Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсваща таблица на диска?

Featured Replies

Здравейте, пак грижи с хард диска си имам, и пак са ненормални. И пак, аз съм си виновен, май. :(  Така, направо по проблема. Първо да кажа, че това не ми се случва за пръв път, и се обръщам към вас, ако може да ми кажете някакво бързо решение - това, което аз знам ще ми отнеме над 30 минути (може и много повече), през което време е добре да не ползвам машинката.

Откъде тръгна всичко. Наложи ми се да си копирам нещо от хард, който ми е като бекъп и не е закачен, но за тази цел трябваше да разкача един от дисковете си (имам два). При повторното му закачане, той беше Master (а трябваше да е Slave). Почнах една луда игра с джъмперите, защото мисля там е проблема. В момента, джъмперА е по нарисуваната на диска схема, поставен в позиция Slave, но, за дъното ми го няма. Една от десетките комбинации, които пробвах, и която нямаше никаква логика, ми показа диска и той беше Slave, а другия Master. Само че вместо два дяла, както си имаше, сега имаше само един, и когато го кликнах два пъти ме пита: "Това не е форматирано. Искаш ли да го форматнеш?" Нещо подобно. Доколкото разбрах, някаква таблица, не знам как се нарича, е била изтрита. Данните са там, но понеже тази таблица я няма и дъното ли, кое, не ги вижда. Тоя диск го знам, че има проблеми, и да, виновен съм, че го използвам. ече веднъж ми се случи. Използвах специализиран софтуер, с който възстанових абсолютно всичко - изграждайки наново тая таблица. Въпросът ми е за автоматизирано решение, с което бих лесно да оправя проблема, или ръчно да е. И другото е, с две думи що така се случва, ако може някой да ми каже... Благодаря. Просто преди бях изчел доста, но аз ли нещо не намирам, но това в Гугъл дето видях не отговори на въпросите ми. Пробвах над 10 хвалени и прехвалени програми за възстановяване на данни и всичките те си имаха проблем - от непълно възстанояване на данните до просто рекламни трикове (абсолютен junkware). Накря използвах решение, което знам, че помага, но сканира супер дълго и възстановява също не веднага.

Както казах, знам решение на проблема, но има специфики тоя софтуер, и ще ми отнеме немалко време, но пък работи на 100%, затова може и да не послушам някои съвети, ако не са проверени. Извинявам се, за което.

Интересува ме защо става така.

П.С. И още нещо. utorrent ми показва, че нямам никакви торенти, а те бяха над 100. Самите файлове, поне тези, които са на Master диска (разделен на две - единия дял с Уиндоус, другия данни) са си тук.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Testdisk пробва ли? Има възможност да възстановява от "огледалото".

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Testdisk пробва ли? Има възможност да възстановява от "огледалото".

Да, но или аз не се оправих с него, или той не ми помогна просто. Бях стигнал до някакъв момент, в който се страхувах, че май ще си затрия данните и не посмях да продължа.

Интересно ми е какво съм направил, за да се случи това. Явно е, че аз съм виновен, ма що стана така...? Би трябвало схемата винаги да отговаря - схемата за позицията на джъмперите - нали?

Ако не искаш да загубиш данни се обърни към специалист. И е редно да не пипаш това, което не знаеш.

Помощно четиво: http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=62&topic=20390&start=3100

Поне за да разбереш наред ли са дяловете http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=62&topic=20390&start=3100

• Автор

Ако не искаш да загубиш данни се обърни към специалист. И е редно да не пипаш това, което не знаеш.

Помощно четиво: http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=62&topic=20390&start=3100

Поне за да разбереш наред ли са дяловете http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=62&topic=20390&start=3100

Благодаря за връзките и съвета. Инфото, което търсих в Гугъл беше на английски. На руски сега да видя какво пишат... Прав си за това за пипането, знам, ама... нямаше да бутам, ако можеше да се оправи от само себе си. Засега съм разкачил диска и ще се занимавам с него през почивните дни (ценните неща оттам ги имам копирани). Мисля да спра да използвам диска на Уин, с който съм в момента. Няколко пъти съм се опитвал да му инсталирам Линукс и все забива, казвайки ми, че има проблем. Нещо, което пренебрегвах, но ми писна вече...

Вариант е формат на ниско ниво с предварително запазено ценното - на външен диск или облак.

Това пък за какво? Проверяват се дяловете, какво има и какво няма. В цитираната тема е "тежката артилерия" -- за ръчно възстановяване когато нищо автоматизирано не помага или е прекалено омазано. Особено ако се знае какви са били дяловете. Силно е препоръчителни и препратките в "шапката".

Има и автоматизирани решения, примерно на Acronis.

Те, повечето мениджъри на дялове разполагат с инструменти за ремонт на дялове. Ама друг въпрос е каква е ефективността им.

Л.А.И.К.

Най правилното за вас решение е , възстановявате с тази програма за която твърдите че дава 100% и после си играете да правите възстановяване на дяла директно върху диска.

На софтуери които правят всичко автоматично не трябва да имате доверие.

За пример ще ви дам точно Тест Диск и промяна на параметрите по негово "усмотрение" се получи така че разделите се омазаха до степен че никакъв софтуер не виждаше нищо.

Така че внимавайте!

Отделно си заслужава да проверите капацитета на диска с който се открива, дали не е 32 ГБ ако сте сложили джъмпера на грешното място, и дали не е ограничен по HPA също.

• Автор

Днес четох упътването на Western Digital (проблемният диск е WDC) относно джъмперите. Май съм направил голяма мизерия...

@samo: Ами, да, то нали ExaFlop ми препоръча именно Testdisk. Когато първият път ми се случи това, прочетох, че тя е най-използваната (и вероятно най-добрата), но стигнах до някакъв момент в работата си в нея, в който усетих, че не знам какво правя и спрях да я използвам.

Днес четох упътването на Western Digital (проблемният диск е WDC) относно джъмперите. Май съм направил голяма мизерия...

@samo: Ами, да, то нали ExaFlop ми препоръча именно Testdisk. Когато първият път ми се случи това, прочетох, че тя е най-използваната (и вероятно най-добрата), но стигнах до някакъв момент в работата си в нея, в който усетих, че не знам какво правя и спрях да я използвам.

Мизерията е станала отдавна. 2 токови удара, при които е заминало дъното. И какво още означава:" Знам, че този хард диск има проблем"? Просто в такива случаи всичко може да се случи. 

Този хард диск ако има проблем се маха и се купува друг. Ако имате важна информация на него го занесете в специализирана фирма, която се занимава с подобен род дейност.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.