Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 безплатен за пиратски Windows ОС ?

Featured Replies

Здравейте, да попитам мога ли да взема оригинален Уиндоус 10, ако  уиндоус ОС на компютъра ми е пиратска ?
Ще загубя ли някакви функционалност в сръвнение със тези които имат оригинален Уиндоус ?

Здравейте, да попитам мога ли да взема оригинален Уиндоус 10, ако  уиндоус ОС на компютъра ми е пиратска ?

Ще загубя ли някакви функционалност в сръвнение със тези които имат оригинален Уиндоус ?

Можеш да надстроиш до Windows 10 без значение дали си с пиратски или оригинален Windows.

Важното е да си Windows 7/8/8.1 без Enterprise изданията.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Мога ли при инсталирането на Windows 10 от Get Windows 10 бутончето(инструмента за инсталирането на Windows) да си форматирам дяловете на твърдият диск ? Искам да си изчистя абсолютно всичко от твърдия ми диск и да си сложа 10-ката.

Get Win 10 е настройка и не можеш да правиш никаква промяна на системата в това число и дяловете. Само на чиста инсталация е възможно да изтриваш и форматираш дялове. Нали това е идеята на настройката че ако по някакъв начин не получаваш това което искаш да върнеш системата с която си бил. След настройка в дяла който си инсталирал Уйндолс остава една папка Уйндолс Олд

Редактирано от Niki-pit (преглед на промените)

Е някои неща като настройка на профил ще ти са заключени, ама ще го преживееш. За една година ще го преинсталираш още 10 пъти, така че твоето не се губи :D

Само се запитай преди това: Ако нещо е безплатно, кой е продукта? (Ти си.)

• Автор

Май да взема да науча някоя Линукс дистрибуция и да не се занивам с тоя Windows :D

Под "някоя" ще те тасоча към най-добрият Windows 10 правен някога -> Linux Mint.

Редактирано от П.Петров (преглед на промените)

• Автор

Под "някоя" ще те тасоча към най-добрият Windows 10 правен някога -> Linux Mint.

Мерси за предложението, ще гугълна да го разгледам. Аз като цяло съм си играл малко със Ubuntu и ми хареса интерфейса като дизайн.

Май да взема да науча някоя Линукс дистрибуция и да не се занивам с тоя Windows :D

Не знам какво правиш В компютъра, но ако не е много - не е необходимо "много да учиш" повечето дистрибуции.

Get Win 10 е настройка и не можеш да правиш никаква промяна на системата в това число и дяловете. Само на чиста инсталация е възможно да изтриваш и форматираш дялове. Нали това е идеята на настройката че ако по някакъв начин не получаваш това което искаш да върнеш системата с която си бил. След настройка в дяла който си инсталирал Уйндолс остава една папка Уйндолс Олд

"Надстройка" ли искаш да кажеш ?

Защото настройка е нещо друго.

да надстройка 

Мога ли при инсталирането на Windows 10 от Get Windows 10 бутончето(инструмента за инсталирането на Windows) да си форматирам дяловете на твърдият диск ? Искам да си изчистя абсолютно всичко от твърдия ми диск и да си сложа 10-ката.

Може да изчистиш всичко, след като си получиш надстройката. Ползваш вграденото приложение на Уиндоус, за почистване на диск. Също така, при самата надстройка, те пита дали да запазва старите настройки и файлове. А може и просто да си изтеглиш iso образа, да си направиш една флашка, и смело да форматираш. :D  По-принцип, препоръчвам да инсталираш от флашка.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Автор

Може да изчистиш всичко, след като си получиш надстройката. Ползваш вграденото приложение на Уиндоус, за почистване на диск. Също така, при самата надстройка, те пита дали да запазва старите настройки и файлове. А може и просто да си изтеглиш iso образа, да си направиш една флашка, и смело да форматираш. :D  По-принцип, препоръчвам да инсталираш от флашка.

Ако инсталирам от Iso образа няма да ми иска ключ за активация ? Директно ще е активиран ?

Редактирано от NerdyBurdy (преглед на промените)

Ако на някой не му е ясно. Ако не се направи надстройка, Windows 10 не е безплатен, тоест му трябва ключ за активиране. Затова винаги първо трябва да се направи надстройка. След това сървърите за активация би трябвало да са запомнили компютъра и да активират Windows, когато се прави чиста инсталация.

Ако на някой не му е ясно. Ако не се направи надстройка, Windows 10 не е безплатен, тоест му трябва ключ за активиране. Затова винаги първо трябва да се направи надстройка. След това сървърите за активация би трябвало да са запомнили компютъра и да активират Windows, когато се прави чиста инсталация.

А няма ли да стане като при "миграция" - да си извади продуктовия ключ от сега инсталирания Уиндоус?

http://news.pcstore.bg/2015/08/24/windows-10-activation/

Старият продуктов ключ не важи за Windows 10. При ъпгрейд не получаваш нов ключ, а лицензът се връзва към хардуера на машината. Предполагам само към дънната платка, защото според мен други неща може да се сменят без проблеми.

Ако инсталирам от Iso образа няма да ми иска ключ за активация ? Директно ще е активиран ?

Не мога да разбера, за какво се тревожиш? И без това, старият ти Уиндоус е пират. А до колко Уиндоус 10, ще ти е безплатен след една година, не се знае. И да инсталираш от iso образ, има начини да си оправиш нещата. А ако искаш да спреш разните 'бонуси', идващи с новата версия, няма значение как си го 'лицензирал'.  ;)  Разбирам да си имаш лицензиран 8.1, та да се тревожиш. В този случай, имаш само месец, и после не може да си лицензираш старата версия.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Автор

Не мога да разбера, за какво се тревожиш? И без това, старият ти Уиндоус е пират. А до колко Уиндоус 10, ще ти е безплатен след една година, не се знае. И да инсталираш от iso образ, има начини да си оправиш нещата. А ако искаш да спреш разните 'бонуси', идващи с новата версия, няма значение как си го 'лицензирал'.  ;)  Разбирам да си имаш лицензиран 8.1, та да се тревожиш. В този случай, имаш само месец, и после не може да си лицензираш старата версия.

Е да със пират съм, ама 1 час играчка после дап реинсталирам пак :D 

Само да вметна нещо по темата ако не възразявате. Имах 7-ца на лаптопа си оригинална със стикер залепен на корпуса отдолу, който беше с всички инсталирани актуализации, и го показваше с SP1. Надградих и всичко точно до момента в който хард диска ми сдаде багажа, и трябваше да си взема нов. Естествено, че нямаше как да си запазя нещата от стария хард и инсталирах на чисто. При инсталацията се вписах с акаунта си към Майкрософт като си мислех, че това е достатъчно за да бъде астивиран уиндоуса, но не било така. Остана си неактивиран и трябваше да бъде активиран и то с помощта на стикера от стария уиндоус. Така, че ако нямате лиценз само надграждането ви гарантира активиран уиндоус. Даже не знам дали след надграждане и последващо преинсталиране ще гарантира активиране (ако сте си запазили серийния номер който сте получили от надграждането), като се има в предвид моя случай.

Явно още не се е върнал от плажа, щото щеше да каже поне едно Мерси. :D

Легален ключ за 10-ката се получава само чрез ъпгрейд на легална 7-ца или 8-ца стига да не са само бизнес версията Ентърпрайз.

Аз ъпгрейднах, но да знаете, че при ъпргрейд става мазало!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.