Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тази конфигурация добра ли е?

Featured Replies

Преди години продавах на хората AMD процесори за да се спести някой лев. После се връщаха да им слагам още перки на кутията , по-хубав охладител на процесора , по-хубава паста , защо не съм им сложил по-яко дъно да може да се клокне по-добре и накрая се получава че идва на цената на интел а уж трябваше да е по-евтино.

От около 4 години повече не продавам AMD процесори понеже сме сервиз на всичко което продаваме и да са ми чисти сметките с клиентите и пак да се върнат след време при мене. :)

R9 380, 285, GTX960. Това му трябва. Вместо да дава 180 лева за захранване, минава със 100 лева по-евтино и спестява за GTX960. Виж, с дъното и процесора нещата са малко по-сложни, но цената на това скапано дъно е 100 лева. За по-малко пари взема интелско и добавя най-евтиния i5. Дали са горе подобна конфигурация, макар и с R9 380. Само че аз казвам следното. Спестява поне 100 лева от захранване и взема GTX960  с i5 и евтино дъно. Това е много по-добре от алтернативата - скапано дъно с неклокнат FX8320 + бърза видеокарта. Няма да засягам темата, че FX8320  не е най-подходящия избор за поне половината налични на пазара игри, особено при липса на клок и с толкова бърза видеокарта. Ами това е. може да се направи много по-добра конфигурация от тая с незнам откъде изкопаното дъно, FX8320  и супер скъпо захранване да поддържа еветината и бърза видеокарта. Не знам за теб, но аз бих избрал новото, икономично, клокващо се, добро за игри и без проблемен дроп, какъвто неминуемо ще има при доста игри с неклокнатия FX8320. 

Ако наистина иска да играе човека, нека послуша съвета ми. 

Тук не става въпрос за конфигурацията като цяло, а се коментира дадена видеокарта(коментира от мен). Ти заяви, че картата е боклук, а това не е така. Алтернативите, които си дал въобще не са алтернативи от гледна точка цена/производителност. И не знам кога успя да тестваш някоя игра с FX 8320 за да твърдиш, че не е подходящ и ще има дроп в кадрите(нали FPS-то не е всичко в една игра ;) )! И от кога среден клас карта като R9 280 я считаш за ''толкова бърза видеокарта'', че чак процесора видиш ли идвал слаб. Хайде поспрете се с невероятните си теории и си гледайте кефа.

Преди години продавах на хората AMD процесори за да се спести някой лев. После се връщаха да им слагам още перки на кутията , по-хубав охладител на процесора , по-хубава паста , защо не съм им сложил по-яко дъно да може да се клокне по-добре и накрая се получава че идва на цената на интел а уж трябваше да е по-евтино.

От около 4 години повече не продавам AMD процесори понеже сме сервиз на всичко което продаваме и да са ми чисти сметките с клиентите и пак да се върнат след време при мене. :)

Доста субективно мнение и извадка не на място от местен шуменски сервиз. Нищо лично. Щом като работиш в сервиз трябва да ти е ясно, че бързите интелски процесори, които си заслужават парите са изключително горещи и енергоемки и за тях афтърмаркет охлаждане е задължително. И ако разсъждаваш разумно би си взел читаво дъно с повечко екстри и тогава е хубаво сам да си пресметнеш разхода за тези компоненти и пак да пишеш. 

Отивай да си набиеш една злобарка и си лягай. Приятна вечер!

Off: Направих го мислейки си за теб. :D  Хайде да се спрем!

Искате ли верно една тема да кръстим"Свръхземните въпроси на компютърния маняк"???Аз до 2013 бях само със интел процесори и нвидиа видеокарти. Минал съм през Dual core pentium E5800(много ме радваше тоя процесор), Intel Pentium G3240, Intel Core i5 3470(удави се заедно с дъното), на лаптопа съм с интел, на нашите преди време им сглобих компютър с Intel Core i3 3220. На нвидиа през 2010 или беше 2011 бях с gt 440 после смених на gtx480 още по-късно gtx 770 ti и сега съм тук. В крайна сметка на амд видеокарти съм имал Hd 7750, r9 270, r9 290(Пълен боклук от страна на охлаждане, а за звука да не говорим). От амд процесори имам допир само този fx-6300. На кое да съм фен? на амд или нвидиа или интел? ми на никое ! Нвидиа се опитват монопол да правят и подкупват всеки. Амд си спят и се правят, че произвеждат нови карти като просто ребрандват старите си модели. Процесорите на амд са доста по-слаби от тези на интел и те примамват с нереалните 6,8,60 ядрени процесори. Интел пък блъскат извънземни цени. Естествено ако съм хамериканец и изкарвам по 10 000$ няма да ме ебе някъв интел за 1000$.  Но какво става? имам амд жив съм нали, играя си безпроблемно нали? жалко, че не додадох за 10% повече пърформънс и примерно в батълфилд 4 като разцъквам мултиплеър вместо 86 кадъра да имам 90.... каква загуба. ИСТИНСКИЯ ВРАГ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ИГРАТА !!! КОЙТО НЕ Я ОПТИМИЗИРА!!!не е виновен хардуера.

XECUTIONER - каквото исках да кажа го казах "продавам на хората интел за да са доволни" за парите които са дали.

А относно "местния сервиз в Шумен" - не знам какво искаш да кажеш но ти като си от София да не мислиш че моста ти продава различни процесори.

А относно загряването на процесор то на всеки бих казал да си вземе по-хубав охладител , разликата е че при едните е задължителен а при другите препоръчителен.

едит: ако искаш да се придържаме към темата защото след твоя пост тази теме стана помия.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Тук не става въпрос за конфигурацията като цяло, а се коментира дадена видеокарта(коментира от мен). Ти заяви, че картата е боклук, а това не е така. Алтернативите, които си дал въобще не са алтернативи от гледна точка цена/производителност. И не знам кога успя да тестваш някоя игра с FX 8320 за да твърдиш, че не е подходящ и ще има дроп в кадрите(нали FPS-то не е всичко в една игра ;) )! И от кога среден клас карта като R9 280 я считаш за ''толкова бърза видеокарта'', че чак процесора видиш ли идвал слаб. Хайде поспрете се с невероятните си теории и си гледайте кефа.

Доста субективно мнение и извадка не на място от местен шуменски сервиз. Нищо лично. Щом като работиш в сервиз трябва да ти е ясно, че бързите интелски процесори, които си заслужават парите са изключително горещи и енергоемки и за тях афтърмаркет охлаждане е задължително. И ако разсъждаваш разумно би си взел читаво дъно с повечко екстри и тогава е хубаво сам да си пресметнеш разхода за тези компоненти и пак да пишеш. 

Off: Направих го мислейки си за теб. :D  Хайде да се спрем!

Картата е стара, дори АМД зарязаха GCN 1 вече. Ти се опитваш да му пробуташ нещо отживяло. Нямам нищо против, че преди година или две картата бе много добра, но от тогава изтече много вода. Дори самите АМД си оправиха продуктите и вече са конкурентни на NVIDIA. Или поне на последните видеокарти на NVIDIA, Защото да си ме видял мен скоро да рекламирам Kepler? Ти точно това правиш, а и не само ти - натяквате на хората, как трябвало да купуват GCN1. Истината е, че АМД много напреднаха след това и е леко подло да предлагате карти като R9 280  на 4 години. Да, може да е имало лека промяна и поддръжка през годините, но вече и АМД казаха стоп. 

Относно охладителите...нека разглеждаме поотделно нещата. В конкретния слуай се предлага пртоцесор на ниска честота, който трябва да се клокне, за да е конкурентноспособен, дори с карта като R9 280. Същия Интел с GTX960  няма да има никакъв проблем дори в тия рекордни жеги. Охлаждане не му трябва. Ще му трябва охлаждане, ако и картата е някоя гореща, създаваща висока температура в кутията. Ако се сещаш, аз преди време защитавах тезата, че на Xeon-a  не му трябва афтрърмаркет охлаждане, защото температурите са в нормата и това не предизвиква шум от бокса. да, обаче тогава съм бил с хладни карти, които не повишават температурата в кутията. Едно е сигурно обаче - GTX970 на MSI  е ужасно гореща карта от задната страна на платката. И това не е добре за никой бокс, та ако ще и в кутия за 500 лева да се сложи всичко. Обаче с GTX960  не е така. В конкретния случай, по-добрата покупка  като цена/производителност е евтин i5  с GTX960. Защото колкото и да си кривим душата, неклокнат FX8320  няма как да не спъва видеото при някои процесорнозависими игри, особено при тия, които могат да се възползват само от едно или две ядра главно. ОК, DX12  идва, но когато дойде и се види кое как е точно, тогава. 

Искате ли верно една тема да кръстим"Свръхземните въпроси на компютърния маняк"???Аз до 2013 бях само със интел процесори и нвидиа видеокарти. Минал съм през Dual core pentium E5800(много ме радваше тоя процесор), Intel Pentium G3240, Intel Core i5 3470(удави се заедно с дъното), на лаптопа съм с интел, на нашите преди време им сглобих компютър с Intel Core i3 3220. На нвидиа през 2010 или беше 2011 бях с gt 440 после смених на gtx480 още по-късно gtx 770 ti и сега съм тук. В крайна сметка на амд видеокарти съм имал Hd 7750, r9 270, r9 290(Пълен боклук от страна на охлаждане, а за звука да не говорим). От амд процесори имам допир само този fx-6300. На кое да съм фен? на амд или нвидиа или интел? ми на никое ! Нвидиа се опитват монопол да правят и подкупват всеки. Амд си спят и се правят, че произвеждат нови карти като просто ребрандват старите си модели. Процесорите на амд са доста по-слаби от тези на интел и те примамват с нереалните 6,8,60 ядрени процесори. Интел пък блъскат извънземни цени. Естествено ако съм хамериканец и изкарвам по 10 000$ няма да ме ебе някъв интел за 1000$.  Но какво става? имам амд жив съм нали, играя си безпроблемно нали? жалко, че не додадох за 10% повече пърформънс и примерно в батълфилд 4 като разцъквам мултиплеър вместо 86 кадъра да имам 90.... каква загуба. ИСТИНСКИЯ ВРАГ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ИГРАТА !!! КОЙТО НЕ Я ОПТИМИЗИРА!!!не е виновен хардуера.

Е как да я оптимизира тая игра, като single( че и multi) qore performance при АМД е до  50-80% по-нисък от тоя на Haswell? И как да оптимизира игрите, след като DX11  товари главно едно ядро? Нали затова чакаме DX12. Какво е виновен производителя на игри, че не може да угоди на всички? Единия със слаб процесор и R9 290X, другия с бърз клокнат процесор и видеокарта с възможностите на вградено видео. Как да угоди и на двамата? А кажи! Да насочи натоварването към процесора или към видеото? Щото ти ако днес си с бърза видеокарта и слаб процесор, ще искаш всичко да е насочено към видеокартата. Но ако си с бърз процесор, а разработчика направи играта да върви с бърза видеокарта, няма ли да недоволстваш пак? Има ги и двата случая в реалността - има игри, които разчитат повече на видеокарта като BF4, която рекламираш. Има и такива като Project Cars, които много разчитат и на процесор, а от там като цяло спада производителността в съчетание с DX11. Има и такива игри, които са по средата, както и други, които наистина не знаят какво правят, като Crysis 3  примерно. Там се иска на определени места супер бърз процесор, а на други най-бързата видеокарта. Ето това вече е неоптимизира игра, но откъм хардуер. Не откъм софтуер, защото играта си е оптимизирана идеално, ако имаш конфигурация за 3-4000 лева. 

Ето ти един пример, какво могат процесорите на една и съща честота - 3500 MHz:

2015-07-26_105418.jpg

2015-07-26_110113.jpg

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Ето ти един пример, какво могат процесорите на една и съща честота - 3500 MHz:

2015-07-26_105418.jpg

2015-07-26_110113.jpg

А вие какво очаквахте? Да дадете 300 лева и да има пърформанс като интела за 750 ? Или I5 за 470. От тези статове аз бих избрал i3 защото е най-изгодното и точно толкова качество за парите. От друга страна този тест сочи само колко зле е оптимизирана играта, но това не е нещо ново за Ubisoft. Те свикнаха гавра да си правят. Как процесор за 750лв и видео за над 1200лв не подкарват на макс над 60 стабилно за игра от 2012?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.