ще получи характерния дефект за модела. Иначе разцъквай си го както на теб ти е кеф. Дано да останеш доволен от телефона. :) 

• Автор

До момента хубавото е, че пробвах функцията за дистанционно - работи и на двата телевизора. :) Лошото е, че българската клавиатура май е тип фонетична, а аз съм свикнал с БДС и доколкото видях - ще трябва да търся допълнителни в гугълския портал...

като искаш да го топиш у вода  го слагаш в найлоново пликче и връзваш на възел и  джапаш в реката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.