Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем във връзката с безжична мрежа

Featured Replies

Да работи както трябва, благодаря за лога. Ами според мен 30% сила на сигнала ми идват малко. Освен това сигнала като цяло е възможно да варира и е твърде вероятно лаптопа да има проблем с връзката в такива моменти. От друга страна отворената незащитена мрежа ме притеснява, да не горим че става въпрос за корпоративна такава, което за мен е абсолютно недопустимо. Според мен Winodows "недоволства" ако мога така да кажа за тази мрежа и предупреждава, че свързването към такива мрежи може да е опасно. Двата ми съвета:

1) Приближи се до рутера и опитай дали тогава има проблеми със свързването.

2) Задължително кажете на администратора ви, да сложи парола на тази служебна безжична мрежа. Дори и да има филтриране по MAC адрес, то се преодолява изключително лесно.

Като цяло, можеш и да обвиниш драйвера на безжичната ти карта, но аз лично не мисля, че проблем се дължи на него, а по-скоро на нещата, които описах. И все пак не би навредило да го обновиш до по-нова версия. От лога виждам, че текущата версия на драйвера ти е 9.0.0.202, а гледам най-новия е 10.0.0.313 - От тук: Atheros AR5B97 drivers за Windows 7 можеш да си го изтеглиш и да обновиш. Тава не е официалния сайт, но пък е достатъчно сигурен. Аз съм теглил от него.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

пробвах още в началото да съм на близо до рутера - нямаше ефект - както казах преди две седмици имах същия проблем оправи се от само себе си за три четири дни - а няма парола защото просто няма кой друг да може да се свърже с него - на такова място сме 

пробвах още в началото да съм на близо до рутера - нямаше ефект - както казах преди две седмици имах същия проблем оправи се от само себе си за три четири дни - а няма парола защото просто няма кой друг да може да се свърже с него - на такова място сме 

Добре, може де се опиташ да обвиниш драйвера, за да видиш дали ще помогне. Относно защитата на мрежата, аз само казвам какво е редно да се направи и за мен е абсолютно задължително. Иначе съвсем не сте изолирани и това, което твърдиш не е съвсем така, но вие си знаете. Покрай вас се виждат още 5 други мрежи, което говори, че не сте единствените в района и както ние виждаме тях, така и хората около вас, които ползват тези мрежи виждат вашата и е изключително лесно някой да се закачи към вашата мрежа, който дори може да има злонамерени цели. Но дори и да няма, най-малко може да ползва ИП адреса ви, което е предпоставка за проблеми. Ако оставим тези неща на страни и дори закачилите се да нямат зли намерения, като се претовари рутера от прекалено много клиенти това е резултата - трудно свързване.

• Автор

благодаря за съвета - но не зависи от мен - не мога да казвам на ръководството какво да прави - ще опитам обновяването 

благодаря за съвета - но не зависи от мен - не мога да казвам на ръководството какво да прави - ще опитам обновяването 

Трябва да се влезе в този рутер и да се направи нова мрежа с ново име, също така да се смени и канала на излъчване. Може да има друго устройство в района, което да пречи на самия рутер да работи коректно.

Ако лаптопа ти работи добре на друго място проблема не е в драйвера.

• Автор

ами тогава проблема е нерешим за мен - аз съм още месец два тук така че ще преживея да съм на кабел и мобилен интернет 

ами тогава проблема е нерешим за мен - аз съм още месец два тук така че ще преживея да съм на кабел и мобилен интернет 

Защо да е нерешим?

• Автор

защото до колкото разбрах проблема може да се реши от рутера - това значи да заангажирам домакинката да търси хора и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.