Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра не ми показва Sata дисковете

Featured Replies

Здравейте, със Win8 съм и като отида на My computer ми показва само local disc:c. Sata дисковете не ги показва. Как да го оправя това, ако може да ми помогнете. Само да добавя, че всички драйвъри са инсталирани. 

Че то Local Disc C, си е пак SATA. Стига да не сте с два диска, и ОС да е на ATA диска.

Това кога се получи и при  какви действия от ваша страна?

Да, не би да сте затрили останалите дискове при пре-инсталация или сте инсталирали нов хардиск/ или ОС на  нова машина...

• Автор

Не съм затривал дискове, компа е нов и има два Sata диска по 1tb, но не ги показва, като отида на system- device manager-discdrives не ги показва! В диск мениджера е само local disc c, не знам какво да направя.

Редактирано от Jivko Cankov (преглед на промените)

Здравейте, със Win8 съм и като отида на My computer ми показва само local disc:c. Sata дисковете не ги показва. Как да го оправя това, ако може да ми помогнете. Само да добавя, че всички драйвъри са инсталирани. 

Ще е извънредно странно дискът ви да е ATA и да сте качили Windows8 на такова PC, та вероятно тоя дял С също ви е на SATA диск. 

Колко диска имате?

Правихте ли партишъни при инсталацията?

Не съм затривал дискове, компа е нов и има два Sata диска по 1tb, но не ги показва, като отида на system- device manager-discdrives не ги показва! 

А какво ви показва ако не е голяма тайна да дадете един шот оттам. 

Ново РС с два диска по 1Т????? И каква е била идеята? Някой да не ги е направил в RAID?

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Не съм затривал дискове, компа е нов и има два Sata диска по 1tb, но не ги показва, като отида на system- device manager-discdrives не ги показва! В диск мениджера е само local disc c, не знам какво да направя.

Каква е ОС, за да Ви покажем как да се покаже и другите дялове.

Освен, ако не е само един дял, в такъв случай ще трябва да разделите въпросният?

Дайте повече информация, за да Ви се помогне. Като например колко ГБ (GB) е диск C?

• Автор

GB-X99-UD4P--X99--2011-V3
I7-5820K-3.3G-15MB-BOX-2011-V3
G.SKILL-4x4GB-DDR4-Ripjaws-4-F4-2400C15Q-16GRK
GB-N98TG1-GAMING-6GD--GTX980TI/GTX980TI
ADATA-SSD-M2-2280-SP900-256GB
1T-SG-SATA-6G-7200-64--3Y-WARR  x2
PSU-FD-750W-EDISON-M-BLACK
FD-DEFINE-R5-TITANIUM-WINDOW
PHANTOM-KRAKEN-X41-WATTER-COOL

Това е конфигурацията, а идея нямам какво е партишън, с оригинален Windows съм и не знам какво е  RAID. 256гб. е C с Windows8.1 съм.

Някакви идеи?

Партишън = дял.

С десен бутон на Компютър/Управление/ОК/Съхраняване/Управление на Дискове/С десен бутон върху дяла който не се вижда ...задавате името на дяла, формирате го (пита ви).

И след това, ще се покаже във Компютър.

Редакция: погледнете Създаване и форматиране на дял на твърдия диск

Редактирано от oic (преглед на промените)

• Автор

Проблема е, че в Управление на Дискове не се вижда този дял, само C e там.

и под него System reserved simple basic NTFS, това е само.

• Автор

Във System има иконка other devices и в нея 690lc и не намира driver за него, да не би да е от това?

Със кой бутон се пуска Bios, че не помня?

................

Дайте един такъв шот.

8354-63635-extend-c-drive-in-windows-8-u

за да придобием представа какво се случва при вас.

Твърде е вероятно този който е инсталирал РСто да не си е свършил работата и да не е дефинирал останалите партишъни.

Щом тези дискове не се виждат както в "Device Manager", така и в "Disk Management", то е твърде вероятно да не са свързани изобщо към дъното, я с интерфейсен кабел, я със захранване.

Както каза колегата в поста преди моя, дай първо един такъв шот, а после влез и в БИОС с клавиша DEL при стартиране и потърси дисковете там. Ако можеш да се справиш, отвори си страничния капак на PC-то и погледни дали физически са вътре тези дискове и дали са свързани, както казах по-горе.

• Автор

Няма смисъл да давам шот, наистина се вижда само C за съжаление. Може наистина да не са свързани.Ще извикам някой да провери, но и Биос трябва да проверя. 

А ти сигурен ли си ,че изобщо в кутията имаш това за което си платил.(Казваш, че е нов) Защото 256гб си е много възможно да е цял диск и да няма други.

Няма смисъл да давам шот, наистина се вижда само C за съжаление. Може наистина да не са свързани.Ще извикам някой да провери, но и Биос трябва да проверя. 

Пич като си толкова наясно какво има смисъл и какво не що питаш изобщо?

Това е конфигурацията, а идея нямам какво е партишън, с оригинален Windows съм и не знам какво е  RAID. 256гб. е C с Windows8.1 съм.

и щом диска трябва да е 1Т то тогава в диск мениджмънта трябва да има не партитнато място. Ама кво съм седнал на теб да ги обяснявам, след като си наясно от кво има и кво няма смисъл!

pconline както е писал авторът конфигурацията трябва да има 3 диска - ССД,който е 256 гб. и се вижда и 2 терабайтови,които не се виждат и най-вероятно не са вързани с дъното.

pconline както е писал авторът конфигурацията трябва да има 3 диска - ССД,който е 256 гб. и се вижда и 2 терабайтови,които не се виждат и най-вероятно не са вързани с дъното.

Да мой е пропуска, че не съм му гледал конфигурацията. Може и пост 3 да ме е подвел, че да не обърна внимание че SSDто даже не е SATA.

Все още не разбирам защо на такава конфигурация се слагат два диска от по 1Т ако не е заради райд, а той даже не знае какво е това. Не съм се борил с RAID под 8, но знае ли човек.

Също не разбирам пръстите ли ще му се счупят да даде един шот или не знае как се прави и го е срам да си признае. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Щом се разбра, че ОС е на 256 GB SSD, остава да отвори капака и да види изобщо има ли  хардове в кутията или не, и дали има кабели водещи към тях и дъното. А относно защо са монтирани 2 HDD по 1 TB, то може това да е идея на клиента. На моя компютър има 2х500 1х1000 и 1х2000. Отделно системата стартира от 1х128 SSD. Така всеки си има диск и си тъпче каквото му хареса и ако си скапе диска, другите не реват...

• Автор

Здравейте, благодаря на всички за съветите. Оказа се, че буксичката за Sata дисковете се е разкачила при транспорта и след като я сложихме се наложи да се форматират дисковете и стана работата, показаха се :)

Да се разкачи тази букса само от транспорт...По скоро не е била закачена изобщо.А пък и една букса за 2 диска?

Редактирано от m_power94 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.