Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хостът по подразбиране не е наличен, какво да направя?

Featured Replies

• Автор

Вие двамата имате ли нещо конкретно да предложите или ще ми обяснявате колко съм тъп? Причини, следствия ала-бала давайте коректни предложения как да действа момчето. И пак ви питам, знаете ли какво е Gateway по подразбиране? Имате и снимки вече! Какво следва според вас?

Nikola Dso, последени въпроси. Компютъра лаптоп ли е и безжично ли се свързваш, въпреки че от първия ти пост в темата от шота ми се вижда, че е стационар машина. И втория ми въпрос е, ако е стационарен компютър, в кое устройство от всички е включен кабела към него? По снимките предполагам, че е в най-малкото от трите.

п.п. Имам и забележки относно позволения софтуер, който се стартира със системата. Може да го редуцираме, ако позволиш.

Стационарен е и е с кабел, кабела е в най-малкото устройство

Стационарен е и е с кабел, кабела е в най-малкото устройство

Добре супер, както и предположих. Нека на първо време отделим компютъра да отиде зад рутера т.е. първото устройство от снимките. За целта, моля те изключи кабела от най-малкото устройство и го включи в някой от 4-те свободни порта Lan1, Lan2 и т.н. След това направи отново тест да качиш картинка и кажи дали отново проблема, който имаш е наличен. Спрямо резултата ще мислим как да процедираме по нататък.

Нямаш ли гугъл търсачка,че питаш толкова пъти за това?

Имам разбира се, но аз питам теб :)

• Автор

Сложих го на lan2 то няма значение на кой лан е нета спря шота даде това -  http://imageshack.com/a/img908/3489/jY6CPZ.jpgи после трябваше да го връщам в онова сноьто че да се оправи :D

Никъде не съм написал/а, че сте тъп. Причинно-следствените връзки драги ми Смехурко са в основата на целият свят.

Аз лично проблемите си ги решавам самостоятелно и не се заяждам с всеки, както Вие правите с подкрепата на моят "любим" Глобален модератор capnemo.

Лека вечер и на двама Ви.

Хахаха, искрено ме разсмя, голем си сладур/сладурана :)

Аз ли не виждам добре или нещо си вадиш грешни предубедени изводи, къде и с кого съм се заяждал? Просто исках да провокирам диалог и да помислим заедно в една посока, за да се получи интересна дискусия. И още по-голямото ми учудване, защо пък намесваш capnemo, след кат' той дори не участва в темата. :ohmy:  Както и да е, отпусни се моля те!

Сложих го на lan2 то няма значение на кой лан е нета спря шота даде това -  http://imageshack.com/a/img908/3489/jY6CPZ.jpgи после трябваше да го връщам в онова сноьто че да се оправи :D

Ок, споко всикчо е наред. Дай един шот от: кликаш с десен бутон на иконата за мрежата долу в дясно, избери Properties, кликни 2 пъти в/у Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) от долу в прозореца, снимай и пусни снимка, да видя нещо. А междувременно може ли да рестартираш рутера (устройството със свободните Lan портове) - това няма да повлияе на Интернет връзката ти.

ОПС, чакай че пропуснах нещо важно, което си писал! За кое синьо говориш, може ли да ми кажеш точно какво изключи и включи, преди да си правил нещата, които написах, че да не си объркал нещо!

Редактирано от exwol (преглед на промените)

От WAN го смених на Lan2 после от Lan2 го върнах на WAN за да ми тръгне пак нета http://imageshack.com/a/img673/8829/H3z3Z5.jpg

Заподозрях аз такъв сценарий, но си сбъркал. Нищо няма проблем. Аз съвсем друго имах предвид. Значи кабела, който влиза в компютъра ти, трябва да се включи примерно в Lan1, Lan2... на това устройство, което се казва рутер, а другият край си остава включен в компа. Само това трябва да направиш. А пък този кабел, който влиза в синия порт не го пипаш!

• Автор

И сега ?

ПС: Май ни трябва чат... що не ме добавиш в скайпа: dark.fight8 а после можеш да ме махнеш...

Когато се преинсталира лан драйвъра, тогава ще се реши от какво идва всичко.Проблема е някъде в самата система,а не в доставчика,защото теста за скороста си  е добър!

• Автор

Димитър, тогава кажи как става смисъл как се преинсталира лан драйвер.

И сега ?

ПС: Май ни трябва чат... що не ме добавиш в скайпа: dark.fight8 а после можеш да ме махнеш...

Нямам скайп и не ползвам по принцип, а и ще е полезно да решим проблема във форума, ако някой за в бъдеще се сблъска с подобно нещо, може да му е от полза. Ако си направил нещата както ти казах, опитай да качиш картинка някъде и кажи дали има проблем.

Когато се преинсталира лан драйвъра, тогава ще се реши от какво идва всичко.Проблема е някъде в самата система,а не в доставчика,защото теста за скороста си  е добър!

Човек спри се с този драйвер, че почваш да ме дразниш вече и ше бия еди хикс на темата! Виждаш ли как му е направена инсталацията? Спри да говориш глупости. Нека оправим първо тези бакии и после лесно ще преинсталираме драйвера, стига сте го обърквали момчето...

• Автор

Сега в prikachi.com го няма този проблем но във vbox пак е така то ипреди ми се е случвато в prikachi.com д го намя проблема а във vbox да го има и около след 10 мин проблема го има отново в priakchi значи сега не можах да разбера какво искаш да направя...

Сега в prikachi.com го няма този проблем но във vbox пак е така то ипреди ми се е случвато в prikachi.com д го намя проблема а във vbox да го има и около след 10 мин проблема го има отново в priakchi значи сега не можах да разбера какво искаш да направя...

Извинявай искаш ли помощ или не? Нали ти написах какво да направиш. Премести ли кабела където ти казах? Може ли снимка. И също какво връща командата ipconfig /all написана в command prompt

• Автор

ipconfig /all   -   http://imageshack.com/a/img540/1601/iKxmbn.jpg

Ето снимка на устройствата кажи ми по-подробно кое къде да местя... Компютъра ми е в другата стая само сазвам защото видях че искаш да местя кабела който влиза в компа и не разбрах кой край на този кабел ?

http://imageshack.com/a/img538/262/7DVlNV.jpg

http://imageshack.com/a/img538/9638/njWeB0.jpg

ipconfig /all   -   

Ето снимка на устройствата кажи ми по-подробно кое къде да местя... Компютъра ми е в другата стая само сазвам защото видях че искаш да местя кабела който влиза в компа и не разбрах кой край на този кабел ?

Добре, но толкова ли сложно обяснявам? Хайде за трети път ще се опитам да обясня. Един от двата жълти кабела от тази снимка: http://imagizer.imageshack.us/a/img538/9638/njWeB0.jpg отива към компютъра ти. Този кабел, който отива към компютъра го изключваш от това устройство и го включваш в това в един от портовете където пише Lan1, Lan2... само това искам да направиш още от преди 10 поста. После направи тест да качиш някъде снимки или видео и кажи имаш ли го проблема, за който пишеш в темата.

• Автор

По-тънкия кабел е за компютъра, пробвах с него но пак няма резултат.

По-тънкия кабел е за компютъра, пробвах с него но пак няма резултат.

Какъв резултат няма? Явно не искаш помощ, за да си решиш проблема и ако ще ме разиграваш за елементарни неща, които те карам да направиш вече не знам колко поста, ще спра да пиша в темата. Аз знам, кой кабел ти е за компа, дали е по-тънък не знам, но със сигурност е заводско кримпвания. Защото другия отива в рутера.

• Автор

Ами пак така нета спира с после от troubleshoot problems пише: The default gateway is not available

Ами пак така нета спира с после от troubleshoot problems пише: The default gateway is not available

Е тука вече се подиграваш с мене и се опитваш да ме меткаш по върбите. Няма начин да ти спира нета, ако си направил това, което ти казах 3 пъти. Сам не искаш да си помогнеш и аз няма какво да направя повече за теб. Почти никога не ми се е случвало да не решим даден проблем и да се отказваме е така лесно, ама ти не желаеш помощ, тъй че оправяй се. Там преинсталирай си драйвера или к'вито други глупости се сещаш. Това е от мене.

• Автор

Утре ще направя видео и ще ти го покажа по един начин та да видиш че правя всичко както си казал.

Бръкни зад компютъра и си излючи лан кабела. След това гледаш на малкото устройство коя лампичка не свети. Вадиш кабела от малкото устройство (суич) и го слагаш в един от жълтите портове на рутера. След това закачаш кабела на компютъра.

• Автор

Е тука вече се подиграваш с мене и се опитваш да ме меткаш по върбите. Няма начин да ти спира нета, ако си направил това, което ти казах 3 пъти. Сам не искаш да си помогнеш и аз няма какво да направя повече за теб. Почти никога не ми се е случвало да не решим даден проблем и да се отказваме е така лесно, ама ти не желаеш помощ, тъй че оправяй се. Там преинсталирай си драйвера или к'вито други глупости се сещаш. Това е от мене.

exwol, Не е нужно да ме нападаш след като правя всичко което казваш и проблема е наличен... Нито ти се подигравам нито те мятам из върбите...

Бръкни зад компютъра и си излючи лан кабела. След това гледаш на малкото устройство коя лампичка не свети. Вадиш кабела от малкото устройство (суич) и го слагаш в един от жълтите портове на рутера. След това закачаш кабела на компютъра.

Jonnie_, Опитах но и това не стана. Виж - http://imageshack.com/a/img901/335/FqCARj.jpg

Редактирано от Nikola Dso (преглед на промените)

exwol, Не е нужно да ме нападаш след като правя всичко което казваш и проблема е наличен... Нито ти се подигравам нито те мятам из върбите...

Не те нападам, а от няколко поста насам се опитвам да те накарам, да направиш нещо изключително елементарно, което обясних 3 пъти подред. Ти обаче упорито отказваш да преместиш кабела и да продължим нататък. Идеята беше да го преместиш, за да борим проблема ако има такъв последствие. Нищо не ти костваше, местиш и обясняваш, какви проблеми има след това и ги решаваме.

Ако искаш все пак да продължим:

1) По-долу ти прикачвам един файл reset_internet - сваляш го на десктопа и го разархивираш. С десен бутон на мишката кликаш в/у разархивирания вече файл и му даваш Run as administrator... изчакваш търпеливо докато компютъра ти не се рестартира.

2) Местиш кабела както обясних вече няколко пъти, но за всеки случай правя и схема, която можеш да видиш ТУК Ако и от това не се ориентираш кой кабел къде трябва да преместиш, просто не знам по какъв друг по-прост начин да го обясня и може би тогава, е по-добре да извикаш някой, който разбира, за да ти оправи проблемите на място.

3) Ако все пак се справиш с местенето и възникнат някакви проблеми:

а) Снимаш ми кое къде си преместил и пускаш снимка

б) Снимаш евентуалните грешки и ги публикуваш

в) Докато все още кабела е включен както ти казах, изпълняваш командата ipconfig /all написана в command prompt и даваш снимка

reset_internet.zip

На този жълтия кабел му е главния сигнал, който идва от ONT. Ако го премести в лан порта на рутера пак нищо няма да стане

.

Nikola Dso  на тази снимка пише, че проблемите с DNS-а са решени.

Редактирано от Jonnie_ (преглед на промените)

На този жълтия кабел му е главния сигнал, който идва от ONT. Ако го премести в лан порта на рутера пак нищо няма да стане

Да наистина, принципно може и да си прав. И ако е така, грешката е да се мести този кабел, който съм оградил и съответно съм дал напълно погрешен подход. Трябва да се премести този кабел, който отива в компютъра! Но така е като се занимавам с глупости и се опитвам да помогна на хора, които сами не искат да си помогнат и да им обяснявам възможно най-елементарно. Още преди не знам колко поста вече, казах просто и ясно, че трябва да премести кабела, който отива в компютъра му - не знам това толкова ли е сложно. По-ясно от тогава, нямаше как да го кажа, ама явно в старанието си може да съм предобрил работата с картинката и ако е така моя грешка, съжалявам!!! Обаче автора, като че ли пада от Марс и не може да се справи с такива супер елементарни неща, с които ще се справи един 5 годишен. В такъв случай, май е по-добре да се постъпи както много хора правят и изглежда са прави - препраща се да вика някой, който разбира, плаща си да му решат проблемите и толкоз. Ако пък иска помощ, с която сам да се справи, е време да започне да чете какво му се пише и да прилага нещата коректно, за да не се получават такива ситуации. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.