Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wi-Fi

Featured Replies

Здравейте, грам не разбирам от тези Wi-Fi-чета, затова пиша тук и се надявам да ми помогнете, ако не е правилното място , моля темата да бъде преместена/изтрита. 
Та сега проблема:
Като свържа Wi-fi routera към компютъра си настроих парола/име на Wi-fi, обаче нямам интернет като се свържа от телефона, а през това време няма интернет и на компютъра, смисъл ако Wi-Fi ''уж'' има интернет.. то компютъра няма, някой ще ми обясни ли как да го настроя/оправя проблема, че грам не разбирам..

Нещо не стана ясно... Когато телефона се свърже компютъра няма интернет... Най-простото, което може да опиташ е да върнеш заводските настройки на рутера и да го настроиш на ново. Преди това трябва да запишеш настройките/ип адреса за интернет оператора. Провери дали някое приложение или порт не заема или спира интернет връзката. Ако имаш запазени имена и пароли в компютъра и телефона на мрежата избери forget и се свържи на ново и от двете устройства.

• Автор

Не точно, като пусна рутера и е свързан към компютъра понякога нямам интернет на компютъра, а в същото време нямам и на рутера, а понякога нямам интернет и на компютъра и пак нямам и на рутера, а уж ми излиза като Wi-Fi в телефона и като се свържа от телефона , нямам интернет.. ама си показва, че съм свързан към WiFi

Не точно, като пусна рутера и е свързан към компютъра понякога нямам интернет на компютъра, а в същото време нямам и на рутера, а понякога нямам интернет и на компютъра и пак нямам и на рутера, а уж ми излиза като Wi-Fi в телефона и като се свържа от телефона , нямам интернет.. ама си показва, че съм свързан към WiFi

Нищо не се разбира.

Толкова е неразбираемо, че чак смешно ми става.

Значи когато включваш рутера е нормално да хващаш неговия сигнал, но ако не е настроен правилно няма да има обмен на данни.

Влизаш в настройките на рутера, след това избираш Quick Setup или нещо подобно и там следваш стъпките, като избираш типа WAN - в повечето случай е PPPoE/Russia PPPoE, въвеждаш потребителското име и паролата предоставяни от доставчика ти и накрая чакаш да се рестартира самия рутер или нещо подобно.

П.П. по време на настройване на рутера трябва да свържеш главния интернет кабел в рутера, а рутера към компютъра. Щом завършиш настройката на рутера можеш да извадиш кабела от компютъра.

Редактирано от Hellioob (преглед на промените)

• Автор

Нищо не се разбира.

Толкова е неразбираемо, че чак смешно ми става.

Значи когато включваш рутера е нормално да хващаш неговия сигнал, но ако не е настроен правилно няма да има обмен на данни.

Влизаш в настройките на рутера, след това избираш Quick Setup или нещо подобно и там следваш стъпките, като избираш типа WAN - в повечето случай е PPPoE/Russia PPPoE, въвеждаш потребителското име и паролата предоставяни от доставчика ти и накрая чакаш да се рестартира самия рутер или нещо подобно.

П.П. по време на настройване на рутера трябва да свържеш главния интернет кабел в рутера, а рутера към компютъра. Щом завършиш настройката на рутера можеш да извадиш кабела от компютъра.

Може да е смешно, ама така е, като не разбирам от тези работи, иначе няма как да си влезна в Quick Setup-a, не ми дава да влезна в посочените адреси където трябва да ги напиша в browser-a 192.168.1.1 ... 

Ако абонамента за достъп е за един потребител и едно устройство, няма как  едновременно да имате две свързани с мрежата устройства. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Я да започнем отначало - кажи марка и модел на рутера.

Ако абонамента за достъп е за един потребител и едно устройство, няма как  едновременно да имате две свързани с мрежата устройства. 

Е стига, това не е вярно. Нали слага рутер човека. Зад рутера може да си свързва колкото иска устройства, освен ако няма ограничение по TTL, но това отдавна не се практикува от доставчиците пък и е преодолим филтър.

Иначе по темата: По описаното до тук, залагам на класическо грешно свързване на рутера с доставчика. За това, може ли автора на темата да ни направи една снимка как е свързал нещата и да я публикува, после ще го мислим.

Да, преодолимо е, което не значи че е законно. 

Не мога да кажа, не съм запознат дали е незаконно, но със сигурност не е тежко престъпление. Има къде по-сериозни неща. За преодоляването на този филтър просто го споменах, че има такава възможност, а не че ще се прави. Аз лично последните години не съм попадал на доставчик, който налага такова ограничение. Това отдавна вече не се прилага, просто технологиите се развиха и вече не е необходимо.

Ако - напоследък (години) не съм попадал на такъв доставчик - нито в БГ, нито в ЮК, нито другаде. Ти (или той) луди ли сте - едно у-во в къщата !!! В нашата в момента са 8 !! с wfi.

Когато ти предоставят нет за 30 паунда месечно и скорост 5Mb/s е едно, когато ти предоставят скорост от 50MB/s за 10-15лв си е друго. Тук имаше преди теми от рода на нещо като "какво да направя, за да препродавам нет на комшията или комшиите през wifi"(умишлено не цитирам точното заглавие)..Т.е. хем ти продава доставчика евтин и бърз достъп, хем нашего брата иска да му става конкуренция със част от собствената услуга предоставяна от доставчика му, че и да печели 100 кинта като плаща 15 на доставчика си, отнемайки му 10 потенциални клиента.

• Автор

Пробваш тогава

192.168.0.1

Пробвах, просто нарочно не го написах, че и това съм пробвал.. то е логично щом там не ме пуска да пробвам тука, ама не става, един път само беше ме вкарало и до там... тва беше преди 2 седмици като пробвах.. 

Я да започнем отначало - кажи марка и модел на рутера.

TP-LINK - WR841N

Е стига, това не е вярно. Нали слага рутер човека. Зад рутера може да си свързва колкото иска устройства, освен ако няма ограничение по TTL, но това отдавна не се практикува от доставчиците пък и е преодолим филтър.

Иначе по темата: По описаното до тук, залагам на класическо грешно свързване на рутера с доставчика. За това, може ли автора на темата да ни направи една снимка как е свързал нещата и да я публикува, после ще го мислим.

Така ли трябва да е, никъде не пишеше как... :D 8269153r.jpg

а кабела от доставчика къде е ? така няма от къде да дойде интернет освен ако рутера не получава чрез WiFi

Ако - напоследък (години) не съм попадал на такъв доставчик - нито в БГ, нито в ЮК, нито другаде. Ти (или той) луди ли сте - едно у-во в къщата !!! В нашата в момента са 8 !! с wfi.

Преди договорите за АДСЛ на Виваком бяха точно такива. 

• Автор

а кабела от доставчика къде е ? така няма от къде да дойде интернет освен ако рутера не получава чрез WiFi

В момента е в компютъра иначе съм пробвал и в рутера като е и пак нямам интернет..

Преди договорите за АДСЛ на Виваком бяха точно такива. 

То преди, ама БТК - щото още нямаше Виваком - изобщо не слагаха рутери, само модеми (не помня дали имаха суич). Клиент съм им от 2005 г.

А преди "преди" - най-преди - на село нямаше АТЦ, ами телефонистка. Демек жив маршрутизатор.

И виках - "Ало, свържи ме с Пешо, от горната махала ..." И момичето ръчкаше жаковете ... И ако обърка нещо - "пакетите с данни" отиваха ... на майната си.

То преди, ама БТК - щото още нямаше Виваком - изобщо не слагаха рутери, само модеми (не помня дали имаха суич). Клиент съм им от 2005 г.

А преди "преди" - най-преди - на село нямаше АТЦ, ами телефонистка. Демек жив маршрутизатор.

И виках - "Ало, свържи ме с Пешо, от горната махала ..." И момичето ръчкаше жаковете ... И ако обърка нещо - "пакетите с данни" отиваха ... на майната си.

Да, бяха БТК и Вивател, но в договорите изрично бе описано" една работна станция след модема". Когато клиент си слагаше рутер беше против договора. Е сега нещата са съвсем други, но тогава не беше никаква "лудост", а си беше правило.

Да, бяха БТК и Вивател, но в договорите изрично бе описано" една работна станция след модема". Когато клиент си слагаше рутер беше против договора. Е сега нещата са съвсем други, но тогава не беше никаква "лудост", а си беше правило.

Говорим за сега ...

Пробвах, просто нарочно не го написах, че и това съм пробвал.. то е логично щом там не ме пуска да пробвам тука, ама не става, един път само беше ме вкарало и до там... тва беше преди 2 седмици като пробвах.. 

TP-LINK - WR841N

Така ли трябва да е, никъде не пишеше как... :D

То може да е 192.168.0.1, 192.168.1.1, а може и всякаква комбинация на суфикса - до 192.168.255.255. Ресетни рутера - да си възстанови фабричните настройки - и пак пробвай.

Снимката - най-добре е да снимаш, когато ти е свързано през рутера. Кабела от доставчика на синия порт (WAN), а от някой от жълтите (LAN) - друг кабел към компютъра.

TP-LINK - WR841N

Така ли трябва да е, никъде не пишеше как... :D 

Да рутера и компа са свързани правилно, но мен по-скоро ме интересуваше къде слагаш кабела на доставчика :)

Да рутера и компа са свързани правилно, но мен по-скоро ме интересуваше къде слагаш кабела на доставчика :)

И мен.

А аз залагам на филтрация по МАК адрес :D  И понеже питащия най-вероятно не си е копнал мак-а на компа, доставчика не му позволява достъп.

И мен.

Да видях в предния ти пост :)

А аз залагам на филтрация по МАК адрес :D  И понеже питащия най-вероятно не си е копнал мак-а на компа, доставчика не му позволява достъп.

Прав си, има много голяма вероятност да е точно така както казваш. Помислих си го и аз, но избрах неправилното свързване от обясненията, защото пише че ту има нет след рутера ту няма или пък, е само на едни от клиентите закачен на него. Ама ако грешно е обяснил, тази вероятност, на която си заложил е по-възможната :D

Редактирано от exwol (преглед на промените)

И на мен ми е объркано, но ми се стори, че  обяснява, че има връзка  към Wi-Fi, но няма интернет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.