Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Ще стигне.

Мерси.

Взимай Celeron + H81 Дъно (90лв) + 4 GB DDR3 (30 лв) и не занимавай с тия антики. Ако няма да играеш игри можеш да караш с вграденото на процесора.

дъното, процесора и захранването изглеждаш изкушаващи, но има малка грешка в това, което даваш - рамта е за лаптоп >.>

Най-добре събери пари за това - ASROCK H81M-DG4 /LGA1150 

Обща стойност - 184.87 лв. с ДДС
G1820 е равностоен на Q6600, даже и по-добър... Колкото и да ъпгрейдваш старата ти конфигурация, ще си остане тромава освен ако не сложиш SSD, ама то помага донякъде.

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

• Автор

Най-добре събери пари за това - ASROCK H81M-DG4 /LGA1150 

Обща стойност - 184.87 лв. с ДДС
G1820 е равностоен на Q6600, даже и по-добър... Колкото и да ъпгрейдваш старата ти конфигурация, ще си остане тромава освен ако не сложиш SSD, ама то помага донякъде.

а ако сравня тази конф., която предлагаш с тази

http://olx.bg/ad/moschen-4-yadren-kompyutar-ddr3-ID5kLFK.html

?

Извинявам се за RAM-та. И все пак за тия пари ще намериш 4 ГБ. Относно компа с Qxxx, по-нагоре ти обясних, че сегашното поколение е за предпочитане от към обикновени работи като браузване на нета.

Предпочитам С

а ако сравня тази конф., която предлагаш с тази

http://olx.bg/ad/moschen-4-yadren-kompyutar-ddr3-ID5kLFK.html

?

Ти да не мислиш че като е четириядрен е много мощен ? http://www.cpu-world.com/Compare/474/Intel_Celeron_Dual-Core_G1820_vs_Intel_Core_2_Quad_Q9300.htmlСелерона го разбива в едноядрените приложения-игри, а в много ядрените Q9300 Е леко по-добър.. Но все пак Селерона е двуядрен.. :D После имаш възможност за ъпгрейд (Corei3,i5,i7,Xeon, които са в пъти по-добри от от "умерлия" Core2Quad..) Нарекох го умрял, защото това е вече мървта платформа - LGA-755.

Предпочитам С

Ти да не мислиш че като е четириядрен е много мощен ? http://www.cpu-world.com/Compare/474/Intel_Celeron_Dual-Core_G1820_vs_Intel_Core_2_Quad_Q9300.htmlСелерона го разбива в едноядрените приложения-игри, а в много ядрените Q9300 Е леко по-добър.. Но все пак Селерона е двуядрен.. :D После имаш възможност за ъпгрейд (Corei3,i5,i7,Xeon, които са в пъти по-добри от от "умерлия" Core2Quad..) Нарекох го умрял, защото това е вече мървта платформа - LGA-755.

Мда,съгласен.Поне ако вземе интел дъното ще може да ъпгрейдва към ново поколение(евентуално)

• Автор

Ако имате избор между

8800gts 640mb 320 bit  &  8800gt 1gb 256 bit 

в интернет чета, че gt е по-добра, вие как мислите?

Мда,съгласен.Поне ако вземе интел дъното ще може да ъпгрейдва към ново поколение(евентуално)

и аз това гледам, но по-нататък ще му мисля за нов (или поне да започна да правя)

Редактирано от daka_kill (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Сега ще си поръчам видео карта 8800gt apha dog edition,

и искам да знам до каква темп. стига тази видео карта - как да разбера това (например програма, с която прави тест на самото видео - да му я дам програмата, да направи теста и да прати резултатите) 

Идеи дали има такива неща?

п.п. пратил ми е и тези снимки 

• Автор

Някой помощ  :help wanted3:  :help wanted3:  :help wanted3:

сложих видео картата, но започна да пищи дъното - не знам какво да правя......

да не е защото не е сложен кабелът, към вентилатора?

Щом като е за друг човек /вероятно подарък/, не виждам какво толкова искаш да "подобриш" /или развалиш/ -600 мхц е добре за начало-без игри.После, ако решите, купи РС втора употреба за 250-270 лв с гаранция и си ОК. Според мен-по-бързо и ...по евтино.Поздрави

• Автор

в началото работи добре, но след като минат 5 мин. някъде забива компютъра,

рестартирам го и ми излизат тези снимки след това навсякъде се виждат тези черти.

Идеи?

Някой помощ  :help wanted3:  :help wanted3:  :help wanted3:

сложих видео картата, но започна да пищи дъното - не знам какво да правя......

да не е защото не е сложен кабелът, към вентилатора?

Имах такъв проблем и аз и се оказа че слота за видеото беше пълен с мръсотия съвета ми е с пинцети или игла да провериш слота и с гумичка да почистиш пиновете на видеокартата онова лъскавото ,което влиза в слота сеш' се.

Редактирано от DTodorov (преглед на промените)

• Автор

в началото работи добре, но след като минат 5 мин. някъде забива компютъра,

рестартирам го и ми излизат тези снимки след това навсякъде се виждат тези черти.

Идеи?

http://store.picbg.net/pubpic/5E/5C/28f82b4899ea5e5c.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/EC/03/e6e2f96cb34fec03.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/09/71/bf6d57f31f220971.jpg

това е само като сложа видео картата 

това е само като сложа видео картата 

Ебаси идиота, дето ти е продал тая карта. Връщай му я или ако не стане номера, ще трябва да я сложиш в печката и да се надяваш, че всичко ще мине нормално, а след това ще може да ползваш картата поне няколко месеца още. 

• Автор
До момента:

видео карта -> NVIDIA GeForce 6100 nForce 405 (256 MB) 

Остана ми само видеото
п.п. 

Ебаси идиота, дето ти е продал тая карта. Връщай му я или ако не стане номера, ще трябва да я сложиш в печката и да се надяваш, че всичко ще мине нормално, а след това ще може да ползваш картата поне няколко месеца още. 

това мисля да правя. Ще му я върна и ще видя да потърся друга (дано сполучлива) 

случайно да не е от мен причината за появата на тези дефекти от снимките?

Не е от теб причината. При мен ми се беше развалила по абсолютно същия начин старата видео карта. Показваше постоянно такива цветни линии.

От сервиза ми казаха, че имам 2 варианта: да купя нова карта или да се нагрее (примерно във фурна). При нагряването се оправяла за няколко месеца и после пак се разваляла. В моя случай, избрах да купя нова карта.

Успех с връщането на картата, защото човека 100% знае, че е развалена! Разправяй се до последно!

До момента:

видео карта -> NVIDIA GeForce 6100 nForce 405 (256 MB) 

Остана ми само видеото
п.п. 

това мисля да правя. Ще му я върна и ще видя да потърся друга (дано сполучлива) 

случайно да не е от мен причината за появата на тези дефекти от снимките?

Това е доста често срещана повреда при карти на NVIDIA  от ония времена, че и от по-нови. Прегряване и отлепяне на чипа. Може временно да се оправи чрез изпичане във фурна, който е и най-разпространения начин, защото е и най-прост за изпълнение. В сервиз биха ти я оправили с нагорещен въздух, но ще ти кажат вероятно, че няма гаранция. Ако имаш късмет с фурната и направиш всичко точно, картата може да изтрае и по-дълго време. Ако бе лично твоя, това е добър вариант, защото така и така ще трябва да я хвърляш. Но след като си я купил съвсем скоро, пробвай да му я върнеш. Да, дефекта може да се получи и при теб и при човека да не е съществувал, но всичко това е свързано с продължителната експлоатация на тая карта и няма как от днес за утре да стане. Не съм следил тая тема, но за 50-60 лева имаше добри алтернативи. 8800GT излезе на пазара през 2007 година, а доста време след това имаше и по-икономични и поиздръжливи карти на същите пари. Не знам за колко си я взел, но за 50-60 лева можеше да вземеш HD6670, която е със същата производителност като 8800GT. Само че е по-нова, по-икономична и по-хладна. 8800GT  дори в idle  държи около 60 градуса лятото в тия жеги, а при натоварване нерядко минава и 90 градуса. решението е винаги да се ползва вентилатора на 100%, макар да е като самолет, защото 8800GT  бяха само с референтен дизайн и турбина. Едва ли предишните собственици са ползвали турбината на 100% като мен. Аз също имах такава карта три години и винаги пусках вентилатора на максимум когато играя. Продадох картата на един студент и човека остана много доволен, щото очакваше да получи някаква карта в окаяно състояние. Може би и това я запази да не се получат дефекти като твоя. Та опитай се да я върнеш. Ако не, изхода е да прочетеш как се изпича във фурна и да пробваш смело. 

• Автор

Мерси, за съветите (дано не се стига до там, че да остава в мен, защото "ще забравя" да я извадя от печката  :P )

п.п.  погледнах тук

http://www.hwcompare.com/10960/geforce-8800-gt-512mb-vs-radeon-hd-6670-oem-1gb/

прав си - hd6670 e по-добра, по-малка по мощност, и по-нова :)

цената й е между 60-100лв. (ще го преглътна някак) - но няма обяви, които да ми харесат, все някакви очукани, че и скъпи

колкото до цената на 8800gt  (варират между 40-50 лв), а тази я взех за 40лв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.