Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация, с бюджет до 2000лв.

Featured Replies

2ХSSD значи най-вероятно е имал предвид RAID 0   режим на използуване, не виждам как точно ще помогне в работата на програмите. Процесорът е този който смята, някои програми също могат да имат типови изчисления, които да се ускорят чрез пресмятане с използуване на графичния процесор. Я споделете, да не би приятелят Ви да има магазин за продажба на компютърни компоненти, или да имате друг общ познат, който се занимава с такава дейност и приятелят Ви да му играе като търговски агент, на процент от печалбата?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 2,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

2ХSSD значи най-вероятно е имал предвид RAID 0   режим на използуване, не виждам как точно ще помогне в работата на програмите. Процесорът е този който смята, някои програми също могат да имат типови изчисления, които да се ускорят чрез пресмятане с използуване на графичния процесор. Я споделете, да не би приятелят Ви да има магазин за продажба на компютърни компоненти, или да имате друг общ познат, който се занимава с такава дейност и приятелят Ви да му играе като търговски агент, на процент от печалбата?

Най-вероятно иска да сложи windows на едното SSD а на другото само и единствено тази тежка програма за която говори иначе не виждам друг смисъл :) от 2 SSD

Колега, ти чете ли изискванията на автора на темата? 4 гиги оперативна памети и видеокарта с която ще играе шутъри донасита. Ама той играе покер...

Забравих да напиша x2 иначе е с 8 рам 4x2

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

• Автор

значи, гледам че сте и модератор.. ще съм Ви благодарен да изтриете темата.. щом Вие само разводнявате и през 5 секунди ми задавате някакви странни въпроси.. какво остава за всички останали.. ако беше търговски агент.. нали щеше да ми каже "вземи си това и всичко ще е 6" и въобще нямаше да пиша тук.. аз питам как да сглобя машина.. обаче не, дай ся да питаме цял ден за какво ще е, та какво ще е точно това, да се правим на интересни и да си мислим че няма нещо по-сложно от някоя 3D игрица или да казваме постоянно на кой какво му трябва.. имах 1 молба и някакви изисквания... общо взето всички ми даваха някакви различни конфигурации.. които нямат нищо общо с това което ми трябва.. и по-лошото.. остроумничат ми цял ден

Редактирано от aleks0v (преглед на промените)

• Автор

пич трябва ми най-доброто, което мога да си позволя или за което ми се дава пари.. тук уж има хардуерни експерти и се допитвам как да сглобя добре функционираща машина без да изсипвам прекалено много пари.. къде видя че нямам представа какво искам? може ли да цитираш?

Да бе. То първо се държеше да е за до 2000лв. Бюджет около платформа за които този бюджет не стига...С едно SSD устройство, после "приятелят" го посъветвал да са два броя SSD...Ма имало повече от 2000 налични но и толкова не му се давали. Не ще да казва за  какви програми иде реч, ок, това си е лично право, ма настоява че знае какво му е нужно...

Както и да е, авторе, за да ти се изпълнят всички изисквания, основните и добавените в последствие в по-нови коментари, бюджета трябва да се увеличи до към 2500-2700лв. Така ще си получиш 2011-3 конфигурацията, големият обем оперативна памет, двата броя SSD дискове, прилична видеокарта и останалите компоненти, за които 2000лв. не са достатъчни. Хардуерните експерти се съобразяват с цените на пазара, не са магьосници или писатели на фантастични романи. Те не могат да си измислят такива, че хем да изпълнят изискванията ти, хем да са в рамките на първоначалният бюджет, освен ако не те спонсорират от собственият си джоб, с разликата между разписаните от теб средства и реалната цена на сглобката.

пич трябва ми най-доброто, което мога да си позволя или за което ми се дава пари.. тук уж има хардуерни експерти и се допитвам как да сглобя добре функционираща машина без да изсипвам прекалено много пари.. къде видя че нямам представа какво искам? може ли да цитираш? а 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

но съм доста бос в материята и затова се допитвам.. програмите като имена не ги помня, защото както казах не ги ползвам

Това означава : трябва ми компютър за едни програми ама не знам кои са :) предложете ми

---

автора не само че не знае какво иска ами и като се опитаме да го разберем какво иска се сърди и се държи нагло.

Аз се предавам. Хубав ден

• Автор

Да бе. То първо се държеше да е за до 2000лв. Бюджет около платформа за които този бюджет не стига...С едно SSD устройство, после "приятелят" го посъветвал да са два броя SSD...Ма имало повече от 2000 налични но и толкова не му се давали. Не ще да казва за  какви програми иде реч, ок, това си е лично право, ма настоява че знае какво му е нужно...

Както и да е, авторе, за да ти се изпълнят всички изисквания, основните и добавените в последствие в по-нови коментари, бюджета трябва да се увеличи до към 2500-2700лв. Така ще си получиш 2011-3 конфигурацията, големият обем оперативна памет, двата броя SSD дискове, прилична видеокарта и останалите компоненти, за които 2000лв. не са достатъчни. Хардуерните екперти се съобразяват с цените на пазара. Те не могат да си измислят такива, че хем да изпълнят изискванията Ви, хем да са в рамките на първоначалният бюджет, освен ако не Ви спонсорират от собственият си джоб с разликата между разписаните от Вас средства и реалната цена на сглобката.

Искам да сглобя компютър за онлайн покер, за който се ползват някои тежки програми, по възможност цената на компютъра да е под 2 000 лева..

благодаря Ви.. ами и аз видях че дъното ще глътне доста пари, а за видео картата мислех че ще има вградена.. което ще глътне още някакви, което означава че трябва да се правят компромиси.. не ми се иска да е с качеството.. т.е. май ще трябва да се изкарат още някакви средства, ако може да дадете някакви мнения

каза ми че не ми трябва.. каза ми това: по-възможност 2xSSD, повечко рам и процесор поне този който съм написал

Това означава : трябва ми компютър за едни програми ама не знам кои са :) предложете ми

---

автора не само че не знае какво иска ами и като се опитаме да го разберем какво иска се сърди и се държи нагло.

Аз се предавам. Хубав ден

автора добре знае какво иска и е написал.. казал е че може да направи компромис с парите, аз съм казал какво искам.. тази рам и този процесор.. Вие се опитвате да ме тролвате доста неуспешно и ми задавате излишни въпроси на които Ви казах че не мога да отговоря

E ти ще направиш космически кораб спрямо лаптопа, който досега ти е вършил работа. Замисли се малко. Според мен изобщо не ти трябва конфигурация за 2000 лева. Почти съм сигурен, че проблемът ти е в липсата дори на едно SSD.  Как досега лаптопа е стигал, а изведнъж вече не? На нов етап от покера ли искаш да се издигнеш? Не съм играл Покер, но така както обясняваш разбирам, че искаш да ползлваш някакви програми, които да ти дадат предимство пред другите играчи, ползващи същите програми, за да измамят теб xD. Ако не е така, просто си вземи едно SSD  с някаква каква да е конфигурация и мирясай. 

• Автор

добре аз съветвам ли някой какво да прави? как да си харчи парите? да си изказвам некомпетентното мнение да е видял някой? имах 1 тъпо питане.. оптимална конфигурация цена/качество, която да не е много скъпа.. обаче не.. цял ден си знаем нашето.. което като влезна в български форум ми е ясно че шанса да се случи е много голям.. модератора защо не изтри осраната тема, само не ми е ясно..

добре аз съветвам ли някой какво да прави? как да си харчи парите? да си изказвам некомпетентното мнение да е видял някой? имах 1 тъпо питане.. оптимална конфигурация цена/качество, която да не е много скъпа.. обаче не.. цял ден си знаем нашето.. което като влезна в български форум ми е ясно че шанса да се случи е много голям.. модератора защо не изтри осраната тема, само не ми е ясно..

Виж пич, как някой да ти каже оптималната конфигурация като не знае какво правиш с тая конфигурация? Няколко пъти те питат какви са тия тежки програми, дето ще ползваш. Ами дай линк и ние да ги пробваме, та да ти кажем какво ще ти свърши работа. Ако търсиш компютър за шах...не знам дали и най-бързия ще ти стигне, щото колегата ти може д аползва по-бърз. каква е целта ти изобщо с тоя покер? Да измамиш другите с тия преограми за изчисляване на ръцете или просто да работи гладко компютъра ти? А компютъра ти ще работи гладко при подобни онлайн сайтове единствено, ако имаш SSD.  Вземам за пример EFBET. Там без SSD  си толкова тромав, че колкото и бърз процесор да вземаш и колкото РАМ да слагаш, все тая. Ако наистина искаш да мамиш другите с тия програми, то и 2000 леа няма да ти стигнат, защото едва ли другите са такива балъци, че и те да не си вземат PC-та за 2000 лева, хаха. 

• Автор

оптимално цена/качество, когато съм дал и информация, че не искам да давам много пари значи.. исках примери за сглобена машина.. т.е. дъното да става и да могат да му се сложат тази рам и процесор.. захранването да става.. видео картата не от значение, да се препоръчат сносни ССД и т.н... кое не се разбра не знам.. машината искам да работи прилично.. шах, ефбет, да мамя хората, те да ме мамят, минавал съм тънко, пък съм искал космически кораб и нзм си какво още.. 

Още в началото ти казаха че не може да се събереш с 2к пари с частите които си посочил колкото и оптимално да се избере.

Та какво следва стават 3к пари или минаваш на платформа 1150...

оптимално цена/качество, когато съм дал и информация, че не искам да давам много пари значи.. исках примери за сглобена машина.. т.е. дъното да става и да могат да му се сложат тази рам и процесор.. захранването да става.. видео картата не от значение, да се препоръчат сносни ССД и т.н... кое не се разбра не знам.. машината искам да работи прилично.. шах, ефбет, да мамя хората, те да ме мамят, минавал съм тънко, пък съм искал космически кораб и нзм си какво още.. 

Ето ти качествена сглобка:

GIGABYTE H97-D3H, H97, DDR III, VGA, DVI, HDMI, M.2 Conector, SATA Express, LGA1150 - перфектно дъно с всичко необходимо от към окомплектовка.
 INTEL CORE i7-4790, 3.60GHz, 8MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh - според мен добър вариант за изискванията ти.
 CORSAIR 2X8GB Vengeance DDR3 1600MHz, CMZ16GX3M2A1600C9 - стабилна RAM и достатъчна като количество.
 SAMSUNG 120GB 2.5" Solid State Drive 850 Evo /SSD/, SATA III - качествено SSD за OS и програми.
 SAMSUNG 250GB 2.5" Solid State Drive 850 Evo /SSD/, SATA III - ползваш го за сейфовете.
 FRACTAL DESIGN Define R5 Black Window, w/o PSU - кутия с добра изработка и изчистен дизайн.

NOCTUA CPU Cooler NH-U14S - качествен охладител поставен с цел тишина и избягване на евентуално тротване на процесора при максимални натоварвания.
 ASUS DRW-24F1ST, SATA /BULK/ - евтина записвачка, ако ти се налага някога употребата на CD/DVD.

Крайна цена 1 978,22 лв.

С посочените от теб процесор и RAM не можах да сглобя такава за до 2К лева. 

Успех!

С процесора който искаш, най-евтиното което успях да сглобя е това - цък. Дори и да сложа по-евтина кутия, пак няма да влезнеш в бюджета, а за второ ССД и дума не може да става. Моя съвет е да си вземеш конфигурация с i7-4790/K и така ще влезнеш в бюджета без да се правят компромиси.

Редактирано от Laptop_ (преглед на промените)

• Автор

благодаря ти... аз доста четох днес(образовах се :D) и направих някаква конфигурация за 2.5к и такава с процесора който ти ми предложи... и реално разликата не е много голяма около 500-600 лева и то с 16ГБ рам... не че е малка като пари, но разликата в качеството мисля е много голяма.. 

ето това направих аз..

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо PHANTOM FULL TOWER RED 1 234.71 лв. 234.71 лв. PALIT GT740 2G GD5 1 198.65 лв. 198.65 лв. G.SKILL DDR4 4x4 2666 RipjawsV F4-2666C15D-8GVR 2 167.75 лв. 335.51 лв. I7-5820K/3.3G/15MB/BOX/2011 V3 1 818.29 лв. 818.29 лв. GB X99-UD4P /X99 /2011-V3 1 480.83 лв. 480.83 лв. Междинна стойност: 2 067.99 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 25.96 лв. Обща стойност: 2 042.02 лв. с ДДС

http://www.vario.bg/290/14868/corsair-rm850-850w-cp-9020056-eu

и някакво SSD за 250~ лв стават 2.5к.. за второто SSD.. както писах не мисля да го взимам, но ако е наложително

Без охладител няма да стане! А видеокартата става колкото да вади картина (за филми).

Честно казано не виждам никакъв смисъл да се наливат пари в тая платформа. 

Вземи си един Xeon със малко по-добро видео без допълнителни охладители, скъпи кутии и захранвания.

Крайна цена 1 522 лв. + И някакво HDD в зависимост колко ти трябва.
И въпроса не е в това да събереш още пари а че няма смисъл да наливаш толкова.
В крайна сметка ти остават доста пари имаш и 2 свободни слота та ако потрябва може да сложиш 
още един такъв кит и да станат 32ГБ рам като дори след това ще останат пари и за още едно такова SSD.
8-нишковия процесор е достатъчен за всякакви програми и покера та там просто е излишно да се наливат купища пари 
за по-скъп процесор и рам за охладител за безбожно скъпо дъно и извънземни кутии. 
1 000 лв. отгоре за абсолютни глупости даваш от които 850W захранване е най-голямата.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

благодаря ти... аз доста четох днес(образовах се :D) и направих някаква конфигурация за 2.5к и такава с процесора който ти ми предложи... и реално разликата не е много голяма около 500-600 лева и то с 16ГБ рам... не че е малка като пари, но разликата в качеството мисля е много голяма.. 

ето това направих аз..

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо PHANTOM FULL TOWER RED 1 234.71 лв. 234.71 лв. PALIT GT740 2G GD5 1 198.65 лв. 198.65 лв. G.SKILL DDR4 4x4 2666 RipjawsV F4-2666C15D-8GVR 2 167.75 лв. 335.51 лв. I7-5820K/3.3G/15MB/BOX/2011 V3 1 818.29 лв. 818.29 лв. GB X99-UD4P /X99 /2011-V3 1 480.83 лв. 480.83 лв. Междинна стойност: 2 067.99 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 25.96 лв. Обща стойност: 2 042.02 лв. с ДДС

http://www.vario.bg/290/14868/corsair-rm850-850w-cp-9020056-eu

и някакво SSD за 250~ лв стават 2.5к.. за второто SSD.. както писах не мисля да го взимам, но ако е наложително

Конфигурацията не ти е лоша. Намали малко от кутията и дай сумата за по-хубаво видео. Другото е добре.

Не слушай съвти за стари конфигурации с DDR3 памети.

Вземи си и 2 SSD-та и ги направи в RAID 0. Няма да съжаляваш за дадените повече пари.

;)

• Автор

благодаря :) и аз така мисля.. то дори в момента не ми върши работа.. а след година като се осъзная :D няма как да ъпдейтна, а по-евтина кутия не можах да намеря.. SSD-тата може да са 2x128ГБ и ще се оскъпи с 50тина лева..

Roujin Z благодаря.. на мен така или иначе толкова ми трябва видеото.. колкото до всичко останало.. реално докато играя покер не ми трябва и 1/10та от конфигурацията.. но за анализ на ръце от така осмиваните програми, ще е добре да е по-солидна машината.. 

Като осъзнаеш че си дал 1 000 лв. на вятъра също ще е късно. Пича по-горе живее в няква заблуда за предимствата на DDR4 а ти явно му се връзваш.

По-добър процесор ако искаш се взима 4790К като разликата с Xeon-а е доста по-високите честоти и възможността за клок.

Ако пък смяташ да разчиташ на вградена графика се взима новия 8-нишков Бродуел. 

До 2 бона е напълно възможно да се вземе машина с повече рам ако смяташ че трябва както и по-добро видео ако ще ползваш по-добрия монитор.

Но независимо какво ще взимаш не ти трябва 850W захранване за близо 300 лв. при машина с консумация под 200W.

Нещо до 100 лв. е предостатъчно. Отделно има и по-евтини дънни платки които се събират в по-евтини кутии.

• Автор

аз абсолютно нищо не разбирам по принцип.. но се доверявам на това което пише по обложките.. разликата в конфигурациите, които аз и ти сме пуснали е много голяма.. на мен също не ми се дават толкова пари, но с това се издържам.. така че няма как да пестя пари, ако е наложително..

между другото да попитам "kingston 240gb ssdnow v300" това SSD добро ли е?

Голямата разлика е в цената в производителност не чак толкова. А при 4790К е още по-малка и то само в някой приложения.

Но ти нямаш нужда от подобен хардуер. Все едно ти трябва лека кола и да съдиш по-велосипеда на приятеля ти че ти е необходим камион.

И обясни ми моля те защо си избрал 850W захранване? Осъзнаваш ли че е като за двучипова или две топ-видеокарти а ти си с 60W видео?

пс. Не не е добро. Гледай за A-DATA SP920.

Едит: Да не си някой кмет дето харчи държавни пари? Наскоро един като го интервюираха каза че и совалка би си купил. 

Не че може да си позволи такава или му трябва ама тя е държавна та що не? Та и ти явно си решил да хвърляш пари ей така.

• Автор

благодаря за инфото.. за това дали ми трябва или не вече съм обяснил 1000 пъти.. ако някой си мисли, че много искам да изсипя едни пари, жестоко се лъже.. ползвам/х си inspiron-чето без никакви грижи и никога не ми е било кеф да давам пари за техника.. точното защото или не се ползва или защото е излишно.. случая тук е по-различен.. ако наистина не мислех че ми трябва такава машина.. щях да си взема нещо за 1000лв, което към този момент надхвърля дори нуждите ми..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.