Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Максимални възможности на процесор AMD Athlon 64 X2 5200+ при ove

Featured Replies

• Автор

Почти същото като твоята настройка. Дъното ми е сходно с твоето и на мен ми е заключен множителя на 13.5. Шината ти е на 226. Намали я на 220, волтажа го остави на auto. В менюто - chipset northbridge configuration - имам две под менюта. memori clock - auto от тук се намаляма честотата на рама и след клок се покачва на стандартна честота. При мен работи стабилно на auto (повишена от клока на 424 MHz). влизам в dram timing mode - ( auto) се променя на ръчно.

и променям както следва:

cas latency (CL) 5

TRCD   5

TRP    5

TRAS 15

TRC 21

Сейф и изход от биос. Не съм правил тест за стабилност, но никога не съм имал рестарти и сини екрани, пък и преди седмица превъртях wolfenstein the old blood с 3 гигабайта рам и с този процесор без да ми сече на резолюция 1920 на 1080. Видео картата ми е ATI 5770. Забравих да спомена, че при мен и на стандартни настройки ми дава грешка на подобни тестове. За това тествам във времето и с товарене на различни игри. Ако не  е стабилен клока се появяват аномалии в картината, рестарти или син екран. Има случаи от лошо клокване да не пали дори и биос. В този случай се маха захранващият кабел, отваря се компютъра и се маха батерията на дъното. Укасяваш  пластинките на махнатата батерия или чакаш няколко минутки така за да нулирваш настройките на биоса. След това опитваш отново, като не забравяш да си оправиш часа и датата в биоса.

Всичко ясно но това memory clock не го схванах значи като вляза там имам 800 и по надолу май беше 526 избирам го качвам FSB то пак си остава същото

80 градуса са много,охлаждането как е? Паста сменял ли си скоро ?Имах същият и го държах на 2990 на толкова беше стабилен без допълнително подаване на ток.

Важно е и да сложиш ръчно PCI шината на 100

значи 80 градуса дигаше преди да сменя пастата сега е по-малко.  

MsBgvF5.png

Свалих на 339Mhz пак същата грешка 

qjN38j4.png

Дъното ми не е същото, както и версията на биос. Виждам, че таймингите си ги променял на тази снимка. Защо не опиташ на стандартни настройки теста и да се види имаш ли пак грешки? След теста на стандартни настройки си направи рама като тази снимка. Процесора го сложи на 220 и сейфи. От тук на горе, дори и да качваш, ще е с толкова малко, че на практика няма да усетиш разлика.

• Автор

На стандартни настройки не получавам грешка. При твоите настройки на колко сваляш честотата на рам паметта преди да дигнеш фсб

На стандартни настройки не получавам грешка. При твоите настройки на колко сваляш честотата на рам паметта преди да дигнеш фсб

Само таймингите променям н 5-5-5-15-21. На стандартни тайминги работи също прилично. Те са 6-6-6-18-25. Рама се покачва от стандартните 800 на 849MHz.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.