Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация, с бюджет до 2000лв.

Featured Replies

Здравейте, надявам се да успеете да ми помогнете.. 

Искам да сглобя компютър за онлайн покер, за който се ползват някои тежки програми, по възможност цената на компютъра да е под 2 000 лева.. искам просто машината да работи гладко, не съм много претенциозен, но не искам и да се правят компромиси.. да има някакво качество, но да не е на прекалено висока цена.. т.е. ако може да се направи нещо добро като цена/качество :) Доколкото знам при овърклокване се губят гаранциите, така че предпочитам да се въздържа. Двата монитора които ще ползвам са Philips 190b и Benq BL3200PT 2560x1440.

За конфигурацията съм избрал единствено RAM(не точно) и процесор,  за всичко останало ще разчитам на вашата помощ :) кутия, захранване, дъно всякакви видове карти и т.н. :D като искам да има само SSD 256~ ГБ ще са ми достатъчни,

RAM:

G.SKILL DDR4 2x8 3000 RipjawsV F4-3000C15D-16GVR: http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-DDR4-2x8-3000-RipjawsV-F4-3000C15D-16GVR/description.html

G.SKILL DDR4 4x4 3000 RipjawsV F4-3000C15Q-16GVR: http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-DDR4-4x4-3000-RipjawsV-F4-3000C15Q-16GVR/description.html

след време може да се наложи да добавя рам и предполагам 2x8 e по-добрия вариант.. 

Процесор:

Intel® Core™ i7-5820K Processor (15M Cache, up to 3.60 GHz)

http://nikem-bg.net/computer-components/I7-5820K-3.3G-15MB-BOX-2011-V3

Благодаря Ви предварително :)

• Отговори 54
  • Прегледи 2,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да разбирам ли че не ти трябва балансирана видео карта спрямо останалите части понеже до 2к пари няма как да се получи?

• Автор

нямам представа какво ще рече балансирана видео карта.. :D но видео предполагам ще има вградено, а не ми е никак важно..

нямам представа какво ще рече балансирана видео карта.. :D но видео предполагам ще има вградено, а не ми е никак важно..

Няма вградено видео в процесорите и дъната за LGA 2011-3, с които искате да Ви предложим конфигурация. Впрочем, бюджета е недостатъчен и общо взето стига само за процесора, паметта, дънната платка и SSD устройството. Т.е. за половин конфигурация.

Здравейте, надявам се да успеете да ми помогнете.. 

Искам да сглобя компютър за онлайн покер, за който се ползват някои тежки програми, по възможност цената на компютъра да е под 2 000 лева.. искам просто машината да работи гладко, не съм много претенциозен, но не искам и да се правят компромиси.. да има някакво качество, но да не е на прекалено висока цена.. т.е. ако може да се направи нещо добро като цена/качество :) Доколкото знам при овърклокване се губят гаранциите, така че предпочитам да се въздържа. Двата монитора които ще ползвам са Philips 190b и Benq BL3200PT 2560x1440.

За конфигурацията съм избрал единствено RAM(не точно) и процесор,  за всичко останало ще разчитам на вашата помощ :) кутия, захранване, дъно всякакви видове карти и т.н. :D като искам да има само SSD 256~ ГБ ще са ми достатъчни,

RAM:

G.SKILL DDR4 2x8 3000 RipjawsV F4-3000C15D-16GVR: http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-DDR4-2x8-3000-RipjawsV-F4-3000C15D-16GVR/description.html

G.SKILL DDR4 4x4 3000 RipjawsV F4-3000C15Q-16GVR: http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-DDR4-4x4-3000-RipjawsV-F4-3000C15Q-16GVR/description.html

след време може да се наложи да добавя рам и предполагам 2x8 e по-добрия вариант.. 

Процесор:

Intel® Core™ i7-5820K Processor (15M Cache, up to 3.60 GHz)

http://nikem-bg.net/computer-components/I7-5820K-3.3G-15MB-BOX-2011-V3

Благодаря Ви предварително :)

Виж , как става със това което искаш , но без кутия , захранване и видео карта.

Обща стойност - 1 953.53 лв. с ДДС

Или ще се вдигне бюджета , или ще трябва да се откажете от 2011 сокета .

Ако му трябва и по-сериозно видео,макар че никъде не прочетох че иска да играе игри на машината,може в бъдеще да добави GTX 970

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

• Автор

благодаря Ви.. ами и аз видях че дъното ще глътне доста пари, а за видео картата мислех че ще има вградена.. което ще глътне още някакви, което означава че трябва да се правят компромиси.. не ми се иска да е с качеството.. т.е. май ще трябва да се изкарат още някакви средства, ако може да дадете някакви мнения :)

То да беше само дъното ... Ами рамта ? 

благодаря Ви.. ами и аз видях че дъното ще глътне доста пари, а за видео картата мислех че ще има вградена.. което ще глътне още някакви, което означава че трябва да се правят компромиси.. не ми се иска да е с качеството.. т.е. май ще трябва да се изкарат още някакви средства, ако може да дадете някакви мнения :)

Да се изкарат, в смисъл че не са налични, или че питате за още колко пари могат да се добавят компонентите, за които не стигат споменатите 2000лв.? Според мен, за около 2400-2500 може да се натъкмят нещата да са около 2011-3 платформата. Иначе просто ще се работи около LGA 1150, или по-новата LGA 1151, която ще е достъпна в магазините само след няколко дни, освен ако нашите вносители на хардуер, не са излезли всичките във ваканция.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Искам да сглобя компютър за онлайн покер, за който се ползват някои тежки програми.

Споделете кои са тези тежки програми.

• Автор

добре.. ясно ми стана че ссд+рам+процесор+дъно са ми 2к~.. за да е прилична конфигурацията с останалите компоненти и да е сравнително, оптимално като цена качество.. какво предлагате като конфигурация

Виж,ако искаш да има компромси откъм качество и прочие,гониш 2011-V3,ако не искаш никaкви компромиси взимаш 1150

Обща стойност - 2 056.35 лв. с ДДС
Няма да ти се загуби гаранцията при клок, така че след време един охладител и си клокваш на спокойствия :) Сложиш ти хибриден диск защото няма да ти стигнат, аз не играя никакви игри и тежки програми не ползвам, a  1tb понякога ми идва малко :D

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

• Автор

Да се изкарат, в смисъл че не са налични, или че питате за още колко пари могат да се добавят компонентите, за които не стигат споменатите 2000лв.? Според мен, за около 2400-2500 може да се натъкмят нещата да са около 2011-3 платформата. Иначе просто ще се работи около LGA 1150, или по-новата LGA 1151, която ще е достъпна в магазините само след няколко дни, освен ако нашите вносители на хардуер, не са излезли всичките във ваканция.

парите са налични, но не ми е много приятно че ще се наложи да ги дам :D.. просто нямах представа, че дъното ще е 400-500 лв и че трябват пари и за видео карта.. и мислех че за 2к~ може и да се получи

Обща стойност - 2 056.35 лв. с ДДС
Няма да ти се загуби гаранцията при клок, така че след време един охладител и си клокваш на спокойствия :) Сложиш ти хибриден диск защото няма да ти стигнат, аз не играя никакви игри и тежки програми не ползвам, a  1tb понякога ми идва малко :D

Колега, ти чете ли изискванията на автора на темата? 4 гиги оперативна памети и видеокарта с която ще играе шутъри донасита. Ама той играе покер...

• Автор

програмите не са важни за никого.. аз знам г/д от какво имам нужда, но съм доста бос в материята и затова се допитвам.. програмите като имена не ги помня, защото както казах не ги ползвам.. а и с моментната ми машина е абсурдно.. едва ли и някой ще може да ги тества, ако не се занимава с покер.. мой приятел с доста по-мощна ги ползва и казва че си цикли.. т.е. май са си доста тежки

програмите не са важни за никого.. аз знам г/д от какво имам нужда, но съм доста бос в материята и затова се допитвам.. програмите като имена не ги помня, защото както казах не ги ползвам.. а и с моментната ми машина е абсурдно.. едва ли и някой ще може да ги тества, ако не се занимава с покер.. мой приятел с доста по-мощна ги ползва и казва че си цикли.. т.е. май са си доста тежки

Разбираме че искаш съвет и помощ но трябва да знаем за какво точно ти трябва машина иначе няма как да ти дадем адекватен съвет.

едит: какви са параметрите на приятеля ти

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

А каква ви е сегашната конфигурация?

Защо по-добре не дадеш пример, какви са тези уникално тежки програми, за да се види има ли смисъл от тези 2000 лева. Може да ти се направи хубава конфигурация и под тези пари стига да се знае точно за какво ще се ползва компютъра.

Не е задължително да е и със същия хардуер, който искаш. За теб целта е да ти работят приложенията перфектно.

• Автор

доста слаба.. laptop dell inspiron N7110

тия тежки програми.. правят множество изчисления от комбинации на диапазон от ръце + отигравания на различни улици... товарят 32гб рам и по-солиден процесор според моя авер "на 100% и им отнема доста време да го направят".. сега какво се промени?

доста слаба.. laptop dell inspiron N7110

Оф, е за какво тогава се точите на 2011-3 и слагате такъв бюджет? :) Все пак, предвид това че работите на два монитора, от които единият на 1440Р, видеото ще трябва да е някое относително сностно, но такова от среден клас, ще е повече от достатъчно. Попитайте все пак приятеля си за програмите. Дали не са такива, чиято работа да може хардуерно да се ускори с помощта на видеокартата.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

каза ми че не ми трябва.. каза ми това: по-възможност 2xSSD, повечко рам и процесор поне този който съм написал

а колкото до това на какво се точа.. ами нали искам да ги ползвам.. как да стане с тая барака??? пускам тема.. как да сглобя машината с тази рам и с този процесор.. като съм написал по възможност до 2к.. не съм казал 2к и край.. тоя лаптоп го ползвам от 4 години и досега ми беше напълно достатъчен.. очеизвадно е че вече не е такъв.. 

Редактирано от aleks0v (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.