Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за този процесор Intel Celeron J1900

Featured Replies

Искам мнение за този процесор.Дали може да се овърклокне ? И какво означава  Burst Frequency ?

http://ark.intel.com/products/78867/Intel-Celeron-Processor-J1900-2M-Cache-up-to-2_42-GHz 

Процесор за SoC (System on chip). Запоен за дъното, т.е. продава се заедно с него и едва ли може да се купи отделно, освен ако не си производител.

Не съм се зачитал в подробности, но Burst Frequency е нещо подобно на Turbo, само че (предполагам) много по-ограничено заради малкия таван на TDP.

P.S. Бих забравил за овърклок. На такова дъно едва ли даже е предвидено като възможност.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Разполагам с такъв процесор на дъно от Supermicro(X10SBA) и въпреки че на сайта на производителя са дадени драйвери за 2003 сървър след много главоблъскане успях да установя че самата технология на интел SoC(Bay Trail с този процесор) не се разпознава добре от сървър 2003 и аналогичните му. Ихам огромни проблеми с разпознаването на дисковата система под сървър 2003 SP1. Обаче 2008 и 2012 я разпознават без проблем, дори нямаше нужда от повечето драйвери които са дадени на сайта на производителя.

Ако сте решили да използвате подобен процесор за домашен сървър TDP-то му е много малко, цялата система с 3 диска харчи около 38W когато е натоварена, няма нужда от никакво допълнително охлаждане, на сървър 2008(32bit) заема около 790МB RAM с включена антивирусна програма, работещ пощенски сървър, уеб сървър и VPN сървър.

Burst Frequency - това е максималната честота на процесора подобно на турбото на i5. Реално честота с която работят транзисторите на процесора. Когато има нужда от повече изчислителна мощност скоростта на процесора динамично се вдига от 2 GHz на 2.42GHz чрез Enhanced Intel SpeedStep Technology.

За овърклок на системата не съм мислил, ползвам я като сървър и то без вентилатор което за мен е достатъчно.

• Автор

Става въпрос за ето този комп.Взимам го основно за игри.Дали има слот PCİ-E за видео карта ??

http://www.technopolis.bg/bg/Desktops/Desktop-ACER-ASPIRE-XC-603-J1900-2G/p/517974

Редактирано от Алпер Айхан (преглед на промените)

Става въпрос за ето този комп.Взимам го основно за игри.Дали има слот PCİ-E за видео карта ??

http://www.technopolis.bg/bg/Desktops/Desktop-ACER-ASPIRE-XC-603-J1900-2G/p/517974

и да има слот за доп карта то няма особен смисъл защото проца е SoC и е много слабо по-добре нещо на старо с санди/ivy бридж i5 или i3п овярвай ми много по-добре е  :wink12:

Дънната платка разполага единствено с разширителен mini-PCIE/USB разширителен слош за wireless LAN или Bluetooth карта.

http://acer--uk.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/34230

Мисля че подобна система за игри не е удачен вариант.

Сигурен съм че за тези пари можеш да си поръчаш нов , по-бърз комп. Ако имаш пари и за видеокарта кажи колко е и ги добави към бюджета. Колегите ще сглобят нещо с нови компоненти и доставка с гаранция. Това е най- примитивното за 3 минути работа:

Обща стойност - 412.35 лв. с ДДС

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

Обща стойност - 400.61 лв. с ДДС
Взимай тва и ще си доволен.. Celeron G1820 e много по-добър от J1900... Имаш възможност да сложиш, която искаш видео карта, да снениш процесора след време (i3,I5,i7,Xeon).. И да вграденото видео на Celeron G1820 e по-добро от J1900 :)

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

• Автор

Сигурен съм че за тези пари можеш да си поръчаш нов , по-бърз комп. Ако имаш пари и за видеокарта кажи колко е и ги добави към бюджета. Колегите ще сглобят нещо с нови компоненти и доставка с гаранция. Това е най- примитивното за 3 минути работа:

Обща стойност - 412.35 лв. с ДДС

Обща стойност - 400.61 лв. с ДДС
Взимай тва и ще си доволен.. Celeron G1820 e много по-добър от J1900... Имаш възможност да сложиш, която искаш видео карта, да снениш процесора след време (i3,I5,i7,Xeon).. И да вграденото видео на Celeron G1820 e по-добро от J1900 :)

Благодаря на всички вас ! Вкъщи си имам един компютър със развалена видео карта има хард 320гб  който ще ми стигне,едно захранване 400в,кутия,оптично устройство.Значи искам от вас да ми направите една конфигурация без хард,кутия,и ако мислите че 400в ще стигне,без захранване.

Определено ще ти трябва и ново захранване. Значи единствено може да спестиш от хард диск и кутия, стига хард диска да не е със стария  IDE  интерфейс. Че тогава ти остава пестенето само от кутия. Ако махнеш кутията и хард диска на горната конфигурация, спокойно може да си вземеш външна видеокарта. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Определено ще ти трябва и ново захранване. Значи единствено може да спестиш от хард диск и кутия, стига хард диска да не е със стария  IDE  интерфейс. Че тогава ти остава пестенето само от кутия. Ако махнеш кутията и хард диска на горната конфигурация, спокойно може да си вземеш външна видеокарта. 

Значи захранването е било 450в май(Mtech HQ-450)пише.Не Знам нищо за хард диска,знам само че е 320гб, и дънната платка е MSI Ms7293 (OEM)

как изглежда харда тия неща на които се закачат кабелите

sata-and-ide-hard-drives-1.jpg

Горния или долния ?

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Долния e !

Значи за сега без хард може да минеш :)

Като ползваш твоята кутия и хард нещо такова може да се вземе ориентировъчно.

ASROCK H81M-DG4 /LGA1150

G1820 2.7GHZ/2MB/LGA1150/BOX

PSU FORTRON FSP350-60APN 85+

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

PALIT GT740 1G D5

Обща стойност - 410.88 лв. с ДДС

ASROCK H81M-DG4 /LGA1150

PSU FORTRON FSP350-60APN 85+

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

I3-4170 3.7GHZ/3MB/LGA1150/BOX

да караш с вграденото видео и някой ден да си вземеш карта

Обща стойност - 408.54 лв. с ДДС

С някво АПУ може да минеш но никога реално не съм ги тествал и не мога да кажа мнение но тука хората казват че са добри.

-----------

или другия вариант който аз не харесвам но ти може да харесаш е нещо такова да се търси или само видео карта 2ра ръка.

http://olx.bg/ad/geym-kompyutar-s-1150-ID5kWWa.html#ee60be2b41

Дъно-MSI B85M-G43 s.1150 ,процесор-INTEL Pentium G3420 3,20Gh 3mb L3кеш ,рам-4гб 2+2x1gb.1333mgh.Kingston, видеокарта-MSI nVidia GTX750 1gb. 128bit. ddr5, харддиск- 250gb. WD c.blu,захранване-golden fielt bronz 500W, кутия-cooler master K350.Дъното и видеото още в гаранция

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Благодаря на всички ! В края на другата седмица ще си купя ! Може да локвате

Какво реши да си купуваш , че кат огледам не е много ясна темата?

• Автор

Ами втората конфигуратция със i3-ката първоначално ще карам със интегрираната,след 3-4 месеца като събера пари и една видео карта.Втора ръка пък не искам,много е рисковано според мен.Благодаря ви пак !!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.