Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба за напускане(въпрос)?

Featured Replies

Работя от 1 година и половина в една фирма, но обмисля да напусна. Как е по-удачно да направя? На ръка ли да я напиша или става и така, както съм я направил примерно в тхт варианта. Имам да взимам 10 дни платена отпуска и засега половин заплата надявам се нещо да не ме метнат и ако успея да се договоря с шефа да ми вкара в 1 единия месец предизвестие 10-те дена отпуска, но сигурно няма да се навие. Да го пиша ли в молбата и член 326 от КТ мисля, че той беше за 1 месец предизвестие, за да са доволни и двете страни..

Някой по-запознат с тези неща да ми разясни ако може.. :)

post-340047-0-29824900-1437321632_thumb.

Как ще го пуснеш в txt вариант? На флашка? Или по имейл? А подпис как ще положиш? По-добрият вариант е да си пуснеш отпуската и предизвестието.

• Автор

Как ще го пуснеш в txt вариант? На флашка? Или по имейл? А подпис как ще положиш? По-добрият вариант е да си пуснеш отпуската и предизвестието.

Не имах на предвид сега го написах това на тхт файла и мисля да го изпринтирам в празна бланка и да го попълня с химикал. Иначе за отпуската какво може да ме посъветвате? Пускам си отпуска 10 платени+4 неплатени и още на другия ден и молбата ми за напускане с предизвестие 1 месец ? Доста го мислих и още не съм го измислил кажете правилния метод за протичане с добри обстоятелства за мен.. в каква последователност да наредя нещата?

Говори първо с шефа си, или някой от "Личен състав", зависи каква е фирмата. Може да има готова бланка за целта. Може да договорите по-добри обстоятелства и за двете страни, отколкото описаните в КТ. Има също вариант да ти бъде заплатена невзетата полагаема отпуска.

Както те е посъветвал колегата над мен иди си поговори с шефа и му кажи, че искаш да напускаш.

Винаги разбирателството е за предпочитане, вместо да сервираш такава новина чрез молба и ако човека няма време да търси и наеме бързо човек на твоята позиция, ще стане неприятно.

Вие като се разберете останалото ще го оформи счетоводството.

• Автор

Както те е посъветвал колегата над мен иди си поговори с шефа и му кажи, че искаш да напускаш.

Винаги разбирателството е за предпочитане, вместо да сервираш такава новина чрез молба и ако човека няма време да търси и наеме бързо човек на твоята позиция, ще стане неприятно.

Вие като се разберете останалото ще го оформи счетоводството.

Да докато му работиш всичко е наред, но може да се обърнат нещата в лоша позиция за мен. Нали знаете като напускаш и вече ще те гледат с друго око пък и аз подавам с 1 месец предизвестие не е мой проблем ако не намерят човек до месец. Аз искам да си изработя предизвестието или част от него да бъде поето от платената ми отпуска, да си взема всички пари , който имам да си взимам и да се регистрирам на борсата за 4 месеца да взимам някакви пари докато си карам едни курсове. 

Всичко зависи от това,  какво впечатление си оставил за себе си във шефа ти,

за времето през което си работил във фирмата !

Ако те е "белязал" вече за някои твои "волни или неволни" прегрешения,

каквито и разговори да водиш с него в момента, ще намери начин да те "отреже" на финала !

Така че, умната !

... Имам да взимам 10 дни платена отпуска и засега половин заплата надявам се нещо да не ме метнат и ако успея да се договоря с шефа да ми вкара в 1 единия месец предизвестие 10-те дена отпуска...

Ако си сигурен, че са 10 дни, това означава, че от началото на 2015 г. не си ползвал платен отпуск. При прекратяване на ТД полагаемият се платен годишен отпуск се преизчислява пропорционално на отработените преди напускането месеци.

Иначе не бе следвало да има проблем с ползване на платен или друг отпуск по време на предизвестието, защото нищо не променя правата и задълженията ти с това предупреждение, но шефът може да реши да ти откаже ползването, особено ако не е във вече отменения за 2016 г, но действащ за 2015 г,. план за отпуските. Не че някой спазва последния, но могат да ти откажат и нямаш основание за възразяване, но пък тогава ще се наложи да те обезщетят за тия дни (чл.224 от КТ).

Спазвай принципа на добрата воля, както казаха по-горе и колегите и можеш да си осигуриш прекратяване и без предизвестие, просто говори с шефа си.

Що се отнася до външния вид на молбата, случаят е частен. В някой фирми ползват свои си формуляри и следва да спазиш това, но в масовия случай не е проблем формата, а съдържанието - все едно дали е написана на ръка или компютърна, важно е да има собственоръчен подпис.  

Говори първо с шефа си, или някой от "Личен състав", зависи каква е фирмата. Може да има готова бланка за целта. Може да договорите по-добри обстоятелства и за двете страни, отколкото описаните в КТ. Има също вариант да ти бъде заплатена невзетата полагаема отпуска.

Като цяло съм съгласен с мнението, само искам да променя интонацията в последното изречение.

"Има вариант " ми звучи като може плати, може не плати.

Няма вариант невзетия полагаем отпуск да не бъде компенсиран (платен).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.