Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добавяне на рам

Featured Replies

Здравейте колеги въпросът ми е ако сложа 4 гига рам на компютъра дали ще го натоваря като го купих беше със 256 видео вградено 2 гига рам  но аз му взех 1 гига видео и искам да сложа и още 2 гига ето снимки на дъното http://prikachi.com/images.php?images/313/8226313i.jpg   http://prikachi.com/images.php?images/314/8226314B.jpg  

• Автор

Еми смисъл да не зема да натоваря дъното да загрява защото доставчика ми на интернет той също поправя компютри уж е специалист и ми вика че  ще го натоваря 

И като му сложиш 4 гб ......колко ще използва това ХП  :)  малко повече от сегашните 3 гб .

ПП. Аз те разбрах че имаш 3 гб . като сложиш още 2 гб - ще ти показва 3,25 ...........а имаш и флекс тъп  :) боже господи .....това не е windows 95  :(

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Аз искам да махна хп и ще слагам 7 затова искам да добавя повече рам поне да си мяза горе долу 4 гига рам и 1 гига видео аз не го натоварвам само league of legends и във интернет не използвам тежки програми :) 

• Автор

интернет доставки ме отчая уж се прави на специалист първо ми казва че процесора е урязана версия! после че ще го натоваря ако сложа 4 гига рам и за това реших да питам вас 

Слагай тогава щом ще ползваш 7/64 бит  .....и да не сложиш пак флекса  

Спокойно ще го махам няма да го държа :)

Кажи на твоя доставчик че е малоумник.. Процесора не е орязана версия, а е един от първите двуядрени... Просто така му е името Pentium D (означава Pentium Dual). Как ще натовариш дъното с повече рам хахаххахахаххаха... не не тоя е бая прост.. Извинявам се за грубия език, ама такива "специалисти" много ме дразнят :)

аман от специалисти , които се мислят за по добри от центъра . Товари се хард диска не рамта . Рамта се добавя като екстра защото повечето тежки програми и игри изискват повече рам памет за да е всичко перфектно , да няма лаг , забивания ала бала . Има и някои драйвери които също искат допълнително рам но да товариш компа с повече рам .....

• Автор

Ясно може ли само да ми препоръчате рам бюджета ми е до 60-70 лева трябват ми 2 плочи по 2 гига ддр2 може и 2-ра употреба да е не е проблем 

º 2 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 2 GB
º Support DDR2 667/533/400 DDR2 SDRAM

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=589&MenuID=16&LanID=9

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Ти по хубаво провери дали дъното поддържа 4 гб рам - сега с каква си ? със 2х1 гб  ли ?

Да две плочи по 1 гб kingston

Не знам дали подържа 4 гига може ли вие да ми кажете да не избързвам 

Да две плочи по 1 гб kingston

Не знам дали подържа 4 гига може ли вие да ми кажете да не избързвам 

Колегата се е заглеждал по снимката да ти открие модела на дъното  :)

º 2 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 2 GB

º Support DDR2 667/533/400 DDR2 SDRAM

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=589&MenuID=16&LanID=9

Редактирано от jonov (преглед на промените)

И като му сложиш 4 гб ......колко ще използва това ХП  :)  малко повече от сегашните 3 гб .

Между другото разликата в бързодействието е осезателна от 2 на 3GB. От 3 на 4 не е толкова, колкото от 2 на 3. За XP говоря.

• Автор

Аз XP ще го махна ще инсталирам уиндоус 7 64 бита но мисълта ми е ако го направя 4 гига рам дали ще се натовари ама както каза колегата във по горния пост рамта е като екстра затова смятам да добавя :) 

Слагай , остави тия какво са ти казали че ще се товари - ще се натовари ако в/у него сложиш чувал с цимент  :) Само не си мисли че като сложиш 4гб рам и ще хвръкне - много си е дърт компа и мисли за смяна , щото и клип не можеш да пуснеш на висока резолюция  :D

Не е много ясно как да се чете текста:

º 2 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 2 GB

- количеството общо ли е или на слот.

Виж в раздел Chipset на AIDA каква стойност има за Maximum Memory Amount.

Иначе си е покупка на своя отговорност.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Предполагам че е на слот до 2гб , щом по надолу пише че трябва 64 битова за да се разпознае 4 гб - поне аз така го тълкувам  :) но само ще се набута с едни пари , а работа никаква - не знам за какво го използва , ама да бута така колкото може и да събира пари за компютър - тоя  е на 10 години . Ако разберат капиталистите че го ползва 10 години ще се гръмнат  :)

• Автор

компютъра го взех от магазин за 800 лева 2005 беше ако не се лъжа и дали съм го използвал около 2 часа и заминах за Гърция там работех около 9 години и като се прибрах започнах да го използвам на мен не ми прави проблем ако трябва и процесор ще сменим не е проблем  ако може да взема и 4-ядрен процесор пак pentium знам че тази работа не става ей така на бързо поне като го преинсталирам уиндоус 7 поне да си мяза 4 ядра 4 гига рам 1 гига видео ако трябва и охлаждане ще купя повече вентилатори просто искам да си го направя има лесно ще отида до магазина ще дам 600 лева за 4-ядрен компютър но искам да сам малко по на вътре във нещата :) 

Смисъл да ъпгрейдваш тая антика няма.. (освен рам памет + някоя видео карта - HD5450 за хардуерно ускорение) :)

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

• Автор

Еми купих си видео карта ati radeon HD 4500 и забелязах че по бърз е станъл за това пуснах темата да попитам дали ако сложа 4 гига рам дали ще го натоваря ще направя следното ще купя 4 гига рам ще го преинсталирам уиндоус 7 64 бита ще сложа на двете места по 2 гб рам и мисля че е добре 4gb рам 1 гб видео двуядрен процесор 2х3 горе долу бива :) 

Работи по-добре, защото вграденото видео не ти ползва рамта :D На цифри ти звучи добре, ама не е така както си мислиш ;) Ако искаш да го забързаш в нета и като цяло, си вземи SSD.. Тогава може да кажеш че машинката ти е по-бърза.

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

Компа може да се товари по сто причини , но да казваш ,че ако добавиш повечко рам да ти товари то по голяма глупост от това не съм чувал пишмян от специалисти дето искат да ти взимат парите . Даже някои по разбирачи казват ,че е по добре повече рам памет

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.